Olen 43-vuotias, 3-4 kertaa viikossa liikuntaa harrastava normaalipainoinen mies. Kunto ja fysiikkani ovat muuten hyvät, mutta elinikäisenä vaivana minulla on oikesta jalasta alakouluikäisenä todettu Perthesin tauti. Jalkani leikattiin lapsuusaikana neljä kertaa, ja se jäi pysyvästi noin sentin lyhyemmäksi kuin vasen.

Perheemme viikonloppulomalla Savonlinnassa Spahotel Casinolla sain Fysiosatamalta kutsun osallistua blogiyhteistyönä veloituksetta tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan kartoitukseen*. Se on uudentyyppinen palvelu, jossa taustalla on urheilijoiden kanssa tehty harjoittelua optimoiva kartoitus.

Kartoituksessa fysio- ja jalkaterapeutti tutkivat asiakkaan ruumiinrakenteen ja fyysisen kunnon sananmukaisesti päästä jalkoihin, selvittävät eri lihasryhmien kunnon, toimintakapasiteetin ja kuormituksen antavat sen perusteella kuntoutusohjeita.

Fysiosatama on fysio- ja jalkaterapiapalveluita tarjoava yritys, joka toimii kylpylähotellin kanssa samoissa tiloissa. Tarjolla on terapiaa ja hoitoja niin urheilijoille, hemmottelua kaipaaville kuin perinteisten selkävaivojen kanssa tuskailevillekin. 

Minua tutkivat jalkaterapeutti Merja Kukkamäki ja hänen puolisonsa, fysioterapeutti Petri Kukkamäki, jonka neuvoja ovat saaneet useat suomalaiset maajoukkuetason urheilijat, mm. keihäänheittäjä Antti Ruuskanen.

Kroppani tarina tarjosi jotakin uutta jopa Petrille ja Merjalle. Kartoituksessa terapeutit laittoivat oitis merkille etukenoisen asentoni, toispuoleisen ryhtini ja vinon hartialinjani, joka on seurausta jalkojen pituuserosta.

Leikkausten jälkeen 80-luvulla en saanut kuntoutusohjeita tai mitään muutakaan selkeää liikunnallista neuvoa aikuisiän varalle. Tokko niitä olikaan.

Olen klenkannut 30 vuotta liikeradoiltaan rajoittuneella ja lyhyeksi jääneellä jalalla, joten ei ihme, että selkä on alkanut oireilemaan. Sekä selkää että jalkaa olen kuntouttanut fysioterapeutin ohjeiden mukaan ja kuntosalilla käymällä viiden viime vuoden ajan.

Leikattu lonkka on myös huomattavan jäykkä ja jonkin verran tervettä lonkkaa heikompi, mikä aiheuttaa ylikuormitusta vasemmalle jalalle ja kipuja selkään. Selkärangassa Petri totesi myös lievän skolioosin.

Kiitosta sain keskivartalon lihasten hyvästä kunnosta, joka on paikallisen Balanssi-kuntokeskuksemme henkilökunnalta saamieni harjoitteiden tulosta. Jaloissakin on voimaa, myös leikatussa, mutta terveen jalan ylikuormituksen vuoksi oikean jalan käyttö on vähäistä. Lonkka on siksi jäykkä ja liikeradat suppeat.

Sain suureksi ilokseni selkeitä ohjeita siitä, miten kannattaa ryhtyä kuntouttamaan operoitua jalkaani ja kipuilevaa selkääni. Jalkaterapeutti  Merja antoi lisäksi suosituksen hommata kunnon työjalkineet sekä yksilöllisesti muotoillut tukipohjalliset. 

Tukipohjallisen kanssa kävelemään opettelu ja ryhdin suoristaminen vaatii terapeuttien mukaan paljon työtä. Siihen olen kuitenkin valmis, sillä sain Fysiosatamasta mukaani jotakin ihan uutta: toivoa terveemmästä, kivuttomasta huomisesta. Nyt tiedän, millä keinoilla sinne suuntaan!

*Testasin Fysiosataman palvelua veloituksetta blogiyhteistyönä.

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (1)

Sassa
1/1 | 

Silmänympärysvoide on tärkein.ihossa huomaa kiristystä jos ei huomaa käyttää. Mukaan arvontaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram