Olen aikaisemmin kertonut täällä blogissa koiramme Napsun nivel- ja vatsavaivoista, joita on tutkittu perusteellisesti. Viimeisen puolen vuoden aikana Napsusta on otettu jos jonkinlaisia kokeita, saatu eri diagnooseja ja kokeiltu eri ruokavalioita. Jonkin aikaa sitten käytin Napsua osteopatiassa Espoossa sijatsevassa Dogeaze-hoitolassa

Epäröin ensin Napsun viemistä tällaiseen "erikoishoitoon", sillä koiramme ei ole mikään kilpaurheilija vaan aivan tavallinen kotikoira.  Mutta sen jälkeen, kun luontaistuotteista ja nivellääkkeistä huolimatta koira järsi toistuvasti vasenta kyynärpäätään päätin, että kaikkea kannattaa testata.

Asiantuntijoiden mukaan osteopaattinen hoito sopii kaikille koirille ja kissoillekin ikään tai harrastuksiin katsomatta. Se sopii myös pennuille.

Napsulle annettu  hoito ymmärtääkseni vahvistaa eläimen elimistön omia puolustusmekanismeja, eli auttaa elimistöä parantamaan itse itseään.

Jos koiran keho on epätasapainossa pitkään, kehon kuormitus jakautuu epätasaisesti, eikä keho enää kykene parantamaan itse itseään. Epätasapaino voi johtua pitkään kestäneestä virheellisestä liikkeestä, vammasta tai sairaudesta.

Napsua käsiteltiin vajaan tunnin verran. Käsittely ei ollut mitenkään suurieleistä vaan pikemminkin näytti siltä, että terapeutti vain tunnusteli, siveli ja paineli koiraa eri puolilta kehoa hellävaraisesti.

Hoito kuitenkin vaikutti ihmeellisesti. Hoidon lopuksi esimerkiksi Napsun takajalka, joka ei aiemmin noussut kovinkaan korkealle, liikkui nyt vaivattomassa kaaressa ylös alas.

Näimme siis omin silmin, kuinka hoito tasapainotti kehon jännitteitä niin, että kudokset rentoutuivat ja palautuivat normaaleihin toimintoihinsa.

Osteopaattisen hoidon jälkeen saimme Napsulle myös laajasti ruokintasuosituksia. Terapeutti suositteli raakaruokintaa, sillä nappuloissa kuulemma on niin paljon lisäaineita, että nekin voivat aiheuttaa koiran elimistölle pulmia.

Itse käsittely oli todella tehokas ja Napsu liikkui sulavasti sen jälkeen. Myös tassun pureminen väheni välittömästi hoidon ansiosta.

Sen sijaan ruokavaliosuositukset eivät meille oikein sopineet. Arvelin, että osa Napsun pitkään jatkuneesta huonosta olosta johtui närästyksestä, joten ostin sille erilaisia vähärasvaisia raakalihoja ruoaksi, joiden ei ainakaan pitäisi närästää: poroa, kalkkunaa, hevosta ja jonkin verran sikaakin.

Ainoa liha, jota Napsu suostui lopulta syömään, oli kalkkuna. Poroon se ei koskenutkaan, hevosta se erehtyi syömään hiukan toiseen lihaan sekoitettuna ja tämän kokeilun jälkeen se ei enää huolinut sianlihaakaan.

Täysi raakaruokinta tuntui myös todella työläältä, koska lihan lisäksi piti huolehtia, että koira sai mm. D- ja B-vitamiinit purkista, raa'assa lihassa kun ei ole niitä. Napsun pilleriarsenaali olikin melkoinen, kun noihin lisättiin MSM-glukosamiini-valmiste, jota se syö nivelrikon takia...

Koko raakaruokintakokeilun ajan koiran olo vaikutti jotenkin huonovointiselta. Se nieleskeli ja maiskutteli närästyksen takia paljon aterioiden jälkeen, aamuyöllä ja aamuisin, ja söi usein ruohoa tyhjään mahaan. Närästyksen vuoksi se myös jatkoi tasunsa puremista.

Erään reissun jälkeen, kun pakastin olikin tyhjä, annoin Napsulle ilta-ateriaksi eläinlääkärin määräämiä Royal Canin Gastro Intestinal -nappuloita, jotka on tarkoitettu nimen omaan ruoansulatusvaivoista kärsiville koirille. Sen aterian jälkeen Napsu ei maiskutellut ja nieleskellytkään kovin paljon, joten annoin nappuloita uudestaan seuraavallakin aterialla ja lopulta siirryimme kokonaan niihin.

Nykyäään Napsu voi mainiosti syömällä erikoisnappuloita, kaikista niiden lisäaineista huolimatta. Se juoksee ja hyppii kuin gaselli, eikä sen liikkeistä uskoisi, että sillä on toisessa etutassussa alkava nivelrikko. 

Annan Napsulle toisinaan illalla raa'an kananmunan nappuloiden kera. Tämä kuulemma parantaa turkin kuntoa - ja kyllä sen turkki kiiltääkin!

Lemmikkimme korvat ovat siistit, sillä ei ole missään hiivaa ja sen vatsa toimii normaalisti. Napsu siis alkaa olla taas ihan hyväkuntoinen nuorimies.

Napsun hoidosta oli myös minulle erikoinen hyöty. Olin aikaisemmin kitsastellut ja uskotellut itselleni, ettei minulla itselläni ole varaa säännölliseen hierontaan.

Sen jälkeen, kun maksoin koiran terapiasta 65 euroa päätin kuitenkin, että voisin investoida saman verran myös omaan hyvinvointiini. Niinpä varasin itselleni viiden kerran hierontasarjan, ja sen jälkeen olen känynyt sännöllisesti hierojan käsittelyssä. 

Asiantuntevan hoidon ansiota voimme nykyään molemmat mukavasti, Napsu ja minä.

Oletko sinä käyttänyt lemmikkiäsi erikoisessa hoidossa?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (3)

Tepa & Iiris
1/3 | 

Hei,
Kiva että Napsu kuntoutuu.
Oma koirani on käynyt laserhoidossa, mutta se ei sovi koirille joilla on ulkoisia ( ja sisäisiä) kasvaimia.Myös neula-akupunktiossa käytiin kokeeksi, ei pitänyt.Vakuutusyhtiö korvasi selän välilevynpullistuman vuoksi lääkärin lähetteellä 5 x 55€ koirahierontaa missä omistajalle myös opetettiin venyttelyliikkeet.Uiminen koirien uimahallissa uimaliivi päällä on tuonut notkeutta.
Kaikkea hyvää Napsulle

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Moikka Tepa ja kiitos kommentista! Laserhoito kuulostaa kiinnostavalta - mihin se auttaa? 

Olen itse käynyt kerran akupunktiossa ja ymmärsin, että sitä tosiaan tehdään myös koirille. Se ilmeisesti voi auttaa erilaisiin kiputiloihin, vai kuinka?

Mukavaa kuulla, että saitte vakuutusyhtiöstä tukea hierontaan. Välilevynpullistuma on inhottava juttu sekä koiralla että ihmisellä...

Monet tuttavani ovat kehuneet kovasti koirien uimahalleja, niitä täytyisi meidänkin kokeilla =)

Kivaa uutta viikkoa sinulle <3

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Koiraystävä
2/3 | 

Koirasi tarvitsee Sinua.Enemmän kun tiedätkään.Asuessani ulkomailla minulla on yhteensä ollut 15 ihanaa koiraa.Ja,jokaista onrakastwttu,hoidetta.Ei,että olisin ÄITI koiralleni.Kukaan ihminen EI ole äiti tai mami koiralleen! We are best friends,forever.Kiitos että olet koirasi best friend!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram