Tip. Tip. Tip. Tap. Tip. Tip. Tip. Tap. Tip. Tip. Tip. Tap.

Sadepisarat iskeytyvät kattoikkunaan. Päästän syvän huokauksen ja retkahdan sänkyyni, peittojen ja tyynyjen alle. Kaivan kännykän esiin ja avaan YouTuben. Taas kokonainen päivä löhöilyä vällyjen välissä kännykkä kourassa. Suomen kesä.
 
Paitsi ettei noin tarvitse tehdä. Sateella on tekemismahdollisuuksia vaikka kuinka paljon. Me emme vain aina keksi niitä. Ainakaan minä en.

Olen vannoutunut sadepäivävelttoilija. Sen takia päätinkin haastaa itseni keksimään asioita, joita voi tehdä sateella. Toivottavasti nämä “keksintöni” auttavat jotakuta toistakin saamaan päänsä ylös tyynystä hauskaa pitämään.

  1. Lue kirjoja. Tämä on se klassinen vinkki jonka varmasti itse kukin on kuullut. En kuitenkaan voi sivuuttaa sitä, niin hyvä se on. Tunnetusti kirjatoukkana tämä vinkki on aina kolahtanut minuun. Jos et jaksa, halua tai muulla tavalla pysty lukemaan kirjaa, voit kuunnella sen äänikirjana.
  2. Leivo. Leipominen on kivaa, ja saa koko talon tuoksumaan hyvälle, ainakin kaikilla jauhopeukaloilla. Ja vaikka leipominen ei olisikaan vahvinta alaasi, netistä löytyy aina helppoja ja yksinkertaisia reseptejä. Mikäli sadeputki jatkuu pidempään ja alat pelätä sokerimyrkytystä, kokeile sokerittomia raakakakkuja. Osa niistä voi olla ehkä hiukan haastavampia valmistaa, mutta niiden maku on vaivan arvoinen!
  3. Opettele jokin uusi taito. Oletko aina halunnut oppia puhumaan saksaa tai soittamaan kitaraa? Sadepäivät ovat hyvä aika toteuttaa haaveesi! Kieliä ja soittimien soittamista voi näet opiskella netissä ilmaiseksi.
  4. Tee sudokuja. Mummojen hommaa? Höpö höpö. Sudokut kehittävät matikkapäätä ja loogista päättelykykyä huimaavaa tahtia. Lisäksi ne ovat hauskaa ajanvietettä. Jos pidät sudokuista, kokeile myös ristisanatehtäviä. Ne ovat hieman erilaisia, mutta hauskoja ratkottavia kuten sudokutkin.
  5. Kirjoita. Kirjoittaminen karkoittaa tehokkaasti niin tylsyyden kuin surullisuudenkin - ainakin minulla. Kirjoittaa voit mitä tahansa: päiväkirjaa, runoja, nuotteja, lehtiartikkeleita… Lista on loputon.
  6. Mene ulos! Kukaan meistä ei ole sokerista tehty, vettähän se vain on. Jos lähdet vaikka lenkille, ei ainakaan tule kuuma. Ylös, ulos ja sateeseen vain!

Mitä sinä teet sateella?

Terveisin, Venla

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram