Kirjoitukset avainsanalla vatsa

Olen aikaisemminkin täällä blogissa kertonut, että minulla on kenkku vatsa. Aamuisin kestää vähintään kaksi tuntia ennen kuin on asiaa vessaan, mikä on pitkä aika.

Olen käyttänyt magnesiumia jo useamman vuoden ajan, eikä vatsa toimisi ilman sitä ollenkaan. Kiireisinä aamuina olen yrittänyt juoda chilillä ja cayenne-pippurilla maustettua kahvia aamulla tyhjään mahaan, jotta alkaisi tapahtua.

Olen siis koittanut yhtä sun toista vuosien varrella. Siksi kiinnostuinkin kovasti, kun joogaopettajakoulutuksessa puhuttiin joogisesta elämäntavasta ja erilaisista tavoista puhdistautua. Suolihuuhtelu mainittiin yhtenä tapana pudistaa kehoa.

Kurssimme opettajat puhuivat todella kannustavaan sävyyn suolihuuhtelusta. Toinen heistä sanoi, että jos olisi pakko, hän luopuisi vaikka päivittäisestä asana- eli liikunnallisesta harjoituksesta mieluummin kuin kuukausittaisesta suolihuuhtelusta. Se oli mielestäni paljon sanottu, ohjaaja kun oli hyvin sporttinen tyyppi.

Niinpä Suomeen palattuani aloin ottaa selvää toimenpiteestä ja päätin testata hoitoa! Varasin ajan Colonic-suolihuuhteluun Carlina-nimisestä hoitolasta Helsingin keskustasta.

Mikä ihmeen suolihuuhtelu?

(Lähde: Suolihuuhteluinfo)

Colonic-suolihuuhtelu on ikivanha  hoitomenetelmä, joka tunnettiin jo muinaisessa Kiinassa ja Hippokrateen aikana Kreikassa.

Suolihuuhtelu auttaa palauttamaan suolen toiminnan normaaliksi  ja lisää suolen seinämän luontaista liikettä, joka työntää ulostemassaa ruokailun jälkeen eteenpäin suolistossa.  Suoli toimii kunnolla,  kun voit käydä vessassa yhtä monta kertaa päivässä kuin olet syönyt ja kun uloste on pehmeää, yhtenäistä, lähes hajutonta massaa, joka tulee kivutta ulos.

Nykyään myös koululääketiede tunnustaa, että suolisto on ihmisen terveyden moottori, joka vaikuttaa merkittävästi vastutuskykyyn.  Suolihuuhtelussa paksusuolesta poistuu vanhaa suolen seinämään ”jämähtänyttä” ulostemassaa sekä epäedullisia mikrobeja kuten mädättäjäbakteereita ja hiivoja.  Suolihuuhtelu auttaa siis tasapainottamaan paksusuolen mikrobikantaa, jolloin vastustuskyky kohenee.

Ummetus voi kuormittaa kehon puhdistumiskanavia: munuaisia, ihoa, maksaa, keuhkoja ja imusuonistoa. Jos kehon jätteidenpoistokyky on heikentynyt, suolessa seisova massa alkaa käydä ja suolistoon voi kerääntyä haitallisia aineita, mikä taas voi aiheuttaa ärtyneisyyttä, masennusta, heikkoutta, turvotusta, väsymystä ja ennenaikaista vanhenemista. 

Suolihuuhtelun sanotaan auttavan myös muihin vatsavaivoihin kuin ummetukseen. Jos ongelmana on ripuli tai levoton tai ärtynyt suoli, suolihuuhtelu rauhoittaa ja tasoittaa suolen toimintaa. Jopa närästys, refluksi, sekä kihtikin saattavat johtua ummetuksesta, jos täysi vatsaontelo painaa mahalaukun ja sydämen aluetta.

Yhdysvalloissa, Englannissa ja Saksassa suolihuuhtelu on osa normaalia elämää ja terveydenhoitoa, mutta Suomessa suolihuuhteluun liittyy ennakkoluuloja ja väärinkäsityksiä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa toimii noin 6 000 suolihuuhtelijaa, kun taas Suomessa hoitajia on enää kymmenkunta.

Suolihuuhteluusta tuli suosittua 1940-luvulla Yhdysvalloissa, kun laitteet tulivat turvallisemmiksi ja koulutetut hoitajat tekivät työn. Nykyisin amerikkalainen DRC-huuhtelulaite tunnetaan ympäri maailman.

Mitä Colonic-suolihuuhtelussa tehdään?

Olin iloisesti yllättynyt, kun tulin Carlina-hoitolaan. Hämmästyin, kuinka tyylikäs ja idyllinen paikka se oli. Olin odottanut jotain muuta sillä ajattelin, että suolihuuhtelu on jotenkin likaista hommaa joka tapahtuu vähintäänkin kylpyhuoneessa.

Carlina on kuin kauneushoitola: harmoninen, miellyttävä, lempeästi valaistu tila. Myös hoitajani Maarit Lipsanen oli aivan yhtä elegantti ja viehättävä: hän pukeutuu tyylikkäästi ja puhuu hillitysti ja rauhallisesti.

Suolihuuhtelu hoitolassa tapahtuu koneen avustamana. Asetuin makaamaan hoitopöydälle pyyhkeen alle. Hoidossa käytetään henkilökohtaisia letkuja, joita siis ei käytetä kenellekään toiselle.

Hoidossa peräsuolen suulle laitetaan geelillä liukastettu suulake, johon yhdistetään vedentuloletku sekä toinen, kuonaa poistava letku. Poistoletkusta kuona poistuu suoraan viemäriin.

Paksusuoleen annetaan virrata kehonlämpöistä vettä pienissä erissä. Hoitaja seuraa hoidon aikana veden kulkua ja tarkkailee painetta suolistossa.

Jos vesi kohtaa suolessa jätettä, kaasua tai mutkia, hoidettava voi tuntea pientä paineen tunnetta ja ulostamisen tarvetta. Tällöin hoitaja pysäyttää vedentulon ja ohjaa suoleen päässeen veden sekä siellä olevan massan poistoletkuun.

Välillä hoidon aikana Maarit hieroi vatsaani kevyesti, jotta vesi sekoittuisi ulostemassaan, siitä tulisi juoksevampaa ja kuiva uloste poistuisi helpommin.

Kävin itse samalla viikolla suolihuuhtelussa kolme kertaa kuten Maarit suositteli. Yllätyksekseni ensimmäisellä kerralla suolistosta ei tullut ulos paljon mitään, pelkkiä kaasukuplia.

En koskaan tullut ajatelleeksi, että suolistossani olisi niin paljon ilmaa! Kyllähän sitä nyt huomaa, jos on ilmavaivoja, ajattelin.

Toisella kerralla vesi pääsi paksusuolessani jo pidemmälle ja puhdistautuminen todella alkoi, kun ulos tuli kaasukuplien lisäksi todellista kuonaa. Vielä kolmannellakin kerralla ilmakuplat olivat vaivana, eikä aivan kaikki paksusuoleni alussa ja ohutsuolen lopussa oleva pinttynyt jäte päässyt vielä viimeiselläkään kerralla ulos.

Suolihuuhtelulaite on järeännäköinen kone. Onneksi ammattitaitoinen hoitaja osaa käyttää sitä oikein.
Suolihuuhtelulaite on järeännäköinen kone. Onneksi ammattitaitoinen hoitaja osaa käyttää sitä oikein.

Suolihuuhtelun aikana opin paljon uutta suolistosta, joka on aika ihmeellinen kokonaisuus!
Suolihuuhtelun aikana opin paljon uutta suolistosta, joka on aika ihmeellinen kokonaisuus!

Suolistoon patoutuu tunteita ja muistoja?

Sanotaan, että suolistoon kertyy myös muutakin kuin fyysistä kuonaa ja jätettä: esimerkiksi patoutuneita tunteita ja muistoja. Tämän vuoksi toisilla hoidettavilla tulee tarve puhua hoitajalle elämänsä tapahtumista ja esimerkiksi lapsuuden kokemuksista. Minulle ei tällaista tarvetta tullut.

Joogaopettajamme olivat kuvailleet vapauttavaa tunnetta joka tulee, kun vanha kuona lähtee liikkeelle. Valitettavasti itse en kokenut hoitopöydällä varsinaista euforiaa tai hyvänolon tunteita. Pikemminkin kolmannella kerralla, kun vesi kiersi aivan paksusuoleni perukoille asti minusta tuntui samalta kuin pahassa ripulitaudissa: mahassa kiersi ja jopa hieman etoi.

Maarit antoi kuitenkin hoidon yhteydessä korvaamattomia vinkkejä ruokavaliosta ja lisäravinteista. Olen noudattanut niitä parhaani mukaan ja kerron niistä tarkemmin erillisessä postauksessa myöhemmin.

Pelkäsin, että suolihuuhtelu laiskistuttaisi suolen toimintaa ja kehoni jotenkin tottuisi koneelliseen avustamiseen. Onneksi näin ei käynyt, vaan pääsin normaalisti jo seuraavana aamuna vessaan. Suoli ei siis totu huuhteluihin.

Vaikka hoito ei ollut minulle pelkästään miellyttävä kokemus, sillä oli tehoa. Hoitosarjan jälkeen vatsani on nimittäin toiminut kuin unelma: säännöllisesti ja ilman vaikeuksia.

En tiedä, menenkö uudestaan koneelliseen suolihuuhteluun mutta ainakin aion kokeilla huuhtelua kotikonstein. Tätä varten apteekeissa on tarjolla hygieenisiä ja turvallisia välineitä.

Oletko sinä kokeillut suolihuuhtelua? Millaisia ajatuksia aihe herättää mielessäsi?

P.S. Muistathan osallistua arvontaani, jossa voit voittaa uuden Atopik-luonnonkosmetiikkasarjan ihania kasvojen- tai vartalonhoitotuotteita! Osallistua ehdit vielä perjantaina 4.8. kommentoimalla tätä postausta.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Sanoit kokeileesi kaikkea. Oletko kokeillut Vi-Sibliniä. Sitä Gastroenterologit suosittelevat. Saa reseptillä tai ilman.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Hei vaan ja kiitos kommentista! En toki väittänyt kokeilleeni kaikkea, vaan kirjoitin että olen kokeillut "yhtä sun toista". Tuosta tuotteesta en kuitenkaan ole kuullutkaan. Voitko kertoa lisää? Oma tilanteeni tosin on tällä hetkellä tosi hyvä tuon suolihuuhtelun sekä Maaritin neuvomien tuotteiden ansiosta. Kirjoitan niistä myöhemmin erillisen postauksen.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Mirri
2/4 | 

Visiblin on kuituvalmiste, jota tosiaan suositellaan mm. ärtyvän suolen oireyhtymään päivittäin otettavaksi. Osalle auttaa, osalle ei, mutta kokeilemisen arvoinen on.

Vierailija
3/4 | 

Kävin noin viisi vuotta sitten ensimmäisen kerran colonichoidossa, siitä lähtien olen käynyt 3kerran hoitosarjan kerran vuodessa. Colonichoidon jälkeen on hyvä aloittaa uusi ruokavalio ja sillä on merkitystä miten ja mitä syö. Mutta repsahduksia riittää kun on herkkuihin taipuvainen. Suolihuuhtelu on auttanut nivelkipuihin ja turvotukseen minulla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulla on kenkku vatsa. Aamuisin kestää helposti useamman tunnin ennen kuin on iloista asiaa vessaan.

Muistan, kuinka viitisentoista vuotta sitten ensimmäisessä työpaikassani ihailin kerran ääneen vanhemman, noin viisikymppisen kollegan yleissivistystä ja kysyin, miltä tuntuu kun on päässä noin valtava määrä tietoa. Hän naureskeli ja sanoi vähätellen: "Voi Aino, kun pääset tähän ikään tajuat, että ei sitä muuta ajattele kuin toimiiko vatsa ja tuleeko uni."

Nyt ylitettyäni neljänkympin rajapyykin tajuan, mistä hän puhui. Vatsan toiminta ja kunnon yöunet ovat elämän perusasioita, mutta keski-ikää lähestyessä ne eivät enää ole itsestäänselvyyksiä.

Syön monipuolisesti, runsaasti kasviksia ja hedelmiä, juon päivittäin vähintään kaksi litraa vettä ja liikun paljon. Juon aamulla pari kuppia kahvia ja otan illalla magnesiumia.

Kaikesta huolimatta kestää keskimäärin sen kaksi tuntia ennen kuin elimistöni on aamulla kunnolla herännyt. Jos aamulla on kiire, ummetus vaivaa koko loppupäivän.

Olen elämäni varrella kokeillut monenlaisia konsteja vatsan toiminnan vauhdittamiseksi: luumuja, leseitä, pellavansiemeniä ja Molkosan-heravalmistetta. Nykyään juon aamulla heti ensimmäiseksi puoli litraa vettä ja pian sen jälkeen kupillisen espressoa tyhjään mahaan ja sitten vielä lisää vettä päälle.

Alkuvuonna uskoin vielä aloeverageelin voimaan mutta nyt olen iloinen, että lopetin geelin käytön ensimmäisen kuukauden jälkeen. Tuloksia ei näkynyt ,ja heinäkuussa kyseisestä aineesta oli mediassa huolestuttavia uutisia.

Aloe veran jälkeen olen testannut seuraavia neljää vippaskonstia. 

1. Alkutalvella aloin juomaan iltaisin savijuomaa. Argilla verde -saven kerrotaan antavan elimistölle mineraaleja ja hivenaineita. Sen pitäisi puhdistaa elimistöä, sitoa itseensä epäpuhtauksia ja edistää mahalaukun ja suoliston hyvinvointia.
Savea sekoitetaan teelusikallinen veteen, annetaan seoksen seistä viisi minuuttia ja sen jälkeen vesi juodaan. Lasin pohjalle laskeutunutta liejua ei saa juoda. 
Saattaa olla, että vatsani toimi aavistuksen paremmin sen parin kuukauden aikana, kun join savijuomaa säännöllisesti.

2. Kun savi loppui, luin jostain että aamuisin vesilasilliseen sekoitettu ruokalusikallinen omenaviinietikkaa toimisi myös puhdistavasti ja laittaisi aineenvaihdunnan liikkeelle. Minulla tämä kikka ei toiminut ollenkaan. Ainoa tulos oli etova olo, sillä etikkavesi maistuu järkyttävän pahalta.

3. Seuraavaksi ostin paljon kehuttua chlorella-leväjauhetta. Chlorella (tai suomeksi klorella) on trendikäs superfood, jolla kerrotaan olevan lukuisia terveysvaikutuksia: sen pitäisi muun muassa puhdistaa maksaa, vahvistaa immuunijärjestelmää ja hidastaa vanhenemistakin. Ainakin se sisältää B6-vitamiinia, magnesiumia, A-vitamiinia, tiamiinia, riboflaviineja, niasiinia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. 
Olen nyt parin viikon ajan sekoittanut aamuisin vesilasilliseeni runsaan teelusikallisen vihreää leväjauhetta ja juonut  mömmön ennen aamukahvia. En tiedä, pitäisikö ihmeitä odottaa vielä kauemmin, mutta valitettavasti vatsan toimintaa tuo hurjannäköinen (ja -hajuinen!) levämössö ei ole merkittävästä vauhdittanut.

4. Paras kikka, joka oikeasti on saanut vatsassani aikaan toivottua liikettä on ihan tavallinen sitruuna. Luin netistä vinkin, jossa kehotettiin sekoittamaan aamuisin puoleen litraan haaleaa vettä puolikkaan sitruunan mehu.
En tajunnutkaan, kuinka hyvää sitruuna teki vatsalleni ennen kuin unohdin ostaa niitä kaupasta ja litkin viikon verran aamulasilliseni ilman kirpeää lisämaustetta. Sen jälkeen, kun muistin taas ostaa sitruunaa, ovat aamut sujuneet helpommin.

Onko sinulla lyömättömiä vinkkejä, jotka johtavat vatsan tasapainoon?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

P. S. Olethan ottanut osaa arvontaan, jossa voit voittaa jännän fantasiakirjapaketin? Osallistua voit 31.8. asti.

Kommentit (8)

Marjan Hetkiä
Liittynyt17.10.2015
1/8 | 

Minä olen saanut hitaasti toimivan vatsani kuntoon Chia-siemenillä. Laitan siemeniä purkkiin ja lisään sinne vettä. Siementen ja veden määriä en osaa sanoa tarkemmin - joka kerta siitä tulee vähän erilaista. Laitan sitten purkin jääkaappiin. Luin jostakin, että jo kahden tunnin liotus riittäisi, mutta itse olen laittanut "hutun" valmistumaan jääkaappiin illalla ja aamulla laittanut pari ruokalusikallista aamupuuron tai jogurtin joukkoon. Hutusta tulee hyytelömäistä eikä se maistu miltään. Olen ollut uskollinen hutulle keväästä saakka ja vatsani toimii nyt moitteettomasti.  Suosittelen!

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Suurkiitos vinkistä! Minäkin käytän chia-siemeniä mutta yleensä olen vain tehnyt niistä terveellisempiä jälkiruokavanukkaita perheen makeannälkään. Täytyypä kokeilla niitä myös aamulla! Ongelmani saattaa olla myös se, että aamuisin en ehdi syödä varsinaista aamupalaa vaan popsin vain työmatkalla yleensä banaanin ja hörpin termarista kahvia. Ehkä pitäisi tsempata tässä asiassa... Aamulla vain on niin kiire, kun pitää myös käydä koiran kanssa lenkillä.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

C
4/8 | 

Mulla on aina ollut hyvä vatsa. Syön kasvikseni miltei aina kypsentämättöminä, jotta saa kuidut. Mies vannoo ruisleivän ja kaurapuuron nimiin, mutta mä en koe saavani niistä apua. Chian siemeniä en liottele vaan nautin niitä smoothieni seassa. Olen huomannut, että vatsa toimii paremmin. Jos mulla on vähän vatsa huonona, syön hätätilassa paljon purkkaa tai vaikka sokton-Sisuja; keinotekoiset makeutusaineet pistävät vatsani toimimaan :) Vatsan toiminnan avain lienee kuitupitoinen aamupala, se banaani ja kahvi ei oikein riitä (vaikka isäni kutsuu kahvia p-an lääkkeeksi). Tee vaikka tuorepuuro valmiiksi ja hotkaise se aamulla.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentista! Itse syön jatkuvasti purkkaa pitkin päivää mutta se ei vaikuta tähän sementtiin ? Olet varmasti oikeassa siinä, että vatsa toimisi moitteettomasti jos vain heräisi tarpeeksi aikaisin aamulla syömään sen kuitupitoisen aamupalan ja vielä antaisi sen sulaa... Olen tässä viikon verran yrittänyt herätä 5.30 ihan vaan jotta aamut olisivat rauhallisia. Se on mahtavaa, kun pääsee ylös mutta silloin pitäisi myös mennä paljon aikaisemmin nukkumaan...

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Minulla on viime aikoina ollut jos jonkinlaista vatsavaivaa. Tuttavani suosituksesta päätin testata aloe vera -tuotteita sisäisesti. Jännää nähdä, tapahtuuko ihmeitä.

Vatsani on aina ollut aika kummallinen. Yleensä kärsin herkästi ummetuksesta mutta viime aikoina, kun on ollut kaikenlaista stressiä, olen välillä saanut juosta vessassa turhankin tiheästi.

Vuosien varrella olen etsinyt helpotusta monesta tuotteesta. Jossain vaiheessa vannoin Molkosan-heravalmisteen nimiin, vaikka - totta puhuen - se maistuu aika pahalta.

Matkoilla on kyllä kätevää käyttää Molkosania jauheena. Se ei tosin ole mielestäni aivan yhtä tehokasta, tai sitten matkoilla vatsani kenkkuilee niin herkästi, että tuttu merkki ei pelkästään riitä avuksi.

Tarvitseeko normaali-ihminen
lisä-magnesiumia?

Aloin aikoinaan juomaan kahviakin häämatkallamme Thaimaassa ensisijaisesti vatsan toiminnan takia. Päätös syntyi sen jälkeen, kun ensimmäisen lomaviikon tuijottelin aamuisin vessan kaakeleita ilman tuloksia. (No, avuksi tarvittiin sillä kertaa myös apteekin tuotteita, mutta ei siitä tällä kertaa sen enempää.)

Viime vuosina aamuni ovat lutviutuneet kohtalaisesti yhdistelmällä magnesium illalla + kahvia ja paljon vettä tyhjään mahaan aamulla. Olen toki myös viilannut ruokavalioni kuntoon ja varmistanut, että syön suositusten mukaan kasviksia ja täysjyvää, eli saan tarpeeksi kuitua. Mitään vatsaan vaikuttavia perussairauksiakaan minulla ei ole.

Hiljattain aloin kuitenkin pohtia, onko kovin järkevää popsia joka päivä 375 mg magnesiumia. Aikoinaan perustelin sitä itselleni ahkeralla liikkumisella: minähän treenasin maratonille ja kävin ahkerasti kuntosalilla. Liikkujan lihakset kuulemma tarvitsevat magnesiumia palautumiseen enemmän kuin normaali-ihmisen.

Nykyään liikkumiseni on kuitenkin niin epäsäännöllistä, että liikunta ei enää ole tekosyy ylenpalttiselle magnesiumin popsimiselle. Ja matkoilla tai muuten poikkeusaikoina edes magnesium + kahvi + Molkosan -yhdistelmäkään ei ole takuuvarma apu.

Mitä mieltä olet
verkostomarkkinoinnista?

Törmäsin sitten hiljattain tuttavaan, joka oli saanut vatsavaivoihinsa merkittävän avun Forever Living -yrityksen aloe vera -geelistä. Vatsan toiminta hänellä oli tuotteen ansiosta kuulemma tullut säännölliseksi ja ennakoitavaksi. Hänen aikaisemmat oireensa kuulostivat tutuilta, joten päätin kokeilla samaa tuotetta.

Aloe vera on minulle tuttua lähinnä ulkomaanmatkoilta ulkoisesti käytettävän kosmetiikan muodossa. Aurinkolomilla olemme käyttäneet usein paikallisia aloe vera -geelejä tai suihkeita, jos on tullut oleskeltua auringossa turhan pitkään.

En ollut kuullutkaan, että aloe veraa voi myös juoda. Forever Livingillä on kolmenmakuisia juotavia tuotteita, jotka tosiaan näyttävät geeliltä. Juotavan geelin haju on jännä, mielestäni antiseptinen eli hieman sairaalan hajuinen.

Perusmakuinen geeli on mielestäni turhan kitkerää ja erikoismaku persikka hieman liian makeaa, joten valitsin itse maun, jossa on omenaa ja karpaloa. Se on sopivan raikasta.

Forever Living on verkostomarkkinointiyritys. Toiset karsastavat kaikkia verkostomarkkinointiyrityksiä, mutta itseäni liiketoiminnan muoto ei haittaa. Jo aikoinaan lapsuudessani osallistuin äidin kanssa usein Swipe-kutsuille, ja myöhemmin perhevapailla olen ostanut jos jonkinlaista vaatetta, kynttilää tai siivousainetta suoramyyntinä kotikutsuilta.

Kuva: Forever Living

Apua vatsaan,
atopiaan ja ties mihin?

Etsin itse Forever Livingin nettisivuilta lähimmän jälleenmyyjän ja tein tilauksen verkkokaupassa. Seuraavana päivänä myyjä otti minuun yhteyttä ja sovimme tuotteiden toimituksesta.

Myyjä ei mitenkään tyrkyttänyt tuotteita tai yrittänyt rekrytoida minua verkostoon, vastaili vain asiallisesti kysymyksiini. Ostotilanteen yhteydessä sain maistaa kaikkia geelimakuja ja valita mieluisimman. Konseptiin kuuluu, että tarvittaessa myyjä tuo tuotteet kotiovelle asti.

Olen nyt litkinyt jo jonkin aikaa tuota geeliä, eikä tilanne ole ainakaan huonompaan suuntaan kehittynyt. Ennen ostopäätöstä ehdin lukea netistä monenlaisia ihmetarinoita aloe veran vaikutuksesta vatsavaivojen lisäksi atooppiseen ihottumaan, hammaskiveen ja ties mihin. Toivottavasti minullekin vaikutukset ovat rahanarvoiset, onhan geelin hinta euron verran per päiväannos.

Oletko sinä kokeillut aloe vera -tuotteita? Entä löytyykö sinulta muita huippuvinkkejä oikullisen vatsan taltuttamiseen?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (12)

valkosuklaa
1/12 | 

Hei,

oletko koskaan miettinyt sitä vaihtoehtoa, että sinulla voisi olla ärtyvän suolen oireyhtymä? :) Itselläni on kyseinen vaiva, ja kärsin samoista ongelmista kuin sinä: ummetusta toisena, vatsa sekaisin seuraavana. Vatsani on herkkä ja menee helposti sekaisin mm. stressistä, jännityksestä tai esimerkiksi voimakkaasti maistetuista ruuista ja ruistuotteista. Välillä vatsani on kova ja tuntuu siltä, ettei suoli toimi ollenkaan. Toisaalta jos sinulla ei ole vatsakipuja (kuten minulla) ja ilmavaivoja, en usko että sinulla tätä on... Toisaalta, oireyhtymä on ilmeisesti jokaisella yksilöllinen. Toivottavasti löydät hyvän keinon vatsan ongelmiin! Itse saan oireita kuriin esimerkiksi jättämällä kaikki muut viljat kuin kauran ja lisäksi syön vain täysjyväpastaa- ja riisiä. Lisäksi jäätelö on jostain syystä kuin myrkkyä vatsalleni :D

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Itsekin luulin aikoinaan, että tuosta oireissani on kysymys, kun ärtyvän suolen oireyhtymästä ja FODMAP-ruokavaliosta alettiin puhua. Oireeni eivät kuitenkaan täsmää. Minulla ei juurikaan ole vatsan turvotusta tai vatsakipuja. Eivätkä palkokasvit, sipuli, kaalit tai laktoosi aiheuta ongelmia - vatsani kestää niitä ihan hyvin.

Kivaa viikonlopun jatkoa!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

-mökö
2/12 | 

Kokeilemalla tiedät, toimiiko sinulla. Meidän perhe on kokeillut (perheen lähipiiriin kuuluu aloe vera -uskovainen Foreverin verkostomarkkinoija), mutta kun yli vuoden käytön jälkeen ei ollut havaittavissa muutoksia vatsavaivoissa tai yleisessä sairastavuudessa, jätimme liemet pois.

Ole aina kriittinen, kun olet verkostomarkkinoinnin kanssa tekemisissä. Kaikki myyjät eivät tiedä mitä myyvät ja mikä on tuotteiden vaikuttavuuden takana. Eivätkä he aina koe vastuuta myyntipuheistaan. Minulla on vaiva, jonka vuoksi en voi käyttää tulehduskipulääkkeitä, en edes ulkoisesti käytettäviä lihaskipugeelejä. Forever-myyjäni, vaikka tietää vaivani,  markkinoi minulle iloisesti heidän kipugeelejään, ja kun kysyin vaikuttavista aineista, hän ei tiennyt niistä yhtikäs mitään. Luuli ilmeisesti että aloe vera on se joka kivun poistaa, vaikka geelin ainesosaluettelossa oli liuta juuri niitä aineita joita en voi käyttää. En usko että hän edes selitysteni jälkeen ymmärsi mitä geeli sisältää, ja yhä edelleen toisinaan ihmettelee miksen käytä näitä aineita. 

Mutta Foreverin deodorantti on minun käyttäjäkokemukseni mukaan erinomaista!

-mökö
3/12 | 

Kokeilemalla tiedät, toimiiko sinulla. Meidän perhe on kokeillut (perheen lähipiiriin kuuluu aloe vera -uskovainen Foreverin verkostomarkkinoija), mutta kun yli vuoden käytön jälkeen ei ollut havaittavissa muutoksia vatsavaivoissa tai yleisessä sairastavuudessa, jätimme liemet pois.

Ole aina kriittinen, kun olet verkostomarkkinoinnin kanssa tekemisissä. Kaikki myyjät eivät tiedä mitä myyvät ja mikä on tuotteiden vaikuttavuuden takana. Eivätkä he aina koe vastuuta myyntipuheistaan. Minulla on vaiva, jonka vuoksi en voi käyttää tulehduskipulääkkeitä, en edes ulkoisesti käytettäviä lihaskipugeelejä. Forever-myyjäni, vaikka tietää vaivani,  markkinoi minulle iloisesti heidän kipugeelejään, ja kun kysyin vaikuttavista aineista, hän ei tiennyt niistä yhtikäs mitään. Luuli ilmeisesti että aloe vera on se joka kivun poistaa, vaikka geelin ainesosaluettelossa oli liuta juuri niitä aineita joita en voi käyttää. En usko että hän edes selitysteni jälkeen ymmärsi mitä geeli sisältää, ja yhä edelleen toisinaan ihmettelee miksen käytä näitä aineita. 

Mutta Foreverin deodorantti on minun käyttäjäkokemukseni mukaan erinomaista!

Jonde
4/12 | 

Olen itse käyttänyt aloe vera juomaa useamman vuoden kroonisen närästyksen takia. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että auttaa todella, sillä aina kun olen pitänyt taukoa, närästys palaa takaisin. Vatsa todella toimii, kun ottaa juoman aamulla ensimmäiseksi, ensin lasi vettä, sitten juoma päälle. Annostustahan voi myös nostaa tarvittaessa.

Anniini
5/12 | 

Kyllä, kokeilin kyseistä juomaa pitkän aikaa. Samoin eri firman tuottamia aloe vera-kapseleita, näitä yhteensä useamman vuoden ajan. Ei mitään vaikutusta omiin vatsavaivoihini (minulla on ärtyvän suolen oireyhtymä), paitsi ehkä aluksi, kun tuli kokeilun myötä seurattua muutenkin tarkemmin mitä suuhunsa pisti. Kun on kamppaillut vatsaongelmien kanssa jo parikymmentä vuotta, kokeillut kaikki niin lääkärien, kuin vaihtoehtoehtoishoitajienkin suosittelemat lääkkeet, lisäravinteet ja luontaistuotteet, olen tullut siihen tulokseen että parhaimman avun saa kuuntelemalla omaa kehoaan. Olen siis kantapään kautta opetellut mitä vatsani haluaa/kestää (nekin vaihtelevat aikakausittain), enkä enää usko ihmeratkaisuihin. :) Mutta hieno juttu, jos sinulle tai jollekin muulle on juomasta apua! :)

piipoo
6/12 | 

Lisään vielä että olen itse perheestä jossa mistään tärkeistä lapsiin kohdistuneista asioista ei puhuttu ja kerrottu etukäteen. Asiat tapahtuivat yllättäen, eikä lapselle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin sopeutua. Siten olen tietoisesti päättänyt rehellisesti kertoa asioista lapsille etukäteen koska minua ärsytti hirveästi, oman lapsuudenkodin tyyli jossa asiat vaan tapahtui yhtenä päivänä, eikä vaikeista asioista keskusteltu lasten kanssa.

Viki.
7/12 | 

Mulla oli monta vuotta samanlaisia vatsaoireita. Olen kokeillut gluteiinitonta ruokavaliota tuloksetta. Sitten aloin juoda vettä enemmän, ja nyt on vatsa toiminut moitteettomasti jo puoli vuotta. Kuulemma tämmöiset vatsaongelmat on istumatyöläisten vaivoja. Eron kyllä huomaa kun on lomalla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram