Nyt sen jo uskaltaa sanoa ääneen: aikuisiän akne on minun kohdaltani menneen talven lumia! 

Kävin kesäkuussa vajaan kolmen viikon mittaisen joogaopettajakoulutuksen Espanjassa. Kouluttajamme rohkaisivat meitä opiskelijoita kokeilemaan vegaani-ruokavaliota, kuuluuhan se joogiseen elämäntapaan.

Päätin muuttaa ruokavaliotani ainakin tilapäisesti kun siihen kerrankin oli mahdollisuus. En ole viiteen vuoteen juurikaan syönyt lihaa mutta käytin kyllä aikaisemmin kalaa, kananmunia ja maitotuotteita.

Olen kirjoittanut blogiini usein aikuisiän aknestani ja kokeillut jos jonkinlaisia tuotteita sen helpottamiseksi. En millään jaksanut uskoa, että ratkaisu löytyisi ruokavaliosta, käytinhän minä niin vähän maitotuotteita jo aiemminkin.

Ennen, sekaruokavalion aikaan

Jo ennen koulutusta en juurikaan juonut maitoa vaan enimmäkseen kauramaitoa. Käytin kuitenkin juustoa ja muita elintarvikkeita, joissa oli maitoa mukana. En mitenkään tullut ajatelleeksi, että sillä vähäisen maidon määrällä olisi vaikutusta hyvinvointiini.

Ihmeitä alkoi tapahtua jo viikon kuluttua uuden ruokavalion aloittamisesta. Yleensä kuukautiskierron puolivälissä ihoni oli aina alkanut kukkia: erityisesti leuan seudulle oli ilmestynyt suuria, kipeitä paukamia. Mutta viikon kasvisruokavalion jälkeen niitä ei enää tullutkaan, vaikka kierto oli kriittisessä vaiheessa. Ja lisäksi entiset epäpuhtaudet alkoivat kadota!

Ajattelin ensin, että ihon hyvä kunto johtui Espanjan auringosta. Lisäksi en juurikaan käyttänyt meikkiä koulutusmatkalla.

Jännitin siis, kuinka kävisi, kun palaan takaisin Suomen olosuhteisiin ja kuivaan huoneilmaan. Mutta kuinkaan ei käynyt!

Olen jatkanut vegaanina, ja kipeät, jättikokoiset hormoninäpyt ovat loistaneet poissaololllaan. Niitä ei ole tullut kierron puolivälissä, kuten aikaisemmin joka kuukausi, eikä kierron loppupuolellakaan!

Nyt vegaanina - ilman meikkiä!

Hassua, että ratkaisu oli näin yksinkertainen, enkä sitä aiemmin uskonut... Onneksi vegaaniruokavalio ei ole ollut mitenkään vaivalloista, Suomessa kun nykyään on tosi kattava valikoima vegaanituotteita.

Millaisia kokemuksia sinulla on ruokavalion muutoksista hyvinvointiisi?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (8)

Kesän lapsi
1/8 | 

Vau! Mulla alkoi tulla isoja kutiavia paukamia ja googletuksen (minä itse lääkäri ?) jälkeen diagnosoin laktoosin pois. Paukamat hävisi ja iho tuntuu paljon paremmalta. Muutenkin perinteisiä maitotuotteita käytän vähän, poislukien juusto mitä _rakastan_. Oletko kokeillut vegejuustoja, onko mistään kotoisin? Muuten olen sekasyöjä, lihaa tosin vähemmän, kanamunia senkin edestä ?

jenni.
2/8 | 

Olen huomannut myös, että maitotuotteet (etenkin maito, vaikka onkin laktoositonta) vaikuttavat kasvojen ihon kuntoon. Siksi juon maitoa nykyään enää harvakseltaan. Jännä juttu, miten aikoinaan niin kovasti markkinoitu maito kalsiumin lähteenä saattaakin aiheuttaa enemmän ongelmia.

Vierailija
4/8 | 

Minullakin aikuisiän akne helpotti vegaaniruokavaliolla ja heti näkee naamasta jos sortuu juustoon sukujuhlissa tms.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram