Okei, myönnetään. En lähtenyt sattumalta etsimään jotain hyvää juuri kotikaupungistamme Mikkelistä. Se on nimittäin iskenyt, muuttokuume. Poismuuttokuume. Helsinki vetää taas puoleensa. Eikä siitä niin montaa vuotta ole, kun kotiseutu veti puoleensa. Pakattiin esikoinen ja muutama mööpeli kuormaan, hurautettiin Mikkeliin ja nautitiin siitä, kun saimme isovanhemmat lähelle.

Jotain on muuttunut ja syykin on tylsän arkinen: täällä ei ole koulutetuille ja pitkän työhistorian omaaville ihmisille mielekkäitä töitä. Meillä on kaunis koti ja lapsilla kavereita pihapiirissä, mutta jotain puuttuu. Pitkällä tähtäimellä. Silloin, kun lapset ovat pieniä, omista työhön liittyvistä unelmista on helppo karsia ja tehdä "edes jotain". Sitten koittaa se päivä, kun "jotain" ei riitä, eikä sitä "enempää" ole saatavilla.

Työllä on iso merkitys ihmisen elämässä.

Maikkarin aamutelevisiossa käsiteltiin sisustamista: harmautta, värikylläisyyttä ja omanlaisen kodin tekemisen merkitystä. Vilahtipa puheessa tulevan kesän asuntomessutkin, Kouvolassa, niin lähellä. Aiheesta innostuneena lähdin kaivelemaan vanhoja, ihan niinkin kaukaa kuin viime kesältä. Aurinko paistaa, linnut laulaa ja laineet liplattaa. "Jos Mikkeli on hetken kaunis, se unta on vaan, turhaa unelmaa..." lähti soimaan korvissani samoin tein. Lahjahevosen suuhun ei kurkita ja kun vapaalipuilla liikutaan, väenpaljous on ilo ja kuvattavan suuri määrä mahdollisuus. Laitetaan jakoon, kaunis päivä kotikylällä ja hetkeni sisustusturistina.

Myhäilevaa maanantaita, tästä on taas hyvä jatkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2019

Kategoriat