Oletko kyllästynyt pashaan, rahkaleivonnaisiin ja muihin tavallisiin pääsiäisherkkuihin? Silloin tämä kakku on sinulle!

Olemme Venlan kanssa ihastuneet raakakkuihin ja koska rakas tyttöni täyttää huomenna 13 vuotta, halusin hänelle syntymäpäiväyllätykseksi aivan erityisen kakun. Olen itsekin kokeillut tehdä raakakakkuja, mutta synttärikakun vuoksi käännyin ammattilaisen puoleen.

Olen aikaisemminkin tilannut paikalliselta "kakkutaikurilta", Katja Sonniselta, raakakakkuja. Hänen yrityksensä päätoimiala ovat valmennukset sekä energiahoidot. Onnekseni hän tekee tekee myös raakakakkuja sivutoimisesti tilauksesta.

Tämä kakku sulaa suussa. Se on täyteläinen, suklainen ja pähkinäinen. Onneksi se on myös niin täyttävä, että sitä ei voi syödä paljoa kerralla.

”Snickers”-raakakakku

6 hengelle

18 cm irtopohjavuoka

Pohja
6 Medjool- taatelia
1,25 dl pähkinöitä
2,5 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl kookoshiutaleita
ripaus vaniljaa

Poista taateleista kivet ja huuhtele ne kevyesti. Laita ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Levitä irtokakkuvuoan pohjalle tasaisesti.

Kinuskikerros
5 taatelia
1,5 tl kookosöljyä
vaniljaa maun mukaan
ripaus suolaa
1 rkl maapähkinävoita

Poista taateleista kivet ja liota kuumassa vedessä noin 10 minuuttia. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaaa. Levitä pohjan päälle tasaisesti

Maapähkinämousse
1 tölkki kookosmaitoa (esim Biona)
1 dl maapähkinävoita
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus vaniljaa

Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta pintakerros kovettuu. Kaavi tölkistä kova osa tehosekoittimeen. Nestemäisen osan voit käyttää esim. smoothieen. Blendaa kaikki ainekset tasaiseksi mousseksi ja kaada kinuskikerroksen päälle.

Laita kakku pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
Ota kakku pakastimesta, irrota se vuoasta ja valmista kuorrute.

Kuorrute
raakasuklaata tai tummaa suklaata
pähkinöitä
suolaa (mielellään esim. Himaljan suolaa)

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita esim. cashew-pähkinöitä kakun päälle ja kuorruta suklaalla kakun pinta. Voit ripotella päälle hieman suolaa.

Kakku on valmis tarjottavaksi noin tunnin kuluttua pakastimesta ottamisen jälkeen. Kakku säilyy jääkaapissa n. 5 päivää ja sen voi myös pakastaa uudelleen.

Jos raakakakun tekeminen tuntuu työläältä tai tämän kakun ainekset harvinaisilta, sopii pääsiäiseksi myös järkyttävän ihana suklaakakku. Se syntyy vain muutamasta aineksesta ilman uunia ja sopii monille erikoisruokavaliota noudattaville.

Millaisia pääsiäisherkkuja teillä tänä vuonna nautitaan?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat