Ensimmäinen viikko 150 päivän tavoitteesta takana

Herkuton taival on alkanut hyvällä tuulella. Joulun aikaan tuli syötyä suklaata niin paljon, että tällä viikolla en ole kaivannut sitä lainkaan. Olen pyrkinyt elämään terveellisesti ja miettinyt tavoitteitani. 150 päivää on vain noin 22 viikkoa.

Kun on aloittamisen ammattilainen terveellisempien elämäntapojen alueella, on nurkkiin kertynyt vaikka minkälaisia urheiluvälineitä. On soutulaitetta, kuminauhaa, käsipainoa, sisäpelikenkää, ulkovaatetta, sisäjumppavehkeitä, joogamattoa,  suksia, luistimia, polkupyörää, kävelysauvoja, salikassia, uikkaria, juomapulloa, aktiivisuusranneketta, hulahulavannetta ja mitäköhän vielä. Kun aloittaa, täytyy lähes aina varustautua uuteen alkuun! Kaikkia niitä on kokeiltu. Aina alussa.

Kun vuodenvaihteessa päätin vähän muutella elämäntapojani, ajattelin, että nyt en tarvitse mitään oheisvälineitä. Kaikkea on. Senkun vain pyyhkii pölyt ja ottaa käyttöön. Vaan toisin kävi. Meidän kotikulmilla säät ovat vaihdelleet kylmästä lämpimään. Luntakin on vähän. Mutta eniten ja etupäässä on koko ajan liukasta jossain. Kun lenkittää koiraa, joutuu töpöttelemään varovasti ettei liukastuisi. No nyt piti sitten ryhtyä liikkumaan reippaasti kolme kertaa viikossa. Koko viikon on ollut sateista ja liukasta. Iltaisin olen joko lintsannut liikunnasta tai sitten mennyt varovasti töpötellen eteenpäin. 

Töissä kehuivat kovasti nastakenkiä, kun kahvitunnilla pohdittiin talven säitä ja kaikenlaisia lupauksia, joita tuli tehtyä. Minä olen pitänyt nastakenkiä vähän iäkkäämpien ihmisten juttuna. Nyt kiinnostuin ja kun kaverit Facebookissakin kannustivat nastakenkien ostoon, niin otin suunnan kohti urheilukauppaa. Oli nasta ostos. Puoliso kyllä arveli, että nyt tulee taas kilometrille hintaa, mutta en antanut sen lannistaa. Enää ei tarvitse jännittää, missä ne liukkaat kohdat lumen alla piilevät vaan voi ottaa ihan reippaita askelia kohti kevättä. 

Joku vuosi takaperin innostuin ostamaan BungyPump-kuntoilusauvat. Nehän ovat siis kävelysauvat, mutta niissä on "lisävarusteena" jousitus ja 4-6 kilon vastus. Minulla on 4 kilon vastus - onneksi. Niillä nimittäin joutuu lykkimään aika tosissaan koko ajan. Jos on liikkunut vain vähän, niin BungyPumpit laittavat kyllä vauhtia liikkumiseen ja hitaampikin hengästyy. Nyt kun kaivoin sauvat siivouskomeron perukoilta, iloitsin niistä erityisesti, sillä ne ovat jousituksensa vuoksi armollliset olkapäille. Jos olkapäissä on jotain remppaa, tavalliset kävelysauvat eivät välttämättä ole parhaat mahdolliset.  BungyPumppailu kannattaa aloittaa varoen, sillä jos haukkaa liian pitkän matkan, joutuu todennäköisesti kantamaan sauvoja loppumatkan kotiin. Niin minulle aina alussa käy. En vain jaksa lykkiä niitä.

Eli tähän kevääseen olen varautunut nastakengillä ja BungyPumpeilla. Ja blogilla! Sain kannustavaa palautetta blogikirjoituksestani. Viikolla huomasin, että puhuimme siitä enemmän kuin varsinaisesta tavoitteestani. Ja minäkin olen päivittäin miettinyt blogiaiheita enemmän kuin suklaata. Kyllä. Jos toiset lisäsivät vuodenvaihteessa liikuntaa, niin minä lisäsin kirjoittamista. Jokainen tyylillään.

Kommentit (2)

omejames

Hello friends here i am posting the most amazing and huge fan following,at this time crossing the all limits of popularity bejeweled 3 games thank you so much for giving these awesome answer.

eddie007

qwertyuiop[]\  is a keyboard design for Latin-script alphabets. The name comes from the order of the first six keys on the top left letter row of the keyboard.

Seuraa 

Wabi-sabi. Menocore. Hygge. Ja muuta tavallista arkea ikuisten elämäntapaheikkouksien äärellä.