Kirjoitukset avainsanalla lenkki

Tiedäthän, että koulutus ja ammatti naiselle synnyttää hyvinvoivia perheitä? Tämä pitää paikkansa niin länsimaissa kuin erityisesti kehitysmaissa. Kun äidillä on työpaikka, hänellä on myös itsenäinen asema. Naisen auttaminen auttaa koko yhteisöä.

Sain tänä vuonna henkilökohtaisen kutsun osallistua Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan ja pyynnön kirjoittaa tapahtumasta blogiini. Minua harmitti vietävästi, kun ensin ajattelin, etten voi osallistua. Olen yrittänyt karsia kaikkia vapaa-ajanmenoja tänä syksynä koiranpennun takia, jottei se jäisi muun perheen hoidettavaksi, Lisäksi sunnuntaisin lapsilla on taitoluistelu-, futis- ja näytelmäharjoitukset. Ei siinä välissä äiti paljoa ehdi tapahtumiin osallistua...

Sitten tajusin, että voinhan minä tehdä hyvää, omin päin. Minähän kävelen monta kertaa päivässä kotikulmillamme, koiranpennun kanssa. Päätin tehdä oman pikku kävelyn kehitysmaiden naisten hyväksi.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman tavoite on kerätä kehitysmaiden naisille 2500 Ammattia. Kävelytapahtumissa voi lahjoittaa esimerkiksi 30 euron arvoisen Ammatin, jolla yksi nainen pääsee kestävän toimeentulon alkuun.

En periaatteessa tue kirkollisia kampanjoita, mutta tällä kertaa halusin lähteä mukaan, naisten koulutuksen ja toimeentulon vuoksi. Kerätyillä rahoilla naiset käyvät yrittäjyyskoulutuksessa, saavat pienlainoja oman yrityksen perustamiseen, perustavat säästöryhmiä, oppivat yrittäjyystaitoja sekä lukemaan ja kirjoittamaan.

Naisten Pankki itse asiassa kannustaa järjestämään oman kävelyn. Tapahtumaan voi lmoittautua, lahjoittaa Ammatin verkkopankkitunnuksilla ilmoittautumissivulla, ja valita paikkakunnaksi ”muu”.

Kehitysmaiden naisille saa Ammatteja kävellä koska tahansa, vaikka suurin osa kävelytapahtumista on järjestetty kuluvalla viikolla ja kampanja huipentui tänään järjestettävään päätapahtumaan Helsingissä.

Oletko sinä osallistunut tai ajatellut osallistua Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan?

---

A Finnish charity organisation organized today a national walking event in which people were encouraged to donate money for education projects of women in the third world. At first I was a bit disappointed because I thought that I cannot participate. Then I realized that after all I can - anyone is encouraged to organize a walk by themselves! Therefore we took a little walk with my puppy dog and donated for the good cause. You can do the same!

Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+

 

Kommentit (4)

Voikku
1/4 | 

Tuo olikin minulle ihan uusi juttu. Täytyy siis pitää silmät ja korvat jatkossa auki tälläisille. :)

Maria Luomulaaksosta
3/4 | 

Naisten Pankki tekee kyllä todella paljon hyvää.

Ihana koiruus teillä muuten. :)

Pitää muistaa päivittää tämä blogisi uusi sijainti blogilistaani. En edelleenkään ole sitä saanut tehdyksi...hatara pää. Josko sen nyt tänään saisin aikaan niin ei menisi postaukset ohi.

Maria 
http://www.luomulaakso.fi/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olin tämän viikon kotimiehenä eli kesäleskenä, kun muu perhe lähti lomailemaan mummolaan ja minä jäin vielä töihin etelään. Pohdin hetken, olisinko jatkanut yksinolosta nauttimista ja jäänyt itsekseni kotiin myös viikonlopuksi mutta sitten ikävä voitti, hyppäsin perjantaina junaan ja tulin perästä anoppilaan viikonlopun viettoon.

Minun oli tarkoitus käsitellä miniloman aikana Viron-matkan kuvat, jotta olisin viimein saanut jatkettua lupaamaani matkakertomusta blogissa. Se jäi aikomukseksi, sillä vanhuus ilmeisesti ei tule yksin: kamerani muistikortti unohtui kotikoneeseen eli en vieläkään pääse kertomaan teille ihanista Muhun ja Saarenmaan saarista... No, lomamuistot ovat vielä kirkkaina mielessä, eli ehtiihän sitä.

Olen kesällä osallistunut laiskasti valokuvaushaasteisiin mutta tällä kertaa inspiroiduin Scavenger Hunt Sunday -haasteen teemoista, jotka ovat:
1. Down the Street
2. Beneath My Feet
3. Faceless
4. Blurry
5. Red, White and Blue

Valokuvaushaasteet ovat hauskoja, koska ne pakottavat katselemaan ympärilleen uusin silmin. En ole aikaisemmin huomannutkaan, kuinka kuvauksellisia anoppilan maalaismaisemat ovat.

Tämä alue on todellista maaseutua: lähimpään taajamaan on parikymmentä kilometriä ja kylässä on vain viitisensataa asukasta. Alue on kuulemma joskus aikoinaan ollut pelkkää suota. Monet seudulla harjoittavat maataloutta. Nämä kaksi seikkaa, suo ja maatilat, tekevät yhdessä sen, että itikoita - erityisesti hyttysiä ja paarmoja - täällä riittää.

Red, White and Blue

Down the "Street" in the countryside
Beneath My Feet: Soil that used to be swamp

Blurry selfie on a puddle

Mosquito hat is a useful down here but it makes me almost Faceless

Joskus ennen ihan turhauduin, kun kauniina kesäpäivinäkään ei täällä päin viitsinyt lähteä pitkälle lenkille, koska hyttyset ja paarmat kiusasivat niin kauheasti. Sittemmin olen ymmärtänyt, että on vain juostava kovempaa, jotta pääsee niitä karkuun.

Lomailetko sinä usein keskellä syvintä maaseutua?

----
I've spent the weekend deep in the countryside visiting my parents in law. They live in a village in which there are about 500 people. There's 20 kilometers to the center of the town. 
This area used to be swamp ages ago and there are many farms around. That's why there are plenty of mosquitoes and other insects everywhere.
Thanks to Scavenger Hunt Sunday photo hunt I realized how picturesque it is down here after all.  And during the years I've learnt that even the mosquitoes don't matter. It's just a matter of protection and attitude, I guess...

Do you often spend time in the countryside?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+

Kommentit (14)

12/14 | 

Mä olen niin allerginen kaikille pistoksille, että yritän ihan tosissani vältellä paikkoja joissa on paljon öttösiä.
Aivan ihanat maisemat siellä on ja hurjan kaunis on tuo kuva, jossa on sininen tynnyri.
Mukavaa sunnuntaita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tein pienen kollaasin kesäkuussa Instagramissani julkaistuista valokuvista. Erityisesti Viron-matkamme aikana julkaisin aika paljon kuvia Instassa. Kuvatkin kertovat, että meillä oli hauskaa!

Reissun lisäksi kesäkuussa tuli mm. aloitettua puutarhatyöt (jotka ovat edelleen pahasti vaiheessa), käytyä fustrassa, Provinssirockissa ja koirakuumetta hoitamassa tulevan pentumme kasvattajan luona.

Osallistun tällä kollaasilla Pieni Lintu -blogin kuukausikollaasihaasteeseen. Muiden kollaseja voit katsella täältä.

Collage of June by www.ruuhkavuodet.net

Näyttää siltä, että blogi saattaa olla kesällä hiljainen. Tässä alkuviikolla en ole bloggaillut koska tulin kipeäksi. Harmittaa, että en ole jaksanut kirjoittaa, vierailla muiden blogeissa ja vastata oman blogin kommentteihin.

Voi olla, että ulkoilu houkuttelee näin kesäkeleillä jatkossakin enemmän kuin koneen äärellä istuminen, kunhan tästä paranen. Ihan sama homma kuntosalitreenin kanssa - se ei millään maistuisi, tekisi mieli vain lähteä lenkille metsään.

Pysythän silti linjoilla? Kyllä minä ainakin lyhyitä pläjäyksiä täällä lupaan julkaista. Ja Viron-matkakertomuksestakin on vasta eka osa eetterissä...

Miten sinun kesäkuusi sujui?

---
I created a collage of the photos which I've published in my Instgram account in June. Many of them were published during our trip in Estonia. The photos tell it all: we had a lot of fun! 
I take part in the photo collage challenge of Pieni Lintu blog with this photo. The collages of other participants can be found in here.
At the moment I have a bit of flu and therefore i haven't been blogging last days. In general it seems that my blog might be a bit more quiet now that the summer weather has finally arrived in Finland. Once I'm back on my feet, I'll probably rather spend time outside in the sun than by the computer.
However, please keep popping in! I promise I'll keep publishing short stories of our life also during summertime and will not abandon the blog completely.
How was your June?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+ | Vlogia

Kommentit (20)

6/20 | 

Vähemmän blogeja enemmän instaa. Niin näyttää minun kesäkuuni menneen. Samaa todennäköisesti luvassa myös heinä- ja elokuussa. Mukavaa heinäkuuta!

7/20 | 

Itsekin olen blogilomalla. Tuntuu vauhti muillakin hieman blogeissa hidastuneen, ihan kiva. Mieluummin sitä nauttii auringosta ulkona kuin sisällä nenä kiinni ruudussa.
Mukavaa tätä viikkoa ja pikaista paranemista ♡

8/20 | 

Juu, koneella istuskelen mieluiten myöhään illalla (melkein yöllä) ja huomaa kyllä lukijamääristäkin, että muutkin ihmiset lomailee. Niinhän sen pitää mennäkin!:) Sinun kesäkuusi näyttää hauskalta ja vauhdikkaalta.:) Suosittelen metsään menemistä, ei nää säät ikuisesti jatku...valitettavasti!;D

9/20 | 

Vähemmän blogeja enemmän instaa. Niin näyttää minun kesäkuuni menneen. Samaa todennäköisesti luvassa myös heinä- ja elokuussa. Mukavaa heinäkuuta!

10/20 | 

Vähemmän blogeja enemmän instaa. Niin näyttää minun kesäkuuni menneen. Samaa todennäköisesti luvassa myös heinä- ja elokuussa. Mukavaa heinäkuuta!

15/20 | 

Jännä juttu, minä olen kovasti kaipaillut ulos myös noina kesäkuun raikkaina päivinä.... Lämpötilalla ei näyttäisi olevan väliä mutta jos aurinko paistaa, kaipaan ulos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Nyt kun kesä on ainakin virallisesti alkanut, on oiva aika listata toiveita kesän ajalle. Syksyn tullen on sitten jännää tarkistaa, toteutuivatko haaveet.

Aika moni näistä haaveistani on jo osa meidän perheen kesäperinteitä, siksi suurin osa tämän postauksen kuvista on viime vuonna julkaistuja Instagram-kuviani.

Tänä kesänä minä haluaisin:

Terassi

 • Pestä ja öljytä terassin ja terassikaluston
 • Katsella lasten riemua Viron reissulla seikkailupuistossa tai vesipuistossa ja Tarton Ahaa-tiedekeskuksessa
 • Loikoilla paljon riippumatossa puiden katveessa
 • Kitkeä kukkapenkit, siistiä pensaat sekä täyttää ne myyränkolot ja istuttaa pihalle tuijia
 • Käydä jalkahoidossa ja mielellään myös hieronnassa
 • Ottaa raidat tukkaan
 • Lukea ainakin pari ellei peräti neljä kirjaa, jotka jäivät edellislomalla lukematta
Lukuhetki
 • Siivota vessan laatikot ja kodinhoitohuoneen ja eteisen ja mielellään keittiönkin
 • Käydä monena, monena hiljaisena aamuna ja valoisana iltana lenkillä metsässä
 • Nauttia työmatkoilla heinäkuun rauhasta moottoritiellä, valita paikka tyhjästä parkkihallista ja tehdä rauhassa rästiin jääneitä hommia ilman, että koko ajan tulee uutta tilalle
 • Pyöräillä lasten kanssa läheiselle uimarannalle ja viettää siellä päivä lämpimässä vedessä pulikoiden
 • Syödä siellä uimarannalla välipalaksi pikkupullia ja tuoreita mansikoita
Molskis!
 • Käydä Porin jazzeilla fiilistelemässä
 • Vuokrata Metsähallitukselta eräkämppä Nuuksiosta ja viettää siellä viikonloppu
 • Käydä mansikkatilalla poimimassa ensi talven aamupalaherkut talteen
 • Syödä monta aamiaista auringon paisteessa etupihan terassilla ja vähintään yhtä monta iltapalaa takapihan terassilla ilta-auringossa
 • Käydä lasten kanssa päiväretkellä Espoon Isossa Vasikkasaaressa ja syödä siellä ravintola Gula Vilanin erinomaista lohikeittoa
 • Viettää elokuun alku viinimarjapensaissa ja säilöä monta litraa kesää talteen. (Tai siis varsinaisesti en halua säilöä marjoja mutta pakkohan se on tehdä...) 
Viinimarja - red currant
 • Siivota ulkovarasto ja viedä turhat kamat kaatopaikalle
 • Käydä kirppiksellä myymässä käyttökelpoiset, käyttämättömät tavarat
 • Tutustua uuteen perheenjäseneemme koiranpentuun ja opettaa se sisäsiistiksi sekä mielellään myös totuttaa se tulemaan luokse käskystä, kulkemaan remmissä ja olemaan rauhassa yksin kotona, kun me muut olemme töissä ja koulussa
 • Käydä perheen kanssa telttaretkellä saaressa
Metsäretkellä

Sain idean toivelistan kirjaamisesta alun perin Mansikkatilan mailla -blogin viime vuonna julkaistusta postauksesta. Myös Sanna Männikön kuulumisia -blogista kirjoitti hiljattain kesän to do -listastaan.

Millaisista jutuista sinä haaveilet tänä kesänä?

Ihanaa juhannusta kaikille blogini lukijoille!

----
In this post I've listed the things that I'm hoping to do this summer. In my list there are trips to the nearest beach with children, trips to the forest, a lot of garden work, puppy training and the kind of household tasks for which I never usually have time.
What kind of things would you like to do this summer?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+ | Vlogia

Kommentit (20)

1/20 | 

Sulla on aika pitkä lista ;) Mullakin olisi, mutta laiskana ihmisenä en viitsi tehdä sitä listaa ;))) Hyvää alkavaa viikkoa ;)

4/20 | 

Mullakin on nyt melko pitkä to do -lista, kun tuo eka tentti saatiin pakettiin. :D Itse asiassa taitaa tämä olla muutenkin jatkossakin yhtä pitkää to do -listaa! Eipähän tartte sanoa, ettei ole tekemistä.

5/20 | 

Mä jätän to-do-listan tekemättä :D Mutta tarkoitus on tehdä useampi metsäreissu eri kokoonpanoin, käydä Helsingissä ihmettelemässä laivoja ja Suomenlinnassa myös, tehdä töitä päivän tai pari viikossa, opettaa mukuloille pyöräilyä.

Lisäksi sitten sitä tavallista siivoilua ja tavaran hävitystä, ihan just sieltä, missä siihen tuntuu olevan helpoin milloinkin tarttua. Ei suuri tavoitteita, otetaan rennosti ja nautitaan, kun ollaan vielä kaikki yhtä aikaa pitkällä lomalla :)

6/20 | 

Paljon ihania juttuja listassa ja hei raidat onkin jo hiuksissa, nyt vaan rasteja toiveiden ylle, niitä hiljakseen toteuttelet. :) Oikein ihanaa juhannusta koko teidän perheelle.

7/20 | 

Joo, aika pitkä on lista... Itse en uskaltaisi luvata mitään meidän kaappien suhteen. Eräänä jouluna otin tavoitteeksi siivota kaikki talon kaapit, laatikot ja hyllyt, kunnes laskin niiden määrän: 386! :O Jäi joulusiivous sinä vuonna puolitiehen... ;)

8/20 | 

Siinähän sulla on jo hyvä lista! Minäkin odotan kovasti menon rauhoittumista duunissa eli aikataulujen höllentymistä ja tietenkin aikataulutonta aikaa lomalla.... Mukavaa uutta viikkoa!

9/20 | 

Joo, ajastin tämän postauksen menemään julki ennen meidän reissua, ja raidat tulikin otettua heti reissun alussa :) Näin matkalla mun Instagram on ollut paremmin ajan tasalla kuin blogi.
Mukavaa uutta viikkoa!

12/20 | 

Mullakin alkaa olla yllättävän paljon vuosittain toistuvia juttuja listalla. Sitä se keski-ikäistyminen teettää - sitä haluaa elää uusiksi joka vuosi tiettyjä hyviä hetkiä? ;) Tai sitten jotkut hommat vaan on hoidettava joka vuosi.

14/20 | 

Aika samanlaisia asioita meidän listoilla, reissuja lukuun ottamatta :). Tosin mulla on ne samat aina joka kesälle :D. Saapa nähdä mitä kaikkea sitä oikeasti sitten loman aikana saa aikaiseksi! Pääasiahan on ettei ota tekemisistä stressiä :). Mukavaa juhannusta!

15/20 | 

Aika samanlaisia asioita meidän listoilla, reissuja lukuun ottamatta :). Tosin mulla on ne samat aina joka kesälle :D. Saapa nähdä mitä kaikkea sitä oikeasti sitten loman aikana saa aikaiseksi! Pääasiahan on ettei ota tekemisistä stressiä :). Mukavaa juhannusta!

16/20 | 

Aika samanlaisia asioita meidän listoilla, reissuja lukuun ottamatta :). Tosin mulla on ne samat aina joka kesälle :D. Saapa nähdä mitä kaikkea sitä oikeasti sitten loman aikana saa aikaiseksi! Pääasiahan on ettei ota tekemisistä stressiä :). Mukavaa juhannusta!

17/20 | 

Aika pitkä on tuo sinun listasi, mutta ajatuksena hyvä, tehdä lista ja syksyn tullen katsoa, mitkä toteutuivat :) Minun listalleni kuuluu talon siivoaminen, jos ilmat eivät suosi, otan joka päivä urakakseni yhden kaapin siivottavaksi (näitä riittää vaikka sataisi jouluun asti joka päivä.... )

18/20 | 

Minäkin olen miettinyt kesälistan tekemistä - ja luultavasti sen teenkin juhannuksena. Ennen kaikkea haluaisin viettää aikataulutonta aikaa. Että ei tarvitsisi olla missään mihinkään tiettyyn kellonaikaan. Haluan lukea kaunokirjallisuutta, tuntuu että olen koko vuoden ajan lukenut vain ammattikirjallisuutta. Haluan käydä lenkillä, lasten kanssa uimarannalla, kiertää kirppareilla ja loppukesästä myös myydä omia kirppiskamppeita. Berliinin matka on myös edessä ja toivon, että se on yhtä ihana meidän koko perheellemme kuin meidän aikaisemmat kesälomamatkat ovat olleet.

Mukavaa juhannuksen aikaa!

19/20 | 

Kivoja haaveita. Minäkin tein jo pientä listaa. Yllättäin listatut jutut alkoivat heti toteutua, joten kyllä kannattaa kirjata ylös kesähaaveita :). Kivaa juhannusta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram