Sanotaan, että aikuisena on vaikeaa saada uusia ystäviä. Se on pitänyt täydellisesti paikkansa omalla kohdallani.

Ruuhkavuosina yhteys lapsuudenystäviin ja opiskelukavereihin on kadonnut. Olen myös vaihtanut työpaikkaa tiheästi, joten työkavereihinkaan ei ole ehtinyt muodostua kovin läheisiä välejä.

Toisaalta ruuhkavuosia on turhaa syyttää tilanteesta. Luulen, että olen myös tietoisesti pitänyt etäisyyttä uusiin ihmisiin.

Nämä henkilökohtaiset muurini jouduin ylittämäään kuluneiden 18 päivän aikana, kun osallistuin joogaopettajakoulutukseen Mallorcalla. 

Jooga ei ole vain liikuntaa vaan se on ennen kaikkea matka omaan sisimpään. Tätä matkaa teimme yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa.

Kahden ja puolen viikon aikana itkimme yhdessä monet itkut, nauroimme niin että sisuskalut meinasivat tulla ulos, hikoilimme, jännitimme, pelkäsimme ja kerroimme toisillemme suurimmat salaisuutemme.

Tajusin, että ystävystyminen on kiinni ennen kaikkea omasta asenteesta. Ymmärsin esimerkiksi nämä asiat

  1. Älä ole ennakkoluuloinen. Vaikka näennäisesti sinulla ei olisi mitään yhteistä toisen ihmisen kanssa, hänen sisältään saattaa löytyä sukulaissielu, jos annat ystävyydelle mahdollisuuden.
  2. Ole avoin ja rehellinen. Mitä enemmän annat itsestäsi, sitä lähemmäs pääset toista ihmistä.
  3. Osoita empatiaa ja vastavuoroisuutta. Vaikka uusi, ihana ystäväsi olisi maailman paras kuuntelija, tarjoa hänellekin suunvuoro ja mahdollisuus jakaa omaa kuormaansa sinun kanssasi.
  4. Vedä omat rajasi. Jos olet hieman introvertti kuten minä, toisinaan valtava määrä suuria tunteita, ihmisiä ja vuorovaikutusta voi uuvuttaa. Silloin on ihan ok sanoa, että haluat olla hetken itseksesi. Siitä ei kukaan voi loukkaantua.
  5. Löydä sisäinen lapsesi, riehaannu ja mene mukaan yhteiseen riemuun. Itse olen näin aikuisiällä alkanut käyttäytyä suurimman osan ajasta liiankin hillitysti. Mutta aina ei tarvitse eikä kannata kontrolloida itseään. Myös iloiset tunteet voivat olla suuria ja aikuinenkin voi hassutella ja irrotella kuin lapsi. Tekee hyvää päästää välillä irti ulkopuolelta asetetuista käytössäännöistä ja tehdä itsestään pelle. Ei se mitään ota, mutta voi antaa paljon!

Miten sinä olet löytänyt aikuisena uusia ystäviä?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram