Tänä vuonna en pitänyt ollenkaan varsinaista talvilomaa. Sen sijaan vietimme perheen kanssa kivan, vuorokauden mittaisen miniloman Sveitsissä. Enkä nyt tarkoita eurooppalaista alppimaata, vaan Hyvinkään Sveitsiä. 

Lomattomuus ei jäänyt ollenkaan harmittamaan, sillä minilomaamme mahtui niin paljon. Päällimmäiseksi jäi mieleen Hotel Sveitsin yllättävän monipuolinen ja maukas kasvisruoka.

Osasin odottaa minilomalta paljon tekemistä, onhan Hotel Sveitsin yhteydessä lapsiperheille vaikka mitä. Heti, kun ilmoitimme lapsille hotelliyöstä, alkoi kiivas suunnittelu: Superpark vai pakopelihuone, BioRex vai hiihtokeskus, mahtuisiko lomaan myös FitPark ja kauneushoitola...

En kuitenkaan ollenkaan osannut odottaa, että hotellin ravintolassa olisi tarjolla monipuolinen vegaanimenu ja aamupalalla runsas vegaaniaamiainen.

Saavuimme Sveitsiin iltasella ja majoitumme kahteen kahden hengen huoneeseen, joiden välillä oli kätevästi väliovi. Laukut purettuamme lähdimme saman tien illalliselle ALKU-ravintolaan.

Hotel Sveitsi on rakennettu alun perin 1970-luvulla mutta uudistettu täysin viime vuonna. Menneisyydestä muistoina ovat vain ALKU- ja SALI-ravintoloiden näyttävät kattokoristeet.

Tilasin vegaanimenun, kun sellainen oli tarjolla. Menun alkupalana ollut kuohkea savusellerikeitto oli sen verran hyvää, että lusikoin sen saman tien suuhuni ennen kuin edes tajusin ottaa kuvan annoksesta.

Hotel Sveitsin ravintoloissa panostetaan lähiruokaan ja kotimaisiin raaka-aineisiin, ja tämä myös maistuu annoksissa. ALKU-ravintolan ruokalista elää satokausien mukaan. Listan punaisena lankana ovat suomalainen metsä ja pelto.

Vegaanimenun pääruoka sisälsi alkuvehnää, punajuuripyreetä ja kauraa. Jälkiruokana oli porkkanakakkua, jota oli ryyditetty tyrnillä sekä sokeripaahdetulla mantelilla.

Annosten makumaailma oli lempeä ja yllättävän ravitseva. Usein fine dining -tyyppisten ravintoloiden vegaaniannokset ovat mielestäni niin pieniä ja vähäkalorisia, että niistä jää nälkä, mutta niin ei käynyt tällä kertaa.

Myös sekasyöjien annokset olivat oivallisia. Kohokohta taisi olla kuopuksen jälkiruoka, marjoilla koristettu suklaakakku jäätelön kera.

Minilomamme isoin yllätys koitti kuitenkin aamupalapöydässä.

Vegaani on monessa hotellissa vaikea asiakas, joten minäkin olen tottunut keräilemään noutopöydästä vähän sitä sun tätä. Yleensä jään hotelliaamiaisen jälkeen nälkäiseksi. Eräässä ravintolassa ulkomailla viime kesänä söin pelkkää mysliä mehun kanssa sekä muutaman salaatinlehden.

Hotel Sveitsin aamupala ei jättänyt toivomisen varaa! Jo buffettista vegaanille löytyi runsaasti syötävää: leipiä, myslejä, vihanneksia ja hedelmiä, kasvismaitoa, hedelmämehuja sekä puuroa ja marjoja.

Erikseen pyytämällä keittiöstä tuotiin lisäksin pöytään vegaaniaamupala, jonka sisältö oli yltäkylläinen: avokadojen, vegaanijuuston, ja -leikkeleen sekä -makkaroiden lisäksi siihen sisältyi erilaisia muroja ja myslejä, joissa ei ole eläinkunnan tuotteita, muffinssi, vihreitä kuulia ynnä tuoreita mustikoita ja mansikoita.

Aamiainen sisältyi hotellihuoneen hintaan. Meidän Superior-huoneemme maksoivat 129€/huone. 

Lounasta nautimme TILA-ravintolassa, jossa oli kattava valikoima pizzoja, hampurilaisia ja muuta seurusteluruokaa. Myös sieltä olisi voinut tilata saman vegaanimenun kuin ALKU-ravintolasta.

TILA-ravintolan a la carte -listalla oli myös kolmen kasviksen kasvishampurilainen, josta sai vegaaniversion. Maukkaassa hampurilaisessa oli mm. avokadoa, grillattua paprikaa ja kesäkurpitsaa. Se tarjoiltiin maalaisranskanperunoiden ja vegaanisen majoneesin kera.

Syömisen lisäksi Hotel Sveitsin yhteydessä on hurjasti tekemistä! Meidän perhe ehti lomailla vain yhden vuorokauden, joten osa aktiviteeteista jää ensi kertaan.

Aamupalan jälkeen ehdimme kuitenkin käydä reippailemassa SuperPark Sveitsissä, jossa oli kahdessa kerroksessa trampoliineja, pallopelejä, liukumäkiä ja pelejä. Siellä perheen äitikin pääsi hassuttelemaan, kun trampoliinille ei yhdessä vaiheessa ollutkaan pitkää jonoa.

Reippailun lisäksi kävimme polskimassa Sveitsin uimalassa, jonne hotellivieraat pääsevät ilmaiseksi. Siellä oli pari isoa allasta, lastenallas, terapia- ja porealtaita ja kiva vesiliukumäki. 

Minilomamme kruunasi vielä Ferdinand-elokuva, jonka kävimme katsomassa hotellin yhteydessä olevassa BioRex-leffateatterissa. Kun huomaa vetistelevänsä katsoessaan piirrettyjä voi sanoa, että lomalla on päässyt rentoutuneeseen mielentilaan.

Missä hotellissa olet itse nauttinut parhaat kasvispöperöt? Olisi mukavaa, jos jättäisit kommenttikenttään vinkkisi!

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit (2)

Vierailija

Mukava lukea mielenkiintoisista ja suht sopuhintaisista lomakohteista Suomessa, etenkin kun en ulkomailla asuessa törmää suomalaiseen mainontaan ja käviessä on kiva tehdä jotain muutakin kun roikkua sukulaisilla :D Pitää pistää korvan taakse :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat