Paistaa se päivä vielä risukasaankin

Mitä upeimman talvisunnuntain keskellä tunnustan, että pari viikkoa sitten lupasin lisätä liikuntaa päiväohjelmiin. Niin teinkin. Heti blogikirjoituksen ja lupausten jälkeen otin koiran, pyöräytin pienen koiralenkin ja jatkoin reippailua BungyPumpeilla. Nimenomaan reippailua. Lähdin ja palasin yhtä vauhdikkaasti. Seuraavana päivänä olikin sitten vasen kylki jumissa. Urheilija ei tervettä päivää näe! Parin päivän potemisen jälkeen totesin, että näillä kymmenillä venyttely saattaa olla viisasta ennen ja jälkeen reippailun. 

Tein uuden suunnitelman. Venyttelen vähän sauvojen kanssa alussa ja lopussa. Vaan sitten sainkin seurakseni sitkeän flunssan. Mitä ihmettä. Olen kantanut kotiin Cittarin viiden kilon appelsiinipusseja ja appelsiinin c-vitamiineineen pitäisi pitää flunssa loitolla. Täällä nyt niiskutan vieläkin ja katselen ikkunasta ihanaa talvipäivää. 

Urho Kekkonen totesi aikoinaan, että kaikki syyt, jotka estävät meitä liikkumasta, ovat tekosyitä. Minä ihan tunnustan tämän saman, sillä olen mestari niitä keksimään. Toisaalta, voiko sen laskea edukseen, että käyttää töissä portaita hissin sijaan? Liikkuu mahdollisimman paljon työpäivän aikana, eikä jumita vain omassa työhuoneessaan? Kantaa tietokonetta edes takaisin työpaikan ja kodin välillä? Vaikka autolla kulkeekin, niin kyllä siinä aika puntti on liikuteltavaksi. Puhdistaa lumisen auton työpäivän päätteeksi? Aamulla seisoo hangessa ja kyykkii lämppärin johdon autoon kiinni? Se onkin ihan onnettomassa kohdassa. Pyykkikone pyörittää pyykit alakerrassa, mutta vie pyykkinsä kuivumaan yläkertaan? Unohtaa koneellisten välillä pyykkikorin yläkertaan ja juoksee edestakaisin? Mikä parasta, ei muista mitä oli tekemässä tai hakemassa ja joutuu palaamaan aloituskohtaan. Käy kaupassa ja kävelee pitkän lenkin heviosastolta leipähyllylle, lihatiskin kautta maitohyllylle ja sieltä kassaa kohti? Sitten unohtuu vaikka sipuli ja palaa takaisin heviosastolle. Vaeltaa Ideaparkin päästä päähän ja poukkoilee alerekeillä hypistelemässä? Ja lopuksi toteaa, ettei oikeastaan tarvitse mitään.

Arki täyttyy askelista. Peili kuitenkin kertoo lempeästi, että se ei vielä riitä. No ehkä tulevalla viikolla tuplaan liikuntasuoritteet ja yritän heittää kaksi BungyPump-lenkkiä. Suklaaton kauteni, eli varsinainen tavoitteeni olla ilman herkkuja 150 päivää, on edennyt hyvin. Olin sortumavaarassa perjantaina. Työviikon päätteeksi teki niin mieli Fazerin sinistä, mutta se meni onneksi ohi. Lienee flunssan vuoksi oli tilapäistä vastustuskyvyn heikkoutta siinä kohtaa. Tästä matka jatkuu kohti helmikuun keväisiä päiviä!

Kommentit (0)

Seuraa 

Wabi-sabi. Menocore. Hygge. Ja muuta tavallista arkea ikuisten elämäntapaheikkouksien äärellä.