Kirjoitukset avainsanalla kuntoilu

Joogan ajatellaan yleensä olevan yksilökeskeistä puuhaa, jossa keskitytään omaan kehoon ja sielunmaisemaan. Itselleni iso tämän kesän ahaa-elämys oli kuitenkin se, että jooga on nimen omaan yhdessä liikkumista, jossa tärkeintä on yhteys toisiin ihmisiin.

Sitähän sana jooga viime kädessä tarkoittaa. Se tulee sanskritinkielisestä sanasta, joka tarkoittaa yhdistämistä.

Suoritin kesäkuussa kansainvälisen Yoga Alliancen sertifioiman joogaopettajan tutkinnnon Happy Jack Yoga -organisaation opinto-ohjelmassa. Siellä opiskelimme power vinyasa flow -joogaa, jossa periaatteessa jokainen yksilö suorittaa omaa harjoitustaan ryhmässä. 

Happy Jack -joogan yhteishenki ja yhdessä tekeminen oli minulle aivan poikkeuksellinen elämys. Tunneilla nauroimme ja vitsailimme kesken harjoituksen. Tuntui, että ryhmämme suorastaan hengitti samaan tahtiin...

Koulutuksen jälkeen olen kovasti pohtinut, miten voisin tuoda omille joogatunnelleni samanlaista iloa ja yhdessä tekemisen meininkiä, minä kun taidan perusluonteeltani olla hieman totisempi kuin kansainväliset opettajani. Onneksi olen sattumalta kesän aikana myös tutustunut muutamassa eri tapahtumassa parijoogaan.

Parijoogassa kaksi ihmistä tekee joogaharjoitusta yhdessä käyttäen hyväksi toinen toisensa kehon painoa. Parijooga on mainio tapa tukea toista ja saada itse tukea venyttävissä jooga-asanoissa.

Parijoogaa voi tehdä puolison, ystävän tai perheenjäsenen kanssa. Jooga-asentojen eli asanoiden tekeminen yhdessä on hauskaa ja se voi vahvistaa joogien välistä yhteyttä. 

Jos haluat tutustua minuun joogaohjaajana ja kokeilla pikkuisen parijoogaa, aivan pian siihen on mahdollisuus Pohjois-Kirkkonummella!

Ohjaan ensi lauantaina 5.8. klo 10-16 välillä muutaman jooga- ja meditaatiotuokion Natural by Tanja -nimisen kauneushoitolan avajaistilaisuudessa Kylmälässä Sjökullan kartanossa (os. Sjökullantie 425, Kirkkonummi). Natural by Tanja on luonnonkosmetiikkaan erikoistunut, uusi ja ihana hyvänolon keidas, johon ehdottomasti kannattaa tulla tutustumaan.

Sen jälkeen keskiviikkoina 9.8. ja 16.8. klo 18.30-20 järjestän ilmaiset hyväntekeväisyysjoogatunnit Pohjois-Kirkkonummella Navalanpuistossa yhteistyössä Kirkkonummen kirjaston ystävät ry:n kanssa.

Hyväntekeväisyysjoogassa voit liikkumalla tehdä hyvää: voit maksaa tunnista vapaavalintaisen summan, joka luovutetaan lyhentämättömänä tuon tärkeää kulttuurityötä tekevän yhdistyksen toimintaan. Lisätietoja hyväntekeväisyystapahtumista saat Facebookista.

Olet sydämellisesti tervetullut joogatunneilleni! Toivottavasti nähdään!

Terveisin, Aino

P.S. Muistathan osallistua arvontaani, jossa voit voittaa uuden Atopik-luonnonkosmetiikkasarjan ihania kasvojen- tai vartalonhoitotuotteita! Osallistua ehdit vielä perjantaina 4.8. kommentoimalla tätä postausta.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älykello voi monen mielestä olle turha kilkutin. Minä olen kuitenkin samanlainen kuin moni suomalainen mies siinä mielessä, että innostun herkästi uusista, elektronisista vimpaimista.

Olen tyytyväinen Huawei-kännykän käyttäjä, joten olinkin iloinen, kun sain blogini kautta mahdollisuuden testata *Huawei Watch -älykelloa. 

Muutaman kuukauden testijakson jälkeen olen hieman kahden vaiheilla. Halusin kokeilla tätä hilavitkutinta erityisesti sen kuntoilusovellusten vuoksi.

Kello laskeekin ihan kätevästi Google Fit -sovelluksen kautta päivän aikana kertyneet askeleet ja näyttää tarvittaessa sydämen sykkeen. Jäin kuitenkin hieman epäluuloiseksi askelmittauksen suhteen.

Olen käyttänyt pitkään Fitbit Flex -aktiivisuusranneketta, ja sen näyttämät askelmäärät poikkeavat huomattavasti Huawei Watchin luvuista. Siinä missä Huawein mukaan askelia oli minulle kertynyt normipäivänä vain reilut 5 000, Fitbit Flexin mukaan päivän tavoite, 10 000 askelta, oli jo täynnä!

Samoin kävi aikoinaan, kun testasin Polar Loop -aktiivisuusranneketta. Tekisi mieli uskoa vanhaa kunnon Fitbitiä, joka on palvellut minua luotettavasti jo useamman vuoden ajan.

Lisäksi jostain syystä odotin, että älykello kannustaisi kuntoilemaan: hälyttäisi esim. jos on istunut liian pitkään paikoillaan. Tällaisia ominaisuuksia en itse ainakaan saanut siitä irti.

Yleensä ottaen minulle jäi hieman arvoitukseksi, missä asioissa älykello on erityisen tarpeellinen. Sen kautta on toki ihan kätevää lukea ja tuhota tai arkistoida kännykkään tulleet sähköpostiviestit. Kello myös synkronoi kaikki ne sovellukset, joita olin hiljattain käyttänyt kännykässä: nettilehdet, Instagramin, Facebookin jne.

Facebook-ilmoitukset älykellolla on näppärää lukea, mutta minua jäi harmittamaan, että esim. Instagramista kello näytti vain sanallisen ilmoituksen ("Maija Meikäläinen on tykännyt kuvastasi") mutta ei itse kuvaa.

Huawei Watch keskustelee sekä iPhonen että Android-kännyköiden kanssa. Sen hinta on noin 400 euroa.

Kellon yhdistäminen kännykkään on vaivatonta, ja lataus hoituu laturilla, jonka magneetti napsahtaa kiinni metallisen kellon takaosaan. Itselläni kellon akku ei kestänyt kuin 12 tuntia, vaikka valmistajan mukaan akun pitäisi kestää lähes 1,5 vuorokautta.

Kello jäi koekäyttöjakson aikana minulta yllättävän usein pöydälle makaamaan ensisijaisesti ison kokonsa vuoksi. Ranteeni ovat ohuet, joten minulla kello näytti lähes huomiotaherättävän suurelta. Töissäkin moni noteerasi sen tyyliin: "onpas sulla muhkea kello."

Huawei Watch on noin 11 mm paksu ja sen näyttö on 42 mm halkaisijaltaan. Ronskin miehen karvaisessa ranteessa tämä lelu ei välttämättä herättäisi ihmetystä, mutta pitsipaidan kalvosimen alla se on hieman hassunnäköinen.

Onko sinulla tai lähipiirilläsi kokemusta älykelloista? Mikä on sellainen elektronin vimpain, jota ilman et haluaisi olla?

*Kello saatu testikäyttöön blogin kautta.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (2)

Mie vaan
1/2 | 

Minulla on Polarin M400, siinä on ihania värejäkin. Omani on valkoinen. Pieneen ranteeseeni just kivan kokoinen. Polar hälyttää esim. jos istut tunnin paikoillaan töissä tietokoneen ääressä ja kellon näyttöön tulee viesti it's time to move. (Käytän sitä englanninkielisenä) Viesti pistää liikettä kinttuun työpaikallakin, käyn mutkan kävelemässä. Muutoin Polar on käytössä sykemittari ominaisuuksien takia lenkillä, pyöräillessä jne. Sellaista älykelloa johon saa FBn, sähköpostit jne en kuitenkaan koskaan ostaisi, mielestäni täysin turhaa.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Minullakin oli aikoinaan Polarin sykemittari. Ostin sen vuonna 2002 ja se palveli peräti 10 vuotta, vaikka käytin sitö myös uidessa! Alan olla sillä kannalla, että nämä aktiivisuusrannekkeet, älykellot sun muut eivät korvaa sykemittaria. Kuntoilijalle se taitaa olla ainoa oikea vaihtoehto.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram