Muutama siivu kylmäsavulohta tai savuporoa tuorejuustoon ja tuoreisiin yrtteihin yhdistettynä tekee näistä makeapalleroista myös erinomaisia suolaisen pöydän tarjottavia

Välillä tulee eteen tilanteita, jolloin olisi saatava jotain pientä tarjottavaa pöytään ja vieläpä pikaisella aikataululla. Silloin ei kannata lähteä hyydyttelemään kakkuja tai vatkaamaan ja veivaamaan jos jonkinlaista täytettä. Silloin mennään sieltä, mistä aita on matalin ja kaivetaan lehtitaikinalevy pakastimesta.

Paljon muuta ei sitten tarvitakaan. Kevätkukkasten täytteiksikin otin sitä, mitä kaapista löytyi....

Aloita kukkaset sulattamalla muutama lehtitaikinalevy huoneenlämmössä. Yhdestä levystä saa kolme "normikokoista" (onko sellaista olemassakaan) piparkakkua.

Painele kukkaset minimuffinipellille....

.... ja valmista foliosta ja kovista herneistä painot kukkien keskelle.....

.... ja paista kukkasia 225 asteessa n. 10 min. Painot saa painaa ihan topakasti kukan pohjalle, sillä taikina mielellään nostaa heppoiset viritelmät pois paikaltaan.

Anna kukkasten jäähtyä rauhassa.

Valmista täyte. Vaahdotin 1,5 dl kermaa ja lisäsin siihen 100 g vaniljatuorejuustoa. Sipaisin joukkoon 2 tl lime curdia ja kolme persikanpuolikasta pieneksi palasteltuna. Täyte pursotinpussiin ja siitä kukkasten keskelle. Keltaiset koristelut tein candy meltseistä (5 meltsiä ja pieni tilkka kiehuvaa kermaa). Keltaiset kukat on sokerimassaa.

Kukkiin voi hyvin laittaa myös suolaisen täytteen (tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä, tujaus vaahdotettua kermaa ja tilkka sitruunamehua).

Kukat ovat parhaimmillaan vasta täytettyinä.

Iloisia leipomishetkiä!

Ps. Ylijäänyttä taikinaa ei kannata heittää hukkaan. Tee jämistä paakku ja kaulitse se suikaleeksi. Leikkaa taikinapyörällä n. 1,5 cm levyistä nauhaa ja kiedo se torvimuotin ympärille. Torvet paistuvat samalla pellillä kukkien kanssa ja nauttivat samasta täytteestä :)

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat