Vuosi lähenee loppuaan. Uuden vuoden kynnyksellä on perinteisesti tapana tehdä taikoja ja rituaaleja, joiden avulla varmistetaan hyvä onni alkavalle vuodelle.

Tinan valamisen, ennustamisen tai rakettien ampumisen sijaan minä keskityn tänään olemaan onnellinen ja kiitollinen. Opin seuraavan, onnen tunnetta lisäävän harjoituksen kesällä joogaopettajakoulutuksessa, ja sen jälkeen olen säännöllisesti ammentanut siitä voimaa ja iloa arkeen.

Toivon, että sen avulla sinäkin voit huomata elämässäsi hyviä asioita, jotka kantavat sinut uuteen vuoteen.

  • Istu mukavassa, ryhdikkäässä asennossa selkä suorassa. Voit istua tuolilla tai lattialla risti-istunnassa. Mikäli istut risti-istunnassa varmista, että lantiosi on korkeammalla kuin polvet eli laita esimerkiksi tyyny tai muu koroke pepun alle.
  • Rentouta kasvot ja ojenna selkä. Tuo oikea kätesi kasvojesi eteen, ja aseta pikkusormi toiselle sieraimelle sekä peukalo toiselle.
  • Sulje vasen sierain ja hengitä sisään oikealta. Sulje sitten molemmat sieraimet, ja seuraavaksi  hengitä ulos vasemmalta. Anna keuhkojen hitaasti tyhjentyä kokonaan.
  • Seuraavaksi sulje oikea sieran ja hengitä hitaasti sisään vasemmalta.  Sulje sitten molemmat sieraimet, ja hengitä ulos oikealta. Tämä on yksi kierros.
  • Jatka vuorosierainhengitystä noin 5-10 kierroksen ajan. Sen jälkeen vapauta sieraimet ja hengitä rauhallisesti sisään ja ulos molemmista sieraimista. 
  • Anna hengityksen kulkea vapaasti. Nosta sitten molemmat kädet rinnallesi, sydämen kohdalle. Keskity ajattelemaan kolmea hetkeä, ihmistä tai asiaa, jotka tekevät sinut onnelliseksi.
  • Muistele, miltä ne tuntuvat, tuoksuvat tai maistuvat ja millaisia tuntemuksia ne herättivät kehossasi. Elä uudelleen nämä onnelliset tunteet ja tuntemukset ja koe, kuinka saat niistä jälleen uutta voimaa ja iloa.
  • Tämän jälkeen keskity miettimään lupausta tai tavoitetta tulevalle päivälle. Mieti, miten voisit olla hyvä itsellesi tai toisille - millä keinoilla voisit tehdä maailmasta hieman paremman paikan. 
  • Anna itsellesi lupaus seuraavalle päivälle, seuraavan kuukauden ajaksi ja laajenna lopulta horisonttisi koko tulevan vuoden ajalle. Tunne, kuinka sinulle rakkaat, onnen tunnetta tuottavat asiat ovat tukenasi ja kantavat lupaustasi tulevalle päivälle, kuukaudelle ja koko vuoden ajaksi.

Onnea ja rakkaudentäyteistä vuotta 2018 sinulle, rakas blogini lukija!

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram