Kirjoitukset avainsanalla kiitosäiti

Oletko huomannut, että täällä Kodin Kuvalehdessä ollaan tekemässä äitien kehumisen maailmanennätystä? Ihanassa kampanjassa kerätään äidin ja tyttären yhteiskuvia ja annetaan äideille kiitoksia.

Kun päätin lähteä mukaan hankkeeseen tajusin, että olen turhan harvoin kiittänyt omaa äitiäni. Äideille kun annetaan kitsaasti kiitoksia muulloin kuin kerran vuodessa, äitienpäivänä.

Löysin lapsuuden valokuva-albumistani tämän kuvan, jossa näkyy minä ja äiti. Kovin montaa yhteiskuvaa meistä ei löytynyt vauvakuvia lukuun ottamatta. Äiti taisi useimmiten olla kameran takana.

Tämä kuva on otettu kesällä, kun olin 12-vuotias eli samanikäinen kuin oma tyttäreni nyt. Katselin lapsuudenkuvia ja päätin listata muutamia asioita, joista olen äidilleni kiitollinen. Niitä tuli paljon, mutta tässä joitain isoimpia niistä:

1. Korkeakulttuurin arvostus

Kun ajattelen sivistynyttä ihmistä, mieleeni tulee ensimmäiseksi äitini. Lapsuudessani hän johdatti meidät arvostamaan klassista musiikkia, kuljetti taidemuseoissa ja kannusti uppoutumaan kirjallisuuden klassikoihin.

Silloin pienempänä en tajunnut, miksi meidän piti pääsiäisenä kuunnella aina Matteus-passiota tai miksi Waltari muka oli niin ihmeellinen kirjailija. Nyt aikuisena kun ymmärrän paremmin, olen äidille kiitollinen.

2. Koulutuksen arvostus 

Äiti teki uransa lehtorina ja luonnollisesti kannusti meitä lapsia opiskelemaan sekä panostamaan soittoharrastukseen.

Minulla oli lahjoja ja olisin varmaan pärjännyt koulussa ihan mukavasti, vaikka en olisikaan nähnyt paljoa vaivaa. Olen kuitenkin kiitollinen, että äiti kannusti aina yrittämään parhaansa. Sillä metodilla olen pärjännyt myöhemmin myös työelämässä.

3. Kansainvälisyys

Äiti on matkustellut paljon ja nuorena myös asunut pitkään ulkomailla. Ei siis kumma, että perheemme reissasi paljon yhdessä jo, kun olin pieni. 

Lukioikäisenä pääsin myös vaihto-oppilaaksi ja myöhemmin äiti rohkaisi minua, kun lähdin ulkomaille töihin. Ulkomailla asuminen on ollut asia, joka on avartanut maailmankatsomustani valtavasti ja opettanut suvaitsevaisuutta.

Kun näkee, miten ihmiset muualla elävät ymmärtää, että meillä ihmisillä on loppujen lopuksi paljon enemmän yhteisiä kuin erottavia tekijöitä.

4. Estetiikka

Äiti on ihminen, joka näkee ja arvostaa kaikkea kaunista ympärillään, oli se sitten kaunis astia, taulu, vaate tai toinen ihminen. Häneltä opin myös huolehtimaan itsestäni.

Toivon, että osa äidin kauneudentajusta jossain vaiheessa puhkeaa myös minussa kukkaan. Ehkä viimeistään siinä vaiheessa, kun lapset ovat omillaan ja minulla on enemmän aikaa paneutua esimerkiksi kodin sisustamiseen.

--

Nyt sinullakin on mahdollisuus kiittää omaa äitiäsi! Lähetä teitä esittävä uusi tai vanha yhteiskuva viimeistään ensi viikon torstaina 13.4.2017, voit voittaa liput Espoon Metro Areenalla 13. toukokuuta järjestettävään juhlanäytelmään!

Lähetä kuva ja kiitos tällä sivulla tai sähköpostitse osoitteeseen kodin.kuvalehti@sanoma.com. Kampanjaan voi osallistua lisäksi Instagramissa hashtageilla #kiitosäiti ja #kodinkuvalehti.

Oletko sinä jo osallistunut äitien kehumisen maailmanennätykseen? Mistä asioista olet kiitollinen äidillesi?

P.S. Muistathan osallistua viimeistään perjantaina 7.4. blogimme arvontaan, jossa voit voittaa kosmetiikkaa aurinkoisten päivien varalle! 

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (3)

OutiK
2/3 | 

Minullakin on ihan maailman paras äiti. Olenkin usein sanonut, että jos olen edes puoliksi niin hyvä äiti lapsilleni, kuin omani oli minulle, on lapsillani todella hyvät oltavat :)

Ihanaa tällainen arvostusjuttu. Pitääpä käydä laittamassa kuvaa <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram