Olen viime aikoina tutkinut innolla marjapensaitamme, jotka pullistelevat isoja marjoja. Harmi vain, että puskien juurella kasvaa aika lailla nokkosia.

Tai ei sittenkään harmi! Kun kitkin pensaiden alustoja, keksin ottaa talteen ison kimpun polttiaisia ja kiikutin ne saunan lauteille kuivumaan. Unohdin ne sinne reiluksi viikoksi, jona aikana ne kuivuivatkin todella rapeiksi.

Riivin rutikuivat lehdet irti ja pistin ne paperipussiin, jota puristelin perusteellisesti, jotta lehdet murskaantuisivat pienenpieneksi silpuksi.

Hävettää myöntää, että en ole koskaan aiemmin kuivannut nokkosia, vaikka niitä kasvaakin runsaasti vanhalla, rehevällä pihallamme. Luin joskus jostain, että nokkoset pitäisi poimia ja kuivata nuorina, jo alkukesällä. Tästä uskomuksesta tulikin este kun tuntui, että koskaan ei ole oikea aika...

Kesäkuun joogakoulutuksessa kurssikaverini jutteli nokkosten kuivaamisesta ja kertoi kuivanneensa kaikenikäisiä ja -kokoisia nokkosia. Simsalabim - minunkin sadonkorjuultani poistui saman tien henkinen este!

Olen laittanut nokkossilppua myslin joukkoon, mutta tällä viikolla laitoin sitä myös teeleipiin. Tämä teeleipien resepti on lempparini: se on niin nopea ja helppo.

Vaikka sämpylöitä on periaatteesa helppoa leipoa, en koskaan leivo niitä, koska niihin tarvitaan hiivaa (jota minulla ei ikinä ole) ja niitä pitäisi kohottaa hetki liinan alla - eikä minulla ole siihenkään koskaan aikaa.

Näihin teeleipiin ei käytetä hiivaa vaan leivinjauhetta. Niistä on tarkoituskin tulla hieman rosoisen näköisiä, sillä taikina on vielä aika vetelää, kun sitä nostellaan pellille. Teeleivät ovat uunissa vain kymmenkunta minuuttia ja maistuvat aivan ihanilta...

Kun käytät taikinaan kauramaitoa, resepti on vegaaninen.

Superhelpot ja nopeat teeleivät

  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 5 dl sämpylä- tai spelttijauhoja
  • 5 tl leivinjauhetta
  • muutama ruokalusikallinen nokkossilppua
  • 1tl suolaa
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1 dl öljyä
  • 5 dl kauramaitoa
  • sekoita ensin kuivat aineet keskenään
  • lisää sitten kauramaito ja öljy
  • paista teeleipiä 250 asteessa 10 minuuttia

Miten sinä olet käyttänyt nokkosta?

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat