Kirjoitukset avainsanalla testi

Tänä talvena tuiskussa kuivasilmäinenkin pärjää siistinä eikä seepran näköisenä! Olen kärsinyt kuivasilmäisyydestä jo kymmenkunta vuotta ja luulin, että silmätippoja käyttävälle ei ole muita vaihtoehtoja kuin synteettiset ripsivärit. 

En siis voinut uskoa, kun joulun jälkeen kuulin, että Avril-luonnonkosmetiikkamerkki on tuonut markkinoille vedenkestävän, luonnollisen ripsivärin.

Kuivien silmieni takia joudun käyttämään vedenkestävää ripsaria. Kostutan nimittäin silmiäni tipoilla tai geeleillä huonompina päivinä jopa kahden, kolmen tunnin välein.

Ilman kostutusta silmät verestävät ja tuntuvat olevan täynnä tikkuja. Jos käytän vesiliukoista ripsiväriä, se valuu poskilleni silmätippojen mukana - tai mikä vielä ikävämpää, valuu silmiin ja ärsyttää siellä herkkää sarveiskalvoa.

Tavallisissa vedenkestävissä ripsiväreissä kuitenkin on esimerkiksi silikonia, jota pyrin muuten välttämään. Olen jo melkein parin vuoden ajan pyrkinyt käyttämään ensisijaisesti luonnonmukaista kosmetiikkaa, joihin ei ole käytetty silikoneja, parabeenejä, mineraaliöljyjä tai muutakaan keinotekoista. 

Luonnonkosmetiikka eroa tavallisesta kosmetiikasta siinä, että sen valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota ainesosien luonnolliseen alkuperään ja siihen, miten tuotteen elinkaari vaikuttaa ihmiseen ja ympäristöön. Synteettisten eli ihmisen valmistamien ainesosien sijaan luonnonkosmetiikassa käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita.

Onko mahdollista valmistaa luonnonmukainen ripsiväri, joka pidentää, tuuheuttaa ja pysyy? Sitä olen testannut erilaisissa olosuhteissa nyt reilun kuukauden ajan.

Ostin Greendeal-nimisestä nettikaupasta Avrilin ripsivärin (10,95€) ja sen kaveriksi saman merkin silmämeikin poistoaineen (11,95€).

Ennen ja jälkeen Avrilin ripsivärin (tuotetta vain yläripsissä)

Avrilin musta vedenkestävä ripsiväri 

  • Tuote on Ecocert-sertifioitua kosmetiikkaa, jota ei ole testattu eläinkokein. Tästä iso peukku.
  • Ripsivärissä kerrotaan olevan reilu määrä pigmenttiä mukana ilman turhia kemikaaleja. Tuote sisältää kasviöljyjä ja -uutteita kuten esimerkiksi açaïöljyä ja mehiläisvahaa, jotka suojaavat ja kosteuttavat ripsiä. 
  • Itse tykkäsin tuotteen suorasta harjasta, jolla minä, mämmikourakin, osasin levittää värin tasaisesti juuresta latvaan saakka.
  • Väriä tuli myös harjaan sopivan niukasti. Aluksi ajattelin, että tuote on jo valmiiksi kuivunut, kun otin sen käyttöön, mutta kyllä säiliöstä väriä onneksi tuli. Kuiva tunne auttoi siihen, ettei väri paakkuuntunut ja pakannut ripsiä yhteen, mitä pidän plussana.
  • Kuivasta tunteesta huolimatta ripsari antoi hyvin pituutta ja tuuheutta ripsille, kuten kuvista huomaa!
  • Tuotteen valmistaja lupaa, että ripsari pitää silmämeikin siistinä koko päivän ajan, eikä ripsiväri varise edes uidessa ja hikoillessa. En tiedä, onko itselläni ihan poikkeuksellisen rasvaiset silmäluomet tai ovatko käyttämäni silmätipat erityisen tujua tavaraa, mutta minulla ripsiväri kyllä varisi hikisen joogatunnin päätteeksi. Onneksi se ei toki valunut raidoiksi kasvoille, mutta hikoilun jälkeen silmien alla oli kyllä nähtävissä jonkin verran värihiukkasia.

Avril puhdistusaine silmämeikille

  • Luonnollisen putsarin salaisuus on valmistajan mukaan kahden faasin koostumus. Tuote aktivoituu käytettäväksi, kun sitä ravistaa ennen käyttöä.
  • Tuote sisältää luomulaatuisia kasvivesiä, esimerkiksi ruiskukkavettä ja kamomillavettä.  Se on vegaaninen, ja 98 % tuotteen ainesosista on luontaista alkuperää.
  • Omasta mielestäni puhdistusaine poisti todella tehokkaasti sekä tavallisen vedenkestävän ripsivärin että myös 38-asteen synteettisen ripsarin jämät. 
  • Suurin positiivinen yllätys itselleni oli se, että hajusteeton putsari ei ollenkaan kirvellyt silmiä. Sellaisia silmämeikin puhdistusaineita ei ole montaa, jotka sopisivat myös minun silmilleni.

Summa summarum: silmämeikin puhdistusainetta voisin estoitta suositella kenelle tahansa ja ripsiväriäkin useimmille, vaikka aivan kovinta käyttöä ripsari ei taida kestää...

Millaista ripsiväriä sinä käytät?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit (2)

Minna vaan

Hyvin ajankohtainen aihe, itse juuri pohdin ko.tuotteen ostoa ☺ olen atoopikkona rakastunut Avrilin puhdistusöljyyn, -maitoon sekä meikkivoiteeseen. Ripsari menee myös kokeiluun! Terveisin toinen kuivasilmä 👀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Taistelutoverini, kohtalonsiskoni, kaikki te jotka kamppailette kivun kanssa kuukausittain: otan osaa. Tiedän miltä se tuntuu.

Noin yksi kolmasosa naisista on sellaisia, joilla on erityisen kivuliaat kuukautiset… Minä olen yksi heistä.

Kuukautiset ovat alkamassa: kipristyn kippuraan tuolille. Suljen silmät ja odotan että kivut, jotka tuntuvat kuin joku söisi alavatsaani sisältäpäin, loppuisivat.

Kuukautiseni alkoivat eräänä iltana, kun olin elokuvissa. Huomasin asian, kävin näytelmäharjoituksissa ja menin äidin kanssa uimaan avantoon. Tuona iltana ei tapahtunut mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Heti seuraavana päivänä jouduin kuitenkin jäämään koulusta pois, sillä olin niin kipeä. Sitä seuraavana päivänä koulussa kävin itkemässä vessassa välitunneilla, ja lopulta päädyin silmät kyynelissä terkkarille, joka antoi minulle särkylääkettä ja käski tulla hakemaan lisää, jos tarvitsisin.

Alusta asti olen inhonnut kuukautisia. Harmi kyllä ne tulivat heti säännöllisesti.

Toisaalta, positiivisia puoliakin löytyy: olen saanut testata monenmonta erilaista vinkkiä, kuinka kivuilta voisi välttyä. Kiitos vain koulumme hienolle terveydenhoitojärjestelmälle ja myötätuntoisille läheisilleni.

Valitettavasti kaikki vinkit eivät kuitenkaan toimi. Päätin tehdä teille listan vinkeistä, jotka ainakin minulla ovat toimineet.

1. Lämmitä kaurapussi

Pahimpina päivinä minut voi havaita makaamassa sängyn pohjalla tai kuljeskelemassa levottomasti ympäriinsä aina kaurapussi lanteillani. Kuuman pussin kivuliaan kohdan päälle laittaminen saa aina aikaan valtaisan helpotuksen aallon. Kaurapussit eivät ole kalliita, ja kädentaitoiset voivat vaikka tehdä sellaisen itsekin. Suosittelen lämpimästi!

2. Syö särkylääkkeitä oikealla tavalla

Tämän neuvon minulle antoi koululääkäri ja se on helpottanut arkeani paljon: aloita lääkkeiden ottaminen kolme päivää ennen kuukautisten alkua ja jatka sitä muutama päivä kuukautisten alun aikana. Kivun pahin terä lientyy, kun lääkkeitä alkaa ottaa jo ennen kuin vuoto alkaa.

3. Anna Livian auttaa sinua

Noin vuosi sitten äiti tilasi minulle netin kautta Yhdysvalloista asti Livia-nimisen laitteen, jonka mainostettiin olevan “off -nappi kuukautiskivuille”. Laite koostuu kahdesta geelitarrasta, kaapelista ja palikasta, jolla sitä säädetään.

Livian teho perustuu sähköisiin impulsseihin, joita se lähettää hermostoon. Laitteen idea on, että se sulkee hermoportit, minkä ansiosta kipusignaalit eivät pääse läpi aivoihin asti.

Itselläni Livia ei vie aivan kaikkea kipua pois, mutta valtaosan se kyllä vie. Laite on hyvä erityisesti selän kivulle.

Onko sinulla kovat kuukautiskivut?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (13)

Vierailija

Kannattaa jossain vaiheessa ottaa käyttöön e-pillerit ja suosiolla siirtää niiden avulla kuukautisia. Kolmen kuukauden välein olevat kipeät kuukautiset harmittavat vähemmän kuin kerran kuussa.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Ehkäisypillerit ovat mielestäni ajankohtaiset sitten, kun tarvitsee ehkäisyä.

Söin itse ehkäisypillereitä murrosiässä ensin kivuliaisiin kuukautisiin ja myöhemmin aikuisiän akneen. Ne vaikuttivat kehitykseeni tavalla, jota en soisi tytölleni tapahtuvan. Näin ollen hoidamme jatkossakin kuukautiskipuja tulehduskipulääkkeillä, kuten koululääkäri ohjeisti.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Äiti

Oma tyttäreni kärsi myös kovista kivuista ja runsaista vuodoista, aina anemiaan asti. (kuten itsekin aikoinani) Olen sitä mieltä, ettei kenenkään tytön / naisen pitäisi kärsiä näistä vaivoista. Ehkäisypillerit vaihdettiin "vanhanaikaisempiin" ja syö kaksi liuskaa peräkkäin, niin nyt on kivut jotakuinkin kurissa ja vuodot talttuneet. Seuraava vaihtoehto olisi ehkä ollut minihormoonikierukka. Tiedän, että toiset ovat hormooneja vastaan, mutta itse kannatan miellyttävämpää eloa. Ihan tarpeeksi naistenvaivoista on kuitenkin vaivaa. Jokainen tietysti päättää ja elää omien ajatusten ja arvojensa mukaan. Tytär on kuitenkin nyt tyytyväinen. 😊

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Oma kantani on, että ehkäisypillerit ovat ajankohtainen asia sitten, kun nuori tarvitsee ehkäisyä. Kovin kevyin perustein en pyytäisi niitä tyttärelleni, joka on vasta 13-vuotias.

Suvussamme on vahva osteoporoosiriski. Tutkimusten mukaan erityisesti matalahormoniset ehkäisypillerit vaikuttavat luuston kehitykseen kielteisesti, jos niitä syö hyvin nuorena tai hyvin pitkään.

Itse en tiennyt tätä, vaan söin ehkäisypillereitä Venlan ikäisenä juuri kivuliaiden kuukautisten takia. Minulla todettiin poikkeuksellisen nuorena, alle 40-vuotiaana, osteoporoosi. Siihen vaikutti moni seikka - erityisesti perinnöllinen rasite - mutta Venlan kohdalla emme ota tätä riskiä, kun kuukautiskipua voi hoitaa myös muilla tavoilla.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Hei kaikille ja kiitos kommenteista!

Postaukseen on tullut useampikin kommentti, jossa epäillään Venlan kuukautiskipujen aiheuttajaksi endometrioosia. En kuitenkaan aio julkaista niitä, jottei tyttö ala murehtia tarpeettomasti.

Seurailemme vielä Venlan kanssa, miten tulehduskipulääkkeet, joita koululääkäri määräsi, tehoavat. Toistaiseksi ne ovat tehonneet hyvin aina, kun Venla on muistanut ottaa niitä ajoissa.

Asiantuntijoiden mukaan kuukautiskipu voi olla primaarista, jolloin kuukautiset ovat kivuliaat alusta alkaen ilman mitään varsinaista syytä. Primaarinen kipu on tavallisinta nuorilla naisilla ja usein helpottaa synnytyksen myötä. Itselleni tapahtui juuri näin. 

Sekundaarisessa kivussa sen sijaan aiemmin kivuttomat kuukautiset muuttuvat vuosien mittaan kivuliaiksi jonkin syyn tai sairauden takia. Tyypillinen esimerkki tällaisesta on endometrioosi.

Meillä on vahva syy epäillä, että myös Venlan kuukautiskivut ovat primaarista, sillä kaikilla sukumme naisilla on ollut nuorena kivuliaat kuukautiset, mutta kenelläkään ei ole ollut endometrioosia.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kivutar

Hyviä vinkkejä! Itse kärsin kivuista edelleen (ja olen nyt 27-v.), huolimatta 20-vuotiaana aloitetun pysyvän seurustelusuhteen myötä aloitetuista ehkäisypillereistä. Kivut ovat kuitenkin laantuneet hieman iän myötä, vaikka edelleen muistuttavat olemassa olostaan.

Nuo samat vinkit on itselläni edelleen käytössä, lämmin kauratyyny on paras keksintö hetkeen aikaan! Samoin sain myös ohjeeksi tuon särkylääkkeiden oikean käytön, ne yhdessä kaurapussin kanssa taltuttavat pahimman terän krampeista.

Tuosta laitteesta en ollut kuullutkaan, mutta kuulostaa siltä, että siitä on ollut apua. Toivon kovasti, että kivut iän vähän karttuessa, joko häviävät kokonaan tai ainakan vähän helpottavat. Tsemppiä teille ja sanon vielä, että ehkäisypillerit ei tosiaan ole minunkaan mielestäni se ensisijainen hoitokeino noin nuorella. Itsekin aloitin ne vasta vakituisen seurustelusuhteen myötä 20-vuotiaana.

Kuppeilija

Kannattaa kokeilla myös magnesiumia, sekä sisäisesti (lisäravinteena) sekä ulkoisesti (suihkeena) :) Pari päivää ennen menkkojen alkua kannattaa moninkertaistaa magnesiumannos, se auttaa itselläni todella paljon :)

Tsemppiä!

Vierailija

Molemmat tytäreni kärsivät kovista kuukautiskivuista. Hoitona olemme käyttäneet vanhanaikaisesti kipulääkkeitä,kaurapusseja ja vähän äidin ekstrahemmottelua:)
Olen lohdeutellut tyttäriä,että kivut varmaan helpottuu,sillä niin kävi minullekin tuossa 20 ikävuoden tietämillä ja sen jälkeen en ole kivuista kärsinyt.
Hormonaalista hoitoa en suosittelisi terveydenhoitajana noin nuorille ellei tarvita jo ehkäisysuojaa. Kipulääkitys on todelellakin hyvä aloittaa jo muutama päivä ennen kuukautisten alkamista,jos vaan kierto on edes sen verran säännöllinen ,että pystyy asiaa ennakoimaan.
Tsemppiä Venla. Et vaivasi kanssa yksin,vaikka se ei ehkä lohduta kun kivun kourissa kärvistelee.

Moona-blogin Anna

Itselläni kanssa kuukautiseni olleet nuoresta saakka järkyttävän kipeät (endometrioosi, enkä tarkoita että sulla se olisi myös nyt). Itsellä käytössä kauratyyny ja kuumavesipullo jossa lämpö pysyy pitempään. TENS-laite löytyy kanssa. Kannattaa kokeilla myös jumppapallon päällä istumista ja siinä kevyttä liikettä. Venyttely ja jooga on myös hyvä, pitää veren liikkeellä. Ja jos mahdollista niin kaikki mikä vie ajatuksen muualle kivusta on plussaa. Olet todella rohkea ja sitkeä mimmi, etenkin kun uskallat kirjoittaa aiheesta, tsemppiä!

Jade

Itsellä loppui kivut kuin seinään, kun jätin viljat ruokavaliosta. En edes tajunnut, että näin voi käydä. Nykyään riittää, että vältän kotimaisia viljoja noin viikon ajan ennen kuukautisia. En tarvitse enää edes Buranaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Leikkautin hiljattain tukan taas oikein lyhyeksi. Ihanaa ja niin helppoa, mutta valitettavasti kuontalo myös lytistyy helposti litteäksi ainakin lakin alla.

Olen koko aikuisikäni ollut vannoutunut hiusvahan ja -geelien suurkuluttaja, minullahan on ollut lyhyt tukka jo 25 vuoden ajan. Ajan oloon päänahkani pääsi kuitenkin herkistymään niin, että moni synteettinen tuote sai hiuspohjan kutisemaan ja toisinaan jopa rakkuloille.

Olin hiukan skeptinen vaihtaessani myös hiusten muotoilutuotteet luonnonmukaisiin, luonnonkosmetiikka kun voi allergisoida herkemmin kuin synteettinen. Olen nyt testaillut muutamia hiustuotteita kahdelta luonnonmukaiselta sarjalta, ja uskottava se on: niistä saa tuuheutta, pitoa ja tukea saa hiuksiin ilman, että hiuspohja ärsyyntyy!

John Masters Organics on arvostettu kampaamosarja, joka syntyi luojansa, John Mastersin, unelmasta kehittää hiustenhoidon luksuslinja, joka kunnioittaa kestävää kehitystä. Vuonna 1994 John avasi ensimmäisen salonkinsa New Yorkissa.

Liike alkoi niittää nopeasti mainetta ”Manhattanin ainoana puhdasilmaisena salonkina”. Nykyään sarjan uskollisiin asiakkaisiin kuuluvat mm. Sarah Jessica Parker ja Gwyneth Paltrow.

Rahua puolestaan on ylellinen, täysin luonnollinen hiustuotesarja. Myös sen luoja on newyorkilainen: kampaaja Fabian Lliguin.

Sarja on rakentunut Rahua-pähkinästä saatavan kallisarvoisen ungurahua-öljyn ympärille. Rahuaöljy on ollut Amazonin alkuperäisheimoihin kuuluvien naisten hiusten salaisuus jo vuosisatojen ajan. Öljy tunnetaan sen hiuksia pehmentävistä ja kutisevaa päänahkaa rauhoittavista ominaisuuksista. 

John Masters Organics Sea Mist -Suolasuihke 60ml

Ensimmäinen John Masters Organics -sarjasta testaamani tuote oli tämä hiuksiin suihkutettava suihke, jonka sisältämä merisuola antaa hiuksiin rakennetta ja volyymia. Sain tuotteen, kun tilasin Jolie Box -kosmetiikan yllätyspakkauksia Venlan kanssa.

Tämä tuttavuus oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä. Olin kokeillut aikaisemmin vain yhtä synteettistä suolasuihketta, joka jätti hiukset lähinnä tahmeiksi. Ero tähän oli aikamoinen: muutama suihkaus hiuksiin antoi jo kivan, karkean ja jämäkän tunnun hiuksiin ja antoi mukavasti tuuheutta liukkaaseen, ohueen tukkaani.

Kerran suihkaisin tuotetta vahingossa myös kasvoille, kun luulin sitä meikin kiinnityssuihkeeksi, eikä tuote kirvellyt edes kasvojen herkällä iholla. Ei siis kumma, että päänahkakin tästä tykkää!

Hinta: 12,00 €

John Masters Organics Volumising Foam -muotovaahto*

Mestari-Jonin muotovaahdon sain testattavaksi PR-näytteenä. Tuotteen luvataan tarjoavan kampaukseen koko päivän kestävää pitoa sekä taltuttavan pörröisyyttä ja sähköisiä hiuksia.

Runsautta muotovaahto kyllä antoikin. Vaahto sisältää muun muassa kvinoaa, vihreän teen uutetta sekä soijaproteiinia, joka tekee hiuksista paksumman näköiset.

Ihan napakymppi tämä vaahto ei mielestäni kuitenkaan ollut, sillä se jätti hiuksiin aika tahmaisen tunnun. Lisäksi pullon pumppu oli ainakin omassa tuotteessani maanantaikappale: se juuttui herkästi jumiin ja kesti aikansa ennen kuin vaahtoa sai taas pumpattua ulos pullosta.

Hinta:  42,00 €

Rahua Cream Wax -hiusvaha*

Sain myös tämän hiusvahan PR-näytteenä. Sen luvataan helpottavan hiusten käsittelyä ja tarjoavan joustavaa pitoa, hallittavuutta ja sileyttä. Tuote sisältää kuuluisan Rahuaöljyn lisäksi karnaubavahaa. 

Suhtauduin aika skeptisesti hiusvahakokeiluun, sillä hiuspohjani on herkistynyt niin, että useimmat synteettiset hiusvahat nostattavat päänahkaan paukamia. Niitä ei kuitenkaan tämän tuotteen käytön aikana tullut!

Hiusvaha toi hiuksiin kyllä mukavasti pitoa ja tuuheutta. Odotin siltä myös kiiltoa kuten useimmilta synteettisiltä vahoilta, mutta sitä ei tässä tuotteessa ollut.

Positiivinen seikka on se, että hiukset eivät näytä rasvaisilta tämän vahan ansiosta, eikä vaha myöskään jämähdä hiuksiin, vaan se lähtee helposti pois pesussa.

Kaikkiaan oikein kiva tuote. Kunpa siihen saisi vielä sitä kiiltoa...

Hinta: 35,00 €

Sekä John Masters Organics että Rahua ovat myynnissä ainakin Jolien verkkokaupassa.

Oletko sinä löytänyt luonnonmukaista muotovaahtoa, joka ei tahmaa tai hiusvahaa, joka antaisi hiuksiin myös kiiltoa?

*Tuote saatu PR-näytteenä blogin kautta.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen jo pitkään etsinyt täydellistä suihkutuotetta, joka puhdistaisi mutta samalla kosteuttaisi niin, ettei edes kuivaihoinen tarvitsisi sen jälkeen erillisiä vartalovoiteita. Kirjoitin jo viime vuonna aiheesta blogiini ja sain paljon hyviä vinkkejä, kiitos vielä niistä.

Ongelma minulle ehdotetuissa tuotteissa oli se, että lähes kaikki olivat synteettisiä. Olen jo melkein parin vuoden ajan pyrkinyt käyttämään ensisijaisesti luonnonmukaista kosmetiikkaa, joihin ei ole käytetty silikoneja, parabeenejä, mineraaliöljyjä tai muutakaan keinotekoista. 

Luonnonkosmetiikka eroa tavallisesta kosmetiikasta siinä, että sen valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota ainesosien luonnolliseen alkuperään ja siihen, miten tuotteen elinkaari vaikuttaa ihmiseen ja ympäristöön. Synteettisten eli ihmisen valmistamien ainesosien sijaan luonnonkosmetiikassa käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita.

Löysin hiljattain I love me -messuilta ihania uusia tuttavuuksia, jotka kaikki ovat osoittautuneet hyviksi kuivuuteen taipuvaiselle, atooppiselle iholleni! Saas nähdä miten käy sitten, kun talvipakkaset iskevät toden teolla...

Opiatin vaniljantuoksuinen kahvikuorinta

Olen ihastunut useimpiin luonnonmukaisiin kuorinta-aineisiin, eikä tämä ole säännöstä poikkeus. On jännä juttu, miksi monet luonnonkosmetiikan kuorinta-aineet onnistuvat jättämään ihon samettiseksi ja kosteutetun tuntuiseksi, vaikka suihkugeelit jättävät iholle kiristävän tiunteen.

Optiat Hit The Sheets Vanilla Velvet Kahvikuorinta -tuotteen luvataan pehmentävän ihoa, rentouttavan mieltä ja jopa ehkäisevän selluliittia. Se sisältää sekoituksen käytettyjä arabica-kahvinporoja ja vaniljauutetta. Kahvinpurut toimivat luonnollisena kuorivana ainesosana, jotka stimuloivat verenkiertoa ja auttavat ehkäisemään selluliittia sekä venymäjälkiä.

Olen aikaisemmin menettänyt sydämeni Flow-kosmetiikan suolakuorinta-aineille, mutta kahvi näyttää toimivan aivan yhtä hyvin ihon kosteutuksessa ja kuolleen ihosolukon poistamisessa. Ykkössijaa tämä tuote ei kuitenkaan saavuta sen vuoksi, että kahvinporoista jää helposti hieman sotkua suihkukaapin lattialle.

Hinta: 23,90€ / 220g

Weledan herkän ihon suihkuvoide

Viime talvena löysin suihkuvoiteet eli tuotteen, jonka voi levittää suihkussa puhtaalle, kostealle iholle ja huuhdella sitten pois. Käytin joskus kookosöljyä tällä tavalla mutta onneksi lopetin touhun - sehän tukkii putket! 

Luonnonmukaista suihkuvoidetta ei ollut ihan helppoa löytää, joten kysyin vinkkiä luonnonkosmetiikan harrastajien Facebook-ryhmästä. (Kannattaa ehdottomasti liittyä, jos aihepiiri kiinnostaa: siellä on mielenkiintoisia keskusteluja.) Sieltä sainkin useampiakin ehdotuksia, joista päädyin Weledan mantelintuoksuiseen herkän ihon suihkuvoiteeseen.

Weledan Almond Sensitive Skin -suihkuvoide on kehitetty erityisesti herkälle ihotyypille. Se puhdistaa ihoa hellävaraisesti samalla, kun voiteen sisältämä luonnollinen manteliöljy vahvistaa ja tasapainottaa ihoa. Tuote on vegaaninen, gluteeniton ja se neutraloi ihon pH-arvoa. 

Hinta (esim. Sokoksen verkkokaupassa) 11,90€ / 200ml

Inkuton musta saippua

Tämä tuote on suurin yllätys pitkään aikaan. Olen aiemmin kokeillut monenlaisia palasaippuoita niin vartalolle kuin kasvoille, mutta tämä mystisen näköinen, hieman tahmaisen tuntuinen saippuanpala on ensimmäinen, joka ei jätä ihoa kiristäväksi. 

Inkuton afrikkalainen musta saippua on yleissaippua, joka valmistetaan kylmäpuristetusta kookosöljystä ja kaakaopavun kuoren tuhkasta. Sitä käytetään mm. ärtyneen ihon, aknen ja muiden iho-oireiden hoitoon. Tuote on saatavilla myös nestemäisenä, mutta itse olen tutustunut vain kiinteään muotoon. 

Saippua tulee Ghanasta. Se valmistetaan pienissä erissä käsin, perinteisiä menetelmiä hyödyntäen sekä reilun kaupan ja luomutuotannon periaatteita noudattaen. 

Valmistaja kertoo, että saippuaa voi myös leikata paloiksi tai käyttää omien persoonallisten saippuoiden raaka-aineena. Lisäämällä saippuapalaan vettä, siitä saadaan nestesaippuaa.

Itse en ole vielä kokeillut saippuaa muilla tavoilla kuin hieromalla sitä suihkussa vartalon iholle ja hiuksiin. Iholla se toimii ihan täydellisesti: puhdistaa tehokkaasti mutta jättää ihon pehmeäksi. Hiuksissakin se vaahtoaa mukavasti mutta kerran minusta tuntui, että muotovaahto ei oikein lähtenyt sillä kunnolla pois, vaan hiukset jäivät tahmeiksi.

Kaiken kaikkiaan musta saippua oli kyllä kiva löytö, sen kun on myös riittoisa. Täysi peukku tältä atoopikolta!

Hinta (esim. Ruohonjuuren verkkokaupassa) 19,95€ / 250g

Millaisia suihkutuotteita sinä käytät syksyllä ja talvella?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestintäkonsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram