Kirjoitukset avainsanalla satukirjat

- Kaupallinen yhteistyö: arvontapalkinnon sponsoroi N-Y-T-NYT Oy -

Nyt voit blogini kautta osallistua arvontaan, jossa palkintona on hyväntuulinen lastenkirja Pepistä ja Pritney-ponista. Kirja kertoo koskettavan tarinan eläinhaaveista ja lapsen onnen hetkistä.

Kirjassa Pepi-tyttö saa uuden ystävän, ja yhdessä he kokeilevat uusia taitoja. Pepi pääsee hoitamaan karitsoita ja kaneja sekä ihmettelemään eläinpuiston vilskettä.

Sain blogini kautta tekijänoikeuskappaleen kirjasta, ja 11-vuotias tyttäreni innostui kirjoittamaan siitä seuraavanlaisen arvion:

Pepi ja eläinpuiston Pritney on mielestäni hyvä kirja, sen sanon ihan heti aluksi. En ehkä päässyt aivan niin syvälle kirjan tunnelmaan kuin olisi mahdollista, olenhan varmaankin kohdeyleisöön kuulumaton henkilö. Arvelisin että kirja olisi hyvä noin 6-8 vuotiaille, sitä voisi ihan hyvin käyttää vaikkapa oppikirjana maatilan eläimistä kerrottaessa.

On oivaltava idea tehdä sivuista kierrätyspaperin näköiset, mutta kirjassa ei ole yhtään mainintaa siitä, että sivut oikeasti olisivat kierrätyspaperia, eivätkä ne myöskään tunnu karhealta kuin kyseinen paperi yleensä tuntuu, joten en uskalla sanoa kirjan olevan kierrätetystä materiaalista tehty.

Kuvitus on hauska ja hieno. Se luo ihanaa tunnelmaa, on kauniisti ja tarkasti maalattu, ja työstä näkee sen olevan ajan kanssa tehty. Lisäksi ei niin tavanomaisen kuvituksesta luo se, että kuvittaja Maria Russo on jättänyt luonnostelujäljet himmeällä näkyviin eikä ole värittänyt kuvista aivan kaikkea. Tykkään!

Kirjasta näkee lukiessaan heti, että sen tapahtumapaikkana oleva eläinpuisto on oikeasti olemassa. Alkutekstissä kiitetään eläinpuisto Escurialia. Katsoessani sen nettisivuja löydän melko paljon yhtäläisyyksiä kirjan eläinpuiston kanssa. Hmm…

Kirjan alussa ja lopussa on muuten eläinpuiston kartta. Hauskaa!

Kirjan teksti on joissain kohdin melko tökkivää, tai sitten minä olen ylitarkka. Pieniä epäselviä tai vähän kökköisiä kohtia, jotka pistävät silmään on muutama, ja ne jäävät ärsyttämään. Teksti on kumminkin suurikokoisin kirjaimin kirjoitettu ja siitä on helppo saada selvää.

Pähkinänkuoressa: Suosittelisin 6-8 vuotiaille jotka haluavat saada tietää enemmän eläinpuistoista tai maatilan eläimistä, kirjassa on kyllä ihan taitavasti piilotettuna pari faktaakin. Soveltuu hyvin oppikirjaksikin. Ihan hyvä lastenkirja, ei kumminkaan niitä aivan parhaita mitä olen lukenut. Mutta kiva silti.

Plussat:
- kiva ulkonäkö ja kuvitus
- vähän isommille tarkoitettu ja melko realistinen

Miinukset:
- epäselvä ja vähän tökkivä teksti
- ilmeisesti ei aitoa kierrätyspaperia

Kuvat: N-Y-T-NYT Oy 

Kirjan tekijältä Pirjo Suvilehdolta on ilmestynyt yli kaksikymmentä teosta. Etenkin eläimet ovat hänelle mieluisa aihepiiri. Hänen lastenkirjojaan on käännetty myös hollanniksi. Suvilehto opettaa Oulun yliopistossa sanataidetta ja draamaa. 

Kirjan kuvittaja Maria Russo on kotoisin Venezuelasta. Hänen kiinnostuksensa piirtämiseen tulee isältä, joka on taidemaalari. Hänen suosikki piirustusaiheitaan ovat eläimet ja erityisesti hevoset, koska hänellä on myös oma hevonen. 

Pepi ja eläinpuiston Pritney -kirjan kustantaja N-Y-T-NYT Oy luo ja kustantaa tuotteita, joissa huomioidaan mahdollisimman hyvin lasten näkökulma.  Pritney-ponin kuulumisia löytyy myös Facebookista osoitteesta: www.facebook.com/poniteatteri

Kolme blogini lukijaa voi tosiaan voittaa arvonnassa itselleen tämän herttaisen satukirjan! Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä postausta kiirastorstaihin 24.3. mennessä ja kertomalla kommentissa, millaisista lastenkirjoista omat tai sinulle läheiset lapset pitävät.

Jätä kommentissasi sähköpostiosoite sille varattuun kenttään. Osoite ei näy muille kuin minulle. 

Onnea arvontaan!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (36)

Veronica
1/36 | 

Lastenkirjat saavat olla erilaisia ja monipuolisia, se avartaa katselmusta luonnollisella tavalla.

Vierailija
2/36 | 

Meillä luetaan paljon erilaisia kirjoja. Tietokirjoista prinsessasatuihin. Parhaimmissa kirjoissa on mukaansatempaava juoni sekä mielenkiintoiset, värikkäät kuvat.

Vierailija
4/36 | 

Maisa kirjat ovat 3'5 vuotiaalle värikkäitä ja teksti lyhyt. Mutta eteenpäin pitää mennä. Uusi kirja olisi varmaan mieleinen. T Mummi

Hippu
5/36 | 

Hyvin monenlaisista kirjoista, Muumitarinat on monenikäisten kestosuosikki. Aivan pienille ei olekaan aina helppo löytää hyviä kuvakirjoja, sellaisia joissa tarina on mielenkiintoinen ja juonellinen, mutta tekstiä on juuri sopivasti esim. 1-2-vuotiaan kuunneltavaksi.

Jenna M
6/36 | 

Meillä pidetään eniten vanhoista lastenkirjoista, ostetaan paljon käytettynä kirppareilta ja divareista. Pekka Töpöhännät on olleet kovaa huutoa!

TTB
7/36 | 

Lapsi on nyt 10-vuotiaana kova lukemaan mutta tuntuu että varsinkin kotimainen tuotanto on tullut jo luettua. Ulkomaisissa tökkii usein liian monimutkainen juoni kuvio sekä vieraskieliset nimet ja käsitteet. Ponikirja olisi kiva lukea ja uudet kirjoittajat olisivat kiinnostavia jos niitä osaisi etsiä kirjaston kirjapaljoudesta. Mukana arvonnassa!!

Marja-Liisa65
8/36 | 

Monenlaiset satukirjat kiinnostavat, hauska ja värikäs kieli & räväkät hahmot.

Veikkojuhani
9/36 | 

Hauskaa lukea lapsen (vaikka ei itse määrittele itseään kohderyhmäksi) itsensä tekemä kritiikki! Ja vieläpä oikeasti pohdittu, ei pelkkä "ihan kiva" -tyyppinen. Arvostan!

Jenni
10/36 | 

Vaikuttaa ihanalta kirjalta! Meillä tykätään erityisesti eläinaiheisista kirjoista :)

Satu Satsuma
12/36 | 

Meillä luetaan paljon laidasta laitaan. Sinttu-, Neiti Etsivä- ja LasseMaijan Etsivätoimisto-sarjat esimerkkeinä.

Airiina
13/36 | 

Meillä luetaan paljon, joka päivä ja kaikki kirjat kiinnostaa joissa on seikkailua ja eläimiä, lapsia. Kuvatkin tutkitaan tarkkaan.

Tinsku
14/36 | 

Meilläkin asuu neiti "lukutoukka". Tällä kahdeksan vuotiaalla on aika rajoittunut kirjamaku, mutta lahjaksi saadut kirjat ovat hienosti piristäneet kirja valikoimaa ja avartaneet pientä, oppivaa mieltä.

Siinatar
15/36 | 

Lastenkirjat, jotka koukuttavat mukaansa, ovat meillä pop =). Mukaan kivaan arvontaan!

Tip tap
16/36 | 

Meillä 8v:n suosikkeja ovat tällä hetkellä Ella-kirjat. Eläintarinoista tykkää myös. Iltasatuja luetaan yhä edelleen, ja sinne nostelen välillä omasta lapsuudesta tuttuja klassikkoja, kuten Iris Rukka, Lassie palaa kotiin ja viimeksi luettu Anni Polvan Inkku ja varpunen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram