Suloisenmakeat luumusarvet, höyryävä kupillinen glögiä ja takkatulen loimu - siinä on hyvän illan ainekset

Loska litsuu saappaan alla ja keli on muutenkin kuin menneen talven morsian. Hankippa pitkäkarvainen koira, niin pääset fiilikseen :) Tänään ei kuitenkaan jäädä harmittelemaan mullikoksi ryvettynyttä nurmikkoa vaan suunnataan katse jouluun ja valmistetaan ensimmäisen annos luumutäytteisiä pikkujoulusarvia.

Sen verran on kuitekin teollisen tuotannon eduksi sanottava, että valmiiden, pinnoitettujen ja muodossaan pysyvien sarvimuottien hankkiminen kannattaa. Samoilla tötteröillä kun valmistuvat niin vapun silli- ja kylmäsavulohisarvet, ehdalla kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla täytetyt kesäpullaherkut kuin eväsretkeilijän juusto-kinkkutäytteiset sarvisämpylätkin.

Ja sitten itse sarviin...

Tarvikkeet

Paketti lehtitaikinalevyjä

Kananmuna sarvien mahdollista voitelua varten

Raesokeria

Kaulitse lehtitaikinalevy kauttaaltaan ohuemmaksi ja leikkaa levystä noin parin sentin levyisiä suikaleita:

Kieritä lehtitaikinalevysuikale sarven ympärille. Painele saumat huolellisesti kiinni toisiinsa ellet halua sarven sijasta lähinnä levinnyttä lankarullaa muistuttavaa leivonnaista. Mistäkö tiedän - no tietenkin siitä, että ensimmäinen sarvieräni ei mennyt ihan niin kuin strömsöössä.... Taikinaa saa huoletta painaa kiinni sarveen, sillä paistumisen jälkeen sarvi irtoaa yllättävän helposti leivonnaisesta.

Yhteen sarveen menee noin puolikas valmislevy (eli viiden levyn 500g valmislevypaketista saa n. 10 sarvea). Halutessasi voit voidella sarvet munalla ja ripotella raesokeria päälle.

Paista sarvia 225 asteessa n. 10-15 minuuttia. Pintaan saa tulla väriä, mutta polttaa ei kannata. Välillä tosin polttaminenkin on ihan hyvä juttu, niin saa varmistettua, että palovaroitin toimii. Tämä on sitä positiivista ajattelua.

Valmis sarvi näyttää sitten tältä:

Luumu-valkosuklaatäyte (n. 10 sarvea)

2 dl kermaa

(tuorejuustoa)

2-3 rkl torttutäytettä

100 g rouhittua valkosuklaata

Vaahdota kerma ja jos haluat, lisää nokare tuorejuustoa jykevöittämään täytettä. Lisää torttutäyte ja pieneksi rouhittu valkosuklaa. Laita täyte pursotuspussiin ja pursota annos täytettä sarven sisälle. Lopuksi sarvet voi koristella tomusokerilla tai vaikka sulalla suklaalla.

Makuisia leipomishetkiä!

Kommentit (2)

Tumali
Liittynyt14.11.2015

Pakko kokeilla minunkin.Minäkin hankin noita sarvimuotteja kesällä,nyt pääsen testaamaan ensimmäistä kertaa...

Käyttäjä22221
Liittynyt26.10.2018

Onnea kokeiluille! Sarvien monikäyttöisyyden ansiosta näistä saa myös mukavia suolapaloja. Leipomisterveisin, Anne-Mari (valitettavasti tuo käyttäjänimi ei toimi...)

Seuraa 
Teemat

Hae blogista