Kirjoitukset avainsanalla uraäidin tytär

Viime aikoina meidän perheessä on keskusteltu paljon kavereista. 

Pikkuveljeni on kertoillut kavereiden kuulumisia, iloja ja myös suruja kavereihin liittyen. Ilot tekevät hänet riemastuneeksi, mutta surut kaveruudessa painavat suurina. Niin kuin kaikilla neljäsluokkalaisilla. 

Pääsin tuntemaan itseni vanhaksi ja viisastuneeksi, kun totesin hänelle, että kyllä se siitä. Kun minä olin nelosella, niin kaikki tuntui juuri samalta, ja se loppui sitten kun me kasvoimme. 

Jäin miettimään ystävyyttä. 

Ihminen on laumaeläin, joten ystävyys on meille tärkeää. Se on usein kaikista suurin kantava voima mitä meillä on.

Sanotaan, että vain itseään voi muuttaa, niin ystävyydessä kuin rakkaudessakin. Itse olen hieman eri mieltä.

Huomaamattamme me kaikki muutamme toisiamme. Kyllä kaikki kaverini ovat muuttaneet minua: En olisi alkanut kirjoittaa ilman heitä. En osaisi laittaa hiuksiani kiinni ilman heitä. En olisi lukenut valtaosaa lempikirjoistani ilman heitä. En osaisi käsitellä marsuja. Tai tehdä edes makaronilaatikkoa. 

Toisaalta onhan kaveruudessa varjopuoliakin: aina kaikki eivät osaa olla hyviä ystäviä. Ja se satuttaa usein enemmän kuin haluaa itse myöntää. 

Mutta siitä huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, hyvät ystävät ovat ainakin näin lapsena usein tärkeintä mitä on. Ja sen takia kun veljeltäni kysyy kuulumisia, saa tietää myös, mitä kavereille kuuluu. 

Myönnän tuon ehkäpä myös itsessäni. En tietenkään kerro kavereiden salaisuuksia tai henkilökohtaisuuksia, mutta helposti päivästänsä kertoessaan saattaa suusta lipsahtaa myös kavereiden tekemiset.

 • Sen, jonka tiedän lukevan tämänkin postauksen, sillä hän kertoi aloittaneensa alusta kaikkien juttujemme lukemisen. (Hei, nyt kun luet tätä niin haluan ilmoittaa että minun pitäisi tehdä sitä Feeniks -tekstiä, mutta kirjoitan tätä. Otan kaiken vastuun jos emme saa sitä ajoissa palautettua.)
 • Sen, joka opetti minut dippaamaan leipiä teehen.
 • Sen, joka tuli perjantaina tyytyväiseksi saadessaan vihdoin selville lempparipokemonini nimen.
 • Sen, jonka kanssa olen ollut siitä asti, kun opettelimme soittamaan kannelta. 
 • Sen, joka antoi tekstini luettavaksi laumalle kriitikkoystäviään. 
 • Sen, jonka kanssa näyttelimme Romeota ja Juliaa.
 • Sen, joka nyt odottaa saavansa kuulla itsestään tuon ylemmän jälkeen;)
 • Kaikkien, jotka ottivat näitä kuvia kanssani.
 • Kaikkien, jotka lukevat tämän.
 • Kaikkien, joiden kanssa olleista hetkistä en osaa valita, mitä kirjoittaa.

Kiitos teille kaikille.

Ihanaa ystävänpäivää!

Terveisin, Venla

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit (4)

C

Olen pohtinut paljon ystävyyttä viime aikoina. Nuorempi poikani palvoo erästä ystäväänsä, joka puolestaan kohtelee poikaani sikamaisesti. Poika jaksaa aina antaa anteeksi. Onneksi koulussa puututaan kohteluun.

Venla Pajukangas
Liittynyt13.8.2016

Hei C ja kiitos kommentistasi!

Tsemppiä teille poikasi kanssa. Huonon kaverisuhteen tunnistaminen on raskasta, ja tiedän itsekin, että se on lapsena vielä vaikeampaa. Onneksi sekä sinä että koulu olette huomanneet tilanteen ja yritätte keksiä ratkaisua.

Hyviä lopputalven jatkoja kaikesta huolimatta:)

Kirjoitan äitini kanssa Uraäidin Ruuhkavuodet -blogia.

ElinaM

Hei Venla!

Kirjoitat tosi kypsästi ja taitavasti. Kaverit ovat lapsuudessa ja nuoruudessa tosi isossa roolissa elämässä ja muokkaavat meistä sen, miten itsemme koemme. Itselläni ala-asteen pari viimeistä vuotta olivat rankkoja, muutamista luokkakavereista johtuen, mutta ylä-asteelle mennessä, uusissa ympyröissä ja uusien ihmisten keskellä sain taas itsetuntoni takaisin. Se, että nuo muutamat vuodet siellä kaukana lapsuudessa ovat vieläkin niin tuoreena mielessä näin 35-vuotiaana, kertoo siitä, että ne vuodet ovat elämässämme merkittäviä. Tai ehkä ne ajat elämässämme, jotka eniten käyvät tunteisiin ovat niitä, jotka parhaiten muistamme. Joka tapauksessa, ihmiset ympärillämme vaikuttavat meihin paljon, hyvässä ja pahassa. Ihanaa, että sinulla on ympärilläsi hyviä ystäviä! Ja tsemppiä pikkuveljellesi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Taistelutoverini, kohtalonsiskoni, kaikki te jotka kamppailette kivun kanssa kuukausittain: otan osaa. Tiedän miltä se tuntuu.

Noin yksi kolmasosa naisista on sellaisia, joilla on erityisen kivuliaat kuukautiset… Minä olen yksi heistä.

Kuukautiset ovat alkamassa: kipristyn kippuraan tuolille. Suljen silmät ja odotan että kivut, jotka tuntuvat kuin joku söisi alavatsaani sisältäpäin, loppuisivat.

Kuukautiseni alkoivat eräänä iltana, kun olin elokuvissa. Huomasin asian, kävin näytelmäharjoituksissa ja menin äidin kanssa uimaan avantoon. Tuona iltana ei tapahtunut mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Heti seuraavana päivänä jouduin kuitenkin jäämään koulusta pois, sillä olin niin kipeä. Sitä seuraavana päivänä koulussa kävin itkemässä vessassa välitunneilla, ja lopulta päädyin silmät kyynelissä terkkarille, joka antoi minulle särkylääkettä ja käski tulla hakemaan lisää, jos tarvitsisin.

Alusta asti olen inhonnut kuukautisia. Harmi kyllä ne tulivat heti säännöllisesti.

Toisaalta, positiivisia puoliakin löytyy: olen saanut testata monenmonta erilaista vinkkiä, kuinka kivuilta voisi välttyä. Kiitos vain koulumme hienolle terveydenhoitojärjestelmälle ja myötätuntoisille läheisilleni.

Valitettavasti kaikki vinkit eivät kuitenkaan toimi. Päätin tehdä teille listan vinkeistä, jotka ainakin minulla ovat toimineet.

1. Lämmitä kaurapussi

Pahimpina päivinä minut voi havaita makaamassa sängyn pohjalla tai kuljeskelemassa levottomasti ympäriinsä aina kaurapussi lanteillani. Kuuman pussin kivuliaan kohdan päälle laittaminen saa aina aikaan valtaisan helpotuksen aallon. Kaurapussit eivät ole kalliita, ja kädentaitoiset voivat vaikka tehdä sellaisen itsekin. Suosittelen lämpimästi!

2. Syö särkylääkkeitä oikealla tavalla

Tämän neuvon minulle antoi koululääkäri ja se on helpottanut arkeani paljon: aloita lääkkeiden ottaminen kolme päivää ennen kuukautisten alkua ja jatka sitä muutama päivä kuukautisten alun aikana. Kivun pahin terä lientyy, kun lääkkeitä alkaa ottaa jo ennen kuin vuoto alkaa.

3. Anna Livian auttaa sinua

Noin vuosi sitten äiti tilasi minulle netin kautta Yhdysvalloista asti Livia-nimisen laitteen, jonka mainostettiin olevan “off -nappi kuukautiskivuille”. Laite koostuu kahdesta geelitarrasta, kaapelista ja palikasta, jolla sitä säädetään.

Livian teho perustuu sähköisiin impulsseihin, joita se lähettää hermostoon. Laitteen idea on, että se sulkee hermoportit, minkä ansiosta kipusignaalit eivät pääse läpi aivoihin asti.

Itselläni Livia ei vie aivan kaikkea kipua pois, mutta valtaosan se kyllä vie. Laite on hyvä erityisesti selän kivulle.

Onko sinulla kovat kuukautiskivut?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (13)

Vierailija

Kannattaa jossain vaiheessa ottaa käyttöön e-pillerit ja suosiolla siirtää niiden avulla kuukautisia. Kolmen kuukauden välein olevat kipeät kuukautiset harmittavat vähemmän kuin kerran kuussa.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Ehkäisypillerit ovat mielestäni ajankohtaiset sitten, kun tarvitsee ehkäisyä.

Söin itse ehkäisypillereitä murrosiässä ensin kivuliaisiin kuukautisiin ja myöhemmin aikuisiän akneen. Ne vaikuttivat kehitykseeni tavalla, jota en soisi tytölleni tapahtuvan. Näin ollen hoidamme jatkossakin kuukautiskipuja tulehduskipulääkkeillä, kuten koululääkäri ohjeisti.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Äiti

Oma tyttäreni kärsi myös kovista kivuista ja runsaista vuodoista, aina anemiaan asti. (kuten itsekin aikoinani) Olen sitä mieltä, ettei kenenkään tytön / naisen pitäisi kärsiä näistä vaivoista. Ehkäisypillerit vaihdettiin "vanhanaikaisempiin" ja syö kaksi liuskaa peräkkäin, niin nyt on kivut jotakuinkin kurissa ja vuodot talttuneet. Seuraava vaihtoehto olisi ehkä ollut minihormoonikierukka. Tiedän, että toiset ovat hormooneja vastaan, mutta itse kannatan miellyttävämpää eloa. Ihan tarpeeksi naistenvaivoista on kuitenkin vaivaa. Jokainen tietysti päättää ja elää omien ajatusten ja arvojensa mukaan. Tytär on kuitenkin nyt tyytyväinen. 😊

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Oma kantani on, että ehkäisypillerit ovat ajankohtainen asia sitten, kun nuori tarvitsee ehkäisyä. Kovin kevyin perustein en pyytäisi niitä tyttärelleni, joka on vasta 13-vuotias.

Suvussamme on vahva osteoporoosiriski. Tutkimusten mukaan erityisesti matalahormoniset ehkäisypillerit vaikuttavat luuston kehitykseen kielteisesti, jos niitä syö hyvin nuorena tai hyvin pitkään.

Itse en tiennyt tätä, vaan söin ehkäisypillereitä Venlan ikäisenä juuri kivuliaiden kuukautisten takia. Minulla todettiin poikkeuksellisen nuorena, alle 40-vuotiaana, osteoporoosi. Siihen vaikutti moni seikka - erityisesti perinnöllinen rasite - mutta Venlan kohdalla emme ota tätä riskiä, kun kuukautiskipua voi hoitaa myös muilla tavoilla.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Hei kaikille ja kiitos kommenteista!

Postaukseen on tullut useampikin kommentti, jossa epäillään Venlan kuukautiskipujen aiheuttajaksi endometrioosia. En kuitenkaan aio julkaista niitä, jottei tyttö ala murehtia tarpeettomasti.

Seurailemme vielä Venlan kanssa, miten tulehduskipulääkkeet, joita koululääkäri määräsi, tehoavat. Toistaiseksi ne ovat tehonneet hyvin aina, kun Venla on muistanut ottaa niitä ajoissa.

Asiantuntijoiden mukaan kuukautiskipu voi olla primaarista, jolloin kuukautiset ovat kivuliaat alusta alkaen ilman mitään varsinaista syytä. Primaarinen kipu on tavallisinta nuorilla naisilla ja usein helpottaa synnytyksen myötä. Itselleni tapahtui juuri näin. 

Sekundaarisessa kivussa sen sijaan aiemmin kivuttomat kuukautiset muuttuvat vuosien mittaan kivuliaiksi jonkin syyn tai sairauden takia. Tyypillinen esimerkki tällaisesta on endometrioosi.

Meillä on vahva syy epäillä, että myös Venlan kuukautiskivut ovat primaarista, sillä kaikilla sukumme naisilla on ollut nuorena kivuliaat kuukautiset, mutta kenelläkään ei ole ollut endometrioosia.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kivutar

Hyviä vinkkejä! Itse kärsin kivuista edelleen (ja olen nyt 27-v.), huolimatta 20-vuotiaana aloitetun pysyvän seurustelusuhteen myötä aloitetuista ehkäisypillereistä. Kivut ovat kuitenkin laantuneet hieman iän myötä, vaikka edelleen muistuttavat olemassa olostaan.

Nuo samat vinkit on itselläni edelleen käytössä, lämmin kauratyyny on paras keksintö hetkeen aikaan! Samoin sain myös ohjeeksi tuon särkylääkkeiden oikean käytön, ne yhdessä kaurapussin kanssa taltuttavat pahimman terän krampeista.

Tuosta laitteesta en ollut kuullutkaan, mutta kuulostaa siltä, että siitä on ollut apua. Toivon kovasti, että kivut iän vähän karttuessa, joko häviävät kokonaan tai ainakan vähän helpottavat. Tsemppiä teille ja sanon vielä, että ehkäisypillerit ei tosiaan ole minunkaan mielestäni se ensisijainen hoitokeino noin nuorella. Itsekin aloitin ne vasta vakituisen seurustelusuhteen myötä 20-vuotiaana.

Kuppeilija

Kannattaa kokeilla myös magnesiumia, sekä sisäisesti (lisäravinteena) sekä ulkoisesti (suihkeena) :) Pari päivää ennen menkkojen alkua kannattaa moninkertaistaa magnesiumannos, se auttaa itselläni todella paljon :)

Tsemppiä!

Vierailija

Molemmat tytäreni kärsivät kovista kuukautiskivuista. Hoitona olemme käyttäneet vanhanaikaisesti kipulääkkeitä,kaurapusseja ja vähän äidin ekstrahemmottelua:)
Olen lohdeutellut tyttäriä,että kivut varmaan helpottuu,sillä niin kävi minullekin tuossa 20 ikävuoden tietämillä ja sen jälkeen en ole kivuista kärsinyt.
Hormonaalista hoitoa en suosittelisi terveydenhoitajana noin nuorille ellei tarvita jo ehkäisysuojaa. Kipulääkitys on todelellakin hyvä aloittaa jo muutama päivä ennen kuukautisten alkamista,jos vaan kierto on edes sen verran säännöllinen ,että pystyy asiaa ennakoimaan.
Tsemppiä Venla. Et vaivasi kanssa yksin,vaikka se ei ehkä lohduta kun kivun kourissa kärvistelee.

Moona-blogin Anna

Itselläni kanssa kuukautiseni olleet nuoresta saakka järkyttävän kipeät (endometrioosi, enkä tarkoita että sulla se olisi myös nyt). Itsellä käytössä kauratyyny ja kuumavesipullo jossa lämpö pysyy pitempään. TENS-laite löytyy kanssa. Kannattaa kokeilla myös jumppapallon päällä istumista ja siinä kevyttä liikettä. Venyttely ja jooga on myös hyvä, pitää veren liikkeellä. Ja jos mahdollista niin kaikki mikä vie ajatuksen muualle kivusta on plussaa. Olet todella rohkea ja sitkeä mimmi, etenkin kun uskallat kirjoittaa aiheesta, tsemppiä!

Jade

Itsellä loppui kivut kuin seinään, kun jätin viljat ruokavaliosta. En edes tajunnut, että näin voi käydä. Nykyään riittää, että vältän kotimaisia viljoja noin viikon ajan ennen kuukautisia. En tarvitse enää edes Buranaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kello on puoli yhdeksän illalla. Venesatamassa on rauhaisaa, läheisessä metsässä eläimetkin ovat jo käyneet nukkumaan. Ja sitten parkkipaikalle kaartaa auto, ja kohta kaksi retkeilijää tarpookin jo läheisen sillan yli, metsän siimekseen.

Päätimme Patrikin kanssa tehdä kuntalähettiläiden nimissä pienen tutustumisretken Linlon ulkoilualueelle. (Patrik Pyöriä on I’m Bluen tuotantopäällikkö ja Kirkkonummen kuntalähettiläs, kuten minäkin.) Koska kalenteri oli meillä molemmilla melko täynnä, sijoittui retkemme melko epätavalliseen ajankohtaan: tiistai-iltaan.

Niin me sitten kävelimme leveää polkua luoden valoa taskulampuillamme puiden pimeyteen. Onneksi matkamme ei ollut pitkä, vaan Linlon lähin  “erämökki” ja tulentekopaikka olivat vain lyhyen kävelymatkan päässä. 

Saavuttuamme mökille hakkasimme nuotiopuita (myönnän häpeissäni, että partiotaustastani huolimatta tässä kohtaa olin vain henkisenä tukena ja taskulampun pitäjänä.) Siten totesimme tosin pienen ongelman: olimme valinneet retkeilyillaksi hieman väärän ajankohdan. Aiemmin päivällä oli satanut, ja puut, jotka olimme valinneet nuotioon, olivat kaikki kosteita. 

Niin me sitten yritimme saada nuotion syttymään. Ja yritimme uudestaan. Ja vielä.

Patrik meni pilkkomaan lisää puita, ihan pieniä lastuja, joihin tuli tarttuisi helpommin. Ja minä kumarruin kytevän hiilloksen ääreen ja puhalsin siihen keuhkojen täydeltä. Ja laitoimme nuotioon talouspaperia. Ja yskimme savua. 

Ja sitten luovutimme. Päätimme paistaa makkarat siinä pienessä tulentekeleessä, jonka olimme saaneet aikaan. 

Loppujen lopuksi meillä olikin oikein hauskaa.

Venelaitureiden valoista ja nuotiosta sai kauniita kuvia. Eväämme – makkarat ja Patrikin tuomat I’m Bluen limsat – maistuivat kaiken nuotion kanssa taistelemisen jälkeen paremmilta kuin ikinä. 

Sytytin elämäni ensimmäisen tulitikun (okei, nyt kaikille Suomen partiolaisille tulee kyynel silmäkulmaan: onnistuin keplottelemaan itseni koko sudenpentuajasta läpi, ja ansaitsemaan vielä tulenteko -merkinkin ilman että sytytin ainoatakaan tulitikkua). No hyvä on, myönnetään, se oli takkatikku, mutta siitä se lähtee.

Oi metsä, jotain taikaa sinussa aina on. Vaikka kaikki ei menisikään aivan kuten oppikirjassa. 

Retkeläiset saapuivat parkkipaikalle savunhajuisina ja leveästi hymyillen.

Millaisia kokemuksia sinulla on metsäretkistä?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (1)

Eevade Hienohelma, akela

Venla, miten on mahdollista, että en huomannut sun olematonta tulentekoa? Mutta muistan varmaan oikein, että sä olit kyllä haka vuolemaan kiehisiä?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kaappien siivous on klassinen rästihomma. Kotityö, joka on helppoa lykätä hamaan tulevaisuuteen. 

Onneksi koulusta saa nykyään ohjeita joka lähtöön - myös kaappien siivoukseen! Tässä 13-vuotiaan Venlan ohje, jolla inhokki-kotityöstä tulee rentottavaa ajanvietettä:

Huh, huh, mikä sotku kaapissa!

Tänä vuonna, seitsemännellä luokalla meillä on alkanut muutamia uusia aineita. Eräs niistä on jo yksi suosikeistani: kotitalous.

Tunneilla olemme leipomisen ja ruoanlaiton lisäksi opetelleet siivoamaan keittiön. Sen yhteydessä esille tuli kotityö, jota en ole edes koskaan ajatellut tarpeelliseksi: kuiva-ainekaapin siivoaminen.

Putsasin koulussa oman ryhmäni keittiön kaapin ja olin hyvin tyytyväinen tulokseen. Koulupäivän jälkeen kurkkasin myös kotona maustekaappiin. Ja huh huh, mikä sotku!

Silloin päätin, että tämän kaapin minä siivoan. En ole mikään siivousihminen, vaan pikemminkin täysin päinvastoin - kotitöissä taitavin olen yleensä keksimään tekosyitä - mutta lupasin itselleni tarttua härkää sarvista ja käydä puteleiden ja pulvereiden kimppuun.

Ja niin sitten tänään putsasin kaapin perinpohjaisesti. Pakko sanoa, että se on nyt kyllä kaunis, puhdas ja siisti.

"Järjestetystä kaapista elintarvikkeet löytyvät helposti",

 toteaa Kotitalouden perustaidot -kirja, jota köksässä käytämme. Allekirjoitan täysin.

Tässä ohje kuiva-ainekaapin siivoamiseen:

 1. Tyhjennä kaappi. Itse laitoin tässä vaiheessa kaikki maustepurkit aluksi pöydälle samassa järjestyksessä kuin ne olivat olleet kaapissa.
 2. Yhdistä saman tuotteen vajaat pakkaukset ja poista vanhentuneet tuotteet. Yhdistellessään vajaita pakkauksia kannattaa olla äärimmäisen varovainen jos ei halua mausterippeitä lattialle, nenäänsä tai päälleen (itse testasin kaikkia kolmea…). Totesin kokeilujen jälkeen, että paras taktiikka on ottaa pieni lusikka joka mahtuu maustepurkin sisään, ja täyttää purkit lusikallinen kerrallaan. Tämä tosin on melko hidasta.
 3.  Mausteet vanhenevat melko hitaasti, joten otin taktiikakseni, että mikäli parasta ennen käyttöpäivä oli noin vuosi sitten, säästän mausteen, mutta jos se aiheuttaa huudahduksen “Iskä, tää mauste on vanhempi kuin mä!” se on syytä heittää roskiin. Yhden kuitenkin säästin: pippurisekoituksen, jolle viime kesänä toivotimme koko perhe hyvää kahdeksantoistavuotispäivää. Se purnukka on jo perheenjäsen.
 4. Puhdista tyhjät tölkit joko pyyhkimällä tai pesemällä käsin. Kuivaa tölkit. Totesin itse, että astianpesukonekin toimii hyvin. Osa mausteliasta tosin on voinut kuivua tölkkiin kiinni, jolloin sitä kannattaa liottaa hetki.
 5. Imuroi hyllyt tarvittaessa.
 6. Pyyhi ovi ja hyllyt kostealla pöytäpyyhkeellä. Pese hyvin likaiset hyllyt pehmeällä harjalla tai vaalealla hankauslevyllä ja huuhtele pyyhkimällä puhtaalla kostealla pöytäpyyhkeellä.
 7. Kuivaa pinnat ja järjestä tavarat paikoilleen. Itse järjestin kaapin uudelleen, meillä kun ei mitään erityistä järjestystä kaapissa ennen ollut.

Koska olet itse viimeksi siivonnut kuiva-ainekaapin?

Terveisin, Venla

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestintäkonsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram