Meillä on ollut lasten kanssa perinteenä käydä vähintään kerran kesässä myymässä tarpeettomaksi jääneitä tavaroitamme kirppiksellä. Tänä vuonna olimme ajoissa liikkeellä, ja perinne toteutui jo tänään, kun Konttitori-kirppis Vermon raviradan parkkipaikalla Espoon Leppävaarassa avautui ensimmäisen kerran tänä kesänä.

Kirppismyynti on monella tavalla kivaa ajanvietettä. Kaappeihin ja varastoon tulee tyhjää tilaa, kukkaroon lisää taskurahaa ja on mukavaa nähdä kuinka itselle tarpeeton tavara tuottaa jollekin toiselle iloa. Ja kun aurinko paistaa ja käy leppeä tuulenvire, ei kesäpäivää oikeastaan mukavammin voisi viettää.

Kirppiksellä myös oppii uutta ihmisistä. Vuosien varrella olemme bonganneet ainakin seuraavat ihmistyypit, jotka ovat edustettuina asiakkaiden joukossa:

 1. Aikaiset linnut
  Konttitori aukeaa virallisesti vasta kello 10, ja myyntipaikkojen jako alkaa periaatteessa vasta kello 9, mutta paikalle kannattaa raahautua mielellään jo hyvissä ajoin. Tulimme tänään paikalle viimeisten joukossa 9.05 ja ensimmäiset asiakkaat tulivat kyselemään levyjä tai astioita jo ennen kuin saimme auton takakontin auki.
  Muulloinkin olen havainnut, että parhaat tavarat viedään käsistä heti ennen kuin kirpputori aukeaa. Kerran myimme laatikollisen duploja muutamalla kympillä jo ennen kuin saimme edes myyntipöytää pystyyn.
 2. Mattimyöhäiset
  Ainakin Vermon kirpputorilla alkaa olla hiljaista heti puolenpäivän jälkeen, kun lapsiperheet ovat lähteneet kotiin syömään. Kahdestatoista kahteen kauppa kävi tänäänkin aika vaimeasti, kunnes tuli aika koota myymättä jääneet tavarat pois. Silloin kierroksensa aloittavat alennushaukat, jotka tulevat kyselemään kymmenellä sentillä kaikkea mahdollista, jonka näkevät vilahtavan takaisin takakonttiin.
 3. Muuttolinnut
  Suomen maahanmuuttajien elintasosta puhutaan paljon kaikkea roskaa, mutta kirpputorilla näkee todellisuuden. Tänäänkin lähes joka toinen asiakas puhui jotain muuta kieltä kuin suomea.
  Jos huntupäinen pikkutyttö haluaa ostaa leluponin ja ehdottaa hinnaksi 50 sentin sijaan 20 senttiä, on hänellä varmaan pyyntöönsä hyvä syy. Uskon, että kirpputorit ovat monelle maahanmuuttajalle ainoa mahdollisuus kokea shoppailun iloa - ainakaan tämän päivän asiakkaat eivät miltään elintasopakolaisilta vaikuttaneet.
 4. Pikkuväki
  Keski-ikäisiä ja nuoria aikuisia kierteli tänään tosi vähän kirpputorilla. He eivät omatoimisesti tulleet ainakaan meidän myyntikojullemme, mutta lasten ansiosta hekin lopulta raottivat kukkaroaan. Meillä oli jälleen paljon leluja  myynnissä - isoja leluautoja, pikku poneja ja rihkamaa - ja varmaan joka toinen ostos syntyi lasten aloitteesta.
  Venla välillä sääli vanhempia koska arveli, että moni ostos unohtuu lelulaatikon nurkkaan heti seuraavana päivänä. Toisaalta, jos haluaa ostaa lapselle pikkukamaa, eikö sitä kannata ostaa juuri käytettynä, eikä ainakaan uutena?
 5. Isovanhemmat 
  Yllättävän moni käsi, joka kävi lelulaatikolla, oli ajan uurtama. Useat isovanhemmat kiertelivät kojuja ja etsivät lapsenlapsilleen aivan tiettyjä tavaroita: ratsastusvälineitä, tietyntyyppisä legoja, tehtävävihkoja tai satukirjoja.
  Minusta on kauhean mukavaa, että isovanhemmat ostavat lapsenlapsilleen käytettyjä lahjoja. Isovanhemmat nimittäin ovat vastuussa monen lapsiperheen leluvuorista, ja olisi kamalaa jos jokainen piltin lelulahja olisi uusi - silloin maailma varmaan hukkuisi muovileluihin!

Millaisia kokemuksia sinulla on myymisestä kesäkirppiksellä?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (1)

Valmiiseen pöytään
1/1 | 

Vermon kirpputori on oma suosikkini. Siellä on "aitoja myyjiä", eli suurin osa paikalla olevista myy oikeasti käytöstä poistunutta tavaraa. Monilla rompetoreilla myyjät myyvät antiikkia tai muka-antiikkia kohtuuttomilla hinnoilla ja lähes puolet itsepalvelukirpputorien pöydistä on täynnä krääsää tai romua. Näin karkeasti sanottuna.

Vermoon on kiva mennä kun myyjistä valtaosa vaihtuu viikon aikana ja myytävä tavara on kohtuullisen hintaista. Kirppis on myös hyvin organisoitu ja siellä on kiva käydä sekä myyjänä että ostajana. Yleinen fiilis on myös hyvä, ja sateisenakin päivänä kävijöitä riittää. Kesäsunnuntaiden vakiokohde siis :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram