Enpä olisi ikinä uskonut kirjoittavani noita otsikon sanoja.

Meillä on suvussa paljon opettajia. Vanhempani ovat opettajia, puolisoni on opettaja, äidin puolen suvussa on opettajia, puolison lähisuvussa on opettajia.

Vannoin aikoinaan pyhästi, että minusta ei koskaan tulee opettajaa, koska tiedän liian hyvin, mitä opettajan työ on. Nyt olen reilut puoli vuotta opettanut joogaa, ja ihastun sivutyöhöni päivä päivältä enemmän. Miksi?

1. Jokainen tunti on valtava kehityshaaste

Toisten opettaminen on uskomattoman vaativa työ. Sitä tehdään koko persoonalla.

Jokainen uusi tunti on pienimuotoinen performanssi, johon on valmistauduttava huolella. Jokaisella tunnilla olet avoimesti esillä toisten edessä, heikkouksinesi ja vahvuuksinesi.

Kaiken tämän vuoksi ajattelin, että en koskaan pystyisi opettamaan kenellekään yhtään mitään. Toki päätyöni puitteissa valmennan ihmisiä, mutta silloin aiheena on oma erityisosaamiseni, josta olen kerännyt parinkymmenen vuoden verran kokemusta.

Mutta joogan opettaminen, liikunnan ohjaaminen. Minähän olin koululiikunnassa mätämuna. En olisi ikinä uskonut, että jonain päivänä ohjaisin ryhmäliikuntaa, mutta niin vain teen sitä.

Opettaminen on joka kerta todellinen askel omalle epämukavuusalueelle - ja juuri se on alue, jossa tapahtuu kehitystä!

2. Muita opettamalla oppii itse

Tärkein syy, miksi halusin joogaopettajaksi oli se, että haluan oppia lisää muita opettamalla. Toistaiseksi tärkein oppimani läksy on se, kuinka erilainen jokainen keho on. 

Joogaliikkeissä eli asanoissa on perusidea, jonka mukaan liikettä lähdetään työstämään, mutta jokainen keho toimii eri lailla. Jokaisella keholla on oma tapansa saada aikaan toivottu vaikutus.

Näin ollen parinkymmenen oppilaan ryhmässä saattaa hyvinkin olla parikymmentä erilaista versiota asanasta. Tämä on kiehtovaa, enkä koskaan kyllästy seuraamaan ja tutkimaan sitä.

3. Opettamalla voi jakaa muille sitä hyvää, minkä on löytänyt

Tämä on varmaan suurin syy, miksi nautin joogan ohjaamisesta. Jooga on noin kymmenen vuoden ajan tuonut omaan elämääni niin paljon hyvää: uutta itsetuntemusta, itsensä hyväksymistä ja jokaisen tunnin jälkeen sanoinkuvaamattoman hyvän olon. Mahtavinta on päästä todistamaan, kuinka tämä tapahtuu myös oppilaissa.

Ohjaan tällä hetkellä seitsemää ryhmää eri puolilla Uudellamaalla. Ryhmissä on eri-ikäisiä, -kokoisia ja -näköisiä ihmisiä, joilla on moninainen liikunnallinen tausta.

Yhteistä kaikille oppilailleni on liikkeen ja hengityksen tuoma onni. Kun 60-90 minuuttia keskittyy joogaharjoitukseen, seuraa omaa hengitystään ja nauttii liikkeestä, on tunnin jälkeen pikkuisen parempi ihminen.

Siksi minä haluan ohjata joogaa. Vaikka ennen tuntia, pitkän työpäivän jälkeen olen usein uupunut, olen tunnin jälkeen täynnä intoa ja energiaa. Tuntuu, että maailmasta on tullut vähän parempi paikka.

Millaisia kokemuksia sinulla on opettamisesta tai joogasta?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat