Kirjoitukset avainsanalla Kakku

Perinteiset joulukakut eivät ollenkaan välttämättä ole niitä parhaita. Olen kuluneen vuoden aikana herkutellut useilla suussasulavilla raakakakuilla, jotka peittoavat perinteiset kakut mennen tullen. 

Tässä kooste blogini rakastetuimmista raakaherkuista, joista jokainen voi olla joulupöytäsi kuningatar!

”Snickers”-raakakakku

6 hengelle

18 cm irtopohjavuoka

Pohja
6 Medjool- taatelia
1,25 dl pähkinöitä
2,5 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl kookoshiutaleita
ripaus vaniljaa

Poista taateleista kivet ja huuhtele ne kevyesti. Laita ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Levitä irtokakkuvuoan pohjalle tasaisesti.

Kinuskikerros
5 taatelia
1,5 tl kookosöljyä
vaniljaa maun mukaan
ripaus suolaa
1 rkl maapähkinävoita

Poista taateleista kivet ja liota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaaa. Levitä pohjan päälle tasaisesti

Maapähkinämousse
1 tölkki kookosmaitoa (esim Biona)
1 dl maapähkinävoita
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus vaniljaa

Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta pintakerros kovettuu. Kaavi tölkistä kova osa tehosekoittimeen. Nestemäisen osan voit käyttää esim. smoothieen. Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi mousseksi ja kaada kinuskikerroksen päälle.

Laita kakku pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
Ota kakku pakastimesta, irrota se vuoasta ja valmista kuorrute.

Kuorrute
raakasuklaata tai tummaa suklaata
pähkinöitä
suolaa (mielellään esim. Himaljan suolaa)

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita esim. cashew-pähkinöitä kakun päälle ja kuorruta suklaalla kakun pinta. Voit ripotella päälle hieman suolaa.

Kakku on valmis tarjottavaksi noin tunnin kuluttua pakastimesta ottamisen jälkeen. Kakku säilyy jääkaapissa n. 5 päivää ja sen voi myös pakastaa uudelleen.

Maidoton ja gluteeniton suklaakakku

Tästä reseptistä kaikki kunnia kuuluu Kinuskikissa-blogille.

Pohja:
150-160 g (gluteenittomia ja maidottomia) Digestive-keksejä
75 g (maidotonta) margariinia
¼ dl ruokosokeria

Täyte:
6 dl kasvis- tai soijapohjaista vispiä (kasvispohjaisen osalta varmista gluteenittomuus)
½ dl ruokosokeria
350 g (maidotonta) tummaa suklaata (esim. Plamil)

Koristelu:
mansikoita tai suklaarouhetta

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla - näin kakku irtoaa kauniimmin.

Murenna keksit monitoimikoneella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja sekoita keksit ja ruokosokeri joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.

Vaahdota kylmä vispi kuoheaksi. Sekoita joukkoon ruokosokeri. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula vispivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Tasoita reunat lastalla tai palettiveitsellä. Koristele suklaarouheella ja tuoreilla mansikoilla

Jouluinen porkkanakakku

6 hengelle

Pohja
3 dl porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
3 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl hunajaa
0,5 dl neitsytkookosöljyä vesihauteessa sulatettuna
3 tl ceylonin kanelia
1 tl inkivääärijauhetta
ripaus vaniiljaa
ripaus kaardemummaa

Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienoksi ja siirrä kuljoon. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi porkkanaraaste, hunaja ja mausteet. Lisää porkkanaseos ja sula kookosöljy pähkinäjauhon joukkoon. Sekoita tasaiseksi lusikalla.

Täyte
1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
0,75 dl lucuma-jauhetta
1 rkl hunajaa
3 rkl sitruunamehua
1 tl lesitiinijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja vispaa sekaisin.

Kuorrute
2 dl kuivia cashew pähkinöitä
1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
0,25 dl hunajaa
2 rkl lucuma-jauhetta
3 rkl sitruunamehua

Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset ja sekoita, kunnes seos on sileää. Voit laittaa seoksen kulhoon ja jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kakun kokoaminen
Levitä kolmasosa pohjataikinasta irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle. Tasoita pinta lusikalla. Kaada päälle puolet täytteestä ja siirrä kakku 15 minuutiksi pakastimeen jähmettymään. 
Lisää sitten päälle kolmasosa pohjataikinasta ja loput täytteestä. Siirrä kakku 15 minuutiksi pakastimeen jähmettymään.
Lisää loput pohjataikinasta täytteen päälle ja siirrä kakku tunniksi pakastimeen.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille sileällä veitsellä.
Koristele haluamallasi tavalla.

Helpompi versio: jätä kerrostaminen tekemättä ja laita pohjan päälle suoraan täyte sekä kuorrute. Toimii myös ilman kuorrutetta.

(Alkuperäinen resepti on peräisin Hannamari Rahkosen e-kirjasta Raakaleivonnan ABC)

Raikas valkosuklainen marjakakku

6 hengelle

2,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna (väh. 3 tuntia)
1 dl kookosmaitoa (tölkistä se kova osuus)
100g kaakaovoita vesihauteessa sulatettuna
0,5 sitruunan mehu
ripaus aitoa vaniljaa
0,5 dl hunajaa tai agavesiirappia

2 dl marjoja
3 taatelia kivet poistettuna

Sekoita tehosekoittimessa cashewpähkinät, kookosmaito, kaakaovoi ja sitruunamehu tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista maku, lisää makeutta tarvittaessa.

Soseuta savasekoittimella noin neljäsosa marjoista ja pieneksi pilkotut taatelit. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle tuorekelmua ja laita siihen loput marjat. Kaada sitten päälle marja-taatelisose.
Kaada cashew-seos marjojen päälle ja laita pakastimeen. Anna jähmettyä ainakin tunti pakastimessa tai kunnes täyte on jähmettynyt.

Irrota vuoan reunat. Laita tarjoilualusta kakun päälle ja kumoa kakku kääntämällä ylösalaisin. Poista vuoan pohja ja tuorekelmu. Anna sulaa noin tunti ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Helpompi versio: laita marjat ilman soseuttamista vuoan pohjalle kelmun päälle.

(Alkuperäinen resepti on peräisin Karita Tykän kirjasta Sokeriton)

Millaisia kakkuja teillä nautitaan joulunpyhinä?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletko kyllästynyt pashaan, rahkaleivonnaisiin ja muihin tavallisiin pääsiäisherkkuihin? Silloin tämä kakku on sinulle!

Olemme Venlan kanssa ihastuneet raakakkuihin ja koska rakas tyttöni täyttää huomenna 13 vuotta, halusin hänelle syntymäpäiväyllätykseksi aivan erityisen kakun. Olen itsekin kokeillut tehdä raakakakkuja, mutta synttärikakun vuoksi käännyin ammattilaisen puoleen.

Olen aikaisemminkin tilannut paikalliselta "kakkutaikurilta", Katja Sonniselta, raakakakkuja. Hänen yrityksensä päätoimiala ovat valmennukset sekä energiahoidot. Onnekseni hän tekee tekee myös raakakakkuja sivutoimisesti tilauksesta.

Tämä kakku sulaa suussa. Se on täyteläinen, suklainen ja pähkinäinen. Onneksi se on myös niin täyttävä, että sitä ei voi syödä paljoa kerralla.

”Snickers”-raakakakku

6 hengelle

18 cm irtopohjavuoka

Pohja
6 Medjool- taatelia
1,25 dl pähkinöitä
2,5 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl kookoshiutaleita
ripaus vaniljaa

Poista taateleista kivet ja huuhtele ne kevyesti. Laita ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Levitä irtokakkuvuoan pohjalle tasaisesti.

Kinuskikerros
5 taatelia
1,5 tl kookosöljyä
vaniljaa maun mukaan
ripaus suolaa
1 rkl maapähkinävoita

Poista taateleista kivet ja liota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaaa. Levitä pohjan päälle tasaisesti

Maapähkinämousse
1 tölkki kookosmaitoa (esim Biona)
1 dl maapähkinävoita
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus vaniljaa

Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta pintakerros kovettuu. Kaavi tölkistä kova osa tehosekoittimeen. Nestemäisen osan voit käyttää esim. smoothieen. Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi mousseksi ja kaada kinuskikerroksen päälle.

Laita kakku pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
Ota kakku pakastimesta, irrota se vuoasta ja valmista kuorrute.

Kuorrute
raakasuklaata tai tummaa suklaata
pähkinöitä
suolaa (mielellään esim. Himaljan suolaa)

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita esim. cashew-pähkinöitä kakun päälle ja kuorruta suklaalla kakun pinta. Voit ripotella päälle hieman suolaa.

Kakku on valmis tarjottavaksi noin tunnin kuluttua pakastimesta ottamisen jälkeen. Kakku säilyy jääkaapissa n. 5 päivää ja sen voi myös pakastaa uudelleen.

Jos raakakakun tekeminen tuntuu työläältä tai tämän kakun ainekset harvinaisilta, sopii pääsiäiseksi myös järkyttävän ihana suklaakakku. Se syntyy vain muutamasta aineksesta ilman uunia ja sopii monille erikoisruokavaliota noudattaville.

Millaisia pääsiäisherkkuja teillä tänä vuonna nautitaan?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Maha täyteen makeaa ilman valkoista sokeria, vehnäjauhoja tai maitoa. Ei mahdollista? Ehei, jos kokeilet näitä raakaherkkuja!

Tilasin hiljattain paikalliselta mestarileipurilta kaksi suussasulavaa raakakakkua ja loihdin itse raakasuklaata Leaderin all-in-one -pakkauksesta. Helppoa, ihanaa ja uskoakseni vieläpä terveellistäkin.

Lisäksi kokeilin myös Hesarin Kiusauksessa-blogin ohjetta, jonka avulla vain neljästä aineksesta saa valmistettua piparitaikinan makuisia raakapallosia. Ne vievät makeannälän nopeasti mennessään.

Olen itsekin kokeillut muutaman kerran valmistaa raakakakkua, eikä se ole mitään rakettitiedettä. Tällä kertaa kuitenkin tilasin kakut ammattilaiselta.

Kakkujemme tekijä Katja Sonninen rakastaa leipomista. Hänen yrityksensä päätoimiala ovat valmennukset sekä energiahoidot. Onnekseni hän tekee tekee myös raakakakkuja sivutoimisesti tilauksesta.

Tässä ohjeet tilaamiini raakakkuihin.

Jouluinen porkkanakakku

6 hengelle

Pohja
3 dl porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
3 dl pekaanipähkinöitä
0,5 dl hunajaa
0,5 dl neitsytkookosöljyä vesihauteessa sulatettuna
3 tl ceylonin kanelia
1 tl inkivääärijauhetta
ripaus vaniiljaa
ripaus kaardemummaa

Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienoksi ja siirrä kuljoon. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi porkkanaraaste, hunaja ja mausteet. Lisää porkkanaseos ja sula kookosöljy pähkinäjauhon joukkoon. Sekoita tasaiseksi lusikalla.

Täyte
1,5 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
0,75 dl lucuma-jauhetta
1 rkl hunajaa
3 rkl sitruunamehua
1 tl lesitiinijauhetta

Sekoita ainekset keskenään ja vispaa sekaisin.

Kuorrute
2 dl kuivia cashew pähkinöitä
1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
0,25 dl hunajaa
2 rkl lucuma-jauhetta
3 rkl sitruunamehua

Sekoita tehosekoittimessa kaikki ainekset ja sekoita, kunnes seos on sileää. Voit laittaa seoksen kulhoon ja jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kakun kokoaminen
Levitä kolmasosa pohjataikinasta irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle. Tasoita pinta lusikalla. Kaada päälle puolet täytteestä ja siirrä kakku 15 minuutiksi pakastimeen jähmettymään. 
Lisää sitten päälle kolmasosa pohjataikinasta ja loput täytteestä. Siirrä kakku 15 minuutiksi pakastimeen jähmettymään.
Lisää loput pohjataikinasta täytteen päälle ja siirrä kakku tunniksi pakastimeen.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille sileällä veitsellä.
Koristele haluamallasi tavalla.

Helpompi versio: jätä kerrostaminen tekemättä ja laita pohjan päälle suoraan täyte sekä kuorrute. Toimii myös ilman kuorrutetta.

(Alkuperäinen resepti on peräisin Hannamari Rahkosen e-kirjasta Raakaleivonnan ABC)

Raikas valkosuklaakakku

6 hengelle

2,5 dl cashewpähkinöitä liotettuna (väh. 3 tuntia)
1 dl kookosmaitoa (tölkistä se kova osuus)
100g kaakaovoita vesihauteessa sulatettuna
0,5 sitruunan mehu
ripaus aitoa vaniljaa
0,5 dl hunajaa tai agavesiirappia

2 dl marjoja
3 taatelia kivet poistettuna

Sekoita tehosekoittimessa cashewpähkinät, kookosmaito, kaakaovoi ja sitruunamehu tasaiseksi. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Tarkista maku, lisää makeutta tarvittaessa.
Soseuta savasekoittimella noin neljäsosa marjoista ja pieneksi pilkotut taatelit. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle tuorekelmua ja laita siihen loput marjat. Kaada sitten päälle marja-taatelisose.
Kaada cashew-seos marjojen päälle ja laita pakastimeen. Anna jähmettyä ainakin tunti pakastimessa tai kunnes täyte on jähmettynyt. Irrota vuoan reunat. Laita tarjoilualusta kakun päälle ja kumoa kakku kääntämällä ylösalaisin. Poista vuoan pohja ja tuorekelmu. Anna sulaa noin tunti ja koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

Helpompi versio: laita marjat ilman soseuttamista vuoan pohjalle kelmun päälle.

(Alkuperäinen resepti on peräisin Karita Tykän kirjasta Sokeriton)

Näitä ihanuuksia kannattaa ehdottomasti kokeilla, mikäli joulun perinteisistä leivonnaisista jäi tahmea maku suuhun ja tukkoinen olo vyötärölle!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat