Kirjoitukset avainsanalla lenkkeily

- Kaupallinen yhteistyö: arvontapalkkinon sponsoroi Minerva Kustannus -

Kävin taas pitkästä aikaa juoksulenkillä. Edellisestä kerrasta oli kulunut 3,5 kuukautta - juoksuhousuni olivat vielä pesemättä Kajaanin uudenvuoden juoksutapahtuman jäljiltä...

Minulla on ollut pitkä tauko liikunnassa sairastelun ja kiireiden takia. Ennen lenkkiä hieman hirvitti vetää ohuemmat tamineet päälle ja nostaa jalka juoksuasentoon, kun lähdin koiran kanssa pihalle.

Hyvin juoksu kuitenkin kulki. Vauhti tosin oli hidas: kolmen vartin maastolenkkiin tuhraantui tällä kertaa yli tunti.

Syytin verkkaisesta tahdista koiraa. Koiranpentumme Napsu on vasta 11 kuukauden ikäinen, eikä se saisi vielä juosta pitkiä lenkkejä, vaan kasvattajan mukaan lenkit pitäisi tehdä koirantahtisesti. Tämä tarkoittaa, että minun pitäisi juosta Napsun tahdissa eikä päinvastoin.

Koirantahtisuus toteutui tällä kertaa siten, että päästin Napsun irti (kyllä, vuodenajasta huolimatta). Uskalsin tehdä näin, sillä metsästyslain mukaan koiran tulee myös haja-asutusalueella olla näin lintujen pesimiskaudella joko remmissä tai sitten helposti kytkettävissä. Napsu tulee nykyään jo lähes pomminvarmasti luokse kutsuttaessa, onhan minulla aina lenkillä taskut täynnä sen ruokaa.

Hidastelusta oli iloakin. Ehdin huomata kauniita näkymiä puiden lomasta ja vetää rauhassa henkeä järven rannalla, kun odottelin että koira oli saanut nuuskimisensa valmiiksi.

Tällä kertaa innostus lenkkeilyyn tuli Jokanaisen Juoksukirjasta, jonka sain blogini kautta luettavaksi Minerva Kustannukselta. Se on kiva opas- ja inspiraatiokirja naisille, jotka haluavat aloittaa juoksemisen tai viedä harjoituksensa uudelle tasolle.

Olen juossut seitsemän viime vuoden aikana yhden maratonin ja useampia puolimaratoneja. En kuitenkaan ikinä ole opiskellut juoksemista tai askeltekniikkaa.

Jokanaisen Juoksukirjassa erilaiset harjoitusohjelmat on esitetty niin selkeästi ja houkuttelevasti, että kirjan tulee lukeneeksi ihan huomaamattaan. Kirja sisältää myös tietoa lihaskuntoharjoituksista, ravitsemuksesta ja ohjeet tavallisimpien juoksuvammojen ehkäisyyn ja hoitoon.

Opuksessa on omat ohjeet eri motiiveilla treenaaville: niille, jotka tähtäävät muutaman kilometrin lenkkeilyyn, toisille jotka suuntaavat juoksukilpailuihin, laihduttajille ja myös odottaville äideille. 

Jokanaisen Juoksukirjan kirjoittajista Jessica Almenäs on ruotsalainen tv-juontaja ja maratoonari ja Lovisa Sandström tunnettu tv-persoona ja personal trainer. Hän kirjoittaa Ruotsin suosituinta urheilu- ja harjoitusblogia www.lofsan.se

Ilokseni Minerva Kustannus antoi minulle mahdollisuuden arpoa blogini lukijoiden kesken kolme Jokanaisen Juoksukirjaa.  Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä postausta vappuun eli 30.4. mennessä ja kertomalla kommentissa omasta juoksuharrastuksestasi.

Jätä kommentissasi sähköpostiosoite sille varattuun kenttään. Osoite ei näy muille kuin minulle. 

Onnea arvontaan!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (66)

Jenninatalia
1/66 | 

Kirja kuulostaa juuri sellaiselta mikä minun pitäisi lukea. En ole elämässäni ikinä tykännyt juoksemisesta, koulun cooper-testit olivat ihan tosi kamalia. Viime syksystä lähtien olen opetellut tykkämään siitä ja maaliskuussa jaksoin juosta 4km pysähtymättä, se fiilis oli ihan mahtava kun ylitin itseni! Ja harjoitukset jatkuu edelleen :)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015
2/66 | 

Mahtava arvonta! Harrastan kahdenlaisia lenkkejä: niitä, joilla juostaan oikeasti Sports Tracker päällä ja niitä, joilla juostaan fiilistellen ilman kilometri- tai matkatavoitteita. En oikeastaan edes tiedä kummasta tykkään enemmän,  hyvä olo tulee molemmista.

Teija H
3/66 | 

Käyn ympäri vuoden koiran kanssa juoksulenkeillä.

Kirja kuulostaa aivan mahtavalle!

Sartsuli
4/66 | 

Käyn kerran viikossa muutaman kilometrin pituisella (juoksu)lenkillä. Tuosta kirjasta saisi varmasti motivaatiota juosta enemmän! (:

evie
5/66 | 

Haluaisin juosta paremmin ja nopeammin. Tavoitteeni nyt alkuun on jaksaa 5km pysähtymättä ja toistaiseksi jaksan jo 4km. Kirjan avulla pääsisin nopeammin tavoitteeseeni ja ehkä jopa siihen maagiseen 10km.

Sähikäinen
6/66 | 

Laihdutan ja olen haaveillut, että kohta pystyn aloittamaan juoksemisen. Kirjasta olisi varmasti apua!

Salla
7/66 | 

Kun otin koiran, ajattelin saavani lenkkikaverin. Huihai, tämä yksilö haluaa pysyä kotona ja vahtia reviiriä. Siis ihan oikeasti hänet pitää välillä väkisin kiskoa pissilenkille. Omat lenkkini tyssäsivät hetkeksi selkäongelmiin. Kantapään kautta tuli huomattua keskivartalon lihaskunnon ja lihashuollon tärkeys. Niitä ei vaan voi unohtaa mutta jotain uutta harjoitusta niihinkin olisi taas kiva saada.

-mökö
8/66 | 

Tämähän pitää lukea! Olen entinen kilpajuoksija, joka ei yhtään tykkää juoksulenkkeilystä. Nii-in, tiedän että kuulostaa tosi oudolta... Nyt vankassa keski-iässä etsin sitä taikaa, jolla juoksusta saisi rentoa ja vapautunutta, sellaista että juoksemaan tosiaan haluaa lähteä. Nyt juoksu on velvollisuudentuntoista raatamista. Maratoneja en kaipaa muutamien kilometrien lenkit riittäisivät minulle. 

Velhotar
9/66 | 

Kirja tulisi tarpeeseen, sillä aloitin juoksuharrastuksen pitkän tauon jälkeen viime viikolla, ja alussa pitää oppia kuuntelemaan itseään, ettei aloita liian rankasti.

TiinaB
10/66 | 

Itsekin palailen juoksuharrastuksen pariin tauon jälkeen. Kumpa oppisin kasvattamaan kuntoa.. viimeksi pääsin tiettyyn pisteeseen ja pystyin kuukausikaupalla juoksemaan tasan saman matkan. Nyt yritän pikkuhiljaa pidentää matkaa alusta alkaen ja toivottavasti jonain päivänä pystyn juoksemaan 5 tai jopa 10 kilometriä. 

Antsu
11/66 | 

Olen tässä haaveillut aloittavani juoksemisen, näin vanhoilla päivilläni, joten kirja tulisi kyllä tarpeeseen :D. Ja kyllä meilläkin koirat saavat olla vapaina, vuodenajasta huolimatta...

Miina-neiti
12/66 | 

Olen "vanhoilla päivilläni" (42v) tsempannut itseäni lenkille ja on ollut upeaa huomata että kyllä sitä kehittymistäkin tapahtuu, ja ettei se matka tapa vaan vauhti... ! Olisipa hieno saada tsemppilukemista kannustamaan huonoina päivinä!!

Hanssi1
13/66 | 

Juoksen etanan vauhdilla, mutta juoksen kuitenkin. Olisi kiva oppia juoksu tekniikkaa, jos se vauhti niitä vähän nopeutuisi. En olisi muutama vuosi sitten ikinä uskonut, että juoksu voi olla kivaa.

Juoksijasielu
14/66 | 

Olen sielultani juoksija, vaikka ulkonäöstän ei sitä arvaisi :D (on paino päässyt nousemaan). Tykkään juoksemisesta ja nuorenpana juoksin aika paljon. Nyt on kuitenkin tullut tauko juoksemisesta, ja olenkin odotellut motivaation ilmaantumista. Syksyllä kävin ohjatuissa juoksutreeneissä, joissa kunto nousi kohisten ja opin tekniikkaa. Parhaimmillani juoksin silloin noin 10km lenkkejä, ja vauhti oli päälle 9km/tuntivauhdilla, millä tahdilla en koskaan aikaisemmin ollut juossut. Nyt tosiaan on kuitenkin taas jäänyt harjoittelu ja tuntuu vaikealta aloittaa uudestaan. Kirja olisi huippujuttu!

Juoksen vielä joskus
15/66 | 

Haaveissa juoksuharrastuksen aloittaminen, kun pitäisi löytää liikuntamuoto, mikä ei ole aikaan ja paikkaan sidottu. Kunto on pakkasen puolella, ylimääräisiä kiloja ei ole, mutta kroppa ei tunnu omalta, kun liikunta on ollut minimissä viimeiset vuodet erinäisistä syistä johtuen. Vinkkejä ja inspiraatiota siis kaipailen - siihen tuo kirja kuulostaisi just hyvältä.

Kesä 2016
16/66 | 

Ehdottomasti haluan olla mukana arvonnassa ☺ tykkään juosta, mutta välillä polvet alkavat särkemään juostessa. Uskon, että tekniikassa on viilattavaa. Kirjasta saisi varmaan vinkkejä tekniikkaan.

Vierailija
17/66 | 

Aloitin juoksuharrastuksen vuosi sitten 39-vuotiaana. Kehittymistä on hidastanut ajan puute ja sairastelut. Tavoitteena on juosta 5 km, nyt taittuu puolet siitä :)

Lenkkeilijä
19/66 | 

Mielenkiintoinen kirja. Teen pitkiä kävelylenkkejä ja kuntoni on melko hyvä. Välillä tekisi mieli juosta. Vaan en kehtaa, kun en ole koskaan lapsuuden jälkeen juossut.

Yli 50v
20/66 | 

Nuorena viimeksi juossut... vieläkin haaveissa, mutta en ole uskaltanut... Pelottaa etten pysty, en osaa ja mulle nauretaan... haaveet on kuitenkin tarkoitettu toteutattavaksi.. siihen tarvin tukea ja tsemppiä.

Mumma
21/66 | 

Vaivasenluuleikkauksen jälkeen ei juoksua puoleen vuoteen ulkosalla. Sisäliikunnassa ja juoksumatolla olen jo uskaltanut. Jospa pääsis aloittamaan pehmeällä pururadalla, kunhan kuivuvat luminen sulamisen jälkeen

Vierailija
22/66 | 

Olin kaksi vuotta sitten hyvässä juoksuvauhdissa ja 10km lenkki meni kevyesti. Mutta sitten ostimme talon, tuli remontit ja muutot, ja työpisteen vaihtaminen. Työmatkaan autonratissa hupeni aiemmin lenkkeilyyn käyttämäni aika, ja lopun ajan nieli kodissa (edelleen) keskeneräinen remontti sekä arki 5:n lapsen harrastusten jne parissa.
Olen yrittänyt jatkaa juoksuharrastustani mutta jostain syystä aloittaminen on ollut todella haastavaa. Ehkä kirja auttaisi pääsemään yli pettynyksestä kun olen "juoksukunnon" menettänyt ja saisin uuden buustin taas päälle.
Juokseminen on kuitenkin sellaista mielen ja kehon harmoniaa että haluan saada menettämäni mahdollisimman pian takaisin.

Kroppa 52 v, mieli parikymppinen
23/66 | 

Löysin viime keväänä netistä sohvaperunan juoksukoulun. Aloitin sen ja kesän lopussa hölkkäsin jo vitosen. Talvella lenkkeily jäi ja yrittin liikkua kuntosalilla. Kun liikunta oli kateissa useita vuosia, on tämä liikkeelle lähtö ollut haasteellista. Nyt haluaisin päästä taas hölkkäämisen makuun. Ja odotan sitä flowta, jota niin moni hehkuttaa. Lihakset kipeytyy ja jalat on jäykät. Jokanaisen juoksukirja olisi tarpeen!

Vierailija
24/66 | 

Haaveilen juoksuharrastuksen aloittamisesta. Olen juossut jonku matkaa aina kävelylenkillä käydessäni. Usein mukanani on lastenrattaat, mutta kyllä niidenkin kanssa voi juosta. :-D

Mummo Etelä-Karjalasta
25/66 | 

Monia maratoneja juosseena olisi kiva lukea kirja miten on itse onnistunut.

Vierailija
26/66 | 

Vuosikymmenen tauon jälkeen noin vuosi lenkkeilyä takana. Se on ihanaa! Toistaiseksi olen pysytellyt lenkeillä omalla mukavuusalueellani. Ehkä kirjan avulla saisin haastettua itseni kehittymään :)

Viiru
27/66 | 

Juoksin 5-7 km lenkkejä pari kertaa viikossa kuntosaliharrastuksen vastapainona. Tällä hetkellä lenkit ovat pannassa kunnes oikutteleva polvi taas sallii lenkille lähtemisen. Kirjasta olisi varmasti iloa mm. tekniikan hiomiseen!

Maikku
28/66 | 

Osallistuin 4 vuotta sitten työpaikan juoksukouluun ja se oli menoa - hurahdin juoksuun ihan täysillä. Olin saanut kammon juoksuun koulun liikuntatunneille ja olin päättänyt etten juokse enää ikinä. Toisin kävi ja nykyään nautin juoksulenkeistä, koska niillä pystyn nollaamaan pääkopan ja saan hyvän olon. <3

Loviisa
29/66 | 

Aloittelevana juoksijana voisin saada kirjasta vinkkejä juoksuharastukseen, motivaatiotakin, koska aikaisemmin juokseminen ei todellakaan ole kuulunut lempilajeihin. Kirja voisi kenties toimia ns personal trainerina.

Nicsula
31/66 | 

Viime syksynä tuli vielä juostua mutta kiireet ja kelit jätti harrastuksen. Kymppi olisi tavoitteena syksyllä joten kirjasta olisi varmasti apua siihen.

Vierailija
32/66 | 

Huh, tuo tulisi tarpeeseen. :D Suhdetta juoksuun pitäisi taas hieman lämmitellä. Pari kesää olen lenkkeillyt enemmän ja vähemmän aktiivisesti: ensin keväällä juostu puolimaraton sai jatkamaan lenkkeilyä kesän ajan noin kerran viikossa. Viime vuonna puolestaan juoksin aktiivisesti keväästä joulukuuhun ja osallistuin pariin juoksutapahtumaankin. Nyt pitkän tauon jälkeen ensimmäisellä lenkillä paha olo yllätti, enkä ole uskaltautunut uudestaan lenkkipoluille... 

Vierailija
33/66 | 

Talvella hiihdän lumitilanteen mukaan ja muutoin juoksen. Opiskelun vuoksi välillä tulee pitempiä taukoja mutta pyrin vähintään 2 krt viikossa ehtimään lenkille. Juoksen metsässä Saimaan rannan mahtavissa maastoissa. Kamera on aina mukana ja usein käytössä. Koskaan ei ole niin kiire, vaikka sportrackeri on päällä, ettei ehtisi kuvaamaan luonnon pieniä ihmeitä tai Saimaa alati vaihtuvaa näkymää

Vierailija
34/66 | 

Oma juoksuharrastukseni jäi pitkälle tauolle sairastuttuani mykoplasmaan. Nyt olisi juuri sopiva aika aloittaa harrastus uudelleen. Ja kirjan vinkit tulisivat varmasti tarpeeseen!

Katja_tata
35/66 | 

Olen saanut juostua muutaman kerran 10 km, yleensä joko Naisten kympissä tai Pääkaupunkijuoksussa. Muuten juoksen tai oikeastaan hölkkään, pienempiä maks. 5 kilsan lenkkejä avomiehen kanssa. En voi olla hölkkäämättä, kun toinen pursuaa intoa ja parempaa kuntoa vieressä :D Motivoi kummasti, ellei sitten polvikipu ole niin paha, etten voi kuin kävellä. Haluaisin kuitenkin pystyä juoksemaan ihan oikeasti, hyvällä tekniikalla, ilman kipuja tai muita (lähinnä huonosta kunnosta johtuvia) rajoitteita. Olen kerran ollut juoksukoulussa, mutta kipinä pysyi pienenä. Tiedän, että pitäisi vain juosta, juosta ja juosta, sillähän se kunto nousisi ja sitä myöten varmasti myös into. Luulen, että kirja voisi nostaa kipinää taas hieman suuremmalle liekille ja meneillään oleva kevät ja tuleva kesä sekä syksy antaisi hyviä juoksukelejä, jotka mahdollistaisivat sen "olen juoksija"-ajatuksen jalostumisen ihan käytännön tasollekin :) 

Keppeler
36/66 | 

Olen aina luullut, etten voi juosta, siis että en vain pysty siihen, vaikka muuten en mikään sohvaperuna ole. Nyt olen kuitenkin muutaman viikon ajan jo käynyt pieniä juoksulenkkejä, ja parasta on itsensä voittamisen tunne. :) Tämä kirja olisi tosi toivottu.

Elise H.
37/66 | 

Juoksuharrastus on itselläni suunnitteluasteella, kirjasta saisi varmasti tukea ja vinkkejä :)

Vierailija
38/66 | 

Sain taas aloitettua keväällä juoksun, joka tyssäsi viime syksyyn. Välillä kulkee hyvin ja välillä huonosti. Vauhti on niin hidasta että sille tarttis tehdä jotain :) . Kirja olisi oiva apu!

Takkuli
39/66 | 

Minä ole juoksennellut fiiliksen mukaan keväällä ja kesäisin. Syksyisin ja talvella innostus aina jotenkin hiipuu ja taas keväällä täytyy alkaa uudelleen rakentamaan juoksukuntoa. Olisi hienoa saada tästä läpi vuoden kestävä harrastus ja juoksukuntoa huomattavasti paremmaksi. Ehkäpä kirjasta olisi tähän apua.

millaho
40/66 | 

Tuo kirja kuulostaa juuri sellaiselta joka mun pitäis ehdottomasti saada käsiini :) koko nuoren ikäni vihasin liikuntaa enkä uskonut ikinä voivani juosta, kuitenkin reilu vuosi ennen esikoiseni syntymää innostuin lenkkeilystä ja juoksusta ja voi vitsit sitä tunnetta kun pystyin viimein juoksemaan 10km! Nyt raskauden jälkeen aloittelen harrastusta uusiksi ja hyvät vinkit olis avuksi :)

Seena
41/66 | 

Tulee juostua läpi vuoden, kevät-kesä-syksy-kaudella enemmänkin. Kirja varmasti toisi motivaatiota ja monipuolisuutta treeniin.

Vierailija
42/66 | 

Monta kertaa olen aloittanut mutta aina juoksuharrastus on jäänyt kesken. Nyt työkaverit saivat innostumaan Naisten kympistä, joten on tsempattava ainakin vielä reilu kuukausi - toivottavasti pidempäänkin!

Vierailija
43/66 | 

Kirja kiinnostaa!! Talvella tykkään hiihtää, mutta kesälle ei oikein ole sopivaa lajia löytynyt. Josko kirjan avulla saisi jonkinlaisen kipinän juoksuun :-)

Nanna
44/66 | 

Oikeasti pitkän tauon (4 vuotta) jälkeen olen aloittanut taas juoksun ja on se vaan kivaa! Nyt menee 7km, ensi kuussa jo varmasti kymppi, hiljaa hyvä tulee :)
Aurinkoisia lenkkejä kaikille juoksijoille ja onnea arvontaan!

Sumi
45/66 | 

Kyllä tuo kirja kiinnostaa.

Juoksu on ollut itsellänikin kiireiden takia vähän tauolla, mutta kyllä se tästä taas lähtee :) 

Vierailija
46/66 | 

Tuo kirja olisi kiva lukea! Olen harrastanut juoksua vaihtelevasti pienestä asti sekä omaksi iloksi ja hyvinvoinnin kannalta että osana treeniä kilpailessani toisessa lajissa. Juoksussa en ole koskaan kilpaillut, mutta jatkossa olisi kiva juoksukilpailuihinkin osallistua. Tällä hetkellä olen juossut kohottaakseni kuntoa ja treenatakseni myös lihaskuntoa. Rakastan luonnossa liikkumista ja erityisesti raikas kesäisen ja syksyisen metsän tuoksu on iso osa juoksunautintoa :) Toivon myös sinulle mukavia juoksulenkkejä!

Kuntoilija
47/66 | 

Tää kirja tulisi tosi tarpeeseen. Oon aina tykännyt juosta ja nyt parina vuonna olen osallistunut Hcr:ään. Juoksu ja kuntosali on lähellä sydäntä mutta lihasten jälkihuolto tahtoo jäädä huonoksi. Tälläkin hetkellä lihakset jumissa. Venyttelyjä ei meinaa muistaa. Hcr taas painaa päälle. Olis hyvä lukea tekniikasta ja muusta tärkeästä juoksuun liittyvästä. Vaikka ikää jo yli 50 niin suht hyvässä kunnossa olen tällä hetkellä ja haluan olla myös jatkossa.

Hölkkäetana
48/66 | 

Juoksuharrastus kaipaisi elvyttämistä. En ole vielä luopunut puolimaratonhaaveestani vaikka lenkkiseuraa tai juoksuohjelmaa ei olekaan ja ikääkin on jo 48 vee :) .

Cani
49/66 | 

Oi! Mähän siis tarvitsisin tuon kirjan. Takan on 7 kk täystauko juoksusta... ...ja ylipäänsä kaikesta liikunnasta, paitsi koirien kävelyttämisestä. Nyt tämän viikon tiistaina kävin ensimmäisellä lenkilläni siis seitsemään kuukauteen. Aiempaan 40 minuutin matkaan kului  nyt tunti. Keskiviikkona kävin heti uudelleen, mutta tahti oli yhtä verkkainen. Okei, vaikka juoksuvauhti oli tarkoituksella - lääkärin määräyksestä - H-I-D-A-S, vaikutti se silti omaan mielialaan. Tajutessani, miten paljon ollaan tultu alas esim. vuoden takaisista nopeuksistani ja kestävyydestä, vaivuin pieneen epätoivoon. Tiedän, että minun on pakko alkaa liikkumaan, jotta pysyn kunnossa ja terveenä. Mutta tulen aina tasapainottelemaan kahden välillä: 1) juoksen kuin hullu, aivan järjettömän treeni- ja ruokaohjelman mukaan, SportsTracker hihassa heiluen, nivelet hoosiannaa huutaen, ja lopulta täysin kadottaen liikunnan riemun. Tai 2) Annan itselleni luvan hölkkäillä, "milloin olo tuntuu hyvältä ja motivoituneelta", jolloin päädyn käymään kerran kuukaudessa lenkillä ja sen jälkeen loput 3 viikkoa soimata itseäni siitä, miten huono olen. Kun jostain vain löytäisi sen kultaisen keskitien ja voisi pitää yllä motivaatiota menettämättä kuitenkaan liikunnan riemua.

Heisi
50/66 | 

Tuo kirja tulisi suureen tarpeeseen! Saan viimein kesäkuun alussa aloittaa taas treenaamisen puolen vuoden leikkauksesta toipumisajan jälkeen, ja haluaisin viimein oppia juoksemaan. Pelkkä kävely tuntuu niin puuduttavalta ja puolimaratoni olisi suuri haaveeni :)

Vierailija
51/66 | 

Yhden kesän juoksin ja tykästyin lajiin, mutta lonkkani valitettavasti ei. Kirja menisi lenkkeilevälle siskolleni, jos sen saisin.

Polkujuoksija
52/66 | 

Olen lajin aktiiviharrastaja. Lenkillä aina koiran kanssa, joka saa kulkea irti metsäpoluilla. Tekniikassa varmasti olisi kehittämistä kehittyäkseni nopeudessa ja vauhdissa. Juoksukouluun ei ole aikaa, mutta itseopiskeltuna innostus kokeiluun ja testailuun löytyisi. Itseasiassa olen juossut koiran kanssa hänen ollessa puoli vuotias ja emme hänessä ole haittoja havainneet, aika lihaskimppu hänestä on kylläkin tullut ?

Hanna-1980
53/66 | 

Minä olen jonkun verran aiemmin juossut,10 km kisamielessä..olis hauska treenata puolikkaalle! Minulla kanssa koira jonka kanssa juoksen?

Mummot menee ohi ylämäessä
54/66 | 

Aikaisemmin en tykännyt yhtään juoksemisesta. Mies oli juossut parit maratonit, mutta mä en ymmärtänyt sitä. Mutta sitten esikoinen syntyi ja halusin omaa aikaa, sain sitä lenkkipolulta. Pisin matkani taitaa olla vain 12 kilometriä. Naisten kympin olen juossut 11 kertaa, mutta en käy siellä enää, koska se just maatilan kevättöiden aikaan. Mulla on ollut joskus juoksuohjelmakin, mutta siitä on aikaa. Meillä on pari metsästyskoiraa, joita pitää lenkittää. Niiden ansiosta tulee lähdettyä lenkille, vaikka ei aina huvittaisi. Nykyään käy 1-3 kertaa viikossa lenkillä. Nopeus ei päätä huimaa. Olisi haaveissa kehittyä juoksijana ja joskus juosta puolimara.

-
55/66 | 

minäki kohta 40 oon alotellu juoksua mitä en olis ikimaailmassa itestäni uskonu. MOnen lapsen odotuksen jälkeen innotuin hiihtämäänkin ja juoksukin innostaa :)

Elina
57/66 | 

Lenkkeilen myös 1-2 kertaa viikossa. Parasta on että voi lähteä sitten kun on aikaa tai vaikka lapsen harrastuksen aikana. Haaveilen maratonista.

ElluM
58/66 | 

Aikoinani juoksin aivan riittävästi ja päätin, että ei enää ikinä. Noh, 20 vuoden jälkeen innostus on taas kasvanut ja lenkkarit on ostettu.

Sanna K.
59/66 | 

Haaveilen aloittavani  juoksuharrastuksen taas uudestaan. Näin keväällä tekee mieli lähteä useammin lenkille, mutta olen juuri nyt aika huonossa kunnossa. =/

Xeveliina
60/66 | 

Juoksuharrastukseni on myös ollut tauolla... varmaan 2 vuotta. Apua! Nyt ois sitten tarkoituksena aloitella uudelleen, joten tämä kirja olis ihan loistava tsemppari!

Marianna
61/66 | 

Voi, olisipa hieno voittaa tuo kirja! Aloitan joka kevät juoksemisen, mutta marraspimeillä se jää. Tänä keväänä aloitin juoksukoulun ja tuo kirja voisi kannustaa sitten koulun loppumisen jälkeen lenkeille! 

Ingrid
62/66 | 

Yritän erilaisilla keinoilla, mutta en oikein saa juoksuvauhtia aikaiseksi. Tarvitsin varmaan valmentajan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram