Kirjoitukset avainsanalla Viro

Olemme Venlan kanssa testailleet eri luonnonkosmetiikkamerkkejä nyt reilun vuoden verran. Suurin osa on ollut ihan mukiinmeneviä, osaan olemme suorastaan ihastuneet. 

Sen sijaan virolainen JOIK, itänaapurimme  Viron vanhin ja tunnetuin luonnonkosmetiikan sarja, aiheutti hämmennystä. Sarjan yksi tuote ilmeisesti aiheutti minulle pitkäaikaisen aknen, toinen taas poisti sen.

Greippi-Mandariini Vartalonkuorinta

Kaikki JOIK-sarjan tuotteet valmistetaan käsityönä Virossa Tallinnan kupeessa. Otimme sarjasta ensiksi testiin Greippi-Mandariini Vartalonkuorinnnan, me kun molemmat tykkäämme kovasti vartalonkuorintatuotteista.

Tuotteessa on sokeria ja kuorivia selluloosarakeita, kaakovoita, sheavoita sekä oliiviöljyä. Koskettaessaan lämmintä vettä kuorinta-aine muuttuu iholla voidemaiseksi emulsioksi.

Tykkäsimme tästä kuorintatuotteesta tosi paljon! Se jätti ihon lähes yhtä pehmeäksi ja kosteutetuksi kuin suosikkimme, Flow kosmetiikan vartalokuorinta. Ei ihme, että tämä on yksi JOIKin suosituimmista tuotteista kautta aikojen.

Syväpuhdistava kasvoöljy

Seuraava tuttavuuteni oli syväpuhdistava kasvoöljy. En sitä ennen ollut kokeillut sekaiholleni öljypuhdistusta, vaikka sitä monet suosittelevatkin rasvaiselle iholle

Sanotaan, että öljypuhdistus toimii periaatteella "samanlainen liuottaa samanlaista". Öljyn sanotaan puhdistavan tehokkaasti iholta talia ja iholle erilaisia öljy- tai jopa vahapohjaisia kosmetiikkatuotteita.

JOIKin syväpuhdistavassa kasvoöljyssä on teepuun eteeristä öljyä,joka on ominaisuuksiltaan antiseptista, laventeliöljyä, joka piristää ja rauhoittaa sekä sitruunaruohoöljyä, joka virkistää. Tuotteen kerrotaan sopivan kaikille ihotyypeille päivittäiseen käyttöön.

Jokin tässä tuotteessa ei kerta kaikkiaan sopinut minulle! Sen käytön myötä nimittäin leukaani asettui pysyvästä rykelmä tulehtuneita aknepaukamia, jotka kuukautiskierron vaiheesta välillä pienenivät ja suurenivat mutta eivät missään vaiheessa menneet kokonaan pois.

Tajusin öljyn yhteyden akneen vasta, kun vahingossa jätin sen pois käytöstä. Sairastuin flunssaan ja tuntui, että en jaksannut iltaisin läträtä öljypuhdistuksella, kun kaikki pienetkin ylimääräiset ponnistelut tuntuivat olevan liikaa.

Flunssan aikana puhdistin kasvot viikon ajan aamuin illoin toisella JOIKin tuotteella, kasvojenpuhdistusvaahdolla - ja yllätyksekseni iho alkoi rauhoittua: paukamat vaalenivat, madaltuivat, vähitellen katosivat, eikä uusia enää tullut samaan tahtiin! Ja kun aloitin uudestaan syväpuhdistavan öljyn käytön, leuka alkoi kukkia kipeästi.

Kasvojenpuhdistusvaahto

Aaloemehulla, vesikrassi- ja kurkku-uutteella rikastettu kasvojenpuhdistusvaahto oli itselleni taas ihan huipputuote! Se puhdisti mielestäni hellävaraisesti mutta tehokkaasti ihon ja poisti sekä meikin että lian.

Vaahdon sisältämä aloe rauhoittaa ihoa, kurkku-uute kosteuttaa ja vesikrassi vähentää punoitusta sekä supistaa huokosia. Puhdistin vaahdolla kasvot aamuin illoin ja se sopi mainiosti myös meikin puhdistamiseen - eikä aiheuttanut mitään ikäviä sivuoireita!

Olen JOIKin jälkeen jatkanut kasvojen puhdistamista vaahdoilla, enkä ole palannut öljypuhdistukseen. Akne on pysynyt sen jälkeen hallinnassa, eikä finnejä enää tule hallitsemattomina rykelminä, vaan silloin tällöin yksittäin.

-----

Olen edelleen hämmentynyt tästä testikierroksesta... Aikaisemmin jotenkin kuvittelin, että mikä tahansa luonnonkosmetiikkatuote tekee ihmeitä, sisältäähän se luonnonmukaisia raaka-aineita eikä synteettisiä hajusteita, mineraaliöljyjä, silikoneja, rasvoja tai väriaineita, joiden mahdollisia terveysvaikutuksia ei välttämättä vielä edes tiedetä.

Puhdistusöljyn jälkeen en enää ole yhtä vakuuttunut. Jos jotain opin sen käytöstä niin ainakin sen, että jatkossa haluan testeritä tuotteista ennen kuin otan ne pitempiaikaiseen käyttöön.

Oletko sinä kokenut samantyyppisiä yllätyksiä jonkun kauneustuotteen kanssa?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (6)

Otava
1/6 | 

Oho, mun iho taas on tykännyt just tosta öljyputsarista. Nenänpielen mustapäät on "sulaneet" pois, vaikka joudun aurinkovoitelemaan spf50 naamani joka aamu.

Sain Joikin testiin ja hinnankin vuoksi varmaan jää mun vakikäyttöön.

Joikin käsivoide on ihana.

Katjaana
2/6 | 

Minulla on samansuuntaisia kokemuksia liian "hoitavista" tuotteista. Kosmetologi katseli muutamia näppypaukamiani ja sanoi niiden johtuvan voimakkaista anti-age tuotteista. Vaikka ikää jo niille olisi, on näköjään parempi pysytellä nuorempien tuotteissa.

Tiia K
3/6 | 

Täällä tulee likimain miltei kaikista luonnonkosmen kasvotuotteista paiseita, joten et ole yksin. Varovaisesti testailen enää luonnonkosmea kasvoille ja nimemomaan ihovoiteet on ollut se ongelma.

Kivaa viikkoa Aino <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moni meistää seilaa syyslomaviikolla lahden taakse. Viron-reissulla kannattaa ehdottomasti käydä kampaajalla tai kauneushoitolassa, sillä palvelujen hinnat ovat edelleen matalammat kuin Suomessa ja naapurimaan ammatilaiset ovat kovia osaajia.

Olen reissannut Virossa melkein joka vuosi 15 vime vuoden aikana ja useimmilla kerroilla olen käynyt ainakin leikkauttamassa tukkani. Koskaan en ole pettynyt. Silti joskus oikean ammattilaisen löytäminen tuntuu työläältä, palveluntarjoajia kun on niin paljon.

Kokosin tähän tietoa muutamasta kampaamo-kauneushoitolasta, joita meidän perhe on viime vuosina testannut hyvällä menestyksellä.

Pärnu

Viime kesänä vietimme viikon Pärnun kylpyläkaupungissa. Kävimme kaikki tukanleikkuussa ja Venla otti lisäksi myös kasvohoidon.

Majoitumme lomallamme huoneistoon, jonka vuokrasimme tuttavilta. Paikallisilta saa aina parhaat vinkit, joten tiedustelin tietenkin kampaamovinkkejä vuokraemännältämme.

Hänen suosituksensa perusteella mieheni ja poikani varasivat ajan Samraihin, joka sijaitsee hieman kauempana keskustasta, Terviis Paradiis- ja Strand-kylpylöiden lähistöllä, urheilutalon kupeessa. Pojat olivat oikein tyytyväisiä lopputulokseen, palveluun ja erityisesti hintoihin!

Miesten parturityö maksoi Samraissa vain 10 euroa ja lapsen tukanleikkuu 8 euroa. Vuokraemäntämme tyttärineen on myös Samrain tyytyväisiä asiakkaita, eli paikassa osataan myös naisten kampaamotyöt.

Itse kävin pari vuotta sitten, ensimmäisellä Pärnun reissullamme Strand-kylpylän yhteydessä olevassa kampaamossa. Siellä oli mukava asiakaspalvelija, jolla oli kiinnostava tarina: hän oli muuttanut rakkauden perässä Yhdysvalloista Pärnuun.

Tyttö oli taitava leikkaamaan, mutta valitettavasti en voi taata, että hänen asiakkaakseen pääsisi enää. Hän nimittäin suunnitteli tuolloin paluuta kotikonnuille. Strandissa naisten lyhyen tukan leikkaus maksoi parikympppiä.

Tänä kesänä minä ja tyttäreni emme saaneet Samraihin aikoja, joten googlasimme netistä kampaamoita. Keskustan tuntumassa sijaitsevalla Labellellä oli hyvät nettisivut, joten varasimme sieltä ajat molemmille ja Venlalle tosiaan vielä kasvohoidonkin.

Labellessä meitä molempia palveli sama kampaaja, joka kyllä käytteli saksiaan näppärästi, mutta käyttäytyi yllättävän tylyllä tavalla. Venla esimerkiksi ei ollut tyytyväinen ensimmäiseen versioon latvojensa tasauksesta ja pyysi, että kampaaja leikkaisi lisää.

Ehdotus ei kampaajaa miellyttänyt. Vasta pitkähkön keskustelun jälkeen hän suostui istuttamaan tytön uudelleen kampaamotuoliin ja jatkoi sitten työtään mielenosoituksellisesti tuhahdellen.

Seuraavana päivänä Venla testasi Labellen kauneushoitolan palveluja. Hän pyysi erikseen mekaanista ihonpuhdistusta ja toivoi, että kosmetologi poistaisi häneltä miliumeja.

Virolaiset kauneudenalan ammattilaiset tekevät tunnetusti perusteellista työtä, ja tyttö palasikin käsittelystä naama punoittaen ja hieman allapäin. Käsittely oli niin tarmokasta, että hän ei kuulemma enää ikinä suostuisi mekaaniseen ihonpuhdistukseen!

Labellessa lyhyen tukan leikkaus ja raidat maksoivat 45 euroa, tytön pitkien hiusten tasaus 12 euroa ja ihonpuhdistus 24 euroa.

Tallinna

Tallinnan pikavisiiteillä olen jo vuosien ajan käynyt Popi & Tete -nimisessä kauneushoitolassa. Aikoinaan siellä tehtiin saman katon alla kampaamotöitä, kasvohoitoja ja ripsienpidennyksiä. Otinpa aikoinaan myös kestopigmentoinnin kulmiini juuri tässä hoitolassa.

Sittemmin hoitolan toimintaa on organisoitu uudelleen ja väki on vähentynyt. Nykyään kampaamopalveluita ei saman katon alla enää tarjota, mutta hoitolaan jääneet kosmetologit, Ragne ja Marilin, osaavat asiansa, heihin voi luottaa. Hoitolasta saa Danné DMK-kasvohoitoja varsin kilpailukykyiseen hintaan: esimerkiksi happokuorinnan hinta on 40 euroa.

Lämmin suositus siis tälle hoitolalle, joka sijaitsee hieman syrjässä, joten sinne ei ainakaan vahingossa eksyisi.

Saarenmaan Kuressaari

Viime vuonna kiertelimme kesälomalla ympäri Viroa ja kävimme myös Saarenmaalla. Saaren pääkaupungissa, Kuresaaressa, piti tietenkin testata kauneudenhoitopalveluja, onhan saari jo historiallisestikin tunnettu kylpyläkulttuuristaan.

Varasin itselleni tukanleikkuun sekä värjäyksen Kuresaaren linnan tuntumassa sijaitsevasta Spa Hotel Ruutlista, jonne tehdään Suomesta myös seuramatkoja. Venla kävi siellä elämänsä ensimmäisessä jalkahoidossa, jonka hinta oli 30 euroa.

Voit lukea tarkemmin kokemuksistamme viimevuotisesta blogipostauksestani, mutta lyhyenä yhteenvetona voin kertoa, että emme joutuneet pettymään.

Tämä pätee oikeastaan kaikkiin Viron kampaamoihin ja kauneushoitoloihin. Suomessa olen toisinaan joutunut avaamaan kukkaroni hampaita kiristellen, pettyneenä lopputulokseen, mutta naapurimaassa en koskaan, vaikka olisin varannut ajan täysin sokkona aivan tuntemattomasta paikasta.

Millaisia kokemuksia sinulla on kauneudenhoitopalveluista ulkomaanreissuilla?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meidän perhe on lomaillut Viron Pärnussa jo kolmena kesänä, ja kerta kerralta ymmärrän paremmin, miksi niin moni suomalainen ostaa tuosta viehättävästä pikkukaupungista lomahuoneiston ikiomaksi.

Pärnussa on kaikki, mitä tarvitaan lapsiperheen täydelliseen lomaan. Itselleni onnistuneessa lomassa on loppujen lopuksi kyse muutamista yksinkertaisista perusasioista.

Kauniita maisemia ja historiaa. Pärnu tunnetaan idyllisistä, historiallisista puutaloistaan ja vehreistä puistoistaan sekä tietenkin upeasta, pitkästä ja matalasta hiekkarannastaan.

Minulle on tärkeää, että lomakohteessa on kaunista. Kävelin paljon pitkin kaupunkia koiran kanssa aamuvarhain ja iltahämärällä, ja aina jopa samojen katujen varsilta silmiin osui uusia, sieviä yksityiskohtia. Neukkumenneisyys tekee kaupungista omalla laillaan mielenkiintoisen, sillä soman pitsihuvilan naapurissa saattaa olla karu, neuvostoaikainen betonilaatikkotalo tai sitten ultramoderni loma-asunto.

Pärnun värikäs historia yltää aina 11000 vuoden taakse!


Päivällä Pärnussa on tietenkin mahtavaa viettää aikaa pulikoiden lämpimässä meressä tai levähtäen lehmuksen katveessa. Kahtena vuonna olemme viettäneet kaupungissa juuri heinäkuun viimeisen viikon, jolloin sää on helteistä ja merivesi kuin linnunmaitoa. 

Tänä vuonna, kun meillä oli Napsu-koira mukana, teimme yleensä "päiväleirin" puistoon rannan läheisyyteen, jossa yksi perheenjäsen lueskeli kirjaa varjossa ja vahti tavaroita sillä aikaa, kun koira veteli hirsiä ja muut perheenjäsenet polskuttelivat meressä.

Hyvää ruokaa. Virolaiset osaavat keittiötaidon. Naapurimaassa on mukavaa syödä ulkona, sillä pienemmälläkin budjetilla voi huoletta herkutella ravintolassa.

Meidän vakiokohteemme Pärnussa on yleensä tajunnanräjäyttävistä kakuistaan tunnettu kahvila Supelsaksad. Tänä vuonna ehdimme kerrankin ennen jonoja nauttimaan Steffanin pizzerian kuuluisista antimista ja tutustuimme myös kehuttuun luomuravintolaan Mahedikiin keskustassa.

Selvisin kunnialla Kaubamajan houkutuksista (yllä), mutta Mahedik-ravintolan vieressä oleva ekopuoti oli jo liikaa...
Selvisin kunnialla Kaubamajan houkutuksista (yllä), mutta Mahedik-ravintolan vieressä oleva ekopuoti oli jo liikaa...

Edulliset ostosmahdollisuudet. Ravintolaruokailun lisäksi myös shoppailu on Pärnussa edullista. Hinnat ovat hieman yli puolet Suomen hintatasosta.

Keskustassa on iso ostoskeskus Port Artur, mutta tänä vuonna suuntasimme sadekuuron aikaan hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevaan, uuteen ja hienoon Kaubamajaan.

Vinkki: siellä on Rimi-markettia vastapäätä ihana ekopuoti Ökopood, josta mukaani tarttui muutama virolainen tuote. Lisäksi keskustassa Mahdedik-kahvilan yhteydessä on toinen, suloinen samantyyppinen puoti - Virossakin siis ekotrendi nostaa päätään!


Vuokrasimme lasten kanssa yhtenä päivänä SUP-laudat ja toisena polkuveneen - molemmat olivat hirmu hauskaa vaihtelua uimisen lisäksi!
Vuokrasimme lasten kanssa yhtenä päivänä SUP-laudat ja toisena polkuveneen - molemmat olivat hirmu hauskaa vaihtelua uimisen lisäksi!

Kivaa tekemistä. Pärnussa on koululaisten kanssa mukavaa lomailla, sillä uimisen lisäksi kaupungissa piisaa puuhaa. Parina kesänä olemme vuokranneet pyörät, joilla suhailee nopeasti paikasta toiseen. Kaupungissa on kätevää pyöräillä koska siellä on niin tasaista.

Terviis Paradiis -kylpylän tuntumaan on rakennettu hiljattain pieni seikkailurata, jossa kiipeilystä innostuneet voivat tyydyttää jännityksenhimoaan lähes kaupungin ytimessä.  Lisäksi sen vieressä kiertää uusi luontopolku, jonka varrella voi nähdä lehmiä laiduntamassa.

Monipuolisemmat seikkailumahdollisuudet löytyvät hieman Pärnun ulkopuolelta, Valgerannan seikkailupuistosta. Siellä kävimme toissa vuonna, mutta tänä vuonna lapset eivät jostain syystä halunneet ollenkaan kiipeilemään.

Sadepäiviksikin Pärnussa riittää tekemistä. Me kävimme tänä vuonna uudistetussa Terviis Paradiis -kylpylässä, jossa on huimia liukumäkiä. Viime vuonna viihdyimme monta tuntia trampoliinikeskuksessa. Yksi hupi nousi kuitenkin tällä lomalla ylitse muiden...9-vuotias kuopukseni olisi tällä lomalla varmaan voinut ajella koko loman polkuautoilla, joita vuokrataan Pärnun uimarannalla. 

Kaksi vuotta sitten emme vielä antaneet pojan ajaa noilla härveleillä, koska hänen ajotyylinsä oli melko holtiton. Viime vuonna, kun vietimme Pärnussa yhden yön Viron-kiertomatkallamme, poika sai ensimmäisen kerran vuokrata itse polkuauton - ja voi sitä riemua, mikä siitä repesi.

Tällä kertaa poika ajeli polkuautoilla ainakin kolmena päivänä ja me annoimme hänen ajaa - täytyyhän jokaisen saada tehdä lomalla sitä, mistä eniten pitää.

Iltaisin puuhakkaan päivän jälkeen kävin usein vielä kävelemässä Pärnun hienolla rantahiekalla. En tiedä, onko ranta kauniimpi päivällä vai auringonlaskun aikaan mutta yhden asian tiedän: haluan sinne uudestaan.


Mitkä asiat sinulle ovat tärkeitä lomailussa?

Uräidin Ruuhkavuodet myös:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (8)

Mysterious M
1/8 | 

Kivoja kuvia ja tuttuja paikkoja. Lomanne kuulostaa juuri sellaiselta kiireettömältä, kuten pitääkin. Aikaa perheen kanssa ja se on ollut meilläkin aina tärkeää. Vielä, kun neitoset suostuvat mukaan reissuun:) Meidän perhe on myös lomaillut pari kertaa Pärnussa, silloin kun tytöt olivat vielä pieniä ja kovasti tykkäsimme. Tytöistä parasta oli tietysti Tervise Paradiis, jossa myös molemmilla kerroilla yövyimme. Tästä on kohta aikaa 10 vuotta, joten varmasti sinne on rakennettu kaikenlaisia juttuja lisää ja silloin tuo Tervise oli suhteellisen uusi. Pärnu kyllä muistuttaa "etelää" pitkine hiekkarantoinee, mutta harmittavasti meillä ei säät silloin kovin suosineet, joten se tietysti haittasi pulikointia rannalla.

Me palasimme juuri lauantaina Kroatiasta ja olen samaa mieltä, että kaunista ja  myös siistiä pitää olla lomakohteessa ja siitä saimme tuolla matkallamme nauttia:) Kohde tulee olla kävelymatkan päässä tärkeimmistä jutuista, ettei aika mene turhaan matkustamiseen. Hotellin taso on kyllä vanhemmaksi tultua noussut, joten ihan mihin tahansa sitä ei enää lähde yöpymään. 

Gran Turismummo
2/8 | 

Kivasti kirjoitit Pärnusta turistikohteena, mutta siellä on niin paljon muutakin ihanaa, normielämään kuuluvaa. Loma-arkea eletään rennommalla moodilla kuin kotiarjessa, varsinkin jos viivytään koko kesä. Viron kielen (edes alkeiden) myötä kohtelu ja kohtaamiset muuttuvat lämpimimmiksi, mutta kieli ei ole lainkaan helppo. Pienilläkin sanoilla (aitäh, täname, head aega, pole mitagi...) on merkitystä. Ruokailu on edullista, mutta hinnat nousevat kesäpääkaupunkiuden myötä reilusti, kannattaa siis piipahtaa tutustumassa turismilla elävään kaupunkiin sesongin ulkopuolellakin. Pärnu koukuttaa...

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi :) On helppo uskoa, että loma-arki on Pärnussa rennompaa... Jotenkin koko paikka on niin ihanan rento.

Jännää, että viron kieli itse asiassa onkin vaikeaa! Se tuntuu olevan niin lähellä suomea, että jotenkin kuvittelisi sen olevan helppoa meikäläisille...

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

C
4/8 | 

Olen käynyt kerran Pärnussä. Tykkäsin asiakaspalvelukulttuurista siellä, oli ystävällisempää kuin monessa muussa paikassa. Olin siellä keväällä, ennen varsinaisen turistikauden alkua, joten rantaelämästä en päässyt nauttimaan.

Me valitsemme usein lomakohteemme niin, että se on lähellä vettä (mielellään lämmintä), siellä on tekemistä, ostosmahdollisuuksia ja mielellään mahdollisuus olla paikallisen elämän keskellä. Usein etsiytyneet olemme paikkoihin, joissa ei ole paljon muita suomalaisia, koska näemme heitä kotimaassa ihan riittämiin ja haluamme nähdä jotain erilaista kuin suomalaisten suosimat massakohteet. Olemme kysyneet mahdollisesti ko. maassa asuvalta tai sieltä kotoisin olevalta ihmiseltä, mihin hän menisi kotimaassaan matkalle (miehellä on työkavereita ja kontakteja monessa maassa). Näin olemme löytäneet hyviä kohteita, joita emme muuten olisi osanneet edes etsiä (esim. St. Petersburg Floridassa, La Pineda Espanjassa, Iseo Italiassa).

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi, nuohan vaikuttavat kiinnostavilta paikoilta! Pärnun ainoa vika tosiaan on se, että näin sesonkina siellä on valtavasti suomalaisia ;-)

Viime vuonna Viron kiertomatkallamme (http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/uraaidin_ruuhkavuodet/viisi_valahdys...) tykästyimme Tarttoon osin siksi, että se ei ollut vielä niin maanmiestemme kansoittama kuin Pärnu ja Tallinna.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaupunkimatkojen vuosi - sellaiseksi voisi omalla kohdallani kulunutta vuotta kutsua! 

Minä olen tänä viikonloppuna muistellut vuoden reissuja. Kävin useamman kerran työmatkalla Tanskassa, kahdenkeskisellä reissulla tyttöni kanssa Lontoossa sekä poikani kanssa Tukholmassa, kesällä automatkalla Virossa, syksyllä synttäriviikonloppumatkalla Tallinnassa ja vielä lokakuussa syyslomalla Budapestissa. 

Juttelimme juuri lasten kanssa siitä, mikä oli vuoden paras matka.

Ihastuimme perheen kanssa Tarttoon, siellä kun oli yhtä aikaa keskieurooppalainen ja historiallinen tunnelma. Tarttohan on Viron vanhin ja Pohjois-Euroopan vanhimpia kaupunkeja, peräisin jo 1000-luvulta asti. Hauskinta siellä oli mielestämme Ahhaa-tiedekeskus, jossa olisi kulunut helposti useampikin päivä.

Tarton kauppahallin edessä on hauska, historiallinen possupatsas joka nauratti meidän lapsia.

Jo Ahhaa-tiedekeskuksen aula antoi vinkkejä siitä, kuinka hauskaa sisäpuolella tulisi olemaan!

Tiedekeskuksen peililabyrintti ei olisi ahtaanpaikankammoiselle sopinut.

Tiedekeskuksessa havainnollistettiin monin, mieleenpainuvin keinoin höyryn, sähkön ja magnetismin voimaa.

Syyslomamme Budapestissa sen sijaan oli toisentyyppinen, me kun olimme matkassa kahden kesken miehen kanssa, ilman lapsia. Kävelimme kilometritolkulla, istuskelimme kahviloissa ja ravintoloissa, shoppailimme ja juttelimme.

Budapestiin voi tutustua monin tavoin: jalkapatikan lisäksi esimerkiksi jokiristeilyllä tai kiertoajelulla. Kakkosen ratikka tarjoaa edullisen kiertoajelun tärkeimpiin nähtävyyksiin Tonavan varrella.

Gerbaud on eräs Budapestin vanhimpia ja kuuluisimpia kahviloita. Herkuttelin siellä valkosuklaaleivoksella...

Ketjusillalle moni lemmenpari on jättänyt lukon muistoksi lemmenvalastaan..

Budapestin juutalaiskortteli on täynnä ihania ravintoloita ja baareja. Me satuimme illalliselle sellaiseen, jossa oli elävää musiikkia.

Kaikki tämän vuoden matkat olivat mukavia mutta voiton vie mielessäni kyllä Tartto. Siellä kun oltiin koko perheen voimin.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram