Näin jonkin aikaa sitten eräällä netin keskustelupalstalla kuvan upeasta lyhyen tukan kampauksesta, jossa hiukset laskeutuivat luonnollisesti pään muodon mukaan ja tietenkin kiilsivät komeasti. Kirjoittaja kertoi, että hänelle oli tehty hiuksiin energialeikkaus.

Erikoiselta kuulostava palvelu jäi mietityttämään erityisesti kun luin, että kyseessä on ekokampaamopalvelu. Minulla on tapana käydä leikkauttamassa tukkani oppilaitoksissa opiskelijatyönä, mutta asiaa pitempään pohdittuani päätin testata tätä ammattilaisen tekemää, erikoisempaa hiuskäsittelyä.

Varasin ajan Helsingin keskustasta Lumo Helsinki -kampaamosta. Kerroin kampaajalle, että oli otollinen aika energialeikkaukselle, sillä hiukseni olivat saaneet kasvaa roimasti yli mallin, olivathan ne olleet leikkaamatta peräti kolmen kuukauden ajan!

Kuontaloni ennen energialeikkausta
Kuontaloni ennen energialeikkausta

Ihmettelin kampaajalle mistä se energia muka leikkaukseen tulee ja miten tällainen palvelu varsinaisesti eroaa tavallisesta leikkauksesta. Hän kertoi, että energialeikkaus aloitetaan aina hiuspohjan hieronnalla, joka perustuu intialaiseen päänhierontaan. Siinä käytetään öljyä ja asiakkaan niin halutessa myös eteerisiä tuoksuja.

Hieronta olikin yllättäen mukava elämys. Olen kerran käynyt intialaisessa päähieronnassa oikein intialaisen henkilön käsittelyssä ja sillä kertaa tuntui, että hiukset revitään irti päästä. Tällä kertaa kyseessä oli lempeämpi, aika pitkä ja rentouttava hiuspohjan öljyhieronta.

Hieronnan jälkeen hiukset pestiin huolellisesti ja aloitettiin itse energialeikkaus. Siinä leikkaustekniikka poikkeaa tavanomaisesta siten, että kaikki hiusosiot leikataan 90 asteessa luonnollisten kasvusuuntien mukaan, eikä niitä rikota tai ohenneta.

Tavallisesta kampaamosta poiketen hiuksiini käytettiin ainoastaan luonnonmukaisia tuotteita: John Master's Organicsin shampoota, hoitoainetta ja myös hiusvahaa. Jälkimmäinen tuntui niin hyvältä, että haluaisin ostaa sitä itsellenikin. Yleensä päänahkani ärsyyntyy hiusvahasta, mutta tällä kertaa ei käynyt niin.

Normaalistikin minulle yleensä tehdään leikkaus, jossa ei ole teräviä kulmia, vaan hiukset laskeutuvat pehmeästi pään muotojen mukaan. Siinä mielessä energialeikkaus ei tuonut kuontalooni mitään radikaalisti uutta. Energialeikkauksen hinta oli 85 euroa.

Lopputulos oli mielestäni varsin mukiinmenevä, vai mitä mieltä sinä olet?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Kiva leikkaus - itsellani saman tyylinen, mutta ei mitaan energialeikkauksia tms. Taalla Espaniassa (tai ainakin minun luottokampaajalla)💆 hierotaan aina, joskin pesun yhteydessa. Ja leikkaajan taito on se joka takaa lopputuloksen.....
Oletko koskaan ajatellut, etta sinulle sopisi myos vahan pidempi, ei ihan noin tasaleikattu otsatukka??💇
Hyvaa syksya !! Ja kirjoitusintoa - seuraan blogiasi, milloin se pulpahtaa tanne facebookiin ❤

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015
2/2 | 

Moikka ja kiitos viestistä, kivaa kun kommentoit 😊 Itse asiassa normaalisti otsatukkani ei ole noin tasainen vaan se leikataan "sulkamaisesti" epätasaisesti, usein veitsellä. Tällä kertaa se ei käynyt koska energialeikkauksessa ei käytetä veistä.

Mukava kuulla, että piipahdat usein lukemassa sepustuksiani 💓 Pidetään yhteyttä!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram