Kirjoitukset avainsanalla Kesäloma

Hyvää äitienpäivää! 

Meidän perheessä viikonloppu on sujunut kesälomasta haaveillen. Sää on ollut mukavan aurinkoinen ja saanut tajuamaan, kuinka lähellä kesä jo on... Nämä muutamat arkiviikot sitä ennen sujuvat varmasti vilisten.

Ensi kesänä perheemme ryhtyy karavaanareiksi. Teimme tässä pikkupojan mieliksi. Hän on jo useamman vuoden haaveillut asuntoauton vuokraamisesta, ja tammikuun visiittimme Caravan-messuille oli vain tulta liekkeihin...

Olemme monena kesänä lomailleet Virossa, mutta ensi kesänä keskitymme kotimaan kohteisiin. Koska Suomi100. (Ja myös siksi, että vuokraamaamme asuntoautoa ei vakuutussyistä saa viedä Baltiaan...)

Caravaaniloma oli tosiaan kuopuksemme Laurin toiveiden täyttymys, mutta esikoisemme Venla ei ollut ajatuksesta ollenkaan yhtä ihastunut. Hänen mielestään loma on lomaa vain ulkomailla, eikä lomassa ole mitään hohtoa, jos voi käydä ostoksilla Prismassa ja syömässä Rossossa.

Venla jutteli kerran koulun kansainvälisyyskurssista, jossa oppilaat olivat saaneet omatoimisesti suunnitella kokonaisen matkan reitteineen ja majoituksineen tietyn budjetin rajoissa. Kun kuuntelin tytön selostusta siitä, miten näppärästi he olivat vertailleet eri majoitusvaihtoehtoja netissä ja miten saaneet matkabudjetin riittämään, sain idean: lapsethan voisivat yhdessä suunnitella perheen ensi kesän lomamatkan! Osallistuminen matkan suunnitteluun saisi ehkä tytönkin innostumaan reissusta enemmän.

Tällä hetkellä alustavissa suunnitelmissamme on tehdä reissu merellisissä merkeissä. Ajattelimme aloittaa Hangosta, käydä sen jälkeen joko Hangosta tai Kemiönsaarelta käsin päiväretkellä Bengtskärin majakalla, suunnata sieltä syvemmälle Turun saaristoon ja yöpyä ehkä Mossalan lomakeskuksessa. Sen jälkeen haluaisimme käydä vielä Ahvenanmaalla...

Aikaa on 7 vuorokautta. Haemme matkailuauton lauantaiaamuna Järvenpäästä ja se pitää palauttaa seuraavana lauantaina iltakuuteen mennessä.

Reunaehtoina oli, että emme haluaisi ajaa pitkiä matkoja päivässä. Omasta mielestäni pari sataa kilometriä on maksimimäärä ajoa. (Poika tosin on tästä eri mieltä, sillä hänen mielestään matkailuautossa oleminen on se koko loman tärkein asia...)

// Kuva: Hangon matkailu. //

// Kuva: Kemiönsaaren matkailu. //

// Kuva: Ahvenanmaan matkailu.  Postauksen ensimmäinen kuva asuntoautoista: AA-vuokraus. //

Onko sinulla vinkkejä karavaanareille Turun saaristoon tai Ahvenanmaalle? Vai kannattaisiko meidän kenties suunnata jonnekin aivan muualle Etelä-Suomessa, Varsinais-Suomessa, Hämeessä tai Pirkanmaalla?

Olisin iloinen, jos auttaisit perhettämme matkareitin suunnittelussa! Jätä vinkkisi kommenttikenttään.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Suosittelen Farmors Cafessa käyntiä, Högsåran saarella. Saari on ihana ja kahvila käymisen arvoinen.

Valmiiseen pöytään
4/8 | 

Jos jaksatte ajella Poriin asti, suosittelen Reposaarta. Maakuntamatkailtiin sinne viime kesänä ja todellakin kannatti. Ihana ranta (hassusti Lontooksi nimetyllä alueella). Siellä etenkin The Merry Monk ravintolaa suosittelen suurella sydämellä. Parhaat fish and chipsit mitä Suomessa olen koskaan syönyt! Paikalle kannattaa mennä heti kun se avautuu, jos tahtoo välttää jonot. Etenkin viime kesän lämpiminä päivinä paikka oli todella täynnä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat