Kirjoitukset avainsanalla motivaatio

Työn kannalta perjantai ei ole viikon paras päivä, sehän tiedetään. Jos motivaatio tökkii mutta viikonloppuun on vielä ikuisuus, kokeile näitä neljää kikkaa. Ne saattavat vaikuttaa itsestäänselvyyksiltä, mutta pienetkin asiat voivat vaikuttaa työtehoon paljon.

 • Aseta aikaraja
  Tylsiä töitä on helppoa lykätä hamaan ikuisuuteen. Ja kun työn aloittaa, on aivan liian helppoa jäädä roikkumaan netissä tai silmäillä iltapäivälehteä tai vaikka suunnitella mukavampia töitä – mitä tahansa, kunhan ei tarvitse käydä ikävän urakan kimppuun.

  Ole itsellesi tiukka ja aseta tavoiteaikataulu työn suorittamiselle. Laita puhelin hälyttämään ja katso, mitä saat aikaan puolessa tunnissa. Laita puhelin äänettömälle, sulje sähköposti sekä nettiselain ja tartu itseäsi niskasta kiinni. Älä anna minkään häiritä itseäsi – edes itsesi!

  Kun hälytys soi, katso mitä olet saanut aikaan. Pidä pieni tauko ja aloita uusi, keskeytyksetön puolen tunnin sessio.  
 • Jaa möhkälemäinen urakka pieniin osiin
  Kynnys työn aloittamiseen nousee taatusti, mikäli työ on laaja, hahmottumaton kokonaisuus, jonka suorittamiseen menee tuntitolkulla. Aloittaminen on helpompaa, kun jaat urakan pieniksi, erillisiksi tehtäviksi.

  Jokaiseen isoon kokonaisuuteen sisältyy aina lyhytkestoisia työvaiheita ja yleensä on suhteellisen helppoa myös eritellä, mitä pitää tehdä ensin. Älä haukkaa koko kakkua kerralla vaan jaa se murusiin!
 • Vaihda työskentelypaikkaa
  Jos työ tökkii, ajatus voi luistaa liukkaammin jossain toisessa paikassa.

  Ota läpppäri irti telakasta, siirry pois työpöydän äärestä ja kokeile vaikka sohvaa. Tai mikäli toimistossa on vapaita työpisteitä, vaihda seinän vierestä ikkunan ääreen työskentelemään.
 • Lähde liikkeelle
  Mikäli edessäsi ei häämötä tiukka dead line, tylsä työ – tai mikä tahansa työ – kannattaa jättää välillä lepäämään ja keskeyttää tietokoneen naputtelu vaikkapa pikku kävelytuokion ajaksi.

  Käy kahviautomaatilla, vaella muutama askel käytävällä tai nouse edes seisomaan ja pyöritä olkapäitä sekä heiluttele käsiä. Veri kiertää vilkkaammin aivoissa, kun se lähtee liikkeelle myös muualla kropassa.

Tehokasta työpäivän jatkoa ja rentouttavaa viikonloppua, kun se koittaa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram