Kirjoitukset avainsanalla kierrätys

Olen tänä syksynä ostanut muutamia, tarkkaan valikoituja talvivaatteita. Tavoitteeni oli, etten olisi ostanut yhtään mitään, mutta sitten pari vuotta vanhat, keinonahkaiset talvikenkäni osoittautuivat jo kylmiksi, ja sorruin Berliinin-matkallamme ihaniin laukkuihin (joista toisen tosin piti olla tuliaislahja Venlalle, mutta tyttö ei tykännytkään siitä.)

Pohdin pitkään ja hartaasti, mitä ostaisin, sillä enää en halua ostaa tuotteita, jotka kuormittavat ympäristöä tai ovat epäeettisiä tai muuten heikkolaatuisia. Vaikka tarkoitus oli hyvä, elämä on kuitenkin kompromisseja, joten päädyin seuraaviin ostoksiin:

Kasviparkitut talvikengät Ellokselta

En tiennyt aikaisemmin, että Elloksella on Conscious Choice -valikoima, joiden valmistuksessa on otettu huomioon ympäristötekijät. Olisi toki paras, jos yrityksen koko valikoima täyttäisi ekokriteerit, mutta parempi edes osa kuin ei mitään.

Yleensä ottaen minusta on ok suosia isojen ketjujen ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Toivon mukaan nämä isot pelurit lisäävät ekotuotteiden määrää valikoimassaan ajan oloon, kun niiden menekki kasvaa.

Aprikoin kauan, viitsisinkö ostaa nahkaiset kengät, koska ne eivät ole mitenkään vegaaninen valinta. Päädyin kuitenkin nahkaan koska se on pitkäikäinen materiaali. Uskoakseni muovista valmistetut goretexit olisivat ympäristön kannalta sekä tuotantovaiheessa että jätteenä huonompi vaihtoehto, ja todennäköisesti ne kestäisivät käyttöä paljon lyhyemmän ajan kuin nahkakengät.

Ostamieni Conscious Choice -kenkien valmistuksessa on käytetty vesipohjaista liimaa, joka on harmitonta ympäristölle, sekä kasviparkittua nahkaa. Kenkien pohja on kumia.

Suurin osa nykyisin käytettävästä nahasta on kromiparkittua. Kromiparkinnassa käytettään kromisulfaattia, mikä on hyvin haitallista ympäristölle, jos nahan käsittelyssä ei huolehdita nesteiden puhdistamisesta. Kromiparkittu nahka on kuitenkin hyvin kosteutta kestävää ja se pitää hyvin värinsä. 

Kasvisparkitseminen on vanha, perinteinen nahankäsittelytapa. Se on ympäristöystävällinen tapa käsitellä nahkaa,  koska kasveista ja puista saatavien parkkiaineiden käytön lisäksi ylimääräisiä kemikaaleja ei juurikaan tarvita. Kasvisparkittu nahka ei kuitenkaan kestä kosteutta yhtä hyvin kuin kromiparkittu nahka. 

Ympäristöystävällisten käsittelyaineiden sijaan miinuspuoli ostamissani kengissä on se, että niiden vuori on tekoturkista ja myös se, että kengät on tehty Intiassa. Kaikkea ei voi saada reilulla satasella...

Huopalaukku Berliinin käsityöläismarkkinoilta

Toinen talvihankintani ei ollut aivan yhtä tarkkaan hankittu, sillä sen kummemmin miettimättä ihastuin Berliinin-reissullamme tähän söpöön huopalaukkuun, jonka ostin huovutettuja käsitöitä myyvältä herttaiselta perheeltä. Perheen isä kertoi, että hän oli tehnyt sen itse omin käsin.

Berliinissä on Hackescher Markt -metroaseman lähistöllä useana päivänä kokonainen meri käsityöläisten kojuja. Monet käsityöt ovat aika arvokkaita, mutta laukusta maksoin vain 15 euroa, vaikka se on käsintehty!

Perustelin itselleni laukun hankintaa sillä, että halusin tukea paikallisia käsityöläisiä. Lisäksi huopa on yleensä suositeltava materiaalivalinta, sillä se hylkii likaa ja on pitkäikäinen ja näin ollen myös ekologinen vaihtoehto. 

Useimmiten villa kestää hankausta ja on lujaa, joten villasta tehty tuote yleensä kestää pitkään hyvänä. Jopa 50-vuotias villatuote voi olla täysin käyttökelpoinen.

Valitettavasti tämä huovutettu laukku ei osoittautunut kauhean kestävän oloiseksi. Se on kyllä tilava, joten siihen mahtuu uskomattoman paljon tavaraa. Huono puoli on se, että kun laukun tunkee täyteen, se on muodottoman näköinen.

Lisäksi laukusta jo irtoaa vähän väliä villahahtuvia. Olenkin miettinyt, koska laukku virttyy puhki tietyistä paikoista, jotka ovat kovimmalla kulutuksella.

Tavoitteeni oli olla ostamatta mitään tälle talvelle, minulla kun on jo niin paljon kaikkea. Näiden lisäksi olen ostanut kolmannen todellisen laatutuotteen huuto.netistä, mutta siitä enemmän seuraavassa asupostauksessa...

Millaisia hankintoja sinä olet tehnyt talven varalle?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Juttelimme hiljattain työkavereiden kanssa popliinitakistani. Ostin sen vuonna 1995 kirpputorilta, ja se on edelleen hienossa kunnossa.

Toinenkin syystakkini on kierrätyslöytö: punainen nahkatakki, jonka löysin kolme vuotta sitten UFF:n vintage-myymälästä. Kerroin hämmästeleville työkavereille, että ostan mieluiten aina kaiken käytettynä.

Taustalla on muutakin kuin ekologisia syitä. Nämä syyt tulivat hyvin esille kuluneen viikon aikana, kun osallistuin Karmakiller-joogafestareille Helsingin Telakkarannassa ja sain päivätyöni puolesta olla mukana RED” RED? RED! - Crafting plastic waste -näyttelyn avajaisissa Unioninkadulla.

RED” RED? RED!  -näyttelyssä on esillä  Aalto-yliopiston kokeellisen muotoilun kurssin opiskelijoiden lopputöitä, jotka ovat syntyneet käytetyistä Coca-Cola -pullokoreista. 

Coca-Cola luovutti kurssin materiaaliksi 2 000 punaista, käytöstä poistettua pullokoria, jotka murskattiin ja opiskelijat käsittelivät materiaalia sitten monenlaisilla menetelmillä. Töiden joukossa on seitinohutta levyä, sametinpehmää kangasta, lampunvarjostin, tuolinpäällinen, hedelmäkori, videoinstallaatio ja jopa kokonaan muovista tehty paita ja shortsit…

RED” RED? RED!  -näyttely on osa Helsinki Design Weekin ohjelmistoa ja siihen voi tutustua 17.9. asti Bassoradion tiloissa  osoitteessa Unioninkatu 25. Ilmainen näyttely on tällä viikolla avoinna lauantaihin asti klo 12-19 ja sunnuntaina klo 12-16.

Pullokorien uusi elämä kiehtoo minua samasta syystä kuin Helsingin Punavuoressa sijaitseva Konepajahalli ja Telakkaranta. En ollut käynyt siellä ennen Karmakiller-festareita.

Konepajahalli sijaitsee Hietalahden telakka-alueella. Se rakennettiin vuonna 1916.

Hallin vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun loppupuolelta. Alueella on tätä nykyä muun muassa ravintola, myymälöitä, joogastudio sekä muita harjoitus- ja toimistotiloja.

Ehdin viikonlopun joogatuntien välissä kierrellä hieman ulkosalla ja alue teki minun valtavan vaikutuksen. Sen kauneudessa on jotain samaa kuin taide-esineessä, joka on tehty jätemuovista tai käytetyssä vaatteessa, joka roikkuu kirpputorin henkarilla.

Sillä on historia, tarina ja oma luonne. Toiset ihmiset minua ennen ovat kiintyneet siihen. Se on ollut hyödyllinen ja haluttu aikaisemmin muiden silmissä ja nyt minä olen löytänyt siitä uutta kauneutta ja arvoa.

Moni tuttava on vuosien varrella ihmetellyt ihastustani kaikkeen käytettyyn. Onpas joku suorasuu kerran ihmetellyt Venlalle, olemmeko kovin köyhiä, jos meillä ei ole varaa ostaa uusia vaatteita.

Tuossa on perimmäinen syy kierrätysintooni ekologisten seikkojen lisäksi. Vanha ja käytetty esine tai asia on yksinkertaisesti niin persoonallinen. Menneisyytensä vuoksi se on paljon mielenkiintoisempi ja arvokkaampi kuin uusi vastaava.

Pidätkö sinä kaikesta vanhasta vai ostatko mieluiten kaiken uutena? Miksi?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (4)

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Tuo on niin totta, että ennen tehtiin laatua! Suurimpia aarteitani ovat muutamat 70-luvun vaatteet, jotka olen saanut äidiltäni. Ne on tehty niin hyvistä materiaaleista, että ne ihan kirjaimellisesti kestävät äidiltä tyttärelle - ja kenties vielä lapsenlapsellekin 😊

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

OutiM

Nahkatakkisi on ihana! Ostaisin mielelläni vaatteita kirpparilta mutta en vaan koskaan löydä mitään kivaa enkä oikein jaksa penkoa niitä tarpeeksi. Mieheni sen sijaan löytää usein kirpparilta puvuntakkeja jotka käyttää töissä yleensä ihan puhki. Hänellä olisi kyllä varaa ostaa uutena mutta tämä on hänelle valintakysymys.

Kierrätyskeskuksesta ostan kyllä mielelläni astioita, huonekaluja ja PlanB-malliston vaatteita, jotka eivät kyllä ole mitään edullisia mutta pidän kankaiden uudelleenkäyttöideasta. Tänä kesänä käytin viimeisintä hankintaani; PlanB-kesämekkoa joka on tehty vanhoista puuvillaverhoista :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meillä oli Venlan kanssa viime lauantaina harvinainen päivä: lähdimme Espooseen Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavarataloon ja saimme poseerata useamman tunnin kameran edessä.

Saimme blogimme kautta mahdollisuuden toimia Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiotuotteiden kesä- ja syysvaatteiden valokuvamalleina. Olin ihan onnesta soikeana, kun meille tarjottiin tätä tilaisuutta! Olen päivätyöni puolesta toisinaan poseerannut kameran edessä, mutta Venlalle kokemus oli ensimmäinen.

Merkittäväksi päivän teki se, että kyse oli nimen omaan Kierrätyskeskuksesta ja Plan B -uusiotuotteista. Minkä tahansa brändin malleiksi emme haluaisi antaa kasvojamme, mutta tämä on eri asia.

Plan B - uusiotuotteita kotimaisena käsityönä

Olen jo jonkin aikaa fanittanut käsityönä tehtäviä Plan B -tuotteita, ja ihastukseni ei osoita loppumisen merkkejä. Plan B -vaatteet ovat iloisenvärisiä, hauskoja, niissä on oivaltavia yksityiskohtia, laadukkaat materiaalit ja istuva leikkaus. Ja brändissä on kyse kankaiden uudelleenkäytöstä, trashionista, sillä kaikki vaatteet tehdään kierrätysmateriaalista.

Plan B on ollut markkinoilla jo kymmenkunta vuotta, mutta itse törmäsin mallistoon vasta viime vuoden puolella.  Brändin nimissä myydään erilaisia ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vaatteita ja asusteita sekä sisustustuotteita ja huonekaluja. Kaikki tuotteet ovat kotimaista käsityötä.

Jonkin aikaa sitten saimme Venlan kanssa mahdollisuuden osallistua Kierrätyskeskuksen Suomenojan tavaratalossa vapaamuotoiseen Plan B -muotinäytökseen. Niinpä tämä valokuvaussessio oli hieno jatko trashion-mallinurallemme!

Kierrätyskeskuksen valokuvaaja Heikki Kivijärvi oli hyvin kärsivällinen meidän amatöörimallien kanssa ja löysi meille jos jonkinlaista kuvausrekvisiittaa!
Kierrätyskeskuksen valokuvaaja Heikki Kivijärvi oli hyvin kärsivällinen meidän amatöörimallien kanssa ja löysi meille jos jonkinlaista kuvausrekvisiittaa!

Mekkojen lisäksi laukkuja, ulkovaatteita ja sisustustuotteita

Plan B -mallistossa on eniten mekkoja ja tunikoja mutta tuotteiden joukosta löytyy myös laukkuja, pussukoita, ulkovaatteita ja jopa huonekaluja sekä sisustustuotteita. Plan B:tä myydään Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalossaSuomenojan kaupassa, Itäkeskuksen kaupassa sekä verkkokaupassa.

Plan B -vaatteisiin käytetään Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja puuvillakankaita, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan, sillä niissä voi olla tahroja, reikiä tai auringon haalentamia kohtia. Kankaista käytetään priimakuntoiset osat ja näin saadaan pelastettua uuteen käyttöön sellaisiakin kankaita, jotka muuten päätyisivät roskiin. Myös tuotteissa käytetyt ompelulangat ovat lahjoituksia.

Monet malliston vaatteet valmistetaan esimerkiksi verhoista, pöytäliinoista ja Kierrätyskeskukseen saapuneista pakanlopuista. Kankaiden joukossa on myös tunnettua designia kuten Marimekkoa ja Finlaysonia. 

Plan B -kesämekot on tehty laadukkaista kankaista. Kuvaustiimi huolehti, että mekon jokainen laskos oli ojennuksessa, ja me saimme vain nautiskella...
Plan B -kesämekot on tehty laadukkaista kankaista. Kuvaustiimi huolehti, että mekon jokainen laskos oli ojennuksessa, ja me saimme vain nautiskella...

Coming soon: somia kesämekkoja ja aivan uudenlaisia syystakkeja...!

Me pääsimme poseeraamaan kameran eteen ensin pirteänvärisissä kesämekoissa, joissa osassa oli pikku hihat ja toisissa kekseliäs, nyörillä kiristettävä pääntie. Näiden mekkojen kankaat ovat todennäköisesti eläneet edellisen elämänsä esimerkiksi ikkunaverhoina. Mekot tulevat ihan pian myyntiin Kierrätyskeskuksen myymälöihin ja verkkokauppaan.

Plan B -malliston syksyisemmät mallit syntyvät esimerkiksi villasekoitekankaista. Mekkojen jälkeen saimmekin yllemme muutamia aivan uunituoreita uutuustuotteita: takkeja, joihin asiakkaat saavat vaikuttaa.

Kierrätyskeskus alkaa nimittäin syksyllä myydä upeita syystakkeja, joihin käytettävät villakankaat asiakas saa valita itse. Takki ommellaan sellaisen valmiin mallin mukaan, joka sopii monenlaiselle kropalle, joten kyseessä ei ole varsinainen mittatilaustyö ja hintakin pysyy kohtuullisena.

Kierrätettynä saa kaiken mitä voit kuvitella

Minulle kenties hätkähdyttävin kuvauspäivän elämys oli kuitenkin kulissientakainen kierros Kierrätyskeskuksen tiloissa kuvien ottamisen jälkeen. Pääsimme kurkkaamaan verhoomoon, verstaaseen sekä ompelimoon, jossa Plan B -tuotteet syntyvät.

Kiersimme valtavissa lajitteluhalleissa, jotka olivat täynnä hyväkuntoista tavaraa: kasoja, röykkiöitä, pinoja ja pusseja, joissa oli vaatteita käyttötavaraa, kirjoja, elektroniikkaa, astioita - oikeastaan kaikkea, mitä ihmismieli voi kuvitella!

En tajunnutkaan aikaisemmin, että Kierrätyskeskuksesta voi ostaa myös esimerkiksi takuuhuollettuja kodinkoneita, polkupyöriä sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. En myöskään tiennyt, että Kierrätysmyymälöistä voi lainata peräkärryjä ja kuljetuspyöriä, ja keskukset tarjoavat työttömille työnhakijoille määräaikaista työtä sekä tukea jatkotyöllistymiseen. Tiesitkö sinä? 

Täällä Kierrätyskeskuksen Nihtisillan ompelimossa syntyvät ihanat Plan B -uusiotuotteet!
Täällä Kierrätyskeskuksen Nihtisillan ompelimossa syntyvät ihanat Plan B -uusiotuotteet!

Kierrätyskeskuksen verhoomossa moni käytöstä poistettu huonekalu syntyy uudelleen entistä ehompana.
Kierrätyskeskuksen verhoomossa moni käytöstä poistettu huonekalu syntyy uudelleen entistä ehompana.

Kierrätyskeskuksen verstaalla huonekalut ja jopa polkupyörät saavat uuden värin pintaansa.
Kierrätyskeskuksen verstaalla huonekalut ja jopa polkupyörät saavat uuden värin pintaansa.

Näprästä veloituksetta askartelutarvikkeita päiväkoteihin ja kouluille

En myöskään ollut ennemmin kuullut, että Kierrätyskeskuksen Näprä-ilmaistukusta annetaan askartelumateriaaleja veloituksetta kouluille ja päiväkodeille.  Toivottavasti kaikki askarteluharrastajat tuntevat Näprän!

Kierrätysmyymälöiden Näprä-osastoilla on valtavasti edullisia materiaaleja, joista voi askarrella ja ommella hyvällä omallatunnolla. Kädentaitopalvelu Näprän puitteissa myös järjestetään esimerkiksi kädentaitopajoja, jotka voivat olla mukava elämys työ- ja ystäväporukoille.

Aina, kun olen käynyt ostoksilla Kierrätyskeskuksen myymälässä, olen pohtinut, että oikeastaan yhtään mitään ei kannattaisi ostaa uutena. Tämä tunne vahvistui entisestään, kun näin tavaravuoret lajitteluhalleissa.

Konmari, kevätsiivous ja suomalaisten korkea elintaso totisesti näkyvät Kierrätyskeskuksessa. Jos olet tänä keväänä nähnyt vaivaa ja siivonnut nurkkasi, et varmaan ala taas täyttää kotiasi uudenkarheilla tavaroilla, jotka pahimmillaan jäävät pian käyttämättä. Ethän?

Käy ainakin ensin katsomassa, jos haluamasi tuote löytyisi käytettynä Kierrätyskeskuksesta. Sieltä voi tehdä uskomattoman hienoja löytöjä - pikkurahalla ja hyvällä omatunnolla!

Näprä-kädentaitopalvelun ilmaistukussa on valtava määrä askartelumateriaaleja tarjolla!
Näprä-kädentaitopalvelun ilmaistukussa on valtava määrä askartelumateriaaleja tarjolla!

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (3)

Vierailija

Ihan mahtava juttu, kiitos siitä :) kierrätettynä tosiaan löytää vaikka mitä aarteita ja vaatepuolella yleensä vielä melko uniikkeja kappaleita, jos kyseessä on vintage.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meillä on ollut lasten kanssa perinteenä käydä vähintään kerran kesässä myymässä tarpeettomaksi jääneitä tavaroitamme kirppiksellä. Tänä vuonna olimme ajoissa liikkeellä, ja perinne toteutui jo tänään, kun Konttitori-kirppis Vermon raviradan parkkipaikalla Espoon Leppävaarassa avautui ensimmäisen kerran tänä kesänä.

Kirppismyynti on monella tavalla kivaa ajanvietettä. Kaappeihin ja varastoon tulee tyhjää tilaa, kukkaroon lisää taskurahaa ja on mukavaa nähdä kuinka itselle tarpeeton tavara tuottaa jollekin toiselle iloa. Ja kun aurinko paistaa ja käy leppeä tuulenvire, ei kesäpäivää oikeastaan mukavammin voisi viettää.

Kirppiksellä myös oppii uutta ihmisistä. Vuosien varrella olemme bonganneet ainakin seuraavat ihmistyypit, jotka ovat edustettuina asiakkaiden joukossa:

 1. Aikaiset linnut
  Konttitori aukeaa virallisesti vasta kello 10, ja myyntipaikkojen jako alkaa periaatteessa vasta kello 9, mutta paikalle kannattaa raahautua mielellään jo hyvissä ajoin. Tulimme tänään paikalle viimeisten joukossa 9.05 ja ensimmäiset asiakkaat tulivat kyselemään levyjä tai astioita jo ennen kuin saimme auton takakontin auki.
  Muulloinkin olen havainnut, että parhaat tavarat viedään käsistä heti ennen kuin kirpputori aukeaa. Kerran myimme laatikollisen duploja muutamalla kympillä jo ennen kuin saimme edes myyntipöytää pystyyn.
 2. Mattimyöhäiset
  Ainakin Vermon kirpputorilla alkaa olla hiljaista heti puolenpäivän jälkeen, kun lapsiperheet ovat lähteneet kotiin syömään. Kahdestatoista kahteen kauppa kävi tänäänkin aika vaimeasti, kunnes tuli aika koota myymättä jääneet tavarat pois. Silloin kierroksensa aloittavat alennushaukat, jotka tulevat kyselemään kymmenellä sentillä kaikkea mahdollista, jonka näkevät vilahtavan takaisin takakonttiin.
 3. Muuttolinnut
  Suomen maahanmuuttajien elintasosta puhutaan paljon kaikkea roskaa, mutta kirpputorilla näkee todellisuuden. Tänäänkin lähes joka toinen asiakas puhui jotain muuta kieltä kuin suomea.
  Jos huntupäinen pikkutyttö haluaa ostaa leluponin ja ehdottaa hinnaksi 50 sentin sijaan 20 senttiä, on hänellä varmaan pyyntöönsä hyvä syy. Uskon, että kirpputorit ovat monelle maahanmuuttajalle ainoa mahdollisuus kokea shoppailun iloa - ainakaan tämän päivän asiakkaat eivät miltään elintasopakolaisilta vaikuttaneet.
 4. Pikkuväki
  Keski-ikäisiä ja nuoria aikuisia kierteli tänään tosi vähän kirpputorilla. He eivät omatoimisesti tulleet ainakaan meidän myyntikojullemme, mutta lasten ansiosta hekin lopulta raottivat kukkaroaan. Meillä oli jälleen paljon leluja  myynnissä - isoja leluautoja, pikku poneja ja rihkamaa - ja varmaan joka toinen ostos syntyi lasten aloitteesta.
  Venla välillä sääli vanhempia koska arveli, että moni ostos unohtuu lelulaatikon nurkkaan heti seuraavana päivänä. Toisaalta, jos haluaa ostaa lapselle pikkukamaa, eikö sitä kannata ostaa juuri käytettynä, eikä ainakaan uutena?
 5. Isovanhemmat 
  Yllättävän moni käsi, joka kävi lelulaatikolla, oli ajan uurtama. Useat isovanhemmat kiertelivät kojuja ja etsivät lapsenlapsilleen aivan tiettyjä tavaroita: ratsastusvälineitä, tietyntyyppisä legoja, tehtävävihkoja tai satukirjoja.
  Minusta on kauhean mukavaa, että isovanhemmat ostavat lapsenlapsilleen käytettyjä lahjoja. Isovanhemmat nimittäin ovat vastuussa monen lapsiperheen leluvuorista, ja olisi kamalaa jos jokainen piltin lelulahja olisi uusi - silloin maailma varmaan hukkuisi muovileluihin!

Millaisia kokemuksia sinulla on myymisestä kesäkirppiksellä?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (1)

Valmiiseen pöytään

Vermon kirpputori on oma suosikkini. Siellä on "aitoja myyjiä", eli suurin osa paikalla olevista myy oikeasti käytöstä poistunutta tavaraa. Monilla rompetoreilla myyjät myyvät antiikkia tai muka-antiikkia kohtuuttomilla hinnoilla ja lähes puolet itsepalvelukirpputorien pöydistä on täynnä krääsää tai romua. Näin karkeasti sanottuna.

Vermoon on kiva mennä kun myyjistä valtaosa vaihtuu viikon aikana ja myytävä tavara on kohtuullisen hintaista. Kirppis on myös hyvin organisoitu ja siellä on kiva käydä sekä myyjänä että ostajana. Yleinen fiilis on myös hyvä, ja sateisenakin päivänä kävijöitä riittää. Kesäsunnuntaiden vakiokohde siis :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestintäkonsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram