Meillä oli tässä eräänä päivänä mysli loppu. Kaapista löytyi vain kaurahiutaleita, mutta minun ei yhtään tehnyt mieli puuroa.

Onneksi. Päätin nimittäin pitkästä aikaa paahtaa uunissa mysliä, jonka reseptin sain viitisen vuotta sitten Helsingin Astangajoogakoulun kesäretriitin kokeilta. Retriitissä tarjoiltiin ihanaa vegeruokaa, mutta tämä mysli oli kyllä kaikista pöperöistä parasta!

Myslin tekemiseen ei mene kuin alle puolisen tuntia. En tajua, miksi en tee sitä useammin. Reseptin ainoa huono puoli on se, että perhe syö myslin ennätysnopeasti loppuun.

Myslin virallinen ohje on tässä alla, mutta itse yleensä sovellan sitä niin, että siitä tulee joka kerta hieman erilaista.

4,5 dl kaurahiutaleita

1 dl auringonkukansiemeniä

0,5 tl suolaa

1 tl kanelia

---

0,5 dl rypsiölyä

0,5 dl hunajaa tai siirappia

---

3/4 dl kuivattuja aprikooseja

3/4 dl kurpitsansiemeniä

1 dl rusinoita

  • Sekoita yhteen kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, suola ja kaneli.
  • Sekoita toisessa astiassa hunaja ja rypsiöljy. Kaada ne seoksen päälle ja puristele seos käsin tai sekoita puukauhalla niin, että siitä tulee "murotaikinaa".
  • Paista taikinaa 150-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Tämän jälkeen avaa uuninluukku ja sekoita seosta.
  • Anna seoksen paistua vielä 5 minuuttia, sekoita taas ja lisää joukkoon kurpitsansiemenet.
  • Paista mysliä vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se alkaa olla sävyltään sopivan ruskeaa.
  • Jäähdytä ja lisää aprikoosit sekä rusinat.

Itselläni ei tällä kertaa sattunut olemaan ollenkaan siemeniä, mutta käytin seokseen sen sijaan hasselpähkinärouhetta, jonka laitoin mukaan alkuvaiheessa auringonkukansiementen sijaan.

Kurpitsansiementen sijaan paahtamisen toisessa vaiheessa laitoin seokseen kourallisen kookoslastuja sekä muutaman parapähkinän.

Minulla ei myöskään ollut erikseen aprikooseja ja rusinoita mutta oli kyllä sekoitus erilaisia kuivattuja hedelmiä, jotka sekoitin jäähtyneeseen mysliin.

Ja hyvää tuli! Erinomaista esimerkiksi kauramaidon kanssa...

Ohjeen mukaan mysli säilyy suljetussa purkissa vain viikon verran mutta uskon, että se säilyisi pitempäänkin. Tosin meillä se on aina syöty muutamassa päivässä...

Oletko sinä tehnyt itse mysliä?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat