Kirjoitukset avainsanalla asukuva

Olen tänä syksynä ostanut muutamia, tarkkaan valikoituja talvivaatteita. Tavoitteeni oli, etten olisi ostanut yhtään mitään, mutta sitten pari vuotta vanhat, keinonahkaiset talvikenkäni osoittautuivat jo kylmiksi, ja sorruin Berliinin-matkallamme ihaniin laukkuihin (joista toisen tosin piti olla tuliaislahja Venlalle, mutta tyttö ei tykännytkään siitä.)

Pohdin pitkään ja hartaasti, mitä ostaisin, sillä enää en halua ostaa tuotteita, jotka kuormittavat ympäristöä tai ovat epäeettisiä tai muuten heikkolaatuisia. Vaikka tarkoitus oli hyvä, elämä on kuitenkin kompromisseja, joten päädyin seuraaviin ostoksiin:

Kasviparkitut talvikengät Ellokselta

En tiennyt aikaisemmin, että Elloksella on Conscious Choice -valikoima, joiden valmistuksessa on otettu huomioon ympäristötekijät. Olisi toki paras, jos yrityksen koko valikoima täyttäisi ekokriteerit, mutta parempi edes osa kuin ei mitään.

Yleensä ottaen minusta on ok suosia isojen ketjujen ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Toivon mukaan nämä isot pelurit lisäävät ekotuotteiden määrää valikoimassaan ajan oloon, kun niiden menekki kasvaa.

Aprikoin kauan, viitsisinkö ostaa nahkaiset kengät, koska ne eivät ole mitenkään vegaaninen valinta. Päädyin kuitenkin nahkaan koska se on pitkäikäinen materiaali. Uskoakseni muovista valmistetut goretexit olisivat ympäristön kannalta sekä tuotantovaiheessa että jätteenä huonompi vaihtoehto, ja todennäköisesti ne kestäisivät käyttöä paljon lyhyemmän ajan kuin nahkakengät.

Ostamieni Conscious Choice -kenkien valmistuksessa on käytetty vesipohjaista liimaa, joka on harmitonta ympäristölle, sekä kasviparkittua nahkaa. Kenkien pohja on kumia.

Suurin osa nykyisin käytettävästä nahasta on kromiparkittua. Kromiparkinnassa käytettään kromisulfaattia, mikä on hyvin haitallista ympäristölle, jos nahan käsittelyssä ei huolehdita nesteiden puhdistamisesta. Kromiparkittu nahka on kuitenkin hyvin kosteutta kestävää ja se pitää hyvin värinsä. 

Kasvisparkitseminen on vanha, perinteinen nahankäsittelytapa. Se on ympäristöystävällinen tapa käsitellä nahkaa,  koska kasveista ja puista saatavien parkkiaineiden käytön lisäksi ylimääräisiä kemikaaleja ei juurikaan tarvita. Kasvisparkittu nahka ei kuitenkaan kestä kosteutta yhtä hyvin kuin kromiparkittu nahka. 

Ympäristöystävällisten käsittelyaineiden sijaan miinuspuoli ostamissani kengissä on se, että niiden vuori on tekoturkista ja myös se, että kengät on tehty Intiassa. Kaikkea ei voi saada reilulla satasella...

Huopalaukku Berliinin käsityöläismarkkinoilta

Toinen talvihankintani ei ollut aivan yhtä tarkkaan hankittu, sillä sen kummemmin miettimättä ihastuin Berliinin-reissullamme tähän söpöön huopalaukkuun, jonka ostin huovutettuja käsitöitä myyvältä herttaiselta perheeltä. Perheen isä kertoi, että hän oli tehnyt sen itse omin käsin.

Berliinissä on Hackescher Markt -metroaseman lähistöllä useana päivänä kokonainen meri käsityöläisten kojuja. Monet käsityöt ovat aika arvokkaita, mutta laukusta maksoin vain 15 euroa, vaikka se on käsintehty!

Perustelin itselleni laukun hankintaa sillä, että halusin tukea paikallisia käsityöläisiä. Lisäksi huopa on yleensä suositeltava materiaalivalinta, sillä se hylkii likaa ja on pitkäikäinen ja näin ollen myös ekologinen vaihtoehto. 

Useimmiten villa kestää hankausta ja on lujaa, joten villasta tehty tuote yleensä kestää pitkään hyvänä. Jopa 50-vuotias villatuote voi olla täysin käyttökelpoinen.

Valitettavasti tämä huovutettu laukku ei osoittautunut kauhean kestävän oloiseksi. Se on kyllä tilava, joten siihen mahtuu uskomattoman paljon tavaraa. Huono puoli on se, että kun laukun tunkee täyteen, se on muodottoman näköinen.

Lisäksi laukusta jo irtoaa vähän väliä villahahtuvia. Olenkin miettinyt, koska laukku virttyy puhki tietyistä paikoista, jotka ovat kovimmalla kulutuksella.

Tavoitteeni oli olla ostamatta mitään tälle talvelle, minulla kun on jo niin paljon kaikkea. Näiden lisäksi olen ostanut kolmannen todellisen laatutuotteen huuto.netistä, mutta siitä enemmän seuraavassa asupostauksessa...

Millaisia hankintoja sinä olet tehnyt talven varalle?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Meillä oli Venlan kanssa viime lauantaina harvinainen päivä: lähdimme Espooseen Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavarataloon ja saimme poseerata useamman tunnin kameran edessä.

Saimme blogimme kautta mahdollisuuden toimia Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiotuotteiden kesä- ja syysvaatteiden valokuvamalleina. Olin ihan onnesta soikeana, kun meille tarjottiin tätä tilaisuutta! Olen päivätyöni puolesta toisinaan poseerannut kameran edessä, mutta Venlalle kokemus oli ensimmäinen.

Merkittäväksi päivän teki se, että kyse oli nimen omaan Kierrätyskeskuksesta ja Plan B -uusiotuotteista. Minkä tahansa brändin malleiksi emme haluaisi antaa kasvojamme, mutta tämä on eri asia.

Plan B - uusiotuotteita kotimaisena käsityönä

Olen jo jonkin aikaa fanittanut käsityönä tehtäviä Plan B -tuotteita, ja ihastukseni ei osoita loppumisen merkkejä. Plan B -vaatteet ovat iloisenvärisiä, hauskoja, niissä on oivaltavia yksityiskohtia, laadukkaat materiaalit ja istuva leikkaus. Ja brändissä on kyse kankaiden uudelleenkäytöstä, trashionista, sillä kaikki vaatteet tehdään kierrätysmateriaalista.

Plan B on ollut markkinoilla jo kymmenkunta vuotta, mutta itse törmäsin mallistoon vasta viime vuoden puolella.  Brändin nimissä myydään erilaisia ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vaatteita ja asusteita sekä sisustustuotteita ja huonekaluja. Kaikki tuotteet ovat kotimaista käsityötä.

Jonkin aikaa sitten saimme Venlan kanssa mahdollisuuden osallistua Kierrätyskeskuksen Suomenojan tavaratalossa vapaamuotoiseen Plan B -muotinäytökseen. Niinpä tämä valokuvaussessio oli hieno jatko trashion-mallinurallemme!

Kierrätyskeskuksen valokuvaaja Heikki Kivijärvi oli hyvin kärsivällinen meidän amatöörimallien kanssa ja löysi meille jos jonkinlaista kuvausrekvisiittaa!
Kierrätyskeskuksen valokuvaaja Heikki Kivijärvi oli hyvin kärsivällinen meidän amatöörimallien kanssa ja löysi meille jos jonkinlaista kuvausrekvisiittaa!

Mekkojen lisäksi laukkuja, ulkovaatteita ja sisustustuotteita

Plan B -mallistossa on eniten mekkoja ja tunikoja mutta tuotteiden joukosta löytyy myös laukkuja, pussukoita, ulkovaatteita ja jopa huonekaluja sekä sisustustuotteita. Plan B:tä myydään Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalossaSuomenojan kaupassa, Itäkeskuksen kaupassa sekä verkkokaupassa.

Plan B -vaatteisiin käytetään Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja puuvillakankaita, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan, sillä niissä voi olla tahroja, reikiä tai auringon haalentamia kohtia. Kankaista käytetään priimakuntoiset osat ja näin saadaan pelastettua uuteen käyttöön sellaisiakin kankaita, jotka muuten päätyisivät roskiin. Myös tuotteissa käytetyt ompelulangat ovat lahjoituksia.

Monet malliston vaatteet valmistetaan esimerkiksi verhoista, pöytäliinoista ja Kierrätyskeskukseen saapuneista pakanlopuista. Kankaiden joukossa on myös tunnettua designia kuten Marimekkoa ja Finlaysonia. 

Plan B -kesämekot on tehty laadukkaista kankaista. Kuvaustiimi huolehti, että mekon jokainen laskos oli ojennuksessa, ja me saimme vain nautiskella...
Plan B -kesämekot on tehty laadukkaista kankaista. Kuvaustiimi huolehti, että mekon jokainen laskos oli ojennuksessa, ja me saimme vain nautiskella...

Coming soon: somia kesämekkoja ja aivan uudenlaisia syystakkeja...!

Me pääsimme poseeraamaan kameran eteen ensin pirteänvärisissä kesämekoissa, joissa osassa oli pikku hihat ja toisissa kekseliäs, nyörillä kiristettävä pääntie. Näiden mekkojen kankaat ovat todennäköisesti eläneet edellisen elämänsä esimerkiksi ikkunaverhoina. Mekot tulevat ihan pian myyntiin Kierrätyskeskuksen myymälöihin ja verkkokauppaan.

Plan B -malliston syksyisemmät mallit syntyvät esimerkiksi villasekoitekankaista. Mekkojen jälkeen saimmekin yllemme muutamia aivan uunituoreita uutuustuotteita: takkeja, joihin asiakkaat saavat vaikuttaa.

Kierrätyskeskus alkaa nimittäin syksyllä myydä upeita syystakkeja, joihin käytettävät villakankaat asiakas saa valita itse. Takki ommellaan sellaisen valmiin mallin mukaan, joka sopii monenlaiselle kropalle, joten kyseessä ei ole varsinainen mittatilaustyö ja hintakin pysyy kohtuullisena.

Kierrätettynä saa kaiken mitä voit kuvitella

Minulle kenties hätkähdyttävin kuvauspäivän elämys oli kuitenkin kulissientakainen kierros Kierrätyskeskuksen tiloissa kuvien ottamisen jälkeen. Pääsimme kurkkaamaan verhoomoon, verstaaseen sekä ompelimoon, jossa Plan B -tuotteet syntyvät.

Kiersimme valtavissa lajitteluhalleissa, jotka olivat täynnä hyväkuntoista tavaraa: kasoja, röykkiöitä, pinoja ja pusseja, joissa oli vaatteita käyttötavaraa, kirjoja, elektroniikkaa, astioita - oikeastaan kaikkea, mitä ihmismieli voi kuvitella!

En tajunnutkaan aikaisemmin, että Kierrätyskeskuksesta voi ostaa myös esimerkiksi takuuhuollettuja kodinkoneita, polkupyöriä sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. En myöskään tiennyt, että Kierrätysmyymälöistä voi lainata peräkärryjä ja kuljetuspyöriä, ja keskukset tarjoavat työttömille työnhakijoille määräaikaista työtä sekä tukea jatkotyöllistymiseen. Tiesitkö sinä? 

Täällä Kierrätyskeskuksen Nihtisillan ompelimossa syntyvät ihanat Plan B -uusiotuotteet!
Täällä Kierrätyskeskuksen Nihtisillan ompelimossa syntyvät ihanat Plan B -uusiotuotteet!

Kierrätyskeskuksen verhoomossa moni käytöstä poistettu huonekalu syntyy uudelleen entistä ehompana.
Kierrätyskeskuksen verhoomossa moni käytöstä poistettu huonekalu syntyy uudelleen entistä ehompana.

Kierrätyskeskuksen verstaalla huonekalut ja jopa polkupyörät saavat uuden värin pintaansa.
Kierrätyskeskuksen verstaalla huonekalut ja jopa polkupyörät saavat uuden värin pintaansa.

Näprästä veloituksetta askartelutarvikkeita päiväkoteihin ja kouluille

En myöskään ollut ennemmin kuullut, että Kierrätyskeskuksen Näprä-ilmaistukusta annetaan askartelumateriaaleja veloituksetta kouluille ja päiväkodeille.  Toivottavasti kaikki askarteluharrastajat tuntevat Näprän!

Kierrätysmyymälöiden Näprä-osastoilla on valtavasti edullisia materiaaleja, joista voi askarrella ja ommella hyvällä omallatunnolla. Kädentaitopalvelu Näprän puitteissa myös järjestetään esimerkiksi kädentaitopajoja, jotka voivat olla mukava elämys työ- ja ystäväporukoille.

Aina, kun olen käynyt ostoksilla Kierrätyskeskuksen myymälässä, olen pohtinut, että oikeastaan yhtään mitään ei kannattaisi ostaa uutena. Tämä tunne vahvistui entisestään, kun näin tavaravuoret lajitteluhalleissa.

Konmari, kevätsiivous ja suomalaisten korkea elintaso totisesti näkyvät Kierrätyskeskuksessa. Jos olet tänä keväänä nähnyt vaivaa ja siivonnut nurkkasi, et varmaan ala taas täyttää kotiasi uudenkarheilla tavaroilla, jotka pahimmillaan jäävät pian käyttämättä. Ethän?

Käy ainakin ensin katsomassa, jos haluamasi tuote löytyisi käytettynä Kierrätyskeskuksesta. Sieltä voi tehdä uskomattoman hienoja löytöjä - pikkurahalla ja hyvällä omatunnolla!

Näprä-kädentaitopalvelun ilmaistukussa on valtava määrä askartelumateriaaleja tarjolla!
Näprä-kädentaitopalvelun ilmaistukussa on valtava määrä askartelumateriaaleja tarjolla!

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (3)

Vierailija

Ihan mahtava juttu, kiitos siitä :) kierrätettynä tosiaan löytää vaikka mitä aarteita ja vaatepuolella yleensä vielä melko uniikkeja kappaleita, jos kyseessä on vintage.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Olemme Venlan kanssa hiljattain täydentäneet kevät- ja kesävaatevalikoimaamme. Tällä kertaa ostimme suurimman osan yhdeltä, kotimaiselta tuotemerkiltä.

Kyseessä on lastenvaatteistaan paremmin tunnettu, tosin vielä aika tuntematon Nosh-vaatemerkki. Olen viime aikoina aivan ihastunut Noshin vaatteisiin. Ne ovat mielestäni nättejä, mukavia - ja  mikä tärkeintä: tehty sertifioidusta luomupuuvillasta sekä suunniteltu Hämeenlinnassa!

Noshin vaatteita saa yrityksen kotimyyntiedustajilta sekä verkkokaupasta. Mekin pidimme pari viikkoa sitten kotonani Nosh-vaatekutsut, jonne lähiseudulla asuva edustaja Anna-Mari Heiskanen tuli esittelemään kauden mallistoa. Itse olen tilannut kutsujen lisäksi kaikki muutkin Nosh-vaatteet suoraan Anna-Marilta meilillä tai hänen FB-ryhmänsä kautta.

Edustajilta tilaamalla nimittäin tukee paikallisia pienyrittäjiä, saa henkilökohtaista palvelua ja pienemmät postikulutkin!  Nosh työllistää yli 120 itsenäistä vaate-edustajaa eri puolilla Suomea.

Aivan hiljattain Noshin verkkokaupassa alkoi ALE! Kannattaa käydä kurkkaamassa, myös näissä kuvissa olevat vaatteet nimittäin ovat nyt roimassa alennuksessa.

Venlalla on kuvassa hupullinen GO-tunika
Venlalla on kuvassa hupullinen GO-tunika

SAIL collegemekko
SAIL collegemekko

VIP t-paita
VIP t-paita

SOPU pusero
SOPU pusero

Pohdimme joka ostoksen kohdalla, tuleeko vaatetta käytettyä vähintään 30 kertaa. Uskon, että tulee. Osalle vaatteista on jo nyt kertynyt kymmenkunta käyttökertaa ja koska Nosh on tunnettu nimen omaan laadusta, voi näitä varmaan käyttää vuosia. Vaatteet eivät kuulemma pesussa helposti kulahda, vaan säilyvät pesusta toiseen hyvännäköisinä.

Noshin vaatteilla on Öko-Tex Standard 100 -sertifiointi ja turvallinen tekstiili -merkintä. Sen valikoimissa on jo lähes 800 tuotetta.

Onko sinulla kokemuksia Noshin vaatteista? Mitäs tykkäät meidän kesävaatevalinnoista?


SUVI hihaton mekko
SUVI hihaton mekko

// Postauksen ylimmässä kuvassa minulla on musta-vaaleanpunainen KIVA-taskutunika. Postauksen kuvissa olevat housut eivät ole Noshin valikoimasta vaan Seppälästä. //

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (9)

anonyymi

Kivoja nämä sovituskuvat "normaalikokoisten" päällä. Olen itse myös ihastunut Noshin tuotteisiin. Eivät mene pesussa miksikään ja ovat miellyttäviä päällä eikä tehty lapsityövoimalla. Parilla kutsuilla olen ollut ja on kiva kun siellä voi rauhassa sovittaa ja muut voi toimia makutuomareina.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi =) Minäkin innoshtuin tästä brändistä koska niin moni kertoi vaatteiden laadusta! Mekin olemme sen jo huomanneet: vaate tulee pesukoneesta uudenveroisena. Tämä ei todellakaan ole itsestäänselvyys monien college- ja trikoovaatteiden kohdalla.

Ihanaa viikonloppua!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Vierailija

Anteeksi nipottamiseni, mutta häritsee omistusliitteen puuttuminen otsikossa: siis meidän vaatteeMME pitäisi olla. :) Kiva blogi sulla.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Ihanaa, että blogini lukijoiden joukossa on oikeinkirjoituksen ystäviä :)

Olen pahoillani, että otsikko häiritsee sinua. Tässä tapauksessa kuitenkin kyseessä oli ns. "harkittu rikos". Kielitoimiston mukaan tuttavallisessa, puheenomaisessa tai tunnesävytteisessä tyylissä omistusliite ei aina ole välttämätön. Lisäksi blogiteksti on lajityyppinä sellainen tekstityyppi, joka mielestäni sallii enemmän "taiteellisia vapauksia" ja myös kielioppisääntöjen rikkomista. 

Tässä tapauksessa asetin hakukoneoptimoinnin kieliopin edelle. Tässä otsikossa on 65 merkkiä, joka on ihanteellinen otsikon pituus Googlen mielestä. Senmittaiset otsikot sijoittuvat parhaiten hakukoneiden tuloksissa. En siis viitsinyt lisätä omistusliitettä, joka ei mielestäni tähän otsikkoon olisi tuonut varsinaisesti lisäarvoa vaan päinvastoin heikentänyt löydettävyyttä hakukoneissa.

Aurinkoista viikonloppua! 8)

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Anki

Olipa mukava postaus! Minäkin olen hullaantunut Nosh-vaatteisiin. Itse asiassa en ole päässyt yksille käännöstä kutsuille,mutta olen tilannut jo 6 vaatetta. Ennen olen ollut ihan farkkuihminen, mutta nyt päällä on joka päiväisessä käytössä Noshin legginssit tai Bikerit. Löytyy myös raita t-paita,taskutunika ja myötäilevämpi tunika. Ja tosiaan,pesusta toiseen...Ja aina vaan passaa!
Kyllähän ne maksoivat kertaostona paljon,mutta vaatteita odotellessa myin kaapista kaikki sopimattomat ja einiinmieluisat vaatteet pois. Kätevää!
Aikoihin tunnen itseni ihan kivannäköiseksi kotiäidiksi, joka kehtaa lähteä vähän muuallekin!:)

Ja tuosta kirjoitusasusta ,itsekin bloggaajana annan vapauden omalla tyylillä kirjoitettuun muotoon ja se kuulemma "puree" lukijoihini parhaiten, kun teksti on persoonallista. :) Jatka samaan malliin ja tervetuloa meille kylään!

Anukristiina

Kiitos vinkistä, laitoin tilauksen menemään. Olen kuullut hyvää Noshin vaatteista, mutta en ole vielä tutustunut näihin.

Vierailija

Eikai ne kotimaisia ole jos pelkkä suunnittelu Suomessa mutta valmistus Portugalissa? Ekologisempia kuitenkin kuin perus henkkamaukka tms.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tällä viikolla olen järjestellyt vaatekaappeja. Kun lajittelin omia vaatteitani hämmästyin, miten vähän uusia vaatteita kaappiini onkaan viime aikoina eksynyt!

Syynä niukkuuteen ei ole vain rahapula vaan uudenlainen ajattelumallini: olen soveltanut vaateostoksilla 30 kerran sääntöä, joka on kansainvälisen 30 wears -kampanjan pohjalla.

Törmäsin 30 wears -kampanjaan sattumalta netissä. Kampanjan on käynnistänyt englantilainen kestävän muodin sanansaattaja Livia Firth (joka sattumalta on myös mm. Notting Hill -leffasta tunnetun näyttelijä Colin Firthin vaimo.) Häntä on haastateltu aiheesta esimerkiksi tässä International Business Times -lehden jutussa.

Kampanjan perusidea on: 

Ennen kuin ostat uuden vaatteen kysy itseltäsi, tulenko käyttämään tätä vähintään 30 kertaa.

Tänä talvena olen huomannut, että yllättävän harva vaate läpäisee tämän "happotestin." 

Ihana, höttöinen pörröneule 25 euroa - kaappiin jäisi käyttämättä. Hauskat, iloisenväriset 30 euron alennusnilkkurit, jotka vain hieman puristavat - käyttö jäisi muutamaan kertaan. Suloinen, mokkainen, 40 euron pikkulaukku, jonne sopivasti mahtuisi kukkaro ja huulipuna - missä minä tätä käyttäisin? Elegantti, laadukas puuvillamekko 60 euroa - mutta minähän en juurikaan käytä mekkoja...

Listaa kuluneen talven pohdinnoista voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään...

Kampanja on mielestäni hauska ja helppo tapa vähentää turhaa kulutusta ja säästää kukkaroaan sekä luonnonvaroja. 30 kerran sääntöä soveltaen tulee ihan huomaamattaan ostaneeksi entistä laadukkaampia ja kenties myös ekologisempia tuotteita. Näin kaatopaikoille päätyvän tekstiilijätteen määrä vaivihkaa pienenee, ja ilmakehäkin kiittää shoppailijaa.

Kampanjalle on painavat perusteet. Tiesitkö, että

Tämän ajattelumallin ansiosta vaatteiden ostaminen on edelleen sallittua, eli kyseessä ei ole mikään ostolakko. Kokemukseni mukaan kaikenlainen totaalikieltäytyminen harvemmin tuottaa mitään hyvää, sillä usein patoutuneet ostostarpeet sitten ryöpsähtävät kerralla esiin lakon jälkeen.

30 wears -kampanjan tiimoilta käydään vilkkaasti keskustelua esim. Twitterissä - kannattaa tsekata! Itse aion ainakin jatkaa tulevaisuudessakin 30 kerran säännön soveltamista ostoksilla.

Haastan myös muut bloggaajat - ainakin teidät: Arkijärki, Ehdoton ehkä, Project Mama, Lähiömutsi, Lady of The Mess, Minäkö keski-ikäinen, Pinkit korkokengät, Tuula's life, tuulanneli, Outi's life, Business Woman, Go 4 it vol. 2,  -Optimismia ja energiaa, XL Elämää, PauMau, Pikku Kepponen, Nelliina, Pulina Elli, Taikasaappaat ja Elämä uusiksi. Osallistukaa toistaiseksi tai omavalintaiseksi ajaksi - ihan miten haluatte!

Jos itse innostuit kampanjasta, eikä blogisi nimi lue yllä, ilmiannathan itsesi alla kommenttikentässä!

// Tämän postauksen kuvissa on kokoelma asuja, joissa esiintyviä vaatteita minä ja Venla olemme käyttäneet kaikkia vähintään 30 kertaa. //

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (17)

atomi

Olen ihan tavis vaan joka linkkas tämän postauksen Nelliinan blogista. Tuo idea väh 30 käyttökerralla on ihan huippu. Pakottaa harkitsemaan etenkin heräteostoksen. Aion ottaa käyttöön?

Jönsses

Tämä on todella hieno juttu, osallistun vaikken olekaan bloggaaja. Luin tuon linkin jutun Livia Firthista, vau...

Annikki

Hyvä periaate. Jäin miettimään vain sitä, että omalla kohdallani ei kyllä toimisi juhlavaatteissa. Tärkeitä juhlia (häät, lakkiaiset, ristiäiset jne.) on harvoin, ei välttämättä edes joka vuosi. Kaikkiin juhliin ei voi mennä samassa asussa eikä ainakaan 30 vuotta samassa :).

Talvipakolainen

Tämä olisi varmaan pitänyt minun lukea pari viikkoa sitten. Hullaannuin taas edullisiin pellavavaatteisiin ja ostin varmaan liian monta. Puolustaudun kuitenkin sillä, että ne kestävät ja varmaan jossain vaiheessa niille kaikille tulee täyteen ainakin tuo 30 käyttökertaa.
Kyllä! Niittaan tuon 30käyttökerran  ohjenuoran takaraivooni. Toivoin mukaan voin jakaa sitä myös Talvipakolainen -blogissani.

Pauliina / PauMau

Kiitos, mahtava haaste vastaanotettu ja ihan ehdottomasti toistaiseksi, vaikka loppuelämäksi :) Aivan samoja ajatuksia ollut itselläni viimeaikoina. Olen oikein hämmästellyt kuinka vähän on tullut hankittua oikeastaan mitään vaatteita. Noh, poikkeuksena jokunen vaate kirppikseltä muutama viikko sitten, mutta puolustuksena mainitsen, etten edes kirpputoreilla ole kierrellyt melkein vuoteen. Ai joo, ja parit kengät. Mutta niitä tulee käytettyä ainakin sen 30 kertaa. Toivottavasti :D 

Sun ensimmäisen kuvan mekko on aivan ihana!

Tuija / Satulinna

Onpa loistava idea! Jäin vain miettimään sitä yhtä ihanaa hametta, jota lauantaina sovitin, ja joka jäi mieleen kummittelemaan... Käynkö kotiuttamassa sen huomenna vai en? 30 kertas voi olla hankala toteuttaa ja onhan hame omastakin mielestä kallis. Mietintä jatkuu huomiseen iltapäivään ?

smagardi

Mielenkiintoinen haaste!
Olen jo muutenkin viime vuosina alkanut harkitsemaan vaateostojani entistä enemmän, keskittyen laatuun ja luonnollisiin materiaaleihin, mutta tämä 30 käyttökerran sääntö on myös erittäin toimiva lisä. Pitääkin ottaa käyttöön. :)

Vierailija

Tämä on hyvä ajatus. Olen myös yrittänyt toteuttaa jonkun toisen lanseeraamaa ajatusta siitä, että ostohetkellä miettii "rakastanko tätä vaatetta" oikeasti... ja silleen. Juu, rakastun niin helposti!! Voin kirkkain silmin luvata jokaiselle puserolle, mekolle, myssylle ja liinalle ja kengälle, että RAKASTAN sinua niin, enkä koskaan hylkää.

Valitettavasti jokaisen kohdalla en kuitenkaan pidä tätä lupaustani. Yritän siis sanoa, etten millään etukäteen voi tietää tulenko pitämään tätä vaatetta 3, 30 vai 300 kertaa päälläni.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestintäkonsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram