Kirjoitukset avainsanalla ajatuksen voima

Meillä oli taas kiinnostava keskustelu Venlan kanssa. Tyttö oli tarttunut Antoine de Saint-Exupéryn iki-ihanaan klassikkoon, Pikku Prinssi -kirjaan.

Sanoin, että minua erityisesti kosketti seuraava, kirjan kuolematon mietelmä: 

"Hyvästi," kettu sanoi. 
"Nyt saat salaisuuteni. Se on hyvin yksinkertainen: 
Ainoastaan sydämellään näkee hyvin; 
tärkeimpiä asioita ei näe silmillä."

Ajauduimme tätä kautta vaihtamaan ajatuksia intuitiosta. Sitä nimittäin Pikku Prinssi tuolla mielestäni tarkoittaa.

Intuitio on sivistyssana, jota on hieman vaikeaa selittää. Sen sanotaan olevan eräänlaista sisäistä, tiedostomatonta tietoa ja kokemusta, josta voi olla apua suurissa päätöksissä. Intuition ansiosta ihminen ikään kuin sisäsyntyisesti tietää, mikä ratkaisu on oikein.

Minua huvitti, kun luin hiljattain Hesarista, että intuitiota hyödynnetään myös niinkin suurissa ja tärkeissä päätöksissä kuin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Jutun mukaan "mitä tärkeämpi päätös, sitä enemmän se perustuu intuitioon."

Pystyn helposti kertomaan intuitioon perustuvia päätöksiä myös omasta elämästäni. Esimerkiksi puolison valintaan vaikutti (silloin taannoin yli 20 vuotta sitten) hormonien, nuoruuden ja kokemattomuuden lisäksi intuitio. Tiesin heti ensitapaamisella, että miehestäni tulisi hyvä isä, ja tämä tieto on osoittautunut todeksi.

Olen myös tehnyt päätöksiä vastoin intuitiotani. Otin esimerkiksi kerran vastaan työpaikan, vaikka koko ajan sisäinen ääneni puhui sitä vastaan. Se oli urani suurin erehdys.

Intuitiota usein väheksytään. Se yhdistetään helposti tunteisiin, ja joidenkin näkemysten mukaan tunteita ei saisi sekoittaa päätöksentekoon.

Sanotaan intuitiosta mitä tahansa, minä ainakin kehotin tytärtäni kuuntelemaan sydäntään. 

Millaisia kokemuksia sinulla on intuitiosta?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram