Kirjoitukset avainsanalla resepti

Kuva:SaladPride-blogi.

 Yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Moreeni

Muistathan osallistua blogissani arvontaan, joka on käynnissä huomenna klo 20 asti! Arvon blogini lukijoiden kesken kolme upeaa Salaattia! -kirjaa!

Salaattia! -opuksessa on 260 tuoretta ja maukasta salaattia, yksi vuoden kullekin arkipäivälle. Kirjan tekijä on koonnut, valokuvannut ja syönyt niistä jokaisen lounaaksi työpaikallaan oman pöytänsä ääressä.

Teos syntyi, kun Lontoossa työskentelevä David Bez rupesi valmistamaan lounaansa omassa toimistossaan. Kolmen vuoden aikana syntyi runsas ja vaihteleva valikoima helppotekoisia ja terveellisiä salaatteja.

 Vastaa tähän postaukseen niin olet mukana arvonnassa:

Ilmoita monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden.

Jokainen, joka on kommentoinut aikaisempaa tätä arvontaa koskevaa postaustani, on jo mukana arvonnassa, eli uutta kommenttia ei tarvitse jättää.


Arpaonnea!

-----

Please don't forget to take part in the lottery which is on until tomorrow 8pm in my blog. You might win a terrific Salad Love cookbook!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolkuvlog @Vlogia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Yhteistyössä
Kirja syntyi, kun Lontoossa työskentelevä David Bez tunnisti saman ongelman ja rupesi valmistamaan lounaansa omassa toimistossaan. Kolmen vuoden aikana syntyi runsas ja vaihteleva valikoima helppotekoisia ja terveellisiä salaatteja.

Bezillä on myös viehättävä salaatttiblogi SaladPride, joka on mainio ideapankki. Omasta mielestäni kuitenkin oikea kirja toimii keittiössä kätevämmin kuin tabletti. Blogissa tosin on myös kivoja videoita:

Saatuani kirjan sitä oli toki heti testattava. Minä en ole mikään gourmet-kokki vaan hyvinkin laiska emäntä. Haluaisin siis päästä myös lounassalaatin kokoamisesta helpolla erityisesti, jos joudun kokoamaan sen duunikeittiössä.

Kirja on helppokäyttöinen. Salaatit on siinä jaettu vuodenajan mukaan, ja ne on kukin luokiteltu johonkin viidestä ruokavaliosta, jotka ovat Raakaruoka, Vegaani, Kasvis, Kala ja Sekaruoka.  Kirjan alussa on käteviä perustietoja siitä, kuinka salaatti kootaan (salaatissa pitäisi aina olla salaattipohjan lisäksi neljäsosa tuoreita kasviksia/hedelmiä + proteiinilähde + erilaisia täytteitä kuten pähkinöitä, siemeniä tai oliiiveja + tuoreita yrttejä + kastike.)

Valitsin kokeiluni kohteeksi kevätkaudelta salaatin, jossa on mm. avokadoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja punasikuria. Se on samantyyppinen kuin tämä ihanuus sillä erotuksella, että tässä on keitettyä perunaa aurinkokuivattujen tomaattien sijaan:

Kuva: SaladPride

Kirjassa oli kyllä oikeasti kauniita ja mielikuvituksellisia yhdistelmiä! Pohdin pitkään, olisinko sittenkin kokeillut tämäntyyppistä versiota, jossa on mm. karhunvatukoita, avokadoa ja porkkanaa:

Kuva: SaladPride

Pohdin myös tätä täysjyväpasta-tomaatti-versiota...

Kuva: SaladPride

...mutta päädyin valitsemaan simppelin vaihtoehdon eli tuon edellä mainitun avokado-punasikurijutun, jotta en ylittäisi taitojani. (Sitäkin tosin vähän sovelsin. Vaihdoin punasikurin lehtisalaatiksi ja laitoin tuoreiden siljopersiljanlehtien tilalle tuoretta basilikaa ja kevätsipulia. Mutta anyway.)

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Kokkasin salaattia etäpäivänä kotitoimistossa ja lounas syntyikin tosi nopeasti! Meidän lapset eivät ole varsinaisia salaattifaneja mutta tämä tekele maistui molemmille. Omaan makuuni tuotos olisi voinut olla myös raikkaampaa, sillä lorautin siihen vahingossa reilulla kädellä öljy-sitruunamehukastiketta. En nimittäin viitsinyt mitata kastikeaineksia, vaan heilautin öljypulloa näppituntumalta.

Haittapuoli kirjassa mielestäni on tietyt, turhan erikoiset ainekset. Voi olla, että kyse on vain minun maalaisuudestani mutta kovin usein en ole käyttänyt esim. talvijuurekkaita eli enokinsieniä, vuonankaalia tai unikonsiemeniä. Ehkä Lontoossa on lähikaupan vihannestiski erinäköinen kuin meidän S-marketissa.

Kirjan suurin hyöty taas on se, että siitä saa monipuolisesti ideoita, mitä kaikkea salaattiin on mahdollista yhdistää. Itse kun helposti olen sortunut tekemään aina sitä samanlaista lehtisalaatti-tomaatti/kurkku-fetajuusto -salaattia, joka pitkän päälle alkaa maistua puulta.

Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet

Ilokseni kustannusosakeyhtiä Moreeni antoi minulle mahdollisuuden arpoa blogini lukijoiden kesken kolme tällaista kivaa salaattikirjaa!  Vastaa tähän postaukseen ja kerro, mitä yleensä syöt lounaaksi, niin olet mukana arvonnassa:

Vastaa siis tähän postaukseen ja ilmoita, monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden.

Arvonta päättyy ensi viikon torstaina eli 12.3. klo 20. Sen jälkeen ilmoitan onnelliset voitttajat.


Arpaonnea kaikille salaatinystäville!
------
Are you used to taking the lunch with you to the office instead of eating at the staff restaurant? I made a small new year resolution and decided to do that more often. However, this way I've ended up eating less healthy than before: I've recently been eating more bread for lunch and less vegetables. I never tend to have enough time to prepare lunch at home, or most of the times I simply forget about it. One solution to my problem could be to prepare lunch in the office.
I was happy to receive a nice book "Salad Love" (in Finnish Salaattia!) from publisher Moreeni including ideas for lunch salads. The book is created by David Bez, who is not a chef, but "just a food lover, an Italian food lover". He started eating salads in the office because he wanted something healthy for lunch. He also wanted something easy enough to prepare at desk. Therefore he started having salads every day for lunch in the office.

There are 260 ideas for lunch salads - one idea for each day of the year. Fortunately Moreeni gave me an opportunity to organize a lottery of three books in my blog.

  • If you follow my blog in Blogger you will have one lot. 
  • If you also follow my blog in BloglovinBlogilistaFacebook, InstagramTwitter or Vlogia, you will have two lots.
  • If you in addition share this lottery via your blog or Facebook, Twitter or Instagram, you will have three lots.
The lottery will end next Thursday on the 12th March (9pm). Good luck!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:

Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolku | vlog @Vlogia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lauantaisin on ihanaa, kun täyden työviikon jälkeen ehtii tehdä kaikkea hauskaa ja puuhailla kotihommia. Tosin vähän noloa: on pyhäinpäivä, kirpeä keli, jouluvaloja ripustellaan... ja meillä vietetään edelleen sadonkorjuuta!

Tänä vuonna poimimme omenat myöhemmin kuin koskaan. Viime vuonna kirjasin  Facebookiin syyskuun viimeisenä viikonloppuna: "Omenat poimittu! Ehdittiin sentään ennen pakkasten tuloa."

Tänä vuonna, heh, heh. Yöpakkasia tuli ja meni, mutta osa omenoista killui yhä puussa. Lehdet lähtivät ja omenat jäivät. Luonto oli laiskurin puolella.

Omena

Asumme haja-asutusalueella ja meillä on iso piha, jossa on kymmenkunta marjapensasta, kolme isoa omenapuuta, vaahteroita, ruusupensaita, nurmikkoa ja ryteikköä. Vanha piha oli yksi asia, johon talossa rakastuin. En tosin asuntokauppojen aikaan osannut aavistella sadonkorjuu-urakan laajuutta.

Oppimisen ja erehdyksen kautta opin ajoittamaan kesälomat marjapensaiden kyspymisaikaan. Parina ensimmäisena vuonna en tajunnut tehdä näin, vaan lomailin ennen sadonkorjuuta. Niinpä heinä-elokuun vaihteessa toimistolle rämpi aamuisin Uupunut Uraäiti, illat kun kuluivat ensin poimiessa ja sitten mehustaessa, hillostaessa ja muuten säilömishommissa.

Omenatorttu
Monena vuonna olemme vieneet omput suoraan mehustamoon, mutta tänä vuonna mies halusi jättää sen välistä. Meillä on vanhassa talossamme iso kylmäkellari, jonne mehukanisterit helposti unohtuivat sillä seurauksella, että viime kesänä siivosin kellarin uumenista käyneitä mehuja ja peräti vuosikerran 2008 hilloja...

Mutta sujuuuhan homma näinkin! Jos ei ehdi pakastaa puutarhan tuottoa ajoissa, voi odottaa, että luontoäiti pakastaa herkut suoraan puuhun.

Rakastan oman puutarhan satoa. Perhe ei ole yhtä ihastunut, vaan omenoita täytyy salakuljettaa kastikkeisiin, raasteisiin, sämpylöihin ja keittoihin, jotta tarkkaamaton "asiakaskunta" kuluttaisi tuon oivallisen, ilmaisen, C-vitamiinipitoisen raaka-aineen huomaamattaan. Perinteisesti olen myös kiikuttanut pussillisen jos toisenkin naapuriin, ystäville ja työkavereille.

Omenat
Tänä vuonna Hipu tuli onneksi mukaan säilöntätalkoisiin. Tyttö on jo näppärä leipomaan, parempi kuin minä koskaan. Olemme yhdessä hyödyntäneet äitini tekemää reseptikirjaa, josta löytyy mm. seuraava superhelppo omenapiirakka. Siihen löytyy ainekset kaapista milloin vain!

Nopea marja-/hedelmäpiiras

1 muna
1 dl sokeria (itse ole viime aikoina laittanut puolet karppisokeria ja puolet tavallista)
1dl juoksevaa margariinia (hieman vähempikin riittää)
1 dl piimää (myös maustamaton jogurtti tai jopa rahka-maitoseos käy)
1 dl (vehnä)jauhoja (itse käytän nykyään spelttijauhoja)
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Päälle: marjoja/omenalohkoja, sokeria, kanelia

Sekoita ensin muna, sokeri, juokseva margariini ja piimä ja toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään. Voitele vuoka, yhdistä ainekset ja kaada vuokaan. Laita täytteet päälle.


Leipominen


Terveellisempi mutta kuivempi versio olisi esim. The Good Morning -blogin proteiinipitoinen omppupiirakka, jossa käytetään rasvan sijaan banaania. Kokeilin sitä kesällä, mutta ehkä juuri mehevyyden ansiosta perhe on ihastunut tähän perinteiseen reseptiin.

Ja on kiva katsella, kun Hipu selailee isoäidin reseptivihkoa. Jos höristää korviaan voi melkein kuulla, kuinka hiljainen tieto siinä siirtyy sukupolvelta toiselle.

Reseptit

Kommentit (7)

3/7 | 

Minäkin kävin viime viikolla haravoimassa suomen-kodin pihasta pudonneet omenat pois. Niitä oli ainakin viisi kottikärryllistä.....kaikki mätiä ja madonsyömiä. Vuokralaiset häipyivät kuukausi sitten ja minulle jäi lopputyöt. En kyllä rakasta haravointi sitten yhtään

5/7 | 

Voihan sadonkorjuu. Samat tunnelmat täälläkin. Tänä vuonna ennätettiin säilöä marjoja ja omenoita minimaalisen vähän, koska oli remonttikiireitä ja muuta hässäkkää. Onneksi sukulaiset ja tuttavat kävivät keräämässä suurimman osan sadosta talteen.

Ja niin: lehdet on haravoitu kasoiksi, mutta kukas ehtisi kärrätä ne kompostiin? Antaako pakkaset vielä armoa meille?

6/7 | 

Huojentavaa, että meitä "hitaita" puutarhureita on enemmänkin :) Lehdistä en vielä ole jaksanut stressata. Pakkanen ja sateet ovat mukavasti kutistaneet lehtikasoja ja lintanneet ne maahan. Ja ensi viikolla appivanhemmat tulee kylään - sitten voi olla varma, että puutarhakin tulee kuntoon :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat