Kaappien siivous on klassinen rästihomma. Kotityö, joka on helppoa lykätä hamaan tulevaisuuteen. 

Onneksi koulusta saa nykyään ohjeita joka lähtöön - myös kaappien siivoukseen! Tässä 13-vuotiaan Venlan ohje, jolla inhokki-kotityöstä tulee rentottavaa ajanvietettä:

Huh, huh, mikä sotku kaapissa!

Tänä vuonna, seitsemännellä luokalla meillä on alkanut muutamia uusia aineita. Eräs niistä on jo yksi suosikeistani: kotitalous.

Tunneilla olemme leipomisen ja ruoanlaiton lisäksi opetelleet siivoamaan keittiön. Sen yhteydessä esille tuli kotityö, jota en ole edes koskaan ajatellut tarpeelliseksi: kuiva-ainekaapin siivoaminen.

Putsasin koulussa oman ryhmäni keittiön kaapin ja olin hyvin tyytyväinen tulokseen. Koulupäivän jälkeen kurkkasin myös kotona maustekaappiin. Ja huh huh, mikä sotku!

Silloin päätin, että tämän kaapin minä siivoan. En ole mikään siivousihminen, vaan pikemminkin täysin päinvastoin - kotitöissä taitavin olen yleensä keksimään tekosyitä - mutta lupasin itselleni tarttua härkää sarvista ja käydä puteleiden ja pulvereiden kimppuun.

Ja niin sitten tänään putsasin kaapin perinpohjaisesti. Pakko sanoa, että se on nyt kyllä kaunis, puhdas ja siisti.

"Järjestetystä kaapista elintarvikkeet löytyvät helposti",

 toteaa Kotitalouden perustaidot -kirja, jota köksässä käytämme. Allekirjoitan täysin.

Tässä ohje kuiva-ainekaapin siivoamiseen:

  1. Tyhjennä kaappi. Itse laitoin tässä vaiheessa kaikki maustepurkit aluksi pöydälle samassa järjestyksessä kuin ne olivat olleet kaapissa.
  2. Yhdistä saman tuotteen vajaat pakkaukset ja poista vanhentuneet tuotteet. Yhdistellessään vajaita pakkauksia kannattaa olla äärimmäisen varovainen jos ei halua mausterippeitä lattialle, nenäänsä tai päälleen (itse testasin kaikkia kolmea…). Totesin kokeilujen jälkeen, että paras taktiikka on ottaa pieni lusikka joka mahtuu maustepurkin sisään, ja täyttää purkit lusikallinen kerrallaan. Tämä tosin on melko hidasta.
  3.  Mausteet vanhenevat melko hitaasti, joten otin taktiikakseni, että mikäli parasta ennen käyttöpäivä oli noin vuosi sitten, säästän mausteen, mutta jos se aiheuttaa huudahduksen “Iskä, tää mauste on vanhempi kuin mä!” se on syytä heittää roskiin. Yhden kuitenkin säästin: pippurisekoituksen, jolle viime kesänä toivotimme koko perhe hyvää kahdeksantoistavuotispäivää. Se purnukka on jo perheenjäsen.
  4. Puhdista tyhjät tölkit joko pyyhkimällä tai pesemällä käsin. Kuivaa tölkit. Totesin itse, että astianpesukonekin toimii hyvin. Osa mausteliasta tosin on voinut kuivua tölkkiin kiinni, jolloin sitä kannattaa liottaa hetki.
  5. Imuroi hyllyt tarvittaessa.
  6. Pyyhi ovi ja hyllyt kostealla pöytäpyyhkeellä. Pese hyvin likaiset hyllyt pehmeällä harjalla tai vaalealla hankauslevyllä ja huuhtele pyyhkimällä puhtaalla kostealla pöytäpyyhkeellä.
  7. Kuivaa pinnat ja järjestä tavarat paikoilleen. Itse järjestin kaapin uudelleen, meillä kun ei mitään erityistä järjestystä kaapissa ennen ollut.

Koska olet itse viimeksi siivonnut kuiva-ainekaapin?

Terveisin, Venla

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram