Kirjoitukset avainsanalla flunssa

Tammikuu vilahti ohi sairastaessa. Kun katselin kuukauden kuvasaldoani Instagramissa tajusin, että minä - himoliikkuja - olen viime aikoina vain kävellyt koiran kanssa. En ole hiihtänyt, käynyt kertaakaan kahvakuulajumpassa ja kolistellut rautoja salilla alkukuussa vain muutaman hassun kerran...

Miltä tuntuu, kun säännöllinen hikiliikunnan tuoma endorfiiniannos jää saamatta? Yllättäen ei juuri miltään. Kurkussa on edelleen niin paljon sitkeää limaa ja ääni painuu yhä iltaisin kellariin niin, ettei tee mielikään riehumaan.

Olen lohduttanut itseäni hiljattain Hesarin tiedesivuilla julkaistulla artikkelilla, jonka mukaan himoliikkuja ei välttämättä kuluta päivässä enemmän energiaa kuin sohvalla paremmin viihtyvä, sillä elimistö sopeutuu aktiiviseen liikkumiseen.

Tavallaan on ollut ihan mukavaa hidastaa tahtia ja laiskotella oikein luvan kanssa.

  • On ehtinyt ajatella.
  • Illat ovat tuntuneet rauhallisemmilta ja pidemmiltä, kun töiden jälkeen ei ole tarvinnut kiirehtiä vielä liikkumaan.
  • Olemme pelanneet perheen kanssa tavallista enemmän lautapelejä.
  • Ylipäätään olen nähnyt lapsia enemmän.
  • Aamu- ja iltalenkit koiran kanssa ovat tuntuneet mielekkäämmiltä, koska päivän liikunta on kertynyt niistä.
  • On ehtinyt surffata netissä oikein antaumuksella ja kehitellä kaikenlaisia uusia ideoita...

​Osallistun tällä kuvakollaasilla Pieni Lintu -valokuvablogin kuukausikollaasihaasteeseen.

Oletko sinä säilynyt terveenä, vai pääsikö flunssapöpö yllättämään? 

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (8)

Hanna-Mari
2/8 | 

Täällä kans sairastellaan. Kolmasluokkalainen on ollut kahdeksan päivää pois koulusta kuukauden sisään ja nyt piti minunkin luovuttaa ja kääriytyä peiton alle. Ehkä se elimistö välillä pistää meitä ikiliikkujia pysähtymään, ja Niinkuin sanoit, se tekee ihan hyvää.

Rva Kepponen
3/8 | 

Tuleehan siitäkin liikuntaan ja raitista ilmaa, kun ulkoiluttaa koiraa :) Itse olen joutunut taas opettelemaan sitä, että 20min on liikuntaa ja parempi tehdä se kuin ei mitään. Joskus riittää pienemmätkin tavoitteet :)

Me olemme toistaiseksi välttyneet isommilta taudeilta, pientä flunssaa on pyörinyt perheessä.

Mukavaa viikonloppua!

Täysin arkista
4/8 | 

Talvinen on ollut sinunkin tammikuusi, kun jopa koiran nassu on lumessa. Olet sitten korvannut kahvakuulan hieman painoltaan kevyemmällä kuulalla.  :) Hyvä kuvakollaasi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Influenssa, räkätauti, kausinuha - you name it. Viime aikoina perheessä ja työpaikalla on jyllännyt monen monta virusta ja bakteerikantaa mutta yksikään ei saanut otetta meikäläisestä!

Minulla ei ole erityisen terveet elämäntavat: nukun liian vähän, syön epäsäännöllisesti ja stressiäkin pukkaa aika ajoin. Silti vältin viime talvena perinteiset hengitystieinfektiot, sillä kävin uimassa avannossa vähintään kolme kertaa viikossa.

Aloitin harrastuksen jo lukioikäisenä ja jatkoin sitä opiskeluaikana, mutta lasten synnyttyä harrastus jäi muutamaksi vuodeksi paitsioon. Pari vuotta sitten aloitin uudelleen, suotuisin seurauksin. Nykyään uin järvessä ympäri vuoden.

Voisin ylistää avantouimisen ilosanomaa omien kokemusteni pohjalta vaikka romaanin verran. Aiheesta myös kirjoitetaan paljon mediassa:

Yle / 2015: "Avantouinti lisää kylmänsietokykyä, poistaa stressiä, ja vastustuskyky infektioita vastaan paranee. Jatkuva altistus kylmälle saattaa lisätä elimistön ruskeaa rasvaa. Tämä taas saattaa suojata lihavuuden kehittymiseltä ja myöskin aikuistyypin diabeteksen kehittymiseltä."

Helsingin Sanomat / 2013: "Avannossa sydämen syke kiihtyy, verenpaine nousee ja ihminen haukkoo henkeä. Kylmäsokki saa kehon erittämään monia hormoneja, esimerkiksi mielihyvähormoni endorfiinia ja kortisolia, joka lievittää kipuja."

Hyvä Terveys / 2009: "Avantouinti tasapainottaa adrenaliinitasoa niin, että korkealla olevat pitoisuudet laskevat ja matalalla olevat nousevat. Siksi avantouinnin koetaan sekä rauhoittavan että virkistävän – tarpeen mukaan. Avantouinti kiihdyttää myös beetaendorfiinin eli mielihyvähormonin eritystä, ja se viettelee avantoriippuvuuteen: elämys on saatava aina uudestaan. Yli 100 000 suomalaista käy avannossa säännöllisesti."

Tohtori.fi / 2007: "Avantouinti todistetusti auttaa ainakin kipuihin ja parantaa kylmään sopeutumista sekä yleistä terveydentilaa. Joidenkin tutkimusten mukaan uimareiden paljon puhuttua karaistumista saattaa myös ilmentää aktiivisilla avantouimareilla havaittu tavallisesta poikkeava valkosolujen vaste kylmään."

Postasin jo pari vuotta sitten ensimmäisen kerran tästä rakkaasta harrastuksestani. Silloin tein aiheesta myös videon You Tubeen.

https://vlogia.com/videot/1149/avannossa-ice-swimming

Anteeksi, jos toistan itseäni. Haluan vain kannustaa jokaista, joka yhtään pohtii asiaa: avantoon, mars, mars! 

Joko sinä olet kokeillut tätä taivaallista, hyytävää harrastusta?

Kommentit (6)

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015
2/6 | 

Kiitos avantouinnin hyvien vaikutusten muistutuksesta! Kävin viimeksi avannossa joulun aikaan kun olimme mökillä. Hyvää teki. Olen harrastanut vuosia sitten avantouintia. Nyt se on jäänyt. Ehkä vielä joskus aloitan harrastuksen uudelleen. Virkistäviä uintireissuja sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram