Juhannus. 
Kivet sihahtelevat kun heitän löylyä kiukaalle. Hetken on hiljaista, sitten aloitamme rauhallisen juttelun.
Saavista kauhomani vesi on kylmää. Nostan saavin pääni yläpuolelle, kumoan sen. Kylmä vesi valuu hiuksistani varpaisiin saakka.
Vaatteet tuntuvat nihkeiltä kun vedän ne kosteaa ihoa vasten. Sihautan kolapullon auki ja nostan pullonsuun huulilleni. Juoman pienet poreet virkistävät, hymyilen.
Syömme raparperipiirakkaa. Otan pienen palan, raparperit ovat kirpeitä kielen päällä, mutta taikina makeaa. Nuuhkaisen teekuppini kevyttä höyryvanaa. Mansikka, mustikka ja mustaherukka sulautuvat tuoksussa yhteen.

Oliko sinunkin juhannuksesi tuollainen? Mökillä leppoisaa rauhoittumista, huolien unohtamista. Mikäli oli, kannattaa viimeistään nyt tehdä pikainen katsaus maailman menoon.

Katsotaanpas, mitä oikein on tapahtunut… Neljä asiaa, jotka tiivistävät juhannuksemme:

  • Juhliessamme menehtyi kuusi ihmistä. Etukäteen nettien viestipalstojen arviot lentelivät 120 ja 0 välillä sinne ja tänne. Todellisuudessa kuolemantapauksia on viimeisimpien tietojen mukaan sattunut kuusi, joista viisi hukkumisia. Vaikka luku onkin liikaa, on se silti vähemmän, kuin viime vuonna, jolloin kuolemia sattui 11. Osanottoni omaisille.
  • Tanssimme (melkein) maailmanennätyksen! Ylen toteuttaman Hulahula Suomi- kampanjan tarkoituksena oli saada koko Suomi tanssimaan Robinin Hula hula- kappaletta kello kymmeneltä illalla, juhannusaattona 23. 6.
    Ennätyksen hallussapitomaa Hollannissa oli vuonna 2006 tanssinut noin 265 000 tanssijaa yhtä aikaa.
    Valitettavasti meidän suomalaisten tanssijamäärä jäi 220 000:n. Ennätysyritys kuitenkin televisioitiin, ja telkkarin kautta hanke tavoitti yhteensä 654 000 suomalaista. Mukaan hankkeeseen ilmoittautui noin 10 000 juhlapaikkaa.
    Eli vaikka ennätys ei meille kolahtanutkan, niin aikamoisen tempauksen me järjestimme. Hula hulaa tanssittiin muuallakin kuin Suomessa, aina Afrikkaa myöten. Vau, niin sitä pitää!
  • Muitakin tapahtumia oli paljon. Esimerkiksi unohtumaton Kilpisjärven Juhannushiihto järjestettiin 72. kerran. Myös Savon Sanomien pitämät suositut Juhannusneito-kisat järjestettiin, tällä kertaa Vesileppiksessä. Saariselällä kullankaivajatkin pitivät oman juhannuskisansa. Kaiken kaikkiaan tänä vuonna vietettiin melkoinen festari- ja tapahtumajuhannus.
  • Juhlimme melko viileissä tunelmissa. Tällä tarkoitan säätä. Se vaihteli suurinpiirtein 20-17 asteen välillä. Yöllä lämpöä kertyi 10-7 astetta. Aurinko entään paistoi, suurilta sateilta vältyttiin. Lämpimintä oli Varsinais-Suomessa. 

Hauska juhannushan meillä oli!

Millainen sinun juhannuksesi oli? Mitä muuta merkittävää maassamme juhannuksena tapahtui?

Terveisin, Venla

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram