Kirjoitukset avainsanalla #DIY

Meidän perheessä on siirrytty palasaippuoiden aikakauteen. Ne ovat superkäteviä, riittoisia ja ekologisia. Ainoa ongelma niissä on se, että lavuaarin reunalla lilluva saippuapala tuppaa kuivumaan turhan hitaasti ja on kosteana ällöttävä.

Hiljattain bongasin eräästä nettikeskustelusta superkävetän ja idioottihelpon vinkin, jonka avulla lähes kuka tahansa pystyy "askartelemaan" silmänräpäyksessä "saippuatelineen" eli asetelman, jonka päällä saippua ei pääse vettymään. Se oli mielestäni niin näppärä vinkki, että halusin tulla kertomaan sen myös tänne.

Tuossa nettikeskustelussa vinkin antaja kannusti keräämään sileitä kiviä ja asettelemaan ne saippuapalan alle lavuaarin reunalle. Näin vesi valuu saippuasta kivien lomasta pois.

Meillä vessassa käsisaippua on yleensä ollut pienen lasialustan päällä. En itse viitsinyt asetella kiviä suoraan lavuaarin reunalle, vaan asettelin ne tuon alustan päälle.

(Poimin kivet koiralenkillä lähimetsästä polun varrelta. Ensin tietenkin pesin ne - astianpesukoneen telineessä, joka on tarkoitettu ruokailuvälineille. Oli siinä miehellä taas ihmettelemistä astianpesukonetta purkaessaan, vaikka hän onkin tempauksiini jo kohtalaisen tottunut...)

Muistatko, kun keväällä kaipailin blogissani atoopikolle sopivia saippuoita? Sain vastaukseksi paljon hyviä vinkkejä.

Keskustelun perusteella päätin ryhtyä testaamaan nestemäisten, synteettisten, muovipulloihin pakattujen pesuaineiden sijaan luonnonmukaisesti tuotettuja palasaippuoita. Niistä ei kerry turhaa pakkausjätettä, ne menevät pieneen tilaan ja ovat olleet uskomattoman riittoisia.

Mukavin yllätys oli pienen, Luonteva-nimisen pohjalaisyrityksen yhteydenotto. Sain heiltä testattavaksi Ulappa-merisuolasaippuan ja kiinteän shampoon eli hiustenpesuun tarkoitetun Hiuspalan. *

Luonteva on keskipohjalainen, tarkemmin sanoen Vetelistä käsin toimiva yritys, joka sai alkunsa pihasaunan lauteilla. Yrittäjät olivat jo pitkään oman saunansa löylyissä käyttäneet omatekoisia saunasaippuoita. Eräänä päivänä he alkoivat pohtia, haluaisivatko muutkin käyttää vanhaan tyyliin tehtyjä palasaippuoita ja ryhtyivät valmistamaan niitä myyntiin.

Luontevan saippuat valmistetaan elintarvikkeiksi tarkoitetuista kasviöljyistä ja -rasvoista. Ne eivät sisällä lisäaineita tai muita teollisia kemikaaleja.

Meidän perhe on yllättäen tykännyt Hiuspala-shampoosta vielä enemmän kuin vartalon pesuun tarkoitetusta merisuolasaippuasta. Toki jälkimmäinenkin jättää ihon yllättävän pehmeäksi ja toimii mainiosti ainakin näin talvikauden ulkopuolella.

Sain Luontevalta testattavaksi myös soman, puisen saippuatelineen, joka näkyy alla kuvassa sekä hiuksiin jätettävän hoitoaineen, josta kerron myöhemmin tarkemmin erillisessä postauksessa.

Meidän perheen lempisaippuat tällä hetkellä
Meidän perheen lempisaippuat tällä hetkellä

Venlan kanssa olemme kesän ajan testanneet kasvojen puhdistuksessa Mádaran kasvosaippuoita. Venla on käyttänyt puhdistusvaahdon sijaan Birch-kasvosaippuaa, joka puhdistaa ihon hellävaraisesti. Se sisältää koivua, merilevää, vehnänalkioöljyä ja kasvosokereita.

Itse olen täydentänyt emulsion jälkeen kasvojen puhdistusta karhunvatukkaa ja valkoista savea sisältävällä Mádaran kasvosaippualla. Myös se sisältää vehnänalkioöljyä, eikä siksi kuivata ihoa, vaikka valkosaven ansiosta se puhdistaa ihohuokoset tehokkaasti.

Lisäksi kesän Viron-reissulta hankin luontaistuotekaupasta Pärnusta testattavaksi Nurme-merkkisen vuohenmaidosta tehdyn vartalosaippuan. Testijakson aikana atooppinen perheeni on aivan ihastunut siihen, sillä se jättää ihon vauvanpehmeäksi. Se sisältää mm. A-vitamiinia, ja sen kerrotaan sopivan erityisesti kuivalle ja herkälle iholle.

Olen aivan rakastunut tähän nykyiseen saippuapolitiikkaamme. Ainoa pulma enää on se, miten kummassa saippuoita saisi kätevästi kuljeteltua matkalla mukana. 

Jos otan palasaippuan mukaan aamulla salille, ei se pääse kuivumaan vaan pysyy niljakkaana, mikäli kuljetan sitä urheilukassissa esimerkiksi muovipussissa. Pitäisi varmaan ostaa oikea saippuakotelo tai kehitellä jonkinlainen kangaspussukka tähän käyttötarkoitukseen.

Millaisia saippuoita teillä käytetään? Miten kuljetat palasaippuaa reissulla?

*Tuotteet saatu testattavaksi veloituksetta.

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

P. S. Olethan ottanut osaa arvontaan, jossa voit voittaa jännän fantasiakirjapaketin? Osallistua voit vielä huomisen ajan eli 31.8. klo 20 asti!

Kommentit (6)

82Elli
1/6 | 

Suosittelen lämpimästi Mustasaippuaa! Sopii käsi-tai vartalosaippuaksi, meikinpoistoon (ei silmistä tosin), hiustenpesuun. :) Kaikenlisäksi valmistetaan pienissä erissä käsin, reilunkaupan ja luomutuotannon periaatteita noudattaen.

"Luonnonmukainen musta saippua tunnetaan hyvistä antiseptisistä ominaisuuksistaan ja hellävaraisuudestaan. Inkuton musta saippua sopii kaikille iho- ja hiustyypeille, mutta suosittelemme sitä erityisesti vauvoille, vanhuksille ja muille herkkäihoisille. Se tekee ihosta sileän ja pehmeän ja sopii erinomaisesti käytettäväksi kosteuttavan karitevoiteen kanssa." 

Taalta lisatietoa:

http://kauppa.ruohonjuuri.fi/musta-saippua-pala/INKUTO-6430032350431/dp

Vierailija
2/6 | 

Meillä ollaan sekakäyttäjiä. Suihkussa käytetään palasaippuaa, juurikin siksi että se kestää pitkään, ei tuota muovijätettä ja tulee halvemmaksikin. Saippuakotelon pohjalla on erillinen ritilä joka pitää saippuan irti rasian pohjasta ja siellä lilluvasta vedestä. Vessan ja keittiön käsien pesussa käytetään nestesaippuaa, kun tuntuu että palasaippuaan jää niitä käsien pöpöjä kuitenkin. Matkalla ja treeneissä on mukana pikkupullo nestemäistä suihkusaippuaa, jota sitten täytellään isommasta säästöpullosta. Joskus oli pieni palasaippua ja sille pieni kotelo mutta se taisi kadota tai hajota. 

Jutta
3/6 | 

Meillä ollaan jo pari vuotta peseydytty palashampoolla ja -saippuoilla (Flow Kosmetiikka), eikä tee mieli palata muovipulloviidakkoon! Reissussa palat kulkevat pelkistetyssä saippuakotelossa, jonka epäilen olevan jäänne puolison armeija-ajoilta; ei mitenkään nätti, mutta toimii.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram