Nyt, kun koulut ovat alkaneet, ja itse käyn seitsemättä luokkaa jo kuin vanha tekijä, olemme ruvenneet oppitunneilla käsittelemään monia uusia, mielenkiintoisia asioita. Osaan esimerkiksi keittää puuroa, laskea laskutoimituksen 7-(+7) ja kertoa, mitä nationalismi tarkoittaa.

Sen lisäksi opetusohjauksessa, eli tuttavallisemmin opo-tunneilla olemme käyneet kiinnostavaa, ja tulevaisuuden kannalta hyödyllistä asiaa, jonka nimi on elinikäinen oppiminen.

Eräällä tunnilla “opo” avasi luokan oven, kun olimme istuutuneet paikoillemme. Sisälle astui kolme naista: kuraattori, terveydenhoitaja ja koulupsykologi.

Kaikkien kolmen kerrottua työstään opo esitti heille kysymyksen:

Miten päädyit juuri tähän ammattiin?

Kaikkien tarinat olivat erilaisia. Yksi oli tiennyt koko ikänsä haluavansa hoitaa lapsia, toinen oli opiskellut lähes kymmenen vuotta juristiksi ennen päätöstään vaihtaa alaa. Yksi sanoi osaavansa auttaa, sillä itsellä oli mennyt koulu penkin alle.

Naisten tarinat saivat silmäni avautumaan: maailma on aika täynnä mahdollisuuksia!

Kertomukset olivat hyvä esimerkki siitä, miten eri lailla ihmisten elämät voivat mennä; yksi tietää koko ajan mitä haluaa, toinen keksii sen vasta valittuaan jotain muuta ja kolmas pelkää, ettei mahdollisuuksia unelmaan ole. Ja vuosia myöhemmin kaikki seisovat siinä, hyvissä voimissa, tämän tavoitteen saavuttaneina.

Olen aikaisemmin ajatellut, että on vain yksi keino saavuttaa haluamansa ammatti: tietää heti mitä haluaa ja tehdä kaikkensa sen saavuttamiseksi, nuorena. Mutta nuo kertomukset saivat minut ymmärtämään, ettei se ole totta, vaan meillä on koko elämä aikaa muuttaa mieltämme.

Tunnin jälkeen ajattelin äitiäni. Hän on nelikymppinen ja opiskeli tänä kesänä joogaopettajaksi, eikä jämähtänyt paikoilleen tekemään vain samoja juttuja kuin ennenkin.

Äiti päätti toteuttaa unelmansa. Ihailen sitä.

Näiden ajatuksien myötä päätin, että pitäähän sitä minunkin tehdä jotain uutta: valitsin, että opettelen vähän kitaransoiton alkeita. Olen jo kauan miettinyt että se voisi olla hauskaa ja nyt, kun olin kotona nuhassa, päätin tarttua tuumasta toimeen.

Puolen tunnin harjoittelun jälkeen E-molli ja D-duuri menevät jo ihan hyvin.

Oletko itse opetellut uutta koko elämäsi ajan?

Terveisin, Venla

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin 

Kommentit (2)

Mansikka
2/2 | 

Hei!

Todella kiva kuulla, että oivalsit näin tärkeän asian! Olen itse päätynyt monen mutkan kautta tähän hetkeen. Ylä asteella halusin hevostenhoitajaksi ja ratsastuksenopettajaksi, samalla mielessä kaihersi ajatus kielilukioon hakemisesta. Intuitiolla laitoin lukion 1 ja hepat 2 hakupaperissa.  Kävin heppakoulun pääsykokeissa ja samalla saimme tutustua kouluun. Pääsykokeiden jälkeen koin vahvasti, ettei minun paikkani ollut siellä. Niinpä en koskaan edes soittanut pääsinkö sekä lukioon että heppakouluun. Päädyin siis lukioon kielilinjalle. Sieltä löysin tämän hetken parhaat ystäväni, sain takaisin uskon oman musikaalisuuteeni, joka ala- ja ylä asteella oli muutaman opettajan toimesta hyvin lynkattu. Haaveissa kiilsi ura biologian parissa, merinisäkkäiden kanssa. Tie sinne oli lopulta niin hankala (olisi pitänyt hakea lukuisia eri stipendejä, jotta olisi voinut lähteä ulkomaille yliopistoon ja se ei siinä elämäntilanteessa ollut mahdollista) että vaihdoin lennossa alaa. Päädyin välivuoden jälkeen opiskelemaan Sosionomiksi. Nyt olen muutaman työvuoden jälkeen jälleen opiskelija, hain ja pääsin  Helsingin yliopistoon lastentarhanopettajakoulutukseen. Elämä voi siis kulkea montaa eri rataa ja aina ei edes tiedä mihin päätyy! Mikään opiskelu ei koskaan ole turhaa ja samaan lopputulokseen voi päätyä montaa kautta. Tsemppiä ylä asteen alkuun ja ihanaa syksyä :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram