Meillä oli Venlan kanssa viime lauantaina harvinainen päivä: lähdimme Espooseen Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavarataloon ja saimme poseerata useamman tunnin kameran edessä.

Saimme blogimme kautta mahdollisuuden toimia Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiotuotteiden kesä- ja syysvaatteiden valokuvamalleina. Olin ihan onnesta soikeana, kun meille tarjottiin tätä tilaisuutta! Olen päivätyöni puolesta toisinaan poseerannut kameran edessä, mutta Venlalle kokemus oli ensimmäinen.

Merkittäväksi päivän teki se, että kyse oli nimen omaan Kierrätyskeskuksesta ja Plan B -uusiotuotteista. Minkä tahansa brändin malleiksi emme haluaisi antaa kasvojamme, mutta tämä on eri asia.

Plan B - uusiotuotteita kotimaisena käsityönä

Olen jo jonkin aikaa fanittanut käsityönä tehtäviä Plan B -tuotteita, ja ihastukseni ei osoita loppumisen merkkejä. Plan B -vaatteet ovat iloisenvärisiä, hauskoja, niissä on oivaltavia yksityiskohtia, laadukkaat materiaalit ja istuva leikkaus. Ja brändissä on kyse kankaiden uudelleenkäytöstä, trashionista, sillä kaikki vaatteet tehdään kierrätysmateriaalista.

Plan B on ollut markkinoilla jo kymmenkunta vuotta, mutta itse törmäsin mallistoon vasta viime vuoden puolella.  Brändin nimissä myydään erilaisia ekologisesti ja eettisesti tuotettuja vaatteita ja asusteita sekä sisustustuotteita ja huonekaluja. Kaikki tuotteet ovat kotimaista käsityötä.

Jonkin aikaa sitten saimme Venlan kanssa mahdollisuuden osallistua Kierrätyskeskuksen Suomenojan tavaratalossa vapaamuotoiseen Plan B -muotinäytökseen. Niinpä tämä valokuvaussessio oli hieno jatko trashion-mallinurallemme!

Kierrätyskeskuksen valokuvaaja Heikki Kivijärvi oli hyvin kärsivällinen meidän amatöörimallien kanssa ja löysi meille jos jonkinlaista kuvausrekvisiittaa!
Kierrätyskeskuksen valokuvaaja Heikki Kivijärvi oli hyvin kärsivällinen meidän amatöörimallien kanssa ja löysi meille jos jonkinlaista kuvausrekvisiittaa!

Mekkojen lisäksi laukkuja, ulkovaatteita ja sisustustuotteita

Plan B -mallistossa on eniten mekkoja ja tunikoja mutta tuotteiden joukosta löytyy myös laukkuja, pussukoita, ulkovaatteita ja jopa huonekaluja sekä sisustustuotteita. Plan B:tä myydään Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalossaSuomenojan kaupassa, Itäkeskuksen kaupassa sekä verkkokaupassa.

Plan B -vaatteisiin käytetään Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja puuvillakankaita, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan, sillä niissä voi olla tahroja, reikiä tai auringon haalentamia kohtia. Kankaista käytetään priimakuntoiset osat ja näin saadaan pelastettua uuteen käyttöön sellaisiakin kankaita, jotka muuten päätyisivät roskiin. Myös tuotteissa käytetyt ompelulangat ovat lahjoituksia.

Monet malliston vaatteet valmistetaan esimerkiksi verhoista, pöytäliinoista ja Kierrätyskeskukseen saapuneista pakanlopuista. Kankaiden joukossa on myös tunnettua designia kuten Marimekkoa ja Finlaysonia. 

Plan B -kesämekot on tehty laadukkaista kankaista. Kuvaustiimi huolehti, että mekon jokainen laskos oli ojennuksessa, ja me saimme vain nautiskella...
Plan B -kesämekot on tehty laadukkaista kankaista. Kuvaustiimi huolehti, että mekon jokainen laskos oli ojennuksessa, ja me saimme vain nautiskella...

Coming soon: somia kesämekkoja ja aivan uudenlaisia syystakkeja...!

Me pääsimme poseeraamaan kameran eteen ensin pirteänvärisissä kesämekoissa, joissa osassa oli pikku hihat ja toisissa kekseliäs, nyörillä kiristettävä pääntie. Näiden mekkojen kankaat ovat todennäköisesti eläneet edellisen elämänsä esimerkiksi ikkunaverhoina. Mekot tulevat ihan pian myyntiin Kierrätyskeskuksen myymälöihin ja verkkokauppaan.

Plan B -malliston syksyisemmät mallit syntyvät esimerkiksi villasekoitekankaista. Mekkojen jälkeen saimmekin yllemme muutamia aivan uunituoreita uutuustuotteita: takkeja, joihin asiakkaat saavat vaikuttaa.

Kierrätyskeskus alkaa nimittäin syksyllä myydä upeita syystakkeja, joihin käytettävät villakankaat asiakas saa valita itse. Takki ommellaan sellaisen valmiin mallin mukaan, joka sopii monenlaiselle kropalle, joten kyseessä ei ole varsinainen mittatilaustyö ja hintakin pysyy kohtuullisena.

Kierrätettynä saa kaiken mitä voit kuvitella

Minulle kenties hätkähdyttävin kuvauspäivän elämys oli kuitenkin kulissientakainen kierros Kierrätyskeskuksen tiloissa kuvien ottamisen jälkeen. Pääsimme kurkkaamaan verhoomoon, verstaaseen sekä ompelimoon, jossa Plan B -tuotteet syntyvät.

Kiersimme valtavissa lajitteluhalleissa, jotka olivat täynnä hyväkuntoista tavaraa: kasoja, röykkiöitä, pinoja ja pusseja, joissa oli vaatteita käyttötavaraa, kirjoja, elektroniikkaa, astioita - oikeastaan kaikkea, mitä ihmismieli voi kuvitella!

En tajunnutkaan aikaisemmin, että Kierrätyskeskuksesta voi ostaa myös esimerkiksi takuuhuollettuja kodinkoneita, polkupyöriä sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. En myöskään tiennyt, että Kierrätysmyymälöistä voi lainata peräkärryjä ja kuljetuspyöriä, ja keskukset tarjoavat työttömille työnhakijoille määräaikaista työtä sekä tukea jatkotyöllistymiseen. Tiesitkö sinä? 

Täällä Kierrätyskeskuksen Nihtisillan ompelimossa syntyvät ihanat Plan B -uusiotuotteet!
Täällä Kierrätyskeskuksen Nihtisillan ompelimossa syntyvät ihanat Plan B -uusiotuotteet!

Kierrätyskeskuksen verhoomossa moni käytöstä poistettu huonekalu syntyy uudelleen entistä ehompana.
Kierrätyskeskuksen verhoomossa moni käytöstä poistettu huonekalu syntyy uudelleen entistä ehompana.

Kierrätyskeskuksen verstaalla huonekalut ja jopa polkupyörät saavat uuden värin pintaansa.
Kierrätyskeskuksen verstaalla huonekalut ja jopa polkupyörät saavat uuden värin pintaansa.

Näprästä veloituksetta askartelutarvikkeita päiväkoteihin ja kouluille

En myöskään ollut ennemmin kuullut, että Kierrätyskeskuksen Näprä-ilmaistukusta annetaan askartelumateriaaleja veloituksetta kouluille ja päiväkodeille.  Toivottavasti kaikki askarteluharrastajat tuntevat Näprän!

Kierrätysmyymälöiden Näprä-osastoilla on valtavasti edullisia materiaaleja, joista voi askarrella ja ommella hyvällä omallatunnolla. Kädentaitopalvelu Näprän puitteissa myös järjestetään esimerkiksi kädentaitopajoja, jotka voivat olla mukava elämys työ- ja ystäväporukoille.

Aina, kun olen käynyt ostoksilla Kierrätyskeskuksen myymälässä, olen pohtinut, että oikeastaan yhtään mitään ei kannattaisi ostaa uutena. Tämä tunne vahvistui entisestään, kun näin tavaravuoret lajitteluhalleissa.

Konmari, kevätsiivous ja suomalaisten korkea elintaso totisesti näkyvät Kierrätyskeskuksessa. Jos olet tänä keväänä nähnyt vaivaa ja siivonnut nurkkasi, et varmaan ala taas täyttää kotiasi uudenkarheilla tavaroilla, jotka pahimmillaan jäävät pian käyttämättä. Ethän?

Käy ainakin ensin katsomassa, jos haluamasi tuote löytyisi käytettynä Kierrätyskeskuksesta. Sieltä voi tehdä uskomattoman hienoja löytöjä - pikkurahalla ja hyvällä omatunnolla!

Näprä-kädentaitopalvelun ilmaistukussa on valtava määrä askartelumateriaaleja tarjolla!
Näprä-kädentaitopalvelun ilmaistukussa on valtava määrä askartelumateriaaleja tarjolla!

Blogi myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin | Snapchat (Aino): @ainomarja

Kommentit (3)

Vierailija
2/3 | 

Ihan mahtava juttu, kiitos siitä :) kierrätettynä tosiaan löytää vaikka mitä aarteita ja vaatepuolella yleensä vielä melko uniikkeja kappaleita, jos kyseessä on vintage.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram