Kirjoitukset avainsanalla lautapeli

Sankarijoukko astuu ovesta sisään katakombeihin. He saapuvat  käytävään, joka vähän matkan päässä kaartuu kulman taakse. Kääpiö kurkkaa varovaisesti. Vastassa on örkki. Kääpiö hyökkää. Mutta mitä oikein tapahtuu? Onko kohtaus jostakin elokuvasta? Ei, vaan minä, veljeni, isäni ja kaksi tätiämme pelaamme lautapelejä. Jälleen kerran. 

Lautapelejä? Kuka enää tässä teknologian kehittyneessä maailmassa niitä jaksaa pelata? Vastaus: Minä jaksan. Enkä ole ainoa.

Saapuessamme mummolaan tulevat mummi, vaari ja usein myös tätini vastaan eteiseen. Hetki vaihdetaan kuulumisia, jutellaan niitä näitä, ja sitten rupeaakin jo mieltä kalvamaan ajatus: mitäs pelattaisiin? 

Menemme yläkertaan pelikaapille. Vaihdamme kärkkäitä mielipiteitä siitä, mikä peli on seuraavaksi vuorossa. Kannamme pelin alas, levitämme keittiön pöydälle. Ja sitten hauskuus alkaa.

Minut ja veljeni on kasvatettu lautapelaajiksi. Pikkuinen leikki-ikäinen Venla osasi ulkoa niin Toto:n kuin Game of Life:nkin säännöt, ennen kuin osasi edes lukea. Molempia pelejä pelaamme edelleen. 

En osaa kuvitellakaan mummolareissuja ilman lautapelejä. Vietämme pelilaudan ääressä varmaan lähes kolmasosan koko mummolassa viettämästämme ajasta. Ja se on todellista laatuaikaa! 

Illalla levitämme päivän viimeisen pelin laudan pöydälle, sekoitamme kortit, valitsemme pelinappulat. Avaamme pussin sipsejä. Tästä ei lomailu parane.

Pelaatko sinä usein lautapelejä? Millaisista lautapeleistä pidät eniten?  

Terveisin, Venla

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (1)

Mirri
1/1 | 

Lautapelit on meilläkin kunniassa edelleen. Joka joulu pukki tuo uuden lautapelin ja sitä syksyn mittaan porukalla mietimme ja etsimme. Joulupäivät kuluvatkin usein uuden pelin opetteluun yhteisvoimin. Talvi on sitä aikaa, milloin pelaamme perheessämme lautapelejä, kesällä ei tule pelattua niinkään. Lautapelit kiinnostaa kaikkia viittä lastamme ja vanhempia. Se on oiva tapa viettää yhteistä aikaa, kun jo kotoa muuttaneet nuoret tulee käymään lapsuuskodissa.

Sanoisin myös,  että lautapelien ansiosta nuorimmat lapsemme ovat oppineet tosi aikaisin laskemaan pelin rahoja ja ymmärtämään rahan arvoa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram