Kirjoitukset avainsanalla sokeriton

Minä ja Venla olemme olleet yli viisi kuukautta sokerilakossa. Erityisesti näin pimeän aikaan lakkoilu on vaikeaa, ainakin minulle. (Venlalla sen sijaan on uskomaton tahdonvoima!) 

Olin tänään päätyöni puolesta mukana järjestämässä Coca-Cola Zero Sugar PR-tilaisuutta, jossa oli tarjolla Hanna Sumarin ihania, sokerittomia kakkuja sekä uutuus-cokiksesta kehitettyjä, alkoholittomia drinkkejä. (Työskentelen konsulttina viestintätoimistossa.)

Ihastuin ikihyvikseni tähän kuivakakkuun. Sanoin myös Hannalle, että siitähän melkein lähti taju!

Myös Zero Sugar mojito oli jännä tuttavuus. Ei cokistakaan aina tarvitse välttämättä nauttia "raakana", vaan siitä voi tuunata monia mielenkiintoisia, koko perheelle sopivia cocktaileja.

Meidän perheessä sekä isot että pienet juovat mielellään zeroa. Käytämme myös steviaa, vaikka sen juuri oikea annostelu tuntuukin välillä hieman haastavalta. 

Oli mukavaa tulla kotiin ja vinkata Venlalle näistä sokerittomista herkuista, hän kun ei kakuilla ja limulla kovin usein pääse juhlimaan. Itse yritän välttää lisättyä, valkoista sokeria lähinnä yleisvoinnin vuoksi, mutta Venlalla on tiedossa pitkä sokeriton kausi.

Tytölle laitettiin tänä vuonna hammasraudat, joita hän varmaan joutuu käyttämään useamman vuoden. Raudat suussa kannattaa välttää turhia happohyökkäyksiä, sillä niiden vuoksi hampaat on tavallista työläämpää pitää puhtaina.

Tässä muutamien iltapäivällä maistelemieni herkkujen reseptit teidänkin iloksenne:

Suklaakakku

150g                  voita

1,5dl                  Steviaa

3 dl                    vehnäjauhoja

2tl                      leivinjauhetta

1-2 tl                  vaniljaa

2-3 rkl                kaakaojauhetta

2 kpl                  kevyesti vatkattua kananmunaa

¾ dl                  maitoa tai kermaa

¾ dl                  kiehuvaa vettä

Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon rasva, sitten kevyesti vatkatut kananmunat, maito tai kerma ja vesi.

Kaada taikina hyvin jauhotettuun rengasvuokaan ja paista noin 40 min 175° C uunissa.

Coca-Cola Zero Sugar lime-minttujuoma

1 limetin lohko

5 mintunlehteä 

2,5 dl Coca-Cola Zero Sugar  

Runsaasti, 2/3 lasillista jäitä 

Riko hieman mintunlehtien ja limetin lohkon rakennetta lasin pohjalla. Lisää jäät. Kaada jääkaappikylmä Coca-Cola Zero Sugar päälle ja sekoita. Koristele mintunoksalla ja limetin palalla.  

Nautitaanko teidän perheessä sokerittomia herkkuja?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram