Kirjoitukset avainsanalla napostelu

Kikherne ei välttämättä tule ensimmäiseksi mieleen, kun kaipaa makeaa pikkunaposteltavaa. Tuo jauhomainen pikkupyörylä osaa kuitenkin muuttua moneksi.

Kokeilin paahtaa kikherneistä kanelisia, makeita välipaloja sen jälkeen, kun kävin pitkästä aikaa puntarissa. Joulu on vasta edessä mutta minä olen noin kolme kiloa painavampi kuin viime vuonna samaan aikaan!

Ei mikään kumma, että kiloja on päässyt kertymään. Esimerkiksi koko marras- ja joulukuu on ollut yhtä suklaanmättöä.

Erityisesti viime viikolla homma karkasi täysin lapasesta. Moni kollega jäi jo lomalle, joten töissä glögiteltiin ja naposteltiin pipareita sekä suklaata. Iltaisinkin käteni on käynyt karkkilaatikolla etsimässä lohtua, koska on niin pimeää ja märkää ja väsyttää...

Hieman hassua (ja toki myös kaunista) on, että näin joulun alla jopa monissa yleisissä tiloissa - kauppakeskuksissa, hotellin vastaanotossa, kaikkialla - on tarjolla kulhollinen suklaanamuja. Jos on perso makealle, tulee joulukaudella helposti napsittua tavallisen viikon aikana melkoinen määrä ylimääräisiä kaloreita.

Niinpä päätin aloittaa ryhtiliikkeen poikkeuksellisesti jo ennen joulua: tartuin kikhernepurkkiin, keitin puolet herneistä ja laitoin uunin päälle.

Itse reseptistä en voi ottaa kunniaa, se on peräisin Chocochilli-blogista. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kokeilin reseptiä.

Yllättäen herneet ovat toimineet toivomallani tavalla. Tänään en ole popsinut kuin vasta yhden konvehdin, vaikka meidän perheessä joulusuklaiden syömisurakka on jo aloitettu. Sen sijaan napostelin muutaman kourallisen näitä kuitupitoisia proteiinipommeja äsken telkkarin ääressä.

Ei näistä naposteltavista tietenkään taju lähde, eihän rasvan ja sokerin yhdistelmä ole samanlainen kuin suklaassa, vaikka näisssäkin on öljyä ja sokeria. Silti niiden jälkeen akuutti suklaanhimo meni ohi! 

Lapsistakin toinen tykkäsi kaneli-kikherneistä. (Toinen tosin ei suostunut edes maistamaan.)

Kannattaa kokeilla! 

Kommentit (2)

Outi Krimou
1/2 | 

No eipä olisi itselle tullut heti tällainen makuyhdistelmä mieleen.

Hyviltä ainakin näyttävät <3

Kivaa sunnuntai-iltaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram