Rakkaudesta mignonmuniin...

Rakastan Mignonmunia! Rapsahtavan kuoren alla suussasulavaa nougattia... Ihan kuin jo kymmeniä vuosia sitten :) Siitä se sitten lähti, Mignonjuustokakku, rakkaudella levottu!

Mignonjuustokakku (n. 23 cm irtopohjavuokaan)

Pohja:

175 g murokekseja

75 g voita

Murskaa keksit ja sekoita sula voi keksimuroon. Kaada keksiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, tasoita ja laita kylmään odottamaan.

Jos haluat vaihtelua perinteiseen keksimuropohjaan, käytä murskattuja suklaamuroja. Sulatetun suklaan ja riisimurojen yhdistelmä toimii myös juustokakun alustana.

Täyte:

400 g tuorejuustoa

4 dl vispikermaa

1/2 - 1 dl tomusokeria

4 - 6 Mignonmunaa

(2 - 3 liivatetta ja tilkka vettä)

Vaahdota kerma ja lisää se tuorejuustoon. Jos haluat moussemaisen kakun, älä käytä liivatetta (varsinkaan, jos käytät kakkuun 6 Mignonia). Jos haluat napakamman kakun, laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min. Kiehauta vesitilkka ja lisää puristetut liivatteet veteen. Valuta liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseokseen. Sulata Mignonit varovasti mikrossa. Lisää sula nougat juustokermaan. Tarkista maku. Jos haluat lisää makeutta, laita 1/2 - 1 dl tomusokeria seokseen. Sekoita. Kaada täyte keksimuropohjan päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Mignonjuustokakku ei kiilteitä kaipaa ja koristeluunkin sopii hyvin niin maltillisempi kuin vähän överimpikin ote :)

Ihania leipomishetkiä!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat