Kirjoitukset avainsanalla kulutus

Konmarittaminen on mahtava ilmiö, mutta minua on jo pitkään häirinnyt, että se keskittyy enimmäkseen olemassaolevien tavaroiden karsimiseen. Paras tapa vähentää tavaraa on kuitenkin kontrolloida sitä, mikä tulee sisään

Olen välillä kokeillut erilaisia ostolakkoja, mutta ne eivät ole oikein onnistuneet kohdallani. Totaalikieltäytyminen harvoin tuottaa mitään hyvää.

Lakkoilun sijaan ajattelin, että tänä vuonna voisin ottaa kuvan jokaisesta hankkimastani ostoksesta ja julkaista kuvat täällä blogissa tai somessa. Tällainen toiminta voisi hillitä omaa kulutusta, kun siitä tekisi julkista.  

Idea ostosten kuvaamisesta alkoi muhia pari viikkoa sitten, kun julkaisin täällä blogissa kirjanpitoni vuoden aikana ostamistani vaatteista. Kiitos kaikille kiinnostavista some-keskusteluista aiheen ympärillä!

Sain lopullisen inspiraarition tästä MeNaisten-jutusta, johon haastateltiin Kati Välimäkeä. Hän on toiminut haasteessa kuvatulla tavalla jo pitkään.

Miettisitkö sinä ostoksiasi tarkemmin, jos jokainen pysyvään käyttöön hankittu tavara pitäisi kuvata ja kuvat julkaista vuoden lopussa esim. Facebook-kavereillesi? Haastan sinut mukaan hillitsemään kulutustasi kuvaamalla ostoksesi!

Voit osallistua haasteeseen 

  • Ottamalla kuvan tulevan vuoden aikana jokaisesta pitkäaikaiseen käyttöön tarkoitetusta esineestä, joka tulee kotisi kynnyksen yli
  • Ottamalla uusien tuotteiden lisäksi kuvat myös kaikista ilmaiseksi saaduista tavaroista sekä käytettyinä ostetuista
  • Julkaisemalla kuvat somessa hashtageilla: #kuvaaostos #hillitsekulutusta 
  • Kuvaushaasteeseen eivät kuulu ruokaostokset tai muut sellaiset tuotteet, jotka päätyvät käytön jälkeen roskiin

Tässä omat alkuvuoden ostokseni:

Olen ostanut alkuvuonna muutamia urheiluvaatteita (2 paitaa, trikoot ja kahdet liivit) sekä kännykän taskulaturin Lidlistä. Lisäksi sain joogaopettajaltani Happy Jackilta joogafestareilta ihanan "tiimitopin".
Olen ostanut alkuvuonna muutamia urheiluvaatteita (2 paitaa, trikoot ja kahdet liivit) sekä kännykän taskulaturin Lidlistä. Lisäksi sain joogaopettajaltani Happy Jackilta joogafestareilta ihanan "tiimitopin".

Otatko haasteen vastaan?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Oon eri mieltä konmarista. Siihen kun hurahtaa niin turha ostaminen kyllä jää. Liippaa hyvin läheltä minimalismia.

Mustikkamanteli
2/4 | 

Hyvä idea 👍 varmasti hillitsee ostamista vaikka pitäisi kuvakirjaa vain itsekseenkin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram