Terveiset tien päältä! Tämän kesän lomareissumme tehdään asuntoautolla, joka on meille täysin uudenlainen kulkupeli.

Karavaanarit ovat ihmisryhmä, johon kohdistuu kaikenlaisia urbaanilegendoja. Olen törmännyt niihin niihin sekä ennen matkaa että matkan aikana.

Osa niistä pitää paikkansa ja osa ei. Esimerkiksi nämä:

 1. Karavaanarit ovat teiden tukkeena.
  TARUA. Ainakin meidän vuokraamalla asuntoautolla saa ajaa satasta, eli kuljemme samaan tahtiin muun liikenteen kanssa. Olemme autoilleet Turun saaristossa, jossa moni kapea hiekkatie on sellaisessa kunnossa, että ei niillä isoja nopeuksia jää kaipaamaan...
 2. Karavaanarit ovat sisäänlämpiävää porukkaa.
  TARUA. Yövyimme ensimmmäisen yön leirintäalueella, joka oli periaatteessa vain SF Caravan -järjestön jäsenille tarkoitettu. Siellä oli tilaa, joten ystävällinen leirintäalueen isäntä suostui päästämään meidät alueelle.
  Suurin osa muista lomailijoista selvästi tunsi toisensa, mutta kukaan ei katsonut meitä kieroon. Jokainen, jonka kanssa juttelimme, oli ystävällinen, mukava ja avulias.
  Viimeisen perheen kanssa meillä riitti niin paljon juteltavaa, että myöhästyimme Natural High Healing -festareiden aamujoogasta.
 3. Karavaanimatka on perheen isän paluu lapsuuteen.
  TARUA. Meidän perheessä juniori, 10-vuotias Lauri-poika oli se, joka sai päähänpinttymän asuntoautoista. Olemme käyneet kaksi kertaa pojan kanssa Caravan-messuilla, eikä tämän vuoden messujen jälkeen "Caravan-kuumetta" parantanut enää mikään muu kuin asuntoauton vuokraaminen.
  Olemme kyllä kuulleet monia urbaanilegendoja isistä, jotka potkivat messuilla renkaita ja raahaavat puolipakolla perheensä asuntoautolomalle, koska haluavat elää uudelleen lapsuutensa muistoja leirintäalueilta. Meidän perheen isä ei mitenkään riemusta kiljuen suostunut asuntoautoiluun erityisesti, kun auton vuokran sekä majoitusmaksujen hinnalla olisi voinut jo viettää vaikkapa lämpöloman jossain etelässä.
 4. Karavaanarit ovat lähellä eläkeikää.
  TARUA. Olemme tavanneet leirintäalueilla tosi paljon lapsiperheitä. Toki myös 50-60-vuotiaita pariskuntia, mutta ikärakenne näyttää jakautuvan tasaisesti kahtia: jopa noin puolet on perheitä pikkulasten kanssa ja toinen puoli lähempänä eläkeikää.
  Sen sijaan perheitä teinien kanssa ei leirintäalueilla ole paljoa näkynyt. Siispä hatunnosto Venlalle, joka suostui lähtemään mukaan, vaikka ei ollut tästä lomailumuodosta aivan liekeissä.
 5. Karavaanarit ovat aamuvirkkuja.
  TOTTA. (Tai sitten meidän perhe on harvinaisen aamu-unista porukkaa.)
  Leirintäalueilla alkaa hiljaisuus yleensä iltakymmeneltä ja se loppuu aamuseitsemältä. Tuolloin kymmenen maissa suurin osa muista autoista, vaunuista ja mökeistä on jo pimeänä - paitsi meidän. Ja jo aamuvarhain keittiökatoksessa voi nähdä porukkaa ruoanlaitossa tai tiskaamassa.
  Niihin aikoihin, kun meidän perhe vasta irrottelee sähkökaapeleita, ovat muut karavaanarit todennäköisesti jo tutustuneet puoleen päivän nähtävyyksistä.
 6. Karavaanimatkailuun jää heti koukkuun.
  TARUA. Näin muutaman päivän kokemuksella karavaanikärpäsen puremaa voi vielä vastustaa. Toki tämä on mukava matkailumuoto, kun näkee paljon uusia maisemia ja voi kuitenkin oleilla omien tavaroiden keskellä. Mutta miinuspuoliksi voidaan laskea asuntoauton ahtaat tilat.  
  Meidän vuokraama menopeli kyllä näyttää ulkoapäin ihan tilavalta, mutta sisällä minä, isäntä ja Venla emme mahdu ohittamaan toisiamme vaunun käytävällä. Kun vaihtaa 160m2-talon tällaiseen yhden huoneen oleskelutilaan, voi vähitellen syntyä myös palava oman tilan kaipuu.
  Niinpä uskon, että laitamme jatkossa reissurahat muunlaisiin matkoihin, emmekä upota säästöpossun pohjalle kertyneitä roposia asuntoautoinvestointiin.

Mitä sinä ajattelet karavaanimatkailusta?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Hei,

meillä kyllä matkaillaan teinienkin kanssa vielä, eivätkä teinit ole monellakaan alueella harvinaisuuksia. Monella alueella teineillä on ihan omat juttunsa ja tuttunsa. Me olemme reilun kymmenen vuotta kiertäneet, eikä meillä ole vakioaluetta, joten näistä piireistä olemme kyllä vähän ulkona.Viikkokausia emme kuitenkaan enää teinien kanssa reissaa kuten aiemmin -toki tähän on muitakin syitä. Me vannomme tilojen ja kustannusten takia vaunun nimeen. Autoa olisi itseasiassa isolle porukalle mitenkään järkevään hintaan mahdotonta edes löytää. Vaunussa meillä on kaikille omat paikat ja tilat. Hotellitkin maksavat aika suolaisesti, eikä omassa vaunussa kovin montaa yötä vuodessa tarvitse viettää kun investointi on jo kannattava.

Voisin varmaan kirjoittaa romaanin, mutta lyhyesti; me viihdymme yhä. Vuodet ovat näyttäneet lempipaikat emmekä enää lähde jokaiseen keliin. Kaksi viikkoa sadetta vaunussa on jo aika paljon. Oma vapaus, omat tavarat ja helppous viehättää. Vaunua vaihtaessa olemme välillä olleet muutaman viikon ilman omaa menopeliä. Se on todella outoa, sitten majoitus onkin sukulaisten ja hotellien varassa. Onpa outoa varata ja miettiä reissuja etukäteen kun on tottunut ajattelemaan, että nätti ilma, lähdetäänkö reissuun :). Suomessa on paljon ihania kaupunkikohteita joissa viihdymme hyvin. Esimerkiksi Helsingin ytimeen pääsee omalla vaunulla omalla aikataululla helposti.

Sanna

Iloinen karavaanari
2/2 | 

Hieno harrastus, joka koukuttaa monet. Kaikkia se ei miellytä, niin ei myöskään veneily. Varsin realistisesti kerrottu. Yhteen asiaan kuitenkin kiinnitin huomiota: miksi käytävällä pitää päästä ihmisten asuntoautossa ohi toistensa väljällä marginaalilla? Kotona 160-neliössä sitä saa tehdä varmaan ihan riittävästi :-).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram