Kirjoitukset avainsanalla teini

Tätä kirjoittaessani olen virallisesti seitsemäsluokkalainen! Olen käynyt ensimmäisen viikon yläkoulua, tarkalleen ottaen neljä päivää.

Pääsin tänään hieman erikoisempaan hommaan käsiksi: aloimme isän kanssa maalaamaan huoneeni seiniä violetiksi (se on lempivärini). Tela kädessä, väriä levittäessä oli hyvä käydä läpi ensimmäinen viikko yläkoulussa.

Alku on ollut todella sekavaa. Olen unohdellut minne pitää mennä, kierrellyt ympäri koulua kuin päätön kana ja törmäillyt - kirjaimellisesti törmäillyt - ihmisiin käytävillä. Tätä pikkuista yhdistävää tekijää huomioon ottamatta on jokainen päivä kuitenkin ollut erilainen.

Tiistai, viikon ensimmäinen koulupäivä: Menen bussin kyytiin. Onnistun bongaamaan muutaman ala-asteella samalla luokalla kanssani olleen kaverini ja pysyttelen tiiviisti heidän seurassaan aamun ensimmäiseen kellonsoittoon asti. Etuaulassa luokanvalvojat huutelevat luokkiansa kylttien kanssa, ja hetken hämmennyksen jälkeen löydänkin omaan porukkaani.
Olemme luokanvalvojien kanssa koko koulupäivän ajan, neljä tuntia. Niiden aikana meille selitetään yleiset käytännöt, alueet millä saamme olla ja niin edelleen. Kaikki ovat väsyneitä, suurin osa nukkunut huonosti, yksi luokkalaisistani nukahtaa ensimmäiselle tunnille. Päivä on onneksi lyhyt, ja pääsemme nopeasti kotiin lepäämään ja toipumaan. Iloinen tunnelma kuitenkin jäi.

Keskiviikko: Tavanomaista tuuriani: ensimmäinen tunti alkaa kahdeksalta mutta olen koululla jo noin 7.30. Odottelen luokan edustalla ja juttelen hiljakseen vanhan luokkakaverini kanssa. Päivän aikana saimme jo uusia kirjoja, ja koulun jälkeen koko päiväni oli harrastuksien takia koko illan aivan täynnä. Illalla kärsinkin pienestä jälkistressista, ja sammuin sänkyyn kuin saunalyhty heti puoli yhdentoista jälkeen.

Torstai: Kotitaloustunnilla poimimme sateisessa metsässä mustikoita, minkä takia kynnenaluseni olivat koko päivän aivan siniset ja farkkuni märät (aloittelijan moka pukeutumisessa metsäretkelle). Mustikoita kuitenkin löytyi ja opimme myös pakastamaan niitä.
Myöhemmin päivällä leikimme kaikkien mielestä aivan yhtä noloa ja hauskaa tutustumisleikkiä, äidinkielessä harjoittelimme ryhmätöitä ja englannin tunnilla tietenkin englantia. Nyt osasin jo ottaa hieman rauhallisemmin, enkä enää saanut hermoromahdusta, vaikken olisikaan muistanut ulkoa missä mikäkin luokka sijaitsee.

Perjantai: Meillä oli koko päivä ryhmäytymistä nuorisotalolla. Leikimme tukioppilaiden johdolla nimileikkejä ja keksimme luokallemme säännöt. Jouduin lähtemään hammaslääkäriin kesken kaiken, enkä siis valitettavasti tiedä aivan tarkalleen mitä kaikkea muuta meille oltiin nuokkarilla suunniteltu. Myöhemmin meillä oli vielä käsitöitä, itselläni on teknistä työtä. Kävimme läpi sääntöjä sekä kirjoitimme niitä ylös vihkoihimme. Kaiken tämän jälkeen alkava viikonloppu tuntui ansaitulta lomalta.

Millainen sinun ensimmäinen työ- tai kouluviikkosi oli? Millaisia kouluviikot olivat sinun ollessasi seitsemännellä luokalla?

Terveisin, Venla

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram