Kirjoitukset avainsanalla luonnonkosmetiikka

Tänä talvena tuiskussa kuivasilmäinenkin pärjää siistinä eikä seepran näköisenä! Olen kärsinyt kuivasilmäisyydestä jo kymmenkunta vuotta ja luulin, että silmätippoja käyttävälle ei ole muita vaihtoehtoja kuin synteettiset ripsivärit. 

En siis voinut uskoa, kun joulun jälkeen kuulin, että Avril-luonnonkosmetiikkamerkki on tuonut markkinoille vedenkestävän, luonnollisen ripsivärin.

Kuivien silmieni takia joudun käyttämään vedenkestävää ripsaria. Kostutan nimittäin silmiäni tipoilla tai geeleillä huonompina päivinä jopa kahden, kolmen tunnin välein.

Ilman kostutusta silmät verestävät ja tuntuvat olevan täynnä tikkuja. Jos käytän vesiliukoista ripsiväriä, se valuu poskilleni silmätippojen mukana - tai mikä vielä ikävämpää, valuu silmiin ja ärsyttää siellä herkkää sarveiskalvoa.

Tavallisissa vedenkestävissä ripsiväreissä kuitenkin on esimerkiksi silikonia, jota pyrin muuten välttämään. Olen jo melkein parin vuoden ajan pyrkinyt käyttämään ensisijaisesti luonnonmukaista kosmetiikkaa, joihin ei ole käytetty silikoneja, parabeenejä, mineraaliöljyjä tai muutakaan keinotekoista. 

Luonnonkosmetiikka eroa tavallisesta kosmetiikasta siinä, että sen valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota ainesosien luonnolliseen alkuperään ja siihen, miten tuotteen elinkaari vaikuttaa ihmiseen ja ympäristöön. Synteettisten eli ihmisen valmistamien ainesosien sijaan luonnonkosmetiikassa käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita.

Onko mahdollista valmistaa luonnonmukainen ripsiväri, joka pidentää, tuuheuttaa ja pysyy? Sitä olen testannut erilaisissa olosuhteissa nyt reilun kuukauden ajan.

Ostin Greendeal-nimisestä nettikaupasta Avrilin ripsivärin (10,95€) ja sen kaveriksi saman merkin silmämeikin poistoaineen (11,95€).

Ennen ja jälkeen Avrilin ripsivärin (tuotetta vain yläripsissä)

Avrilin musta vedenkestävä ripsiväri 

 • Tuote on Ecocert-sertifioitua kosmetiikkaa, jota ei ole testattu eläinkokein. Tästä iso peukku.
 • Ripsivärissä kerrotaan olevan reilu määrä pigmenttiä mukana ilman turhia kemikaaleja. Tuote sisältää kasviöljyjä ja -uutteita kuten esimerkiksi açaïöljyä ja mehiläisvahaa, jotka suojaavat ja kosteuttavat ripsiä. 
 • Itse tykkäsin tuotteen suorasta harjasta, jolla minä, mämmikourakin, osasin levittää värin tasaisesti juuresta latvaan saakka.
 • Väriä tuli myös harjaan sopivan niukasti. Aluksi ajattelin, että tuote on jo valmiiksi kuivunut, kun otin sen käyttöön, mutta kyllä säiliöstä väriä onneksi tuli. Kuiva tunne auttoi siihen, ettei väri paakkuuntunut ja pakannut ripsiä yhteen, mitä pidän plussana.
 • Kuivasta tunteesta huolimatta ripsari antoi hyvin pituutta ja tuuheutta ripsille, kuten kuvista huomaa!
 • Tuotteen valmistaja lupaa, että ripsari pitää silmämeikin siistinä koko päivän ajan, eikä ripsiväri varise edes uidessa ja hikoillessa. En tiedä, onko itselläni ihan poikkeuksellisen rasvaiset silmäluomet tai ovatko käyttämäni silmätipat erityisen tujua tavaraa, mutta minulla ripsiväri kyllä varisi hikisen joogatunnin päätteeksi. Onneksi se ei toki valunut raidoiksi kasvoille, mutta hikoilun jälkeen silmien alla oli kyllä nähtävissä jonkin verran värihiukkasia.

Avril puhdistusaine silmämeikille

 • Luonnollisen putsarin salaisuus on valmistajan mukaan kahden faasin koostumus. Tuote aktivoituu käytettäväksi, kun sitä ravistaa ennen käyttöä.
 • Tuote sisältää luomulaatuisia kasvivesiä, esimerkiksi ruiskukkavettä ja kamomillavettä.  Se on vegaaninen, ja 98 % tuotteen ainesosista on luontaista alkuperää.
 • Omasta mielestäni puhdistusaine poisti todella tehokkaasti sekä tavallisen vedenkestävän ripsivärin että myös 38-asteen synteettisen ripsarin jämät. 
 • Suurin positiivinen yllätys itselleni oli se, että hajusteeton putsari ei ollenkaan kirvellyt silmiä. Sellaisia silmämeikin puhdistusaineita ei ole montaa, jotka sopisivat myös minun silmilleni.

Summa summarum: silmämeikin puhdistusainetta voisin estoitta suositella kenelle tahansa ja ripsiväriäkin useimmille, vaikka aivan kovinta käyttöä ripsari ei taida kestää...

Millaista ripsiväriä sinä käytät?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit (2)

Minna vaan

Hyvin ajankohtainen aihe, itse juuri pohdin ko.tuotteen ostoa ☺ olen atoopikkona rakastunut Avrilin puhdistusöljyyn, -maitoon sekä meikkivoiteeseen. Ripsari menee myös kokeiluun! Terveisin toinen kuivasilmä 👀

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Leikkautin hiljattain tukan taas oikein lyhyeksi. Ihanaa ja niin helppoa, mutta valitettavasti kuontalo myös lytistyy helposti litteäksi ainakin lakin alla.

Olen koko aikuisikäni ollut vannoutunut hiusvahan ja -geelien suurkuluttaja, minullahan on ollut lyhyt tukka jo 25 vuoden ajan. Ajan oloon päänahkani pääsi kuitenkin herkistymään niin, että moni synteettinen tuote sai hiuspohjan kutisemaan ja toisinaan jopa rakkuloille.

Olin hiukan skeptinen vaihtaessani myös hiusten muotoilutuotteet luonnonmukaisiin, luonnonkosmetiikka kun voi allergisoida herkemmin kuin synteettinen. Olen nyt testaillut muutamia hiustuotteita kahdelta luonnonmukaiselta sarjalta, ja uskottava se on: niistä saa tuuheutta, pitoa ja tukea saa hiuksiin ilman, että hiuspohja ärsyyntyy!

John Masters Organics on arvostettu kampaamosarja, joka syntyi luojansa, John Mastersin, unelmasta kehittää hiustenhoidon luksuslinja, joka kunnioittaa kestävää kehitystä. Vuonna 1994 John avasi ensimmäisen salonkinsa New Yorkissa.

Liike alkoi niittää nopeasti mainetta ”Manhattanin ainoana puhdasilmaisena salonkina”. Nykyään sarjan uskollisiin asiakkaisiin kuuluvat mm. Sarah Jessica Parker ja Gwyneth Paltrow.

Rahua puolestaan on ylellinen, täysin luonnollinen hiustuotesarja. Myös sen luoja on newyorkilainen: kampaaja Fabian Lliguin.

Sarja on rakentunut Rahua-pähkinästä saatavan kallisarvoisen ungurahua-öljyn ympärille. Rahuaöljy on ollut Amazonin alkuperäisheimoihin kuuluvien naisten hiusten salaisuus jo vuosisatojen ajan. Öljy tunnetaan sen hiuksia pehmentävistä ja kutisevaa päänahkaa rauhoittavista ominaisuuksista. 

John Masters Organics Sea Mist -Suolasuihke 60ml

Ensimmäinen John Masters Organics -sarjasta testaamani tuote oli tämä hiuksiin suihkutettava suihke, jonka sisältämä merisuola antaa hiuksiin rakennetta ja volyymia. Sain tuotteen, kun tilasin Jolie Box -kosmetiikan yllätyspakkauksia Venlan kanssa.

Tämä tuttavuus oli kyllä rakkautta ensisilmäyksellä. Olin kokeillut aikaisemmin vain yhtä synteettistä suolasuihketta, joka jätti hiukset lähinnä tahmeiksi. Ero tähän oli aikamoinen: muutama suihkaus hiuksiin antoi jo kivan, karkean ja jämäkän tunnun hiuksiin ja antoi mukavasti tuuheutta liukkaaseen, ohueen tukkaani.

Kerran suihkaisin tuotetta vahingossa myös kasvoille, kun luulin sitä meikin kiinnityssuihkeeksi, eikä tuote kirvellyt edes kasvojen herkällä iholla. Ei siis kumma, että päänahkakin tästä tykkää!

Hinta: 12,00 €

John Masters Organics Volumising Foam -muotovaahto*

Mestari-Jonin muotovaahdon sain testattavaksi PR-näytteenä. Tuotteen luvataan tarjoavan kampaukseen koko päivän kestävää pitoa sekä taltuttavan pörröisyyttä ja sähköisiä hiuksia.

Runsautta muotovaahto kyllä antoikin. Vaahto sisältää muun muassa kvinoaa, vihreän teen uutetta sekä soijaproteiinia, joka tekee hiuksista paksumman näköiset.

Ihan napakymppi tämä vaahto ei mielestäni kuitenkaan ollut, sillä se jätti hiuksiin aika tahmaisen tunnun. Lisäksi pullon pumppu oli ainakin omassa tuotteessani maanantaikappale: se juuttui herkästi jumiin ja kesti aikansa ennen kuin vaahtoa sai taas pumpattua ulos pullosta.

Hinta:  42,00 €

Rahua Cream Wax -hiusvaha*

Sain myös tämän hiusvahan PR-näytteenä. Sen luvataan helpottavan hiusten käsittelyä ja tarjoavan joustavaa pitoa, hallittavuutta ja sileyttä. Tuote sisältää kuuluisan Rahuaöljyn lisäksi karnaubavahaa. 

Suhtauduin aika skeptisesti hiusvahakokeiluun, sillä hiuspohjani on herkistynyt niin, että useimmat synteettiset hiusvahat nostattavat päänahkaan paukamia. Niitä ei kuitenkaan tämän tuotteen käytön aikana tullut!

Hiusvaha toi hiuksiin kyllä mukavasti pitoa ja tuuheutta. Odotin siltä myös kiiltoa kuten useimmilta synteettisiltä vahoilta, mutta sitä ei tässä tuotteessa ollut.

Positiivinen seikka on se, että hiukset eivät näytä rasvaisilta tämän vahan ansiosta, eikä vaha myöskään jämähdä hiuksiin, vaan se lähtee helposti pois pesussa.

Kaikkiaan oikein kiva tuote. Kunpa siihen saisi vielä sitä kiiltoa...

Hinta: 35,00 €

Sekä John Masters Organics että Rahua ovat myynnissä ainakin Jolien verkkokaupassa.

Oletko sinä löytänyt luonnonmukaista muotovaahtoa, joka ei tahmaa tai hiusvahaa, joka antaisi hiuksiin myös kiiltoa?

*Tuote saatu PR-näytteenä blogin kautta.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olen jo pitkään etsinyt täydellistä suihkutuotetta, joka puhdistaisi mutta samalla kosteuttaisi niin, ettei edes kuivaihoinen tarvitsisi sen jälkeen erillisiä vartalovoiteita. Kirjoitin jo viime vuonna aiheesta blogiini ja sain paljon hyviä vinkkejä, kiitos vielä niistä.

Ongelma minulle ehdotetuissa tuotteissa oli se, että lähes kaikki olivat synteettisiä. Olen jo melkein parin vuoden ajan pyrkinyt käyttämään ensisijaisesti luonnonmukaista kosmetiikkaa, joihin ei ole käytetty silikoneja, parabeenejä, mineraaliöljyjä tai muutakaan keinotekoista. 

Luonnonkosmetiikka eroa tavallisesta kosmetiikasta siinä, että sen valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota ainesosien luonnolliseen alkuperään ja siihen, miten tuotteen elinkaari vaikuttaa ihmiseen ja ympäristöön. Synteettisten eli ihmisen valmistamien ainesosien sijaan luonnonkosmetiikassa käytetään luonnosta peräisin olevia raaka-aineita.

Löysin hiljattain I love me -messuilta ihania uusia tuttavuuksia, jotka kaikki ovat osoittautuneet hyviksi kuivuuteen taipuvaiselle, atooppiselle iholleni! Saas nähdä miten käy sitten, kun talvipakkaset iskevät toden teolla...

Opiatin vaniljantuoksuinen kahvikuorinta

Olen ihastunut useimpiin luonnonmukaisiin kuorinta-aineisiin, eikä tämä ole säännöstä poikkeus. On jännä juttu, miksi monet luonnonkosmetiikan kuorinta-aineet onnistuvat jättämään ihon samettiseksi ja kosteutetun tuntuiseksi, vaikka suihkugeelit jättävät iholle kiristävän tiunteen.

Optiat Hit The Sheets Vanilla Velvet Kahvikuorinta -tuotteen luvataan pehmentävän ihoa, rentouttavan mieltä ja jopa ehkäisevän selluliittia. Se sisältää sekoituksen käytettyjä arabica-kahvinporoja ja vaniljauutetta. Kahvinpurut toimivat luonnollisena kuorivana ainesosana, jotka stimuloivat verenkiertoa ja auttavat ehkäisemään selluliittia sekä venymäjälkiä.

Olen aikaisemmin menettänyt sydämeni Flow-kosmetiikan suolakuorinta-aineille, mutta kahvi näyttää toimivan aivan yhtä hyvin ihon kosteutuksessa ja kuolleen ihosolukon poistamisessa. Ykkössijaa tämä tuote ei kuitenkaan saavuta sen vuoksi, että kahvinporoista jää helposti hieman sotkua suihkukaapin lattialle.

Hinta: 23,90€ / 220g

Weledan herkän ihon suihkuvoide

Viime talvena löysin suihkuvoiteet eli tuotteen, jonka voi levittää suihkussa puhtaalle, kostealle iholle ja huuhdella sitten pois. Käytin joskus kookosöljyä tällä tavalla mutta onneksi lopetin touhun - sehän tukkii putket! 

Luonnonmukaista suihkuvoidetta ei ollut ihan helppoa löytää, joten kysyin vinkkiä luonnonkosmetiikan harrastajien Facebook-ryhmästä. (Kannattaa ehdottomasti liittyä, jos aihepiiri kiinnostaa: siellä on mielenkiintoisia keskusteluja.) Sieltä sainkin useampiakin ehdotuksia, joista päädyin Weledan mantelintuoksuiseen herkän ihon suihkuvoiteeseen.

Weledan Almond Sensitive Skin -suihkuvoide on kehitetty erityisesti herkälle ihotyypille. Se puhdistaa ihoa hellävaraisesti samalla, kun voiteen sisältämä luonnollinen manteliöljy vahvistaa ja tasapainottaa ihoa. Tuote on vegaaninen, gluteeniton ja se neutraloi ihon pH-arvoa. 

Hinta (esim. Sokoksen verkkokaupassa) 11,90€ / 200ml

Inkuton musta saippua

Tämä tuote on suurin yllätys pitkään aikaan. Olen aiemmin kokeillut monenlaisia palasaippuoita niin vartalolle kuin kasvoille, mutta tämä mystisen näköinen, hieman tahmaisen tuntuinen saippuanpala on ensimmäinen, joka ei jätä ihoa kiristäväksi. 

Inkuton afrikkalainen musta saippua on yleissaippua, joka valmistetaan kylmäpuristetusta kookosöljystä ja kaakaopavun kuoren tuhkasta. Sitä käytetään mm. ärtyneen ihon, aknen ja muiden iho-oireiden hoitoon. Tuote on saatavilla myös nestemäisenä, mutta itse olen tutustunut vain kiinteään muotoon. 

Saippua tulee Ghanasta. Se valmistetaan pienissä erissä käsin, perinteisiä menetelmiä hyödyntäen sekä reilun kaupan ja luomutuotannon periaatteita noudattaen. 

Valmistaja kertoo, että saippuaa voi myös leikata paloiksi tai käyttää omien persoonallisten saippuoiden raaka-aineena. Lisäämällä saippuapalaan vettä, siitä saadaan nestesaippuaa.

Itse en ole vielä kokeillut saippuaa muilla tavoilla kuin hieromalla sitä suihkussa vartalon iholle ja hiuksiin. Iholla se toimii ihan täydellisesti: puhdistaa tehokkaasti mutta jättää ihon pehmeäksi. Hiuksissakin se vaahtoaa mukavasti mutta kerran minusta tuntui, että muotovaahto ei oikein lähtenyt sillä kunnolla pois, vaan hiukset jäivät tahmeiksi.

Kaiken kaikkiaan musta saippua oli kyllä kiva löytö, sen kun on myös riittoisa. Täysi peukku tältä atoopikolta!

Hinta (esim. Ruohonjuuren verkkokaupassa) 19,95€ / 250g

Millaisia suihkutuotteita sinä käytät syksyllä ja talvella?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Koulujen syyslomat ovat lähellä, ja moni perhe suuntaan aurinkoon. Lokakuu onkin mahtava aika tankata lämpöä, kun Suomen kesä oli mitä oli...

Testasin itse viime kesänä joogaohjaajakurssilla Mallorcalla ensimmäisen kerran luonnonmukaisia aurinkotuotteita. Ne osoittivat tehonsa, enkä jatkossa enää aio palata perinteisiin. (Mallorcalla kun oli joka päivä +30, joten tuotteet tulivat tarpeeseen...)

Testissä oli myös luonnonmukainen ihokarvanpoistovoide, jonka avulla halusin sääret rantakuntoon sekä magnesium-spray. jonka avulla tavoitteeni oli palautua fyysisesti rankasta joogaohjelmasta. Sain osan tuotteista veloituksetta PR-näytteinä blogini kautta.*

Algamariksen +50 aurinkosuojasuihke sekä after sun -voide

 • Algamariksen aurinkosuojaa on saatavilla joko ohuena sprayna, joka on pakattu pumppupulloon tai paksumpana voiteena.
 • Itselläni oli käytössä spray, joka levittyi helposti, tuoksui miellyttävältä, imeytyi nopeasti ja tehosi mainiosti.
 • Suihke on vedenkestävä. Se ei jättänyt ihoa valkoiseksi tai tahmaiseksi, vaan iho jäi voiteen sisältämien öljyjen ansiosta kosteutetuksi ja hehkuvaksi.
 • Algamariksen suojasuihkeen teho perustuu fysikaaliseen aurinkosuojaan eli ihon pinnalle jäävään, mineraaleista koostuvaan suojakerrokseen, joka tavallaan peilaa auringon UV-säteet pois iholta.
 • Algamariksen after sun -voide tuoksui mukavasti kookokselta. Se viilensi ja rauhoitti tehokkaasti sekä omaa että kurssikaverini ihoa, kun saimme hieman liikaa aurinkoa.
 • Algamariksen aurinkotuotteita löytyy esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalosta sekä Joliesta.

Eco by Sonya -suolakuorinta ja itseruskettava voide

 • Australialainen Eco by Sonya -sarja sai alkunsa kun sarjan perustajan Sonya Driverin sisko sairastui melanoomaan 30-vuotiaana.
 • Sarjan itseruskettavissa tuotteissa käytetään kaakaojauhetta, minkä vuoksi ne antavat luonnollisen vivahteen ihoon.
 • Minulla oli tesitssä Winter Skin -itseruskettava voide, joka ruskettaa ihoa asteittain sekä nerokas tuote Face Tan Water, joka on kasvovesi, joka tekee iholle kauniin päivityksen.
 • Käytin näitä tuotteita ennen matkaa, jotta en olisi ollut Mallorcalla aivan kalkkilaivan kapteenin näköinen...
 • Ennen itseruskettavan voiteen käyttöä, edellisenä iltana, kuorin vartaloni Pink Himalayan Salt Scrub -kuorinta-aineella. Sen avulla rusketuksesta tuli tasainen, kun väri ei tarrannut karheisiin ihoalueisiin.
 • Kuorinta-aineesta tuli minun ja Venlan lemppari. (Tyttö rakastaa vartalokuorintoja.)
 • Suolakuorinta jätti ihon ihanan kosteaksi ja jopa melkein öljyisen tuntuiseksi. Ei mikään kumma, sisältäähän se erilaisia öljyjä (ainakin kookos- ja macadamiaöljyjä sekä sitruunaruohon, piparmintun ja verigreipin eteerisiä öljyjä).
 • Myös asteittain ruskettava voide, Winter Skin, toimi omalla ihollani hienosti antaen jo yhdellä levityskerralla juuri sopivan, hillityn ja luonnollisen päivetyksen.
 • Eco by Sonyan tuotteet ovat myynnissä muun muassa Joliessa ja Ruohonjuuressa.

Eco by Sonya itseruskettava kasvovesi Face Tan Water

 • Myös itseruskettava kasvovesi Face Tan Water oli positiivinen yllätys. Etukäteen oli hankalaa uskoa, että kasvovesi voisi jättää iholle päivetyksen, mutta niin se vain toimi.
 • Kasvoveden pohjana toimii aloe vera -mehu. Se sisältää myös glyseriiniä ja hyaluronihappoa, jotka auttavat sitomaan kosteutta ihoon sekä eteerisiä öljyjä. 
 • Kasvovesi antoi jo yhden levityskerran jälkeen luonnollisen sävyn, eikä se tukkinut rasvoittuvaa ihoani. Käytin sitä illalla suihkun jälkeen ennen ja annoin sen imeytyä kunnolla ennen kuin levitin yövoiteen. 
 • Eco by Sonyan tuotteet ovat myynnissä muun muassa Joliessa ja Ruohonjuuressa.

Acorelle Ihokarvanpoistovoide

 • Tämän tuotteen luvattiin olevan hellävarainen ja tehokas ihokarvanpoistovoide, joka jättää ihon pehmeäksi ja hyvin suojatuksi.
 • Levitin voidetta tasaisen kerroksen sääriini. Karvojen olisi pitänyt poistua puisella lastalla ja vedellä jopa kahdessa minuutissa. Näin ei valitettavasti kuitenkaan käynyt.
 • Myös Venla testasi tuotetta, eikä se meiltä kummaltakaan poistanut säärikarvoja.
 • Voiteen käytön jälkeen olikin pakko epiloida kintut siistiksi. 
 • Tuote on myynnissä mm. Hyvinvoinnin Tavaratalossa.

Puhdas+ Magnesium Spray Nivelille

 • Minulla oli Mallorcalla joogaohjaajakoulutuksessa mukana myös muutamia palautumista edistäviä tuotteita, sillä tiesin, että kroppa joutuu koville intensiivisessä koulutuksessa.
 • Magnesium Spray sisältää kasviperäistä glukosamiinia ja arnikauutetta. Sitä suihkutetaan ulkoisesti kipeille alueille. Suihkeessa on 30 mg magnesiumia per suihkaus
 • Tuotteen luvattiin lievittävän välittömästi lihas- ja nivelkipua sekä turvotusta venähdyksissä, nyrjähdyksissä ja rasitusvammoissa sekä nopeuttavan lihasten palautumista rasituksen jälkeen.
 • Itse en huomannut merkittävää lievitystä, vaikka suihkuttelin sprayta kipeään selkääni useampana iltana.
 • Positiivisena puolena mainittakoon, että spray levittyi nopeasti, eikä tahrannut vaatteita.
 • Tuote on myynnissä mm. Hyvinvoinnin Tavaratalossa.

*Osa tuotteista saatu veloituksetta PR-näytteenä blogin kautta.

Millaisia tuotteita sinä olet käyttänyt aurinkolomilla?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestintäkonsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram