Enpä olisi ikinä uskonut, että tutusta ja turvallisesta Nuuksion kansallispuistostakin voi löytyä uusia, tuntemattomia reittejä! Niin meille kävi, kun päätin viedä lapset eväsretkelle, mutta käännyin väärästä risteyksestä.

Asumme aika lähellä Nuuksiota, joten kansallispuistossa tulee samoiltua säännöllisesti. Monet muut Nuuksion reitit kuten Haukkalammen reitti, Kaarniaispolku ja Klasarinkierros ovat jo liiankin tuttuja.

Päätimme lasten kanssa lähteä pitkästä aikaa Haukkalammelle, mutta Vanhaa Turuntietä ajellessani käännyinkin hieman liian aikaisin risteyksestä, jossa luki Nuuksio. Tie vei meidät hotelli Nuuksion pihaan Siikajärvelle, josta alkoi Korpinkierros.

Onni onnettomuudessa - Korpinkierros oli aivan ihana reitti! Se on erämainen, vaihteleva reitti, jonka varrelta löytyi muutama tulentekopaikka.

Patikoimme leppoisaan tahtiin, joten meiltä meni vajaan 10 kilometrin reittiin runsaat neljä tuntia. Reittiä oli helppoa seurata, sillä se oli merkattu puihin keltaisin merkinnöin. Vähän väliä vastaan tuli myös opasviittoja.

Reitti kulki alussa sammaleen peittämässä maastossa kuusien katveessa. Ikävän tunne vihlaisi, maisemat kun olivat niin samanlaiset kuin kotimme läheisessä lempimetsikössä ennen kuin se keväällä kaadettiin.

Pidimme evästauon Holma-Saarijärvellä, jossa on kaksi tulentekopaikkaa. Toinen sijaitsee saaressa ja toinen rannan tuntumassa järven toisella puolella. Me rentouduimme siellä saaressa.

Suomen suvi on ollut kummallinen tänä vuonna: usein aurinkoinen mutta kolea. Toisaalta heinäkuinen, kirkas, tuulinen ja raikas päivä oli ihan paras vaihtoehto patikkaretkelle kansallispuistossa.

Kaikki meni nappiin: lapset jaksoivat patikoida hienosti ja Napsu-koira vielä paremmin! Kukaan meistä ei kompastunut, taittanut nilkkaansa eikä edes kastellut kenkiään. Reitillä pärjäsi mainiosti lenkkareilla. 

Jos lähdet valloittamaan Korpinkierrosta kannattaa ottaa huomioon, että reitillä on suhteellisen jyrkkiä mäkiä ja maasto on vaihtelevaa. Reitillä kuljetaan paljon loivien kallioiden sekä pitkospuiden päällä, mitkä voivat sateella olla liukkaita.

Joogakurssilla eräässä harjoituksessa tehtävänä oli miettiä, mitä tekisit jos saisit tietää, että on vain kuusi kuukautta elinaikaa jäljellä. Ajattelin heti, että viettäisin enemmän aikaa luonnossa. Maailmanympärimatka eksoottisiin maihin ei tullut ollenkaan ensimmäisenä mieleen vaan suomalainen, hiljainen, suhiseva metsä.

Päätin tuon harjoituksen aikana, että jatkossa haluan tehdä useammin kuten sydämeni sanoo. Olen onnellinen, että sain toteuttaa päätöksen jo näin pian paluuni jälkeen.

Mikä on sinun lempireittisi Nuuksiossa?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (4)

Maisa80
1/4 | 

En ole koskaan käynyt Nuuksiossa, mutta tarkoitus olisi käydä tänä kesänä... Saa nähdä toteutuuko. Tykkään samoilla luonnossa ja kiva myös käydä uusissa kohteissa, aina tilaisuuden tullen! :) Nuuksio on varmasti hieno paikka!

Valmiiseen pöytään
2/4 | 

Omat suosikkini Nuuksion lähialueelta ovat Salmen ulkoilualue (https://www.hel.fi/static/liv/2014/salmi.pdf) ja Luukki (https://www.hel.fi/static/liv/2014/luukki.pdf).

Salmessa kiersin Tapion taipaleen ja Luukissa keltaisen reitin. Molemmissa pystyy kierätämään noin 10 kilometrin matkan vaihtelevissa maisemissa. Reitit on hyvin merkitty ja mielestäni näissä molemmissa on hiukan vähemmän muita ulkoilijoita kuin Nuuksion varsinaisilla reiteillä. Suositus siis molempiin :)

Vierailija
3/4 | 

Nuuksio on hieno paikka ja sieltä löytyy paljon uutta jos osaa poiketa tutuilta reiteiltään. Se on myös hyvä paikka aloittelijallekin tutustua luontoon. Luonto tietysti tarkoittaa myös sitä, että kalliot ovat liukkaita, siellä on juuria joihin voi kompastua. Sen pitäis olla retkeilijälle itsestään selvää. Pitkospuut ovat oikeastaan tie, ilman niitä paikalla olisi suo tai hetteikkö, luontoa sekin. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat