Mustikka-aika on minusta kesän ihanin ajankohta. Ehdin vain jo tänä vuonna hieman surra, enkö voisi herkutella mustikkapiirakalla. Minä kun ryhdyin kesäkuussa vegaaniksi ja Venla on jo yli vuoden verran vältellyt sokeria.

Onneksi törmäsin netissä ihanaan, lähes sokerittomaan ja täysin vegaaniseen mustikkapiirakkaan! Siihen menee täysjyväspelttijauhoa ja kaurahiutaleita, taikinaan tarvitaan vain aavistus vaniljasokeria eikä ollenkaan valkoista sokeria, ja mustikoiden joukkoon täytteeksi pelkästään perunajauhoa.

Mustikoiden oma makeus riittää tekemään tästä piirakasta suussasulavan. Se on todiste siitä, että loppukesän marjaherkut eivät kaipaa seurakseen kerma- ja sokerivuoria - marjoissa itsessään on lähes kaikki, mitä tarvitaan. Piirakka valmistui tosi nopeasti, reilussa puolessa tunnissa.

Resepti löytyy Ruoka-alkemistin ruokablogista, jossa on paljon terveellisiä vegeruokia - kannattaa tutustua muihinkin resepteihin!

Meidän perhe nautiskeli tätä torttua Oatlyn kaurapohjaisen vaniljakastikkeen kera. Siitä ei enää loppukesän herkkuhetki paremmaksi muutu...

Oletko sinä jo päässyt nautiskelemaan mustikoista?

P.S. Muistathan osallistua arvontaani, jossa voit voittaa uuden Atopik-luonnonkosmetiikkasarjan ihania kasvojen- tai vartalonhoitotuotteita! Osallistua ehdit vielä huomenna perjantaina 4.8. kommentoimalla tätä postausta.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (3)

Vierailija
2/3 | 

Mielenkiintoinen resepti, voisin kokeilla, mutta laittaisin varmaan kuitenkin vähän sokeria, että maistuu muillekin. Kosmetiikkasarja myös uusi tuttavuus, kiinnostavaa ?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram